Gelinden çekenler buraya...

bizdede tuhaf bi gelin var.
3 sene olacak aileye gireli, 3 sene boyunca ne hastalikta ne kazada belada bi kere bile arayip sormamistir ne oldu diye
babaannemiz yogun bakima düstü, ölümlerden döndü. haber gece geldi bize, gelinde halamlarla birlikte yasiyor, halamlara haber vermek icin aradik durumu gelin cikti. hickimseye birsey söylememis
halamin annesi yogun bakimda doktorlar cocuklari acil gelsin diyor,gelin hanim halama söylemeye bile tenezzül etmiyor.
sonra herkes türkiyeye gitti zaten babaannemin yanina, bizim gelin bi kere bile sormamistir ne oldu babaanneye diye
misafirlige gideriz ayni evde oldugu halde yüzünü göremeyiz, kimse ondan birsey beklemiyor ama bi selam vermeye bile tenezzül etmiyor hanfendi.
yanimiza gelse bile konusmaz, laf atmaz. sanirsin her türlü kötülügü yapmisik ona.
bardagi tasiran son noktada cocugu oldugunda bize göstermemesiydi.
hediyelerimizi aldik gittik yanina,cocugun yüzünü bile göstermedi bize :)
cocuk su an 7 aylik ve biz bir kere bile görmedik...

allah yardimciniz olsun bilirim gercekten cok zor.
ne dersen, ne yaparsan yap olmuyo.

allah yardimciniz olsun bilirim gercekten cok zor.
ne dersen, ne yaparsan yap olmuyo.

ne kadar iyi davranirsan o kadar kötü oluyor bazen
bizimkilerde sizin gibi canimcan yavrumdan asagi konusmadilar
hickimse su güne dek tek ters bi laf etmemistir onca saygisiz davranisina ragmen
ama insanin icinde yoksa aile bagi anlamiyor iste.
biz takmamayi ögrendik zamanla, ne hali varsa görsün diyoruz
kocasiyla mutlu olsunda varsin aileyi takmasin

ya kizlar bizim bir gelin var 1000 geline bedel. bize etmedigi kalmadi hatta bize kacarak geldi yani dusunun. bir ben miyim bunu yasayan baska varmi?????????:umursamaz:

var canım merak etme kımılerı sınsı oluyolar ayrımı oturuyo bırlıktemıa.s.

valla bizim ailede çekmiştir gelinlerden. Daha doğrusu rahmetli anneannem ve dedem çok çekmiştir.. Düşündükçe kan beynime çıkıyor insna olgunlaştıkça daha çok farkına varıyor herşeyin.. Dayımların hiçbir eşi doğru düzgün kişiler olmadı bir tek küçük dayımın eşi harikadır. Anneannem ve dedem 2. evliliklerini yapmışlar önceen de seviyorlarmış zaten birbirlerini. Anneannem ilk kocasından olan oğlunu ve kızını, dedem de ilk karısından olan kızını yanına almış.. Evlendikten sonra da benim annem, ortanca dayım ve küçük dayım doğmuşlar neyse ama dedem hiç üvey diye ayırmamış.. Anneanbemin oğlunu hep korudu evlendi davullu zurnalı düğününü yaptı, kendi arsasında ev yaptı döşedi kız kaçmış çeyizi yok anneannem çeyiz düzdü kıza.. İş güç verdi.. Her akşam yemeği anneannemlerde yerlerdi bir kere onları çağırdıklarını görmedim.. Dört çocukları oldu anneannemin mis gibi çiçeklerle donanmış bahçesinde büyüdüler.. Sebzesinden meyvesine herşeyinden yararlandılar.. Ama sorsan hiçbirşey yapmadılar.. Bir gün dayım anneannemlere gelmiş yemek yiyorlarmış zaten aynı arsada oturuyorlar anneannem gel oğlum sende ye demiş o ara yengem geliyor başlıyor bağırmaya benim birşeye hakkım yok hep oğlunuza diye.. Anneanneme elime düşeceksiniz yataklık olunca yemeği göstercem ama vermicem demiş.. Anneannem çok iyi biriydi biz İstanbul'da yız haberimiz yok annemin çok sonra haberi olmuş.. Bize haber etmezdi hep içine atardı.. Neyse anneanneciğim vefat etti ama memlekette değil İstanbul'da hastalanmıştı buraya getirmiştik vefat etti hemde hiç yataklık olmadan onların eline düşmeden bir nefeste.. Allah düşürmedi onların eline cenazesi gitti memlekete.. Sonra da dedem kaldı oan da aynı... Tek başına... Ben 14 yaşındaydım anneannem öldüğünde.. 19 yaşındayken dedeme gittim yaz tatilinde yemek yiyorlar dedemi kahveden çağırmıyorlar yemek denilen birşey kalmıyor evi temizliyorum çamaşır makinesi yok yenge perdeleri senin makineye atar mısın diyorum yok benim makinede de çamaşır var diyor neyse ki dedem temiz insan.. Bne herşeyi halıalrı perdeleri elimde yıkadım pakladım.. Hiç bakmadı bile.. Dedeciğimi de ondna sonra birde bayramda gördüm iki ay sonra vefat etti. Ve o güzelim evi bir harabeye döndürmüşler. Ne çiçek ne birşey ağaçlar bile devrilmiş, evin içinde sıvalar dökülmüş, pislik içinde hiçbirşeyden eser kalmamış yengem hanımefendi işine yarayacak eşyaları almış evine diğerlerini çürümeye bırakmış.. En son gittiğimizde başımızdan aşağı kaynar sular döküldü evde yoklardı yoksa bende annemde atlayacaktık üstlerine.. Boş eve bile bakmaktan temizlemekten acizler nankörler.. Öbür yengem de çok çektirdi onlar dedemlerle kalıyorlardı anneannem tarladan gelir hanımefendinin önüne yemek hazırlardı ama hakaret işitirdi anneme yaptığı getirdiği turşular, peynirler laf olurdu.Neyse ki ilçeye taşındılar da kurtuldu ama dert sahibi oldu erken den 63 yaşında göçtü anneanneciğim o zaman anlamıyorduk ama şimdi anlıyoruz herşeyi.. Düşündükçe içim acıyor...

biz 4 kız kardeş olduğumuz için hiç bir zaman görümce olamayacağım gelinimizde olmayacak ama ah ah bir gelin olsam ne gelin olurdum...adam cebinde taşır be benim gibi gelini:icecream:

valla kimse gelinden çekiyorum demesin..varsada istisnadır...çünkü gelinler hep kendi fikirlerini uygulamak kendi bildiğini yapmak ister ve kendi işine karşılmaması içi
n başkasının işinede karışmazlar..karışanlar hep ya kendi anne babalarımız yada kayınvalide kayınpeder..gençlerin kimseyle işi gücü yok..ben faturalı kaç lira geliomuşş dün nereye gitmişler bugün kim gelmiş..ne lamış ne yemiş..hiç sormam ama bunun üstüne bana bunların hesabı soruluyorsa kızarım laf sölerim..kimse kimseye durup dururken laf sölemez tavır almaz..bi problem varsa kendi kendilerine laf söletiyorlar diye düşünüyotrum..

canım ne kadar iyi niyetli bir yorum yapmışsın.keşke söylediklerin gerçek olsaydı.
gelin kötü olmaz diye birşey gerçek olsaydı.benim yengemi ve etrafımda gördüğüm kimi gelinleri gördüğümde insanlıklarından şüphe ediyorum.kin nefret dolular.daha nişanlılıktan başlayarak eşinin tüm sülalesine düşman kesiliyorlar.iyi niyetle fikrini söyleyeni azarlıyor akıl verme olarak görüyorlar.herkesin kendilerini hakir gördüğünü sanıyorlar.bir kaynana kötüdür paranoyasıyla hayatlarını hem kendilerine hem eşlerine zindan ediyorlar.her hareketin gelmen gitmen konuşman oturman herşeyin batıyor.gülsen banamı güldü bir olay anlatsan bak bana laf çarptırdı oluyor.kapısını çalmayacak telefon dahi etmeyeceksin.çünkü bu sefer adı kocamı bana kaarşı doldurmak için aradı oluyor.

böyle gelinlerde var buna inan.ve hangi kötü kaynana bunlara maruz kalıyor.hiçbiri.kötü kaynanaya bunu yapamaz kimse.hep iyi kaynanaların başına geliyor bu.unutma terbiyeliysen ağır başlıysan susuyosan bazı davranışlara cevap vermeye utanıyorsan ister gelin ol ister kaynana yine eziliyosun yine eziliyosun.bu gelin-kaynanalıktan ziyade insanlık meselesi.

Patavatsız işte ne ayıp

sizin gibi düşünüyorum,özellikle şu cümleniz..valla kimse gelinden çekiyorum demesin..varsada istisnadır...çünkü gelinler hep kendi fikirlerini uygulamak kendi bildiğini yapmak ister ve kendi işine karşılmaması içi
n başkasının işinede karışmazlar..
Rahat bırakın şu gelinleri..siz onlara karışmassanız onlar o kadar mutlulularki...nereye gittin,kaçda kalktın,tatilde nerdesin,ne kadara aldın,bayramlık ne aldın..abim iştemi(bunu genelde görümceler dışarı çıkacaksa korkularından sorarlar),haftasonu çalışıyormu (bunuda:))) ) daha neler neler ,saat 11 de 12 de kapıları çalmalar,tatlı getirme bahanesiyle denetleme yapmalar,gelinin misafiri geldiyse hemen aşağı inmeler ,en çok misafirle sohbet etmeler,oooo genelde görümceler yapar bunu..hala evli olduğumuzu ,bizimde bir evimiz olduğunu herşeyi unuturlar..resmen sanki oğulları değilde onlarla hep beraber evleniyoruz,%90 herşeyden haberleri vardır mutlaka..şimdiiii neden gelinlerin kızkardeşleri veya anneleri babaları hiç birşeylerine kazrışmazlar,çat kapı gelmezler,neden gelinler kayınvalidelerin herşeyiyle ilgilenmezler..herşeyi sormazlar..hele görümcesine yukarda sorulan şu soruları soran kaç gelin vardır allah aşkına %1 bile değildir...yoktur yaa..vallahi yoktur..yeter artık rahat bırakın biz gelinleri..karışmayın bize..sizi çekmek zorunda değiliz..bizim sadece düşündüğümüz eşlerimiz ve çocuklarımız....kendi ailemizi bile düşünmeye fırsat bulamazken sizinlemi uğraşıcaz..hayret bişey ya...

Herkes bırbırının hayatına uyum saglar, saygı duyar,kendı hayatına adapte olması ıcın zorlu yonlendırmelerde bulunmazsa gelınlerle anlasılabılır !''

ailem başka şehirde. ben de çalıştığım için ancak senelik iznimde gidebiliyorum. onda da en fazla 1 hafta kalabiliyorum. abim evli ve annemlerle aynı sitede oturuyor. aileme her gittiğimde eşi sorun çıkarıyor ve ben genelde ağlayarak dönüyorum. her seferiinde anne beni bir daha çağırmayın diyorum ama özlüyorum onlar da özlüyor yine gidiyorum. annem abimin oğluna bakıyor. gelinimiz annemin geleni gideni olduğundan kendi evinde bakılmasını istemedi. annem de tamam dedi. burda sorun yok. ama biz gittiğimizde abimin oğlu dedesinin aldığı çikolataları kızımla paylasşıyor diye ne aç gözlülüğümüz kalır ne başka şeyimizabimin oğlu 5 kızım 3 yaşında. birbirlerine de öyle düşkünler ki. abim de siz onun kusuruna bakmayın diyor çok üzülüyor. her gittiğimde yeğenime hediyeler alırım hepsine bir kusur bulur. bir kerecik zamanım olmadığından alamamıştım o zaman da görgüsüz ve meraksız hala oldum bunu herkesin içinde rencide etmek için söyledi. babam bazen o da bizim evladımız kızı da torunumuz böyle yapma kızım deyip uyarır kavga çıkarır kapıları çarpar gider. annem babam çok sessiz insanlardır. abim deseniz öyle. ne yapmak istiyor anlayamadık ben misafirim deyip susuyorum ama olmuyor. konuşsam hiç olmaz. çünkü onun söylediği laflara karşılık bulamam. ben de söylesem ne yapacağı belli değil. abim için çok üzülüyorum ama elimden bir şey gelmiyor. kardeşini elbette evinde ağırlamak istiyor ama eşi kabul etmiyor öyle mahcup oluyor ki anlatamam. biz de onu utandırmamak için önemli değil burda da görüşüyoruz deyip konuyu kapıyoruz.

umudumyok tamamen anneciğinin ve babacığının sessizliğini suistimal ediyor gelin.çok üzüldüm Allah sabır versin..

ah ah bu konu tam benlik size hikayemi anlatayım kızlar
bir tane abim var benim bizi kız arkadasıyla tanıstırdı nasıl mutlu oldum size anlatamam dedimki içimden oley yaa bana bir abla geldi beraber gezeriz tozarız ne güzel dedikodu yaparız kaynatırız dedim... nerden dedim demez olaydım şimdi bu kızla samimi olduk knşyrz bize gelmek istedi annemle tanısmak istedi biraz kendisi yüzsüzde çağırmadan bize gelir neyse işte tanıştık flan araan 3 ay filan geçti.. bi gün bize geldi annem pırasa yemeği yapmıştı çok da güzel olmuş kız ne yapsa beğenirsiniz. abime dediki canım ben sana baska yemek yapıyım yeme pırasayı dedi bişi demedim sustum. sonra abimle yanlız kalsınlar die ben dışarı çıktım rahatsız etmemek için arkamdan ne dese beğenirsiniz abime. bence senin kardeşin çok geziyo gezceğine otursunda evde koca beklesin demiş bu lafı duydum kan beynime sıçradı kızlar ama abim için yine sustum neyse abim okuyo üniversite kız da dioki evlenelim hemen işe gir diyo lan gerizekalı dur da bir çocuk okulunu bitirsin azdın mı naptın off bakın yine sinirlendim.. neyse biz annemle oturduk knştk napalım diye düşündük dedik ki onların hayatı bırakalım karışmayalım dedik tmm dedim anneme bu sefer de kız demesinmi annene kız kardeşine söyle bana öle surat tutmasınlar ulan sen kim oluyosunda bana anneme laf ediyosun dünkü kız? arkadaşlar yemin ediyorum bu kız benim hayatımı kararttı nasıl inatçı nasıl huysuz nasıl suratsız anlatamam abime bi gün bu yazdıklarımı anlattım abim bana bagırdı düşünün 20 yıllık abim 2 günlük kız için bana bagırdı ve ben çok üzüldüm çok kırıldım o günden sonra ne abimle knştm ne o kızla ne halleri varsa görsünle eğer o kızla evlenirse beni kardeşlikten silmiş olur ne düğünlerine giderimm ne de çocuklarını severim işte bu kadar ama o kızı ben bir yerde görürsem ağzını burnunu kırıcam kim oldugumu çok iyi anlıcak ve beni hiç unutamıcak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…