eger bir insan ruh hastasi degilse durup dururken melek gibi insanlara neden cektirsin diye dusunuyorum da...
Kaynanama gore o mukemmel, belki ben de kotuyum bakalim o acidan nasil gorunuyor, gelin acisindan nasil..
K: Gelinimi her gun ariyorum soruyorum ama o acmiyor telefonu, msn'i. Ben onunla ilgileniyorum ama kabahat oluyor.(maksat hatir sormak mi bunaltmak mi, yok mudur dengesi?)
g: Evlendigimden beri her gun kaynanamla konusmak zorunda kaliyorum, hadi iyi konussa neyse bir ton laf sokuluyorum. Ben de careyi daha az konusmakta buldum.(ne kotu gelin, kadinin telefonlarina cikmiyor, torununu gostermiyor)
k: Gelinimin perdelerine kadar yikadim yine de yaranamadim, bir daha yapmayacakmisim.(sen sormadan etmeden baskasinin isine karis, sonra da haksiz yere surat yap)
g: Kaynanam daha alinali 2 ay olmus perdeyi sormadan yikamis, bir de usulunu bilememis perdelerim lime lime olmus. Ne diye burnunu sokuyor, ona yika diyen oldu mu? (gelin is yapmayi neyin ne zaman yapilacagini bilmez mi? Agac kovugundan mi cikti?)
k: (belki)pilavi yapayim da geline zorluk cikmasin.(oglen saat 3'te pilav piser mi? Gelin yapmasin da kendi cilk tereyagli pilavini kolesterolu olan oglu yesin)
gglenin 3'unde aksam yemeginin pilavi mi pisermis? Resmen ben yapmayayim kendi yapsin diye sabahin bi vakti pisirdi.(surat yapinca gelin suratsiz olur, aksamina oglunun yaninda yemek eselenerek yenir, aglayarak yatmaya gidilir, gelin baksin basinin caresine nasil aciklayacagim diye didinsin)
k: Evin seklini degistirivereyim hazir gelin yokken, yorulmasin.(bu gelin de bir seyden anlamaz, bu koltuk oraya olmus mu hic)
g: Sanane be kadin evimin seklinden, canim nasil isterse oyle yaparim ben neden burnunu sokar ki anlamam.(kaynananin evine karisan var mi? Herkes kendi duzenini kurmakta ozgur degil mi?)
k: Biz filanca yemegi filanca sekil yapariz. (geline ogreteyim azicik da oglum adam gibi yemek yesin)
g: Yeter artik yaa, ben sanki yemek yapmayi bilmiyorum, he dedikce tepeme cikti bir de zorluyor oyle yapayim diye. Benim anamin evinde de bu turlu yapiliyor, boyle ogrendim cik cik cik..(kocasi 10 kilo almistir evlendikleri ilk yil ama kaynanaya gore oglu kotu yemek yiyordur cunku 1 paket tereyagi ile yapilmayan yemek yemek degildir, ege'liler olsun)
k: Gelin sarimsak sevmez hic ama dur boca edeyim icine, misafirler begensin daha onemli, misafire mahcup olmayalim. (gelin anlamaz salaktir, kaynana ne kadar salcayi sarimsagi, yagi abartirsa o kadar guzel yemek yaptigini sanir)
g: Ben yemiyeyim diye oyle yapiyor.
K:ne yemek yapilacak kizim ben yapivereyim?
G: Anne ben yaparim canim sikildi otur otur. (aman yapmasin, ya yagdan tuzdan yiyemeyiz, ya da icinden cikan sactan. Simdi desen sorun olur)
kcaktirmadan burnunu sokmaya baslar ya da dayanamaz ikide bir kaz gibi kafasini kapidan uzatir, biz soyle yapariz falan diye dikte eder)
k: Ay bunlarin evinde ne cok fazladan ivir zivir var. Usulca alayim da baslarina yuk olmasin, evlerinde kalabalik yapmasin..(iyi niyetli degil mi kaynana? Baska iyi bir sebebi olabilir mi caldiklari icin?)
g: Hirsiz gene cantasini doldurmus sormadan aldiklariyla.(gelin de ne kotu niyetli canim, kadin yuk olmasin diye almis)
bu ornekler uzar gider..
Kaynanaya varsan baksan der ki neler yaptim yaranamadim. Halbuki farkinda mi acaba ne kadar sevimsiz davrandiginin? Gelin bunlari gore gore cildirip gardini almaya baslarsa mi sorun olur? Kotu olur? Ustelik esine de acilamiyorsa (sekil 1a:ben) kendini geri cektikce gelin, kaynana etrafa anlatir durur vay neler yaptim da yaranamadim diye. O yuzden kimse bana yuzde 1'lik kotu gelini anlatmasin. Yapana degil yaptirtana bak. O kadar istisna olur, basta dedigim gibi, ruh hastasi degilse bu gelin, caktirmadan zivanadan cikarani sorgulayacaksin.
hep erkek ve ailesimi ezicek gelinleri topikler bu konularla dolu okuyunca insan çileden çıkıyor birazda gelinler çektirsin erkek tarafına yahuu
haklısın canım keşke ben kaynanamdan bu genç yaşımda çekeceğime o çekseydi benden, kötü olsaydım keşke ya
henüz hiçbişey için geç değil sende çektir canım
canım daha çektirmeden arkamdan çekiştiriyorlar, bi de ben onlara çektirsem neler yaparlar allah bilir. allahlarından bulsunlar
canım daha çektirmeden arkamdan çekiştiriyorlar, bi de ben onlara çektirsem neler yaparlar allah bilir. Allahlarından bulsunlar
K: Biz filanca yemegi filanca sekil yapariz. (Geline ogreteyim azicik da oglum adam gibi yemek yesin)
G: Yeter artik yaa, ben sanki yemek yapmayi bilmiyorum, he dedikce tepeme cikti bir de zorluyor oyle yapayim diye. Benim anamin evinde de bu turlu yapiliyor, boyle ogrendim cik cik cik..(Kocasi 10 kilo almistir evlendikleri ilk yil ama kaynanaya gore oglu kotu yemek yiyordur cunku 1 paket tereyagi ile yapilmayan yemek yemek degildir, Ege'liler olsun)
K: Gelin sarimsak sevmez hic ama dur boca edeyim icine, misafirler begensin daha onemli, misafire mahcup olmayalim. (Gelin anlamaz salaktir, kaynana ne kadar salcayi sarimsagi, yagi abartirsa o kadar guzel yemek yaptigini sanir)
G: Ben yemiyeyim diye oyle yapiyor.
K:Ne yemek yapilacak kizim ben yapivereyim?
G: Anne ben yaparim canim sikildi otur otur. (Aman yapmasin, ya yagdan tuzdan yiyemeyiz, ya da icinden cikan sactan. Simdi desen sorun olur)
KCaktirmadan burnunu sokmaya baslar ya da dayanamaz ikide bir kaz gibi kafasini kapidan uzatir, biz soyle yapariz falan diye dikte eder)
saygısız seviyesiz ve kıskanç görümcenin tekisin sen.. emin olvalla birazcik haddini bilecek kacmayi biliyorsa saygili olmayida bilecek kacanlar genelde el ustunde tutulmaz kiymetini bilsin bizim bir tanidik nisan atti konustuguylaa eevlendi yemedigi laf kalmadi bunlarida dusunmek lazim tabiki cahillikde var kinamiyoruz hicbirseyi nasibi burasiymis ama bence kiz kismi agir olacak agir tasi kimse yerinden kaldiramaz
SAY
saygısız seviyesiz ve kıskanç görümcenin tekisin sen.. emin ol
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?