geline ısınamayan görümceler.

Kardesinizin esini sevmek veya isinmak gibi bir mecburiyetiniz yok zaten, birbirini sevmesi ve isinmasi gerekn kardesinizle esidir.
arada cocuk olmasa kardesiniz " bosarim " demis . bosanirsalar mutlu mu olacaksiniz ?
Kardesiniz eger gercekten istemiyorsa ayrilir ama siz böyle seylere sebeb olmayin tam tersi yapici olun.

Ya bişey diyeceğim kızlar ...
Konu sahibine öyle bir yükleniyorsunuz ki; sanki olayları biliyormuş gibi .
İlle suçlu bulmak şart değil. Napması gerektiğini söylesek yeterli olmaz mı sizce ?:26::26::26:

azmakbaşı nedir?

bu yaşa geldim hiç duymadım..
azgınteke sendromunun gençlik versiyonu mu yoksa?

Yüklenmiyoruz ki leonela; anlamaya calısıyoruz, soruyoruz. Yani ben kendi adıma öyle yapıyorum

Buradaki konuyla senin durumun çok farklı. Bakıyorum da hala dediğim dedik çaldığım düdük modunda gidiyorsun.

Konu sahibi, kardeşinizin hanımının hataları olabilir ancak kendisi için kullandığınız tabirler hiç hoş değil. Ne kadar yabancı biri olsa da kardeşinizin eşi ve yeğeninizin annesi. Uzak durmak istiyorsanız mesafenizi koruyun ama kardeşinizle olan ilişkisine müdahale etmeyin. Kardeşiniz ayrılmak istiyorsa pekala özgür iradesiyle ayrılabilir. Sizin bu sürtüşmeleriniz hem onların evliliğine hem size hem yeğeninize inanılmaz zarar verir.

şöyle düşünün kızınız yada kızkardeşiniz eşi tarafından sürekli azarlanıyor ne düşünürsünüz
aman onlar karı koca ne yaparlarsa yapsın mı dersiniz,müdahale mi edersiniz

ya ama birtanem okadar belli ki bos yere nefreti.. Konu basligina bak bi , ilk bastan beri isinamamis, her haraketide batmis tabi.Gelip burda yandas ariyor kendine.ben acidim vallah geline.

bizimki de "kardeşine gelin aldığınızda benden bir iğne fazla yapılırsa ben çok kıskanırım,olay çıkarırım" diyen bir insan..
ve gerçekten çıkarır.
öbür kardeşimin vay haline....

siz ağır tabirler kullanıp, gerekçe de açıklamayınca biz şöyle düşündük:
"gelinin karalanacak bir durumu yok ki gerekçe belirtemiyor"

tamam o zaman salt o paragrafa odaklanalım..

biri ile seviyeli bir iletişim kurmak zor değil ki..
samimi olmayan, resmi; asgari düzeyde bir ilişki kurarsın
merhaba, hava nasıl, su nasıl
düğündü bayramdı görüşürsün tamamdır..
zorla samimi olamaz ki seninle..

Ne gelinim, ne de görümce. Bu gidişle ikisini de olamayacağım çünkü ne sevgilimin kız kardeşi var, ne benim erkek kardeşim

Benim derdim "gelinlerin avukatlığı"nı yapmak falan değil.

İyilik kötülük, gelin-görümce olmaktan bağımsız kavramlar, bunu da ayırt edebiliyorum.

Ortada bir evlilik birliği varsa, bu evlilikle ilgili tüm durumlar yalnızca söz konusu çifti ilgilendirir. Anne, baba, görümce, kayın, elti...vs her ne kadar can ciğer de olsalar, söz konusu karı koca arasındaki bir mesele ise hepsi işin dışında kalır.

Ama ne yazık ki bunun ayrımını yapamayanlar var. Konu sahibini tenzih ediyorum, zira onun konusuna henüz hakim değilim. Ama buraya herhangi bir görümce gelir de, kendisiyle ilgili olmayan meselelerde (gelinin kafasızlığı, saygısızlığı, pahalı istekleri, koltuk takımı zevki, abisiyle sorunları...vs) konu açıp söylenirse kusura bakmayın ama ben bunu yalnızca fesatlığına veririm.

Çünkü ortada görümceyi bağlayan bir durum yok, evlenen görümce değil, erkek kardeşi. Bence söz söylemeye hakkı bile yok, çünkü sözde "tavsiyeler" ortalığı çok güzel karıştırabiliyor.

Konu sahibi kendisi yengesiyle anlaşamıyorsa görüşmesin, bu kadar basit. "Aman beni haksız bilecekler" diye hayıflanmanın mantığı ne anlamadım?

Son düzenleme:
şöyle düşünün kızınız yada kızkardeşiniz eşi tarafından sürekli azarlanıyor ne düşünürsünüz
aman onlar karı koca ne yaparlarsa yapsın mı dersiniz,müdahale mi edersiniz

ben hiçbir müdahale de bulunmuyorum zaten.
ne yaparsa yapsın.
gelin o kadar mı kötü dediler,laf lafı açtı oyüzden söyledim.telefonda fırça çekmesi olayını..
ama bir keresinde benim şahit olduğum bir olay olarak; resmen üzerine maşa ile yürümüştü.
kardeşim gık bile diyemedi.
şoka girdim.
hala unutamıyorum

Yalnız nasıl erkekler var dünyada? Sen git karının yüzüne hiç birşey söyleme, rahatsız olduğunda otur sus, sonra git ailenle karını çekiştir. Yok cinsellik için evlendim, yok çocuk olmasa boşanırdım, yok şöyle yok böyle diye ağzına laf ver ailenin. Allah kardeşiniz gibi erkeklerden korusun herkesi. Size de çok suç bulmuyorum bu arada tüm suç kardeşinizde ve nasıl ailesine karşı kendisini haklı çıkarmak için karısını kötülüyorsa, evde de karısına ailesi için aynı şeyi yapıyor emin olun buna.

hastaloktan bahsetmiyor tabit olarak kullaniyor
google yazinca ilk sayfa burasi

bizimki de "kardeşine gelin aldığınızda benden bir iğne fazla yapılırsa ben çok kıskanırım,olay çıkarırım" diyen bir insan..
ve gerçekten çıkarır.
öbür kardeşimin vay haline....

yok artık ya,herkesin o anki maddi durumuna göre herşey yapılır canım

hem ondan az apldığında sevinicek mi gelininz

ya ama birtanem okadar belli ki bos yere nefreti.. Konu basligina bak bi , ilk bastan beri isinamamis, her haraketide batmis tabi.Gelip burda yandas ariyor kendine.ben acidim vallah geline.

İşte tabi ama kesin bilemeyiz yine de ... Çünkü dediği gibi bazı insanlar böyle yanaşmaya çalışır ama bilirsin aslında yanaşması hayır değildir. Belki bu yüzden anlatamıyordur derdini konu sahibi. Ben öyle düşündüm ama. Bilemiyorum :26:

Yüklenmiyoruz ki leonela; anlamaya calısıyoruz, soruyoruz. Yani ben kendi adıma öyle yapıyorum

Yok canım kişiye söylemedim birkaç yorum gördüm,kişilere bile bakmadan yorumlara istinaden diyorum

açıkçası gelinim oğlumu sürekli azarlayıp çemkirse ben müdahale ederim

bir de sizin söylediklerinize bakılırsa kardeşinizin hakkında azmakbaşı diyen biri kardeşine ne kadar saygılıdır ki eşine saygılı olsun.

üzülecek durumda olan sizsiniz bence.

yarın bir gün siz de evlenceksiniz. gelinin başına gelen olay sizin başınıza gelse ve kardeşiniz sizin ilişkiniz için benzer tabir kullansa bi düşünün bakalım uğrayacağınız yıkımı. ama görüyorum ki düşünmeden konuşuyosunuz.

düğündü bayramdı görüşürsün tamamdır..
zorla samimi olamaz ki seninle..

ama samimi olmak için gayret sarfediyor bir de.komiğime gidiyor artık bu durum!
herhalde o da etrafta güzel güzel geçinenleri görüp özeniyor.
tamam bende özeniyorum ama biz zıt kutuplarda veya zıt karakterlerdeyiz.
bir anlasa...

ya içinden çıkamadığım için buraya konu açtım,
kimseye kızmıyorum,emin olun içimde kıskançlık kin var mı diye sürekli kendimi de sorguluyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…