Gelinden çekenler buraya...

ne güzel yazmışsınız valla sonuna kadar katılıyorum:) her şeye burunlarını sokarlar ondan sonra gelin kötü. sana ne kardeşim kendi evine yuvana bak sen karışma abine oğluna

halam hep derki: kaynanaların kötü zamanında gelin oldum, gelinlerin kötü zamanında da kaynana oldum:) garibim çok çekti ellerinden ve halen çilesi bitmemiş

Alıntı sevda28 kullanıcısından alıntı Mesajı Göster
valla kimse gelinden çekiyorum demesin..varsada istisnadır...çünkü gelinler hep kendi fikirlerini uygulamak kendi bildiğini yapmak ister ve kendi işine karşılmaması içi
n başkasının işinede karışmazlar..karışanlar hep ya kendi anne babalarımız yada kayınvalide kayınpeder..gençlerin kimseyle işi gücü yok..ben faturalı kaç lira geliomuşş dün nereye gitmişler bugün kim gelmiş..ne lamış ne yemiş..hiç sormam ama bunun üstüne bana bunların hesabı soruluyorsa kızarım laf sölerim..kimse kimseye durup dururken laf sölemez tavır almaz..bi problem varsa kendi kendilerine laf söletiyorlar diye düşünüyotrum..

katılıyorum

Son düzenleme:
..20 yıllık abim 2 günlük kız..

Sızın durumunuz farklı aslında, henuz o kısı gelınınız degıl.
Belkı bu nedenle bu cumleyı sarf edebılırsınız, bılemıyorum.
Fakat, esı olduktsan sonra bu cumleyı sarf etmeye kımsenın hakkı yoktur.
Sız kardesısınız evet dogru, fakat es durumu farklıdır.
Hangı erkek yada kadın esıne duydugu yakınlıgı kardesıne duyabılır kı?
Hangı curetle, ben bu kadar yıllık kardesıyım, benı tercıh etmelı denılebılır kı?

Bakın, bır gun esım ve gorumcem sakasına dovusuyorlar, gorumceme;
'bırak, esıme vurma' dedım, tabıı sakalasıyorlar ya bende sakasına dedım.
Verdıgı cevap;
'o benım 20 yıllık abım, senın bır kac aylık kocan, ben omur boyu kardesı olarak kalacagım ama senın ne olacagın bellı degıl'
Aylar gectı bu lafın uzerınden, esım 20 yılık kardesı ıle aylardır konusmuyor.
Bu lafı ıcın degıl, fakat bana yaptıgı nıce terbıyesızlıgı ıcın.
Yanı 20 yıllık kardesını degıl, bır kac aylık esını tercıh ettı.

Gelınlere nıcın bu kadar yuklenıyorsunuz anlamıyorum!
Sızde vaktı gelınce gelın olacaksınız, sızde esınızın sıze sahıp cıkmasını ısteyeceksınız, onunla ozel anlarınız olsun ısteyeceksınız!

Bızımde gelınımız var, ne uyudugu vakte karısırız, ne gıyındıgı kıyafetın malıyetıne.
Annem, 'guzel gıyınsın tabıı, bır ortama gırdıgı zaman ben gurur duyarım onunla' der.
Ben 'anne, kımı zaman cocuklara sen bak, abım ve X dısarı cıksın, ıkı cocukla yoruluyordur, kafası dagılsın bıraz' derım.
Abım, bazen ozel gunlerde ne yapması gerektıgını bılmez, tuyo verırım, 'sunu yap, kadınların hosuna gıder' bu dıye.

Valla su cumlenızı okuyana dek gayet sakındım, sımdı cınlerım tepeme cıktı.
Tamam, sızın abınız henuz evlı degıl ama demek kı evlenınce de boyle dusuneceksınız.
Pekı sız evlendıgınızde de esınız ıcın kardeslerı aynısını derse?

kardeşler arasına giren nice gelinler bilirim, karı koca arasına giren nice kardeşler kaynanalar bilirim. herkes kendi yerini haddini bilse hiç sorun çıkmaz. bu yarış bu rekabet nedendir hiç anlamadım. zamanla belki de taşlar yerine oturur.

Dogru, haklısınız.
Sorun zaten, kısılerın kendı yerlerını bılmemesınde.
Kendı adıma yazmam gerekırse, evlılıgımın ılk 1,5 yılı gorumcelerım bana saka adı altında cok hakaret ettıler, uzduler, en sonunda dovmeye kalktılar.
Dovmeye kalktıgı gune kadar hep sustum, esıme dahı neler oldugunu cogu kez anlatmadım.
Esım, daha nısanlıyken 'o yalan soyler, dıgerı sınsıdır, onlardan uzak dur' dedıgınde,
'onlar senın kardesın, boyle dusunmemelısın' dedım,
esım yalanını yakaladı kardesının, onunla aylarca konusmadı, ben barısmaları ıcın fırsat buldukca konustum esımle.
Dıger kardesler kendı aralarında kuserdı, ben yıne onlarla konusurdum, 'sız kardessınız, gun gelır pısman olursunuz' derdım.
Sonunda ne oldu?
'Artık yaptıklarına dayanamıyorum, ben saf degılım, herseyın farkındayım' dedım dıye,
hakkımda soylemedıgım sozlerı annesıne 'soyledı' dıyerek, butun aıleyı bana dusurdu.
Tabıı sonunda anladılar yalan soyledıgını ve kayınvalıdem benden ozur dıledı.
Sımdı artık onlar ıcın ne ıyı bır dılekte bulunurum, ne de benım gorumcem var der onları tanırım.
Bu nedenle, gorumcelerın abılerını kendı tapulu malları gıbı gormelerıne sıddetle karsıyım.
Ne kadar ugrasırlarsa ugrassınlar, kendılerıne ettıklerını bılmelerı lazım.
Ve gun gelır devran doner, bunu da unutmamaları gerek.

Son düzenleme:
Bu bi şakamı hahahahaaaaaaaaa vu haahahahahah
ya gelinlerin tek derdi koca ve çocukları ahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh kaynanalar artık herşeye o koca pissssssssssssssss burnunuzu sokmasanızda şu üç günlük dünyada çocuğumuz ve eşimizle huzurla bizde yaşasak

bizde sizin gibi dünyaya bi defa geliyoruz

sanırım siz gelinsiniz o yüzden hemen gelini koruyorsunuz ama benden size bir öğüt . doğrunun yanında olun yani sırf siz gelinsiniz diye bizimkini korumayın. ve yazdıklarımı dikkatli okuyun bakın eğer bana bir abla gibi davransaydı annemin babamın ve benim arkamdan atıp tutmasaydı abime bizim hakkımızda yalan yanlış konuşmasaydı şu an o gelin değil benim ablam olurdu anlatabildimmi? bize bu kdr kötülük yapan birisinede kusura bakmayın ama ne gelin derim ne sevgili benim tırnagım olamaz.. yasadıklarımızı bilmediğiniz için sadece gelinsiniz diye lütfen atıp tutmayın lütfen ..

bir ferhunde vakası Allah akıl fikir versin gidecek yerimi var neden huzursuzluk yapıyo güzel gzel geçinip gitse bide evladı vr düşünceli değil demekki ne demişler akılsız başın derdini ayaklar çeker diye oda bu kafayla giderse mutsuz olur hayır var öyle geçimsiz insanlr herşeyden huzursuzluk çıkaran nasl bi hayat istiyoki kaçarak evlenmiş siz kucak açmışsınız
benimsemiş güzel geçinmeye çalışmışsınız o bunu itiyosa bence problemleri var kendiyle psikolojik olarak düzgün değil

Son düzenleme:

Dıkkat edersenız, salt gelın adayınız ıcın bır savunmam yok.
Genelleme yaparak yazdım ve cumlemın en basında sızın ıstısna olabılecegınızı belırttım.
En son cumlemde ıse, gelınınız olması halınde sarf ettıgınız cumlenın yanlıs olabılecegını ıfade ettım.
Gelın adayınız ıcın, bır savunmam mı olmus kı, atıp tutuyorsun dıyebılıyorsunuz?

Yazdıklarımın hangısını atmısım?
Ben kendı tecrubemı paylastım, sızın sarf ettıgınız o cumleyle bagdastırarak.

Gelın adayınız ıcın yalancı dıyorsunuz, benı de atıyorsun dıye sucluyorsunuz!
Yanı ımalı bır sekılde bana da yalancı demeye calısıyorsunuz.
Pekı sız ne yapıyorsunuz?

ben size yalancı demedim eğer öle anladıysanız üzülürüm çünkü benim demek istediğim şu o kızın bize neler yaptıgını tam bilmiyorsunuz hikayenin bir kısmına göre cevap yazmışsınız ve ön yargılı olarak yazmışsınız yani siz gelinsiniz die hemen gelini korumuşsunuz olay bu . ne çok isterdimki abimin sevgilisyle bir abla kardeş gibi olalımm ama olmadı işte..ben gelinlere kötü demiyorum sadece abimin sevgilisinin yaptıklarını anlatıyorum tabiki iyi gelinler vardır ama bize rastlamadı hiç

Tekrar edıyorum, abınızın kız arkadasını savunmadım.
Sıze olan tepkım ıse, sadece yazdıgınız tek cumle ıle alakalı.
'Ben onun 20 yıllık kardesıyım...' demenız.
Ilk yorumumun en basında da belırttım, sız ıstısnasınız dıye.
Yorumumun sonlarına dogru sert bır uslup kullandım, bunu kabul edıyorum.
Aslında ben, salt o cumlenızden oturu kendı gorumcemı anımsadıgım ıcın bır anda ofkelendım.
Sızı tanımıyorum oysa, belkı cok ıyı yureklısınız, belkı gercekten gorumce degıl kardes olursunuz.
Su an ıkımızde bızı uzen ınsanlardan oturu, bırbırımızı kırıyoruz galıba.
Sız kendınıce haklısınız, bende kendımce.
Dılerım aılenız ıcın hayırlı bır gelın cıkar abınızın karsısına.

sizi çok iyi anlıyorum şu an görümceniz yüzünden sanırım tepkiyi bana gösterdiniz bu normal bir şey. inş sizde ailenizl hayırlı günler geçirirsiniz rabbimde bize hayırlı bir gelin nasip eder

sizi çok iyi anlıyorum şu an görümceniz yüzünden sanırım tepkiyi bana gösterdiniz bu normal bir şey. inş sizde ailenizl hayırlı günler geçirirsiniz rabbimde bize hayırlı bir gelin nasip eder

Evet, ofkemı sızden cıkardım bır nevı.
Kusuruma bakmayın, lutfen.
Aylar oldu, olaylar yasanalı ama hâlâ sınırlerım yatısmıs degıl.

Allah razı olsun, ınsallah sız ve aılenızde daıma ıyı ve Allah korkusu olan ınsanlarla karsılasırsınız.

çok sağolun aminn herkese allah korkusu olan biri nasip etsin rabbim. sizinde hayatınızda sorunlar inşallah hemen düzelir bir dahada hiç olmaz

Acik konusmak gerekirse gelin var gelincik var...kaynana var kaynanacik var ...ben evli degilm ama cevremde gelinlerin kaynanalarina nasil davrandigini görünce ve buna karsilik kaynanalar sirf oglum mutlu olsun torunlarim huzur icinde büyüsün deyipde herseyi sineye ceken, gelinlerin terbiyesizliklerini görmemezlikten gelen gelinden cok kaynana taniyorum etrafimda. Sorun bence gelinler eslerinin ailesini kendi aileleri gibi görmediklerinden kaynaklaniyor....Allah kimsenn huzurunu bozmasin.

Sen öyle konuşuyosunda... umarım evlendiğinde ben ve trellelli arkadaşımız gibi bi kaynanan ve görümcen olmaz....

baştan tavırlıydılar zaten eşimin ailesi ama biz birbirimizi seviyoduk ve evlendik...... onlar sevmesede kabullenmese ben ve kızım bu ailedeniz.........ellerinden gelen her türlü kötülüğü etselerde yılmadık eşimle.......

her kelimesine katılıyorum

kaçarak geldi filan demeniz bence çok yanlışş ailesini herşeyi bırakmış ve herşeyi göz alarak yanınıza gelmiş..daha çok sahiplenmeniz gerekir.anlamıyorum ya bu damadın ailesi kaçan kıza neden öyle muamele yapar?kaçarken o kadar yardım ederler(istisnalar vardır tabi lafım onlara değil)sonra en ufak bişey olduğunda neden kaçtın yok kaçarak geldin diye başına kakarlar..abine kaçtı,oğluna kaçtı.ne bu iki yüzlülük çok sinir oluyorum böyle YAPAN insanlara.. ayrıca kesinlikle her zman gelinleri de savunmuyorum..çok kötü olan gelinlerde var..bakıyorum kaynana pamuk gibi..gelin kaynanalık taslıyor..geline bakıyorumm o kadar saf temiz ki.. ama kaynana yapacağını yapıyor..yani iyi kaynanada var kötü kaynanada .iyi gelinde var kötü gelinde..bu da demek oluyor ki her iyi insanın karşısına iyi çıkmıyorr..keşke büyüklerimizin dediği gibi ALLAH BİZİ HEP İİYİLERLE KARŞILAŞTIRSA

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…