• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

gelinimiz. Siz olasaniZ ?

Cok laf soyledi hep alttan aldim yine oyle olcak eskisi gibi olcak sanio. O yuzden raht davraniyor kanimca. Mesela bi gun esimle anneme yemege gittik onlarda vardi. Sofrada biraz sikistim sehpada yiyorduk. Annem kardesime azicik kay da enistede otursun dedi. Hemen atladi kocasina sen kalkta o otursun diyo imali imali. Derdi annemin bize olan ilgisi sanirim. İlgi hep onda olsun istiyor

biz burda nerden çıkartcaz haklı olduğunuzu ben anlamadım pekte biri birilerine laf söylüyor çatıyor ağlatıyor ama kim tam olarak ne yapıyor belli değil

Ya bide annem suna uzuluyor. Resmen el bebek gul bebek. Altina araba aldilar verdiler. Zaten para bol. Kadin hergun yemegini yapr cagirir yedirir. Evleri ayri bu arada. Ya insan azicik minnet eder demi. A dese kadina lafi sokuyor. O da birsey diyemiyor bana agliyor. Ben sinirleniyorum laf sokuyorum. Ama bundan sonra ayni ortamda bulunmuycam. Dusunsenize benim yuzumden evini terk edicekmis. Siz olsaniz gorusurmusunuz.
Ben olsam görüşmem ama evi terk etmemesi için değil, zira nereye isterse oraya defolup gidebilir umurumda olmaz. Sadece sinirlerimi bozmamak ve böyle bir insanla uğraşmamak için görüşmem.

Merhaba kizlar. Yine size danismak ve fikirlerinizi almak istiyorum. Hemen konuya giricem.
Benim bir yengem var. Biraz kiskanc gibi ben oyle dusunuyorum. Yengem benimle ilgili bir olayi kiskandiginda direkt anneme catiyor. Kadina surekli laf sokuyor. Annemi uzuyor kocaman kadini aglatiyor ve ben buna dayanamiyorum. Bu olaylar benim yuzumden olunca ben de laf soyluyorum arada. Gecen yine birlikteyken bisey dedi anneme. Ben de dayanamadim laf soyledim. Aslinda kavga edicek bir laf degil yani ima ettim anladi o da tabi. Ben gidince yine anneme kavga cikartmis. Esyalarini felan toplamos aksaminda da gidicem diye. Bende onu duyduktan sonra kendimce bi karar aldim. Madem benim yuzumden evi terk ediyor. Bundan sonra mecbur kalmadikca ayni ortamda bulunmuycam diye. Yalniz olay o kadar buyutulcek birsey degil o yuzden kizdim. Cunku o bana esime deflarca laf soyler ben guler gecerim. Buyutmem. Onun bu kadar ufak bi olayi buyutup bu duruma getirmesine kizdim. O simdi eskisi gibi olacak eminim. Anneme o kadar laf soyledi simdi birsey yok gibi gelip gidiyor. Haklimiyim degilmiyim. Bilmiyorum. Sizin gorusunuzu merak ettim. Sizce benim hatam mi var bu olay da

Yenge abisi karısı galiba gerçi yorumlara bakmadım da..
İçi fesat demekki ya.

Benim de amcamın karısı yengem çok fena aynı bahsettiğin gibi annemi üzüyor.
Benim evliliğimde dertlerim varmış çok bunalıyormuşum diye gidip anneme söylemiş ki yengemle böyle bir şey konuşmadığımız halde..

yani bir insan sırf sizin yüzünden evini terk etmeye kalkıyorsa, sürekli birbirinizi yiyorsanız asla tek taraf suçlu değildir.
ancak siz sürekli kendinizi haklı görüyorsunuz. bence sizde de sorun var. nerdeyse abinizin yuvasını yıkma boyutuna gelmiş durum hala farkında değilsiniz. biraz kendi evinizle uğraşın bence, bu kadar müdahil olmayın abinizin evine, karısına.

Merhaba kizlar. Yine size danismak ve fikirlerinizi almak istiyorum. Hemen konuya giricem.
Benim bir yengem var. Biraz kiskanc gibi ben oyle dusunuyorum. Yengem benimle ilgili bir olayi kiskandiginda direkt anneme catiyor. Kadina surekli laf sokuyor. Annemi uzuyor kocaman kadini aglatiyor ve ben buna dayanamiyorum. Bu olaylar benim yuzumden olunca ben de laf soyluyorum arada. Gecen yine birlikteyken bisey dedi anneme. Ben de dayanamadim laf soyledim. Aslinda kavga edicek bir laf degil yani ima ettim anladi o da tabi. Ben gidince yine anneme kavga cikartmis. Esyalarini felan toplamos aksaminda da gidicem diye. Bende onu duyduktan sonra kendimce bi karar aldim. Madem benim yuzumden evi terk ediyor. Bundan sonra mecbur kalmadikca ayni ortamda bulunmuycam diye. Yalniz olay o kadar buyutulcek birsey degil o yuzden kizdim. Cunku o bana esime deflarca laf soyler ben guler gecerim. Buyutmem. Onun bu kadar ufak bi olayi buyutup bu duruma getirmesine kizdim. O simdi eskisi gibi olacak eminim. Anneme o kadar laf soyledi simdi birsey yok gibi gelip gidiyor. Haklimiyim degilmiyim. Bilmiyorum. Sizin gorusunuzu merak ettim. Sizce benim hatam mi var bu olay da
Yengeniz de birazdan buraya konu aciyormus kendi bakis acisindan "gorumcek bana boyle boyle yapti" diye :D

Yengenizin kıskanç olduğunu yazmışsınız. Belki siz öyle olduğunu düşündüğünüz için söylediği her şeyin altında başka bir şey arayıp sonunda da tatsızlığa yol açıyorsunuzdur. Belki de söylediği şeyleri laf sokmak için değil öylesine söylüyordur ama siz öyle düşündüğünüz için konu uzuyordur. Bir de onun tarafından bakmayı deneyin. Madem büyütülecek meseleler değil gelininiz bir şey söylediğinde gülüp geçin cevap vermeyin. Tartışmalarınızla ilgili detay vermediğiniz için yanlış düşünüyor da olabilirim ancak yazdıklarınızdan ben böyle bir sonuç çıkardım.

Kim haksız bilemeyeceğim de ben biri laf sokunca veya laf sokmaya çalışınca sinirleniyorum. Direkt söylenmesini tercih ediyorum. Ama genellikle kadınlar bu işi iğneleme şeklinde tercih ediyor bazıları da sonunda kahkaha atıyor ki yavv şaka yaptım diyevilsin. Saçma şeyler bunlar

Ya gelin görümceyi kıskanır ya görümce gelini ortasını pek görmedim benim görüncem yok bazen seviniyorum :KK48:

Eltiler nasıl olur ki acaba bi kaç seneye Eltim olabilir de :KK64:

Yengenizin kıskanç olduğunu yazmışsınız. Belki siz öyle olduğunu düşündüğünüz için söylediği her şeyin altında başka bir şey arayıp sonunda da tatsızlığa yol açıyorsunuzdur. Belki de söylediği şeyleri laf sokmak için değil öylesine söylüyordur ama siz öyle düşündüğünüz için konu uzuyordur. Bir de onun tarafından bakmayı deneyin. Madem büyütülecek meseleler değil gelininiz bir şey söylediğinde gülüp geçin cevap vermeyin. Tartışmalarınızla ilgili detay vermediğiniz için yanlış düşünüyor da olabilirim ancak yazdıklarınızdan ben böyle bir sonuç çıkardım.
Zaten gulup geciyorum ben cogu seye. Ama annemi aglatacak kadar uzunce dayanamiyorum. Ayrica bi insanin size lafi iyi niyetlemi yoksa kotu niyetlemi soylediginiz pek tabi anlarsiniZ.

bir kişi haksız olup olmadığını sorguluyorsa ve bunun içinde dış sese ihtiyacı varsa o kişi de biraz haksızdır. insan haklı olup olmadığını kendi bilir. burada daha doğru düzgün ne dediğinizi bile yazmamışsınız. tüm sayfaları tek tek okudum. cümlelerin yerine koyduğunuz Alar Bler yerine meselenin aslını yazın. sizin 6 sayfada yazdığınız abinizin eşi sizi kıskanıyor. ama hanımefendi bazen de sözcükleri söylerken kullandığımız imalar, kaşlar, gözler kısacası üslupta lafımıza anlam üstüne anlam katabilir. "Aslinda kavga edicek bir laf degil yani ima ettim anladi o da tabi." bunlar sizin ifadeniz. neden imaya ihtiyaç duyuyorsun ki.

Vayy bee, gelini tarafından ağlatılan kayınvalideler de varmış :KK57:
Herkes Kv'den yana dertli, sizinki de gelinden mi?

Ya bide annem suna uzuluyor. Resmen el bebek gul bebek. Altina araba aldilar verdiler. Zaten para bol. Kadin hergun yemegini yapr cagirir yedirir. Evleri ayri bu arada. Ya insan azicik minnet eder demi. A dese kadina lafi sokuyor. O da birsey diyemiyor bana agliyor. Ben sinirleniyorum laf sokuyorum. Ama bundan sonra ayni ortamda bulunmuycam. Dusunsenize benim yuzumden evini terk edicekmis. Siz olsaniz gorusurmusunuz.
Fazla yüz vermissiniz, herseyi yapabilcegini saniyor, bas etmek zor bu saatten sonra.

Anneniz gelin.yengeniz kaynana olmuş resmen. Gelinlere deriz hep kendini ezdirme savun konuyu aydinlat fln.bu kez kaynanaya öyle demek gerekiyor sanki:110:

:) bi anda yazma karari alinca gercekten bilmece gibi olmus.
soyle anlatayim kiskanlik olayini. Ben bekarken hic bi sorunumuz yoktu. Yani arada yine kususmeler oluyordu anneme yaptiklarindan dolayi ama evlendikten sonra direkt ben odakli sorunlar oldu. Ceyiz alirken ben buna ceyizlerimi gosteriyordum boyle hic ilgilenmedi bende aramiz iyi ya kendimce takildim niye el gibi duruon baksana diye. Buna kustu mesajlar atti artik hayatimda yoksun vs diye. Sonra yine kardes hatrina konustuk tabi. Sonra benim bebegim oldu bu seferde annem benim bebegimle onunkini ayiriyor moduna girdi ki annem onlara daha ilgili acik acik soyler. Ama iste o oyle gormek istiyor. Simdi de ev aldik biz. Bize geldiler. Anneme laf sokmus bizdeyken. Annem agladi bana anlatti. Bende ertesi gun ordayken bununla ilgili birsey soyledim gelinde vardi tabi hemen anladi ona dedigimi. Ben gidince anneme catmis yine. Oyle olaylar olmus iste esyalarini felan toplamis. Gidicem diye. O istiyor ki ben onlara herseyi soylemesin.

Aciklama geliyor ve halen birsey anlayamiyorum :KK70:

Back
X