- 6 Aralık 2010
- 34.488
- 91.177
- 798
- Konu Sahibi Kedicikk061
(Yanlislikla oldu silemiyorum. Telefondan yazdigim icon olabilir.)
Ben bu sistemin dogrulugunu savunmadim.
Ben simdi evliyim ve goturdugum hicbir takiyi bana gelsin diye beklemiyorum.
Ileride cocugum evlenirse dokunmam altinlarina.
Ama bizden onceki nesilin kurdugu ve yuruttugu sistem bu.
kayinvelidem takilan altinlari alsaydi bana vermeseydi ben tenezul edip o altinlar benim bana vermeliydiler diye kavga cikarmazdim.
Onemli olan evdeki huzurum altinlari aileler aldi diye ne esim ne ben dugun iptal etmeye kalkmazdik. Birbirimizin basinin etinide yemezdik onlar bizimdi annen aldi diye.
BakinAlys nin altinlari aileleri almis ama sorun etmemisler. Ustelikte dugunleri kendileri yaptiklari halde.
Buradan okudugum kadariylaAlys nin mutlu bir evliligi var ve ikinci bebegini bekliyor hayirlisiyla. Allah cocuklarimiza saglik sihat versin.
Altin icin dugun iptal edilmez anlatmak istedigim buydu ama kac mesajdir anlatamadim ne yazikki.
ha ha canım ben benim anıları anlatsam fena karışır ortalık da ne gereği var.
ben eşimin ailesini sömürmedim, o benimkini sömürmedi.
bir bakış açısına göre aileler bizi sömürmüş oldu ama ben o çevrede büyüdüğüm için ben pek öyle hissetmedim.
en güzelidir elbette düğün çiftinin bu altınları alıp borçsuz dertsiz yeni yuvalarını kurmaları.
buna karşı çıkan yok ki.
ama aile de istedi diye illa paragöz değildir, ne durumda ne aileler var tek kendimize göre belirleyemeyiz ki kuralları.
bu arada benim ailemi örnek vermeye devam edeyim. aldıkları altınların tekini bile bozdurup harcamadılar, borş dediğim diğer düğenlerde takması gereken altınlar, benim düğünümle anca o yıl ve ertesi yılın takı giderlerini karşılamışlardır.