Geline ne hediye edilir ?

Okyete

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2016
986
899
103
Merhaba kizlar.Kuzenim görucu usulu bir kizla tanisti anlasti.Sivasta ikiside .Biz canakkaleliyiz ,kiz arkadasini aileyle tanissin diye getirecek.Teyzem kiza ne hediye etmeli, gelinimiz sivasli .Sivas in ayri adetleri var mi Kuzenimin nasil sivas ta oldugunu merak edenler icin orada görev yapiyor , kizi da aile dostumuz araciligiyla gorustuler Sivas ta. Kizlar simdi aklima geldi duzenleme yaptim.Aynali çarsi da cok hoş ,kibar aynalar var dış tarafii gumus ,suslu .Orada gezinirken alip hediye etse nasil olur sizce :) cok mu basit olur

Son düzenleme:

Tanışmaya geldiğinde küçük ama pahalı bir tekstil ürünü alınabilir. Mesela kaliteli bir şal fular olabilir.

Sivasta gelinle tanışınca hediye verme gibi bir adet var mı bilmiyorum ama tanışmada hediye verildiğini hiç duymadım.
Gelinir, tanışılır, yemek yenir ve kapanış.
Birkaç gun kalicak ama ben de dedim teyzeme hediyeyi simdi alma.Ayip olur felan dedi

Kiz daha resmen gelininiz bile olmamis sadece tanismaya geliyormus, isteme olmamis aileler tanismamis simdiden kendinizi adetti hediyeydi bunlara bogarsaniz ohooooo, evin yolu bulunmaz. Ayrica o size misafir olacak hediyeyse onun getirmesi gerek.
Siz bu hediye isini soz kesilecek zaman erteleyin simdiden de fazla beklenti yaratmayin. Bu hediye taki isleri kac cifti evliligin esiginden donduruyor bence hic karistirmayin. Gerekirse sevgilisi carsiya goturur gezdirir begendigi birsey varsa alir kiza veya sizin yasadiginiz yerin ozel meshur birseyi varsa. Cok cok birsey hediye etmek isterse o sekilde yapilsin. Bence kiza bir hediye vermek icin erken simdi, hem siz daha ailecek kizi gormemissiniz ailesini tanimiyorsunuz hemen kesin karar verildimi ? Istemeye gidecekmisiniz?

Kiz daha resmen gelininiz bile olmamis sadece tanismaya geliyormus, isteme olmamis aileler tanismamis simdiden kendinizi adetti hediyeydi bunlara bogarsaniz ohooooo, evin yolu bulunmaz.
Ya zaten görucu usulu oldugu icin kizin ailesini taniyoruz ama kizi tanimiyoruz ,baska sehirdr okuyordu sadece isim olarak biliyoruz.

Birkaç gun kalicak ama ben de dedim teyzeme hediyeyi simdi alma.Ayip olur felan dedi
Bence ayıp olmaz.
Lüzumsuz yani hediye olayı tanışma için.
Zaten sonra bohçaydı çeyizdi istemeydi derken çok şey alacak şimdilik böyle olsun.

Ya zaten görucu usulu oldugu icin kizin ailesini taniyoruz ama kizi tanimiyoruz ,baska sehirdr okuyordu sadece isim olarak biliyoruz.

Yineden gereksiz , ne alacaksiniz taki alsaniz agir kacar, simdi taki alsaniz sozde ne alacaksiniz? Baska sey alsaniz bunu mu almislar derler zaten kiyafet alamazsiniz. Kisaca hic oyle bir dert icine girmeyin gereksiz anlamsiz ve uygunsuz olur.

Hmmm bi düşünelim...
Bence teyzen bi hediye paketi yapsın. Kız açık ki kapalı mı oda bi konu tabi.
Kapalı ise şık kaliteli bir çanta. İpek bir eşarp ten çorap iğne oyası yazma ve kaliteli bir parfüm olabilir.

Açık ise gene şık ve kaliteli bir çanta gene kaliteli bir parfüm. Güzel bir cüzdan ve gene çorap.
Bunlar bence iyi bir fikir

Is ciddi madem Adet degil ama hoşluk olsun diye canta, ayakkabi, parfum gibi seyler alinabilir.

Boyle seyler basit gorunur ama insan kendisine deger verildigini hisseder. Guzel ani birakir ileride.

Tesekkurler :) kizimiz acik parfum guzel fikir

Hediye almayın.

Gelen misafire hediye alınmaz .

Adetse mevzu "adet" bu şekildedir .

Ha zaten kalacakmış kız .

Pek severse teyzen kızı , giderken vermek şartıyla (yolculuk zamanı) küçük bir hediye verebilir.

O da gereksiz de işte teyzenin niyetine istinaden yazdım .

Ama sadece parfüm almayın tabi ayıp olur :) içinde bir kaç hediye olan bir paket yapın hani bohça gibi
Aynali çarsida cok hos aynalar var gümüs .tarakli vs. Bir de deniz kabuklarinda yapilmis esyalar vs var onlarla bir paket nasil olur acaba , hem hatira hem canakkaleyi yansitacak

Aynali çarsida cok hos aynalar var gümüs .tarakli vs. Bir de deniz kabuklarinda yapilmis esyalar vs var onlarla bir paket nasil olur acaba , hem hatira hem canakkaleyi yansitacak
Evet güzel olur. Bikaç şeyden oluşan bi hediye paketi çok güzel olur. İçine istediğinizi doldurun :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…