Gelinimiz:(

Iyi olmadığını biliyorum çünkü geçen sene çocuğu emziren yatağın üzerine oturdugumda popoma battı yatağın telleri ve o zaman dedim anneme yatakları iyi değil diye o da alım bari dedi bende al tabi o yatakta nasıl yatilir dedim

İsim gücüm yok da onun dedikodusunu yapıcam ordan o şekildeki görülüyor galiba. sadece görgü kurallarından bir haber olan Gelınınızı anlatmak istemiştim

İyilik olarak gördüğünüz şeyleri istenmeden ve uzun süre yaparsanız, bunların sizin göreviniz olduğu düşünülür. Evli barklı koca insanlar yemeklerini de kendileri yapar, yataklarını da gerekiyorsa kendileri alır. Bence kimse yaptığı iyiliğe karşılık beklememeli. Bekleyecekse de yapmamalı.

kardeşim haklısın da şyle birşey de var sen veriyorsan karşılık beklemeyeceksin, bu karşılık bi teşekkür bile olsa. onun tşk etmemesi kendi ahlakıdır sen yapıyorsan gerisi bitti seni ilgilendirmez. ha bekliyorsan da yapmayacağını bildiğin bişi için de kafana takma hatta yapma yani.

İsim gücüm yok da onun dedikodusunu yapıcam ordan o şekildeki görülüyor galiba. sadece görgü kurallarından bir haber olan Gelınınızı anlatmak istemiştim

Maalesef her zaman gelinler haklıdır bu forumda. Bir de görümceyim demişsin ya fırsat vermişsin gelin arkadaşlara Çünkü bu bölüme yazanların çoğunluğu kaynanasından şikayetçi olan gelinlerdir. Empati nedir bilmezler ve hayatlarına kıymet bilmez bir 'gelin' girmemiştir. Sen söylenenlere aldırma. Gerçekten kıymet bilmiyorsa aranıza mesafe koyun.

forumdaki çoğu kişi hem gelin hem kv adayı hem de görümce. sadece gelin diye bir şey mi var??

forumdaki çoğu kişi hem gelin hem kv adayı hem de görümce. sadece gelin diye bir şey mi var??
Hayır tabi ki yok. Zaten çoğunluğu dedim dikkat ederseniz sadece gelin demedim. Mesela ben hem gelin hem de bir görümceyim ama hiç bi zaman tek pencereden bakmıyorum olaya.
Konu sahibi bir görümce ve onun açısından bakmaya çalışıyorum. Empati.

Bu kadar şikayetçiyseniz bir şey yapmayın sizde. Yapıp yapıp laf edeceğinize hiç yapmayın. Ne yapalım pat diye geliyorlar diyene kadar erkek kardeşinle konuşsanai kırıldığın noktaları hassasiyetini anlatsana. Evliliğinize karışmak istemiyorum siz mutluysanız sorun yok ama ben biraz huzursuzlandım bir teşekkürü çok gördü gücendim demek bu kadar zor mu?
Benim anlamadığım nokta bu kadar hoşnutsuzken hala yaptıklarınıza devam etmeniz ve geline iyice kinlenmeniz, içten içe nefret etmeye başlamanız. Gelin haklı ya da haksız bilmiyorum içinizde yaşamıyorum ben ancak sizin davranışınız hatalı.
Bu konu tıpkı defalarca aldatılıp eşini affedip yeni aldatılma olayını duyduğunda o kadar yemin etmişti yine aldattı diye konu açılmasına benziyor bence. Bile bile devam ediyorsunuz.

bence yakın duramıyor.. bazı insanlar içten içe çok sevse bile bunu ona belli edemez.. bu kv konularında çok fazla olur özellikle.. anne baba demeye bile çekiniyor insan.. ben eşimin yanında anne baba diyemiyorum mesala nasıl birşeyse

Gelininiz de hergün hergün sizde yemek yemekten haz etmiyordur zaten bence. O yüzden elini bir yere vurmuyordur. Artık kardeşiniz veya anneniz mecbur bırakmış bence.
Yani emrivakiden falan hoşlanmıyorsa o yüzden de teşekkür etmiyordur. 4 yıllık gelin sonuçta teşekkür etmeyeceğini bildiğiniz halde niye takılıyorsunuz ki buna. Sadece geline alınmadı o yatak kardeşinize de alındı, zaten annenize gelip yatak isteyen kardeşinizdi. O teşekkür etsin.

Bide anneniz sizin çocuğunuza bakıyor ya, siz annenize ne yapıyorsunuz. Para filan veriyo musunuz.

Konu sahibine karşı yazıncada en muhalif üye seçiliyorsun yıl sonu anketlerde ben dengede kalmayı tercih ediyorum

Neden paraladınız kendinizi bu kadar yapıcam diye anlamadım.
Misafirlerimi gelecek, kendi naparsa yapsın kendi düşünsün...
Bu kadar değer vermeye gelmiyor hiç kimse....

bu sizin yaptıklarınızı mıçmıçlık olarak algılamış olabilir
hep içiçeyiz bıktım tarzıdır belki
annende neden gerek duymuş bu kadar fedakarlığa anlamadım ki
bırakın yapmayın bundan sonra..

her gün kayınvalidemde yemek yediğimi düşünemiyorum, sürükleseler gitmem, evde yumurta haşlar yerim ondan iyi. ne tembel kadınmış gelininiz. tabii her gün her gün görüşünce de gıcık kaptı sizden, aklınca soğuk durarak mesafe koyuyor. ben size bundan sonra "zıkkım ye, git kendi evinde ye akşam yemeğini, nankör kedi" politikasını uygulamanızı bekliyorum. ben olsam öyle yapardım. hiç çekemem nankör ve hayırsız insanları.

Son düzenleme:
Su erkek tarafının da tanidiklarinin Gelinleri şunu yapıyor bizim ki niye yapmadı demeleri... ya yapmak zorunda değil elbette onun düşüncesi ben oglunuzla evlendim yedi sullalesiyle değil olsa gerek sanırım. .. ben bunu demekle gelininiz haklı demiyorum asla o da onun karakter yapısı deyip üzerine dusmeyeceksiniz... Annenize de kafasına takmamayi hakkında yorumlar yapacaksınız başkalarının Gelinleri bizi ilgilendirmiyor kardeşimle mutlu huzurlu olsun da gerisi bizi ilgilendirmez diyeceksiniz ve o dediklerinizi de yapmmayacaksiniz kusura bakmayın da alışmış kudurmustan beterdir... ben de aman iyi olsunlar eşim zor şartlar altında çalışıyor arayıp da ona birseyler demesîn ler diye ariyordum sürekli sonra baktım ki onlar benden bekliyo bundan sonra bi ben bi onlar arıyo ugrasamam yani işte alistirmayacaksıniz kısaca....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…