Erkek kardeşimin eşi sevgili gelinimiz (şu ana kadar çok büyük bir sorunumuz olmadı iyi anlaşırız)2,5 yaşındaki oğlumu son günlerde her gördüğünde azarlamaya ve bağırmaya başladı.Sebep onunda oğlu var yani benim yeğenim 3,5 yaşında ve haliyle biraraya geldiğinde çocuklar kavga edebiliyorlar birbirlerine vuruyorlar falan.Ama benim ufaklık biraz daha baskın geliyor ve her defasında yeğenimin canı yanıyor ağlıyor falan.Her ne kadar ayırsak,anlayışlada karşılasak ikazda etsek çocuk sonuçta.Hem çok özlüyorlar birbirlerini hemde biraraya gelince yarım saat geçtikten sonra başlıyorlar kavgaya..Öyle yada böyle büyüyecekler.Bende oğlumu çok ikaz ediyorum yeri geliyor yeğenimin çok canı yandığında gerçekten onada üzülüyorum böyle durumlarda,oğluma kızıyorum sesimi yükselterek uyardığım oluyor.Yada pek yanlız bırakmıyor dikkat ediyorum birbirlerine zarar vermesinler diye..Ama son zamanlarda kardeşimin eşi, oğluma herkesin içinde bağırıyor kızıyor.Bişey demedim sessiz kaldım çünkü canı yananda onun oğlu..Ama canımıda sıkıyor bu durum.Çünkü en son 2 gün önce benim yanımda çok fena bağırdı oğluma.Sanki ben yokmuşum gibi.Ve ortada gerçekten bağırılacak bir durum da yoktu..
dogru bi tespıt olmus gercektenarkadaşlar konu sahibine ''siz çocuğunuza bağırılmasına dayanamıyorsunuz ama onunki dayak yiyor'' gibi şeyler yazmışsınız ama atladığınız bir nokta var
birinde dayak yiyen çocuk 2.5 yaşında ve kendinden küçük bir çocuktan dayak yiyor ( ne kadar dayak olursa artık)
diğerinde azarlanan çocuk bir YETİŞKİN tarafından azarlanıyor. Arada dağlar kadar fark var. Çocuklar elbette BİRBİRLERİYLE itişip kakışarak hayatı öğrenecek. Bu durum çocukta acı bilinçaltı yaralarına yol açmaz. Ama bir YETİŞKİN tarafından azarlanmak büyük hasarlar ve yaralar bırakır.
ask2009 bence kesinlikle çocuğunuzun azarlanmasına müsade etmeyin bu yaştaki çocukların hırçınlaşması normaldir. Hayat böyle zayıf olan ezilir maalesef. O zaman yeğeniniz de kendini savunsun ve kendine vurdurmasın ya da onları bir araya getirmeyin. 2.5 yaşındaki çocuğu azarlamak ne demek ya
çoçuk 2,5 yaşında muhtemelen 2 yaş sendromunda bu yaşlarda çocukta ben merkezcilik, hırçınlık,kendine etrafındakiler vurma vs. gibi durumlar olabilir bu doğal bir süreç hemen hemen bir çok çoçuğun yaşadığı o yüzden bilip bilmeden evde kimi birbirine vururken görüyorsa diye bir yakıştırmada bulunmak çok yanlış...
gelininiz yaptığı sizi rahatsız ettiyse uygun bir dille uyabilirsiniz ben kızarım sen karışma diye
agzına saglık canımbuyrun hanımefendi
pskolog eda gökdumanın yazısından alıntıdır
Bu yaş dönemi anne- babaların çocuk gelişiminde en çok zorlandıkları ve yoruldukları dönemdir. Yemek yemede direnme, uyku uyumak istememe, söz dinlememe, anne-baba-arkadaşa vurma - ne denirse tam tersini yapma, kendisini yerlere fırlatma, kafasını vurma . Bebeklik dönemi sonrasında size uyum sağlamasını beklerken bu inatlaşmalar ya da öfke nöbetleri nereden çıktı demeyin. Çünkü çocuğunuz özerklik döneminde .( 12-36. aylar ) Özerklik dönemi çocuğunuzun kendisini ortaya koyduğu, her şeyin kendisinin olmasını istediği, istediği kıyafeti giymek istediği dönemdir
ya gelininiz haklı diyenleri anlamıyorum. benim çocuğum olsa bende gelininizin yaptığını yaparım ne demek . siz 2,5 yaşındaki bir çocuğa yırtına yırtına bağıramazsınız. bu yaşlardaki çocuklar yaptıklarının doğru- yanlış olduğunun farkında değil ki. konusahibi arkadaşım siz aklıbaşında yorumları dikkate alın lütfen. bırakın bazıları 2,5 -3 yaş seviyesine insinler. bu arada benimde 2 yaşını doldurmak üzere olan bir kızım ve ondan 2 ay küçük bir arkadaşı var kızımın. dün oynasınlar diye bize getirmiştim arkadaşını ,oyuncak yüzünden arkadaşı kızımın elini ısırdı kızımın eli kıpkırmızı oldu. şimdi ben çocuğa bağırsam elime ne geçecek? sadece annesine yaptığını anlattım belki bir önlem alabilir diye o kadar. bunlar çocuk ; yaptığının yanlış olduğunu anlayacak yaşta değil. yangına körükle gitmeyin arkadaşlar.
Erkek kardeşimin eşi sevgili gelinimiz (şu ana kadar çok büyük bir sorunumuz olmadı iyi anlaşırız)2,5 yaşındaki oğlumu son günlerde her gördüğünde azarlamaya ve bağırmaya başladı.Sebep onunda oğlu var yani benim yeğenim 3,5 yaşında ve haliyle biraraya geldiğinde çocuklar kavga edebiliyorlar birbirlerine vuruyorlar falan.Ama benim ufaklık biraz daha baskın geliyor ve her defasında yeğenimin canı yanıyor ağlıyor falan.Her ne kadar ayırsak,anlayışlada karşılasak ikazda etsek çocuk sonuçta.Hem çok özlüyorlar birbirlerini hemde biraraya gelince yarım saat geçtikten sonra başlıyorlar kavgaya..Öyle yada böyle büyüyecekler.Bende oğlumu çok ikaz ediyorum yeri geliyor yeğenimin çok canı yandığında gerçekten onada üzülüyorum böyle durumlarda,oğluma kızıyorum sesimi yükselterek uyardığım oluyor.Yada pek yanlız bırakmıyor dikkat ediyorum birbirlerine zarar vermesinler diye..Ama son zamanlarda kardeşimin eşi, oğluma herkesin içinde bağırıyor kızıyor.Bişey demedim sessiz kaldım çünkü canı yananda onun oğlu..Ama canımıda sıkıyor bu durum.Çünkü en son 2 gün önce benim yanımda çok fena bağırdı oğluma.Sanki ben yokmuşum gibi.Ve ortada gerçekten bağırılacak bir durum da yoktu..
Tüm yorumları okudum elinize sağlık..
Öncelikle basit bir konu olduğunu düşünenler var..Konu sıradan her çocuklu ailede görülebilecek bir durum olabilir.Ama önemli olan 2 çocuğun psikolojisi var ortada.Tamda gelişme çağının en önemli noktasındayken benim bu kadar ince düşünmem bunu sıkıntı yapmam gereksiz değil.Çok gerekli..Size basit görünebilir.Ben çalışan bir anneyim.Araştıran,okuyan, çocuğum için en iyisini her yönden vermek isteyen bir anneyim.Haa çocuğu yaramaz olan anneler genelde rahattır siz azarlamazsanız başkasıda gelir sizin yapmadığınızı yapar diyenler var.Ben o kadar rahat bir anne olsaydım buraya basit dediğiniz o konuyu açmaz hiçte kaygılanmazdım.Ben buraya konu açıyorsam,biraraya geldiğimizdede çocuklara özellikle kendi çocuğum baskın olduğu için birbirlerine zarar vermesinler diye ne kadar hassas davrandığımı,onlarla oynadığımıda daha önce belirtmiştim.Çünkü çok yakınız birbirimize ve her daim görüşüyoruz.Üstelik yakın bir zamanda bana çok yakın bir eve taşınacaklar belki o zaman daha çok gelip gidilecek.Çocuğum hareketli,yaramaz yani bunu kabul ediyorum ama hiperaktif değil..Ayrıca gelin haklı haksız diye ikiye ayrılmış yorumlar.Buradaki konu gelinin haklılığı haksızlığı değil.Haklı olabilir tabi o da evladını düşünüyor her anne gibi.Ama tutumu yanlış.[B]Benim çocuğuma herkesin içinde avazı çıktığı kadar bağırdı geçengün.O gün oğlum herkesin içinde mahcup oldu üzüldü utandı gözleri doldu.Bu onu nasıl etkiledi neler hissetti o anda acaba?gerçekten can sıkıcı bir durum.[/B]Ben zaten gerekeni yapıyorum elimden geldiğince dikkatini başka yönlere çekiyorum ikisininde.Her kavga ettiklerinde can acıtma durumu olmuyor.Kendi aralarında itişip kakışıyorlar.Yeğenim dayak yiyor hep derken,tutupta kafasını duvarlara vurmuyor,üstüne çıkıp atlamıyor yada güç gösterisi yapmıyor heralde.Ama tabi saçını çekiyor,yada elini kolunu sıkıyor bunun gibi şeyler.Yeğenimde yapıyor aynılarını oğluma ama bizimkinin elimi ağır nedir anlamıyorum ağlayan yeğen oluyor.İkisinede üzülüyorum.Keşke kavga etmeseler güzelce oynasalar..Mesela yeğenim tv izlerken benim oğlan geldi pat diye tv yi kapadı.Bende oğluma kızdım ikaz etttim.Hemen açtım tv yi.Ama ayşenin tepkileri daha fazla.tabi birikim olabiliyor.Ben zaten sık gitmiyorum ve sebebinide söyledim.Ama yeri geliyor hiç kavga etmedikleri günde oluyor.Çok güzel oynuyorlar.Çocuk onlar sonuçta.Önemli olan onların en iyi şekilde yetişmesi,psikolojilerini bozmadan doğruyu yanlışı öğretmek.Ve bizim ailemizde asla kavga dayak olmadı çok şükür.Eşimde bende çocuğun yanında asla tartışmayız.Ama bu oğlumun yapısı böyle birazda.Bende engellemek için uğraşıyorum.Üstelik herkese karşı böyle değil.Her ortamda böyle rahatsızlık veren bir çocuk değil bunuda belirteyim.Çocukların olduğu alanlarda oynamayı çok seviyor onlara hiç zarar vermiyor.Kaç defa hastanede sıra beklerken oyun odasında yanlız bıraktım.Dışardan izledim elinden oyuncağını alsalar bile kimseye bişey demedi döndü başka şeylerle uğraştı.Oğlumu aklamak değil niyetim açıkça yazıyorumki yanlış anlaşılmasın.Çünkü bazı yorumlar gerçekten çok ilginç geldi.herkesin görüşünede saygı duyuyorum..
gelin haklı canım kızma ama benim de çocuguma vursa görümcemin çocugu kızabilirdim..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?