• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gelinin ailesinin düğündeki takıları alması adeti

Oha ayni benim kayinpederim :KK70::KK70:Eve bi ekmek almaz.:KK70:
:D :D
boyle ınsanlarda ılgınc ama ben olsam ıcıme sınmez
babam ıflas ettı ne zor sartlarda evlendırdı benı bın kere sordu hıc eksık bıseyın olmasın gozunde bırsey kalmasın dıye ve hala elı ustumdedır
bende oyleyımdır cebımde param dursun ama aıleme harcamayayım mantıgını hıc anlamam :)

Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu o zaman :KK70:
Bende kayınpeder çok tok gözlü bonkör filan sandım
Takı size gelmesin diye mi yapmış anlamadım ki
esım ondan suphelendı
bence babam altınları onceden aldı dıyor
ben konduramıyorum ama bılemıyorum :D parcaları bırlestırınce esımın dedıgı dogru gıbı gorunuyor

valla herkes kendıne yakısanı yapar :) mesela dugun yemeklı olcak dedı ona gore kısı sayısı belırlendı bızde onlar yemeklı dugun yapıcak dıye yemeklı nişan yaptık
:D bı gıttık ortada yemek yok :D :D :D
ayyy valla neler neler yaa ....

eskidenmiş o. onunda sebebi gelin o altınlara sahip çıkamaz mantığı hani genç yaşta evlendi henüz onları saklayıp koruyamaz diye. Şimdi bankalarda kasalar var

:KK70: :KK70:
boyle ınsanlarda ılgınc ama ben olsam ıcıme sınmez
babam ıflas ettı ne zor sartlarda evlendırdı benı bın kere sordu hıc eksık bıseyın olmasın gozunde bırsey kalmasın dıye ve hala elı ustumdedır
bende oyleyımdır cebımde param dursun ama aıleme harcamayayım mantıgını hıc anlamam :)
Aynen ben de anlamiyorum. Zaten benim kayinpederim hep oyleymis. Cocuklarini kucuk yastan beri calistirip paralarını hep almis, sonra cocuklar biz ne yapiyoruz deyip de artik vermemisler cok sukur bu gunlere gelmisler. Bi de benim kayinpeder ailesine harcamaz ama tonlarca parasini da caldirmis. Yaninda tomar tomar parayla gezermis. Simdi bankaya atiyomus. Gecen agzini aramaya calistim da soylemedi ne kadari oldugunu :KK70::KK70:

esım ondan suphelendı
ben konduramıyorum ama bılemıyorum :KK70: parcaları bırlestırınce esımın dedıgı dogru gıbı gorunuyor

valla herkes kendıne yakısanı yapar :) mesela dugun yemeklı olcak dedı ona gore kısı sayısı belırlendı bızde onlar yemeklı dugun yapıcak dıye yemeklı nişan yaptık
:KK70: bı gıttık ortada yemek yok :KK70: :KK70: :KK70:
Wc ye de gitmiyodur şimdi bu :D töbe ya

Töbe töbe
Ben bi Çağlayan yolu biliyorum o da İstanbul'da
Hala yolu amca yolunu yeni duydum
Amca - hala yolunu buluyo demek istemişler galiba :KK70:

Damatla gelinde iş yok
Hiç bi ailenin değil bizim onlar demeliler
Sizin gelin ailesi gibi çakala benziyo
Geçmiş olsun
amcayla hala yolunu buluyo:KK70::KK70::KK70::KK70:

Aynen ben de anlamiyorum. Zaten benim kayinpederim hep oyleymis. Cocuklarini kucuk yastan beri calistirip paralarını hep almis, sonra cocuklar biz ne yapiyoruz deyip de artik vermemisler cok sukur bu gunlere gelmisler. Bi de benim kayinpeder ailesine harcamaz ama tonlarca parasini da caldirmis. Yaninda tomar tomar parayla gezermis. Simdi bankaya atiyomus. Gecen agzini aramaya calistim da soylemedi ne kadari oldugunu :KK70::KK70:

:D :D :D ayynııı

benım kayınpeder bıraz degısık kendısı der cebımde keş 8 bın durmazsa rahat edemem dıye
boyle deyıp de oyle yasamak :)

:KK70: :KK70: :KK70: ayynııı

benım kayınpeder bıraz degısık kendısı der cebımde keş 8 bın durmazsa rahat edemem dıye
boyle deyıp de oyle yasamak :)

Oha ayniii benim kayinpeder. Gizli bi cebi var ki oooo neler neler var o cepte. Ama benim esim de oyle cebinde nakit bi miktar para olmazsa rahat edemez aslinda ben de oyleyim. Ama 8bin de degik yani :KK70:

Benim herşeyimi annemler yaptı a dan z ye evimi dizdiler doğal olarak o para onların oldu asla istemeyi bile düşünmedim. Ha kayınvalidemler hiç bi şeye karışmadı herşeyi eşim yaptı ama onlarda takılanları vermediler. Bana sadece düzende takılan bilezikler vs. verildi. Eğer onlar vermiyolarsa sizde vermeyin kardeşinize altınları olsun bitsin. Hayırlı bi iş yapıyosunuz orta yol bulunur. Sonuçta altınlarda bu zamana kadar kızın ailesinin taktığı altınlar babangilin bu konuda pek söz hakkı olduğunu düşünmüyorum

Ben ceyizimi duzerken herseyi ailem aldi bana hic masraf yaptirmadilar..Bende anneme kendim verdim arkamdan hala borc odemesine vicdanim el vermezdi acikcasi..esimin ailesi ise tum masrafi yapmalarina ragmen yine esime verdiler hepsini ..Yalniz ben verdim diye 3 yil oldu daha 1 kere esim bu mevzuyu acmadi ..

Benim zaten kizdigim buradaki damat degil. Damadin dugunu iptal etmesi gerektigini soyleyen uyeler.

Anlatmak istedigim ( konudaki damat oyle yapiyor demiyorum) kizin ailesi altinlari aldi diye dugunu iptal etmek cok sacma.

Bu bu konuya son mesajindir. Bebegim uyandi onunla ilgilenmem lazim.

Burasi cok sesli bir platform. Bende dusuncelerimi belirttim sadece. Amacim tartismak ya da kendi dusuncelerimi kabul ettirmek degil. Isteyen istedigini dusunmekte ozgurdur.
ben zaten tartışmak için yazmadım ki . ben de fikrimi yazdım :) kolay gelsin :anne:

Ben bu konuda kk nin genelinden farkli dusunuyorum.

Simdi aile takilan altinlari istemis para goz olmus.

Damat vay efendim senin ailen niye altinlari aldi ben onlarla ev alacaktım ya da kredimi kapatacaktim diyip kizi terketse dugunu iptal etse damat para goz olmuyor mu?

Demekki damat gelecek altinlar icin istemis gelini ki altin yoksa evlilikte yok diyor.

Benim dugunumde bana takilanlari annem aldi uzerimden. Esime takilanlari da kayinvalidem. Sayalim bakalim ne takildigini bilelim dediler. Hic sesimi bile cikarmadim. Hatta sayarken esim kalkti ayaga ilgilenmedi altinlarla. Annem gel sende bil ne takildigini dedi. Esim o altinlarin hepsi vaveyla nin o bilsin yeter dedi.

Biz balayindayken esimin tarafinin taktigi altinlar kayinvalidemde bizim tarafin taktigi altinlarda annemde kaldi.

Dondugumuzde iki tarafta altinlari verdiler bana ve ben iki tafarada borcunuz varsa icinden alin altinlarin dedim. Yok dediler sen onlari dusunme ve eksiksiz verdiler.

Ama tut ki benim ailem vermeseydi esim zerre kadar sorun etmezdi bu durumu.

Ayni sekilde kayinvalidem vermeseydi ben sorun etmezdim.

Sadece bir taraf vermeseydi diger tarafa sende verme ki halsizlik olmasin derdim.

O takilari getiren akrabalar zaten aileler ne goturduyse ona gore geri geliyor. Yani amcam bana bilezik taktiysa babam amcamin ogluna bilezik taktigi icin geliyor. Yani o bilezik babamin cebinden cikiyor bir nevi.

Ayni durum kayinvalidem tarafi icinde gecerli. Kayinvalidemin kardesi bize bilezik takti simdi oglu evlense kayinvalidem de bilezik yapip goturecek yani kayinvalidemlerin cebinden cikacak o para.

Demek istedigim bana gore altinlar ailelerindir. Cocuklarina verip vermeyecekleri kendi bilecekleri istir.

Sadece kiza yapilan bilezik ve set ailenin kiza hediyesidir.

Ben acikcasi esimin amcasinin taktigi cumurhuriyet altinina cikipta o altinlar benim cabuk verin bana diyemem ki demedimde. Cunku o cumhuriyet altini geri odeyecek olan kayinvalidemlerdir.

Ama burda dugun iptal edilsin diye gaz uzerine gaz veriliyor.

Kiz gelip konu acsa bizim tarafin taktigi altinlari annemler istedi diye nisamlim dugune 2 gun kala beni terketti diye? Ne dusunurduk o nisanli hakkinda?

Simdi burada erkek tarafi vermeyi dusunuyormus altinlari. O zaman sizde vermeyin kendi altinlarinizi olsun bitsin. Yada krediyi sizin tarafin taktigi altinlarla odeyin. Sonucta onlar borcumuz var diye vermiyormus sizde borc kapatmis olursunuz.

aynı fikirdeyim.

esım ondan suphelendı
ben konduramıyorum ama bılemıyorum :KK70: parcaları bırlestırınce esımın dedıgı dogru gıbı gorunuyor

:KK70: bı gıttık ortada yemek yok :KK70: :KK70: :KK70:
senin kayınpederin adı ali cengiz mi :D:D:D hala görüşüyoruz deme..ya da bir buket çiçek gönderme ha:D:D

Böyle bi adet var evet iç Anadolu da galiba kırıkkale de var eminim annem almadı bizim altınları ama anneme gelip ona veren akrabalarda olmuş

Kızlar kardeşim 6 aydır nişanlıydı kız tarafına adetlerini sorduğumuzda adetimiz yok sizde neyse bizde de o dediler
Neyse geçen hafta nikahları kıyıldı törensiz bugün de kınaları var yarın düğün. Dün akşam annemleri oturmaya çağırıyo kızın babası annemler gidince bize adet sormadınız demişler biz kızımıza takılan takıları alırız adet bu demişler koçhisarda varmış bu adet
Babamlat kabul etmiyo tartışarak çıkıp geliyolar
Düğğne 2 gün kala bu terbiyesizliği kaldıramadık
Kız da ailesini savunup borçları var demiş
Babam da diyo alacaksa altınları kız kınası yakılırken alsın
Düğünde bu rezaleti kaldıramam olay çıkar dedi tedirginiz caymayı dahi düşündüler
Böyle bişey siz duydunuz mu
Çocukların hakkı olanı almaları normal mi? Bir de amca yolu hala yolu diye adetleri varmış düğünden önce gidilir 300 400 tl verilirmiş amcaya hala annemler 150 tl vermiş amca surat yapmış delircem
Soyle gelin olamadim tuh bana :işsiz:

senin kayınpederin adı ali cengiz mi :KK70::KK70::KK70: hala görüşüyoruz deme..ya da bir buket çiçek gönderme ha:KK70::KK70:
ben saygıda kusur etmem her fırsatda aramaya calısırım esımede ara lutfen derım
ama esım ısrarla gorusmek ıstemıyor aıle bu ne kadar kotu olursa olsun aıle ama onlar senın kadar benı dusunmuyor dıyor gorusmemızı ıstemıyor yaklasık 3 haftadır hıc gorusmedık benım ıcım hıc rahat degıl acıkcası

altınlar evlenen ciftin olur yok senin yok benim olayı sacmalık kız.. kardesinizle konusmadan boyle birseyi yapamaz oturur anlasırlar vermek istenirse verilir ama bu ne demek borclarımız var o yuzdenmi evlendiriyorlar kızlarını

Back
X