- 28 Ocak 2010
- 7.509
- 434
- 398
- 37
bizdede tuhaf bi gelin var.
3 sene olacak aileye gireli, 3 sene boyunca ne hastalikta ne kazada belada bi kere bile arayip sormamistir ne oldu diye
babaannemiz yogun bakima düstü, ölümlerden döndü. haber gece geldi bize, gelinde halamlarla birlikte yasiyor, halamlara haber vermek icin aradik durumu gelin cikti. hickimseye birsey söylememis
halamin annesi yogun bakimda doktorlar cocuklari acil gelsin diyor,gelin hanim halama söylemeye bile tenezzül etmiyor.
sonra herkes türkiyeye gitti zaten babaannemin yanina, bizim gelin bi kere bile sormamistir ne oldu babaanneye diye
misafirlige gideriz ayni evde oldugu halde yüzünü göremeyiz, kimse ondan birsey beklemiyor ama bi selam vermeye bile tenezzül etmiyor hanfendi.
yanimiza gelse bile konusmaz, laf atmaz. sanirsin her türlü kötülügü yapmisik ona.
bardagi tasiran son noktada cocugu oldugunda bize göstermemesiydi.
hediyelerimizi aldik gittik yanina,cocugun yüzünü bile göstermedi bize :)
cocuk su an 7 aylik ve biz bir kere bile görmedik...
allah yardimciniz olsun bilirim gercekten cok zor.
ne dersen, ne yaparsan yap olmuyo.
ya kizlar bizim bir gelin var 1000 geline bedel. bize etmedigi kalmadi hatta bize kacarak geldi yani dusunun. bir ben miyim bunu yasayan baska varmi?????????:umursamaz:
var canım merak etme kımılerı sınsı oluyolar ayrımı oturuyo bırlıktemıa.s.
valla kimse gelinden çekiyorum demesin..varsada istisnadır...çünkü gelinler hep kendi fikirlerini uygulamak kendi bildiğini yapmak ister ve kendi işine karşılmaması içi
n başkasının işinede karışmazlar..karışanlar hep ya kendi anne babalarımız yada kayınvalide kayınpeder..gençlerin kimseyle işi gücü yok..ben faturalı kaç lira geliomuşş dün nereye gitmişler bugün kim gelmiş..ne lamış ne yemiş..hiç sormam ama bunun üstüne bana bunların hesabı soruluyorsa kızarım laf sölerim..kimse kimseye durup dururken laf sölemez tavır almaz..bi problem varsa kendi kendilerine laf söletiyorlar diye düşünüyotrum..
bu forumda gelin hakkında kötü konuşmazlar canım tepki toplarsın söylim. çünki burada herkes gelin, kaynanalar olsaydı iyi dedikodu çıkardı.
Yani her insanın iyisi kötüsü vardır benim arkadasımın yengeside evlerden ırak cok tuhaf bir kadındır .. Ben 4 gün falan arkadasımda kalmıstım sabah 9 uyuyoruz arkadasım yengesi ve anaannesi altlı üstlü oturuyor arkadasımın ailesi de aynı binada bu arada .. Dikilmis basımaa niiill sabah oldu horoz öttü hadi uyan artık ..
Bir önceki gece de hadi cayı koy nil misafirlik bitti artık oglum olsa kadın olmustun simdiye kadar dedi bana .. Simdi biz anaannesinde kalıyorduk cünkü ameliyat olmustu arkadasım bakıyordu anaannesine .. Arkadasımın yengesi masallah herbirseye el atmıs durumda ..
Arkadasıma annesi ve babası dısarı cıkması icin izin veriyor yengesi gidemezsin pıınar diyor is bitiyor arkadasım da 22 yasında suan .. Haftasonları arkadaslarıyla gezer ve bir tane cocugu var onuda arkadasım ve anaannesi bakar zaten hiic ilgilenmez mesela kayınvalidesi birsey dese evden kacıyor erkek kardesine gidiyor kactı evine sadece haftasonları geliyordu .. Bir kere de ordan tasınmak istedi bütün arkadasları karsı yakada oturuyordu isyeride ordaydı .. Esi tasınmak istemedignden evden ayrılmıstı sadece haftasonları gelliyordu .. Mesela arkadasımın anaannesi dogum gününde gelinine bilezik almıs bir kere bile takmamıs yeni evlenen bir kız varmıs onun bileziklerini görmüs anne ,bir dahakine de bundan alırsın demis ..
Arkadasımın bazı arkadaslarını sevmezmis geldiklerinde kovarmıs hatta pınara seni benden isteyecekler dermis .. Ailesi cok pasif aman tatsızlık cıkmasın diye hic müdahale etmiyor yani .. Evden falan kacıyor diye herseye göz yumuyorlar ..Pınarın kilosu gayet normaldir yani boyuna göre ama yengesi pınar cok zayıfsın kilo al deyip duruyormus kendiside cöp kadar .. Arkadasında kalmaya babası izin verir dayısı vermez kıyafetlerine karısır .. Arkadasımda bir kere dayı neden hep bana karısıyorsun yengem benden daha acık giyiniyor demis .. O evli kadın demis dayısı da .. Valla benim arkadasım babasından korkmaz dayısından ve yengesinden korktugu kadar ..
Kocası hafif maco bir adam bazen kaynanası kapı önünde komsularla otururmus selam vermeden gecermis komsular o senin gelin degilmiydi derlermis tabii kadın ne desin ki.. Ogluna diyormus benimle konusmuyor ben ne yaptım ona diye .. Bosver anne sende konusma diyormus oglu .. Böyle bir yengem olsaydı ben kafayı yerdim ya ne demek ondan izin alacagım ..kafamçokkarıştı
Bana ettigi laflar yüzünden yazma geregi duydum valla daha misafire nasıl davranılcagını bile bilmiyor ki arkadasımın anaannesi,teyzeleri,annesi,babası beni cookk sever yoksa o laflardan sonra bir daha gitmezdim ne demek büyük oglum olsa simdiye kadar kadın olmustun ve bunu herkesin icinde söyledi kocasının,arkadasımın babasının cok utandım ..
valla kimse gelinden çekiyorum demesin..varsada istisnadır...çünkü gelinler hep kendi fikirlerini uygulamak kendi bildiğini yapmak ister ve kendi işine karşılmaması içi
n başkasının işinede karışmazlar..karışanlar hep ya kendi anne babalarımız yada kayınvalide kayınpeder..gençlerin kimseyle işi gücü yok..ben faturalı kaç lira geliomuşş dün nereye gitmişler bugün kim gelmiş..ne lamış ne yemiş..hiç sormam ama bunun üstüne bana bunların hesabı soruluyorsa kızarım laf sölerim..kimse kimseye durup dururken laf sölemez tavır almaz..bi problem varsa kendi kendilerine laf söletiyorlar diye düşünüyotrum..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?