gelinin gelinliğini kim alır?

canım gelinliği erkek damatlığı da kız tarafı alır.bunun oluru usulü örfü adeti budur.bir daha sorarsa gelinlik sizin damatlık bizim sorumluluğumuzda adetler böyle ama siz tam tersi olsun derseniz annem gayet güzel şekilde alabilecek durumda çok şükür o da bana alır de.ama nişanlına bunu söylemen daha doğru.sinir oluyorum her şeyi bilen ama işine gelmeyeni bilmeyen kayınvalidelere yaaaa....
inan ki ben de çok sinir oluyorum ...

allah sabır versın bu evlılık zamanı ozellıkle erkek annesının duygu durum bozuklugunun yanında aklı dengelerıde sasıyor
kız annelerı daha uzgun olmalıyken daha olgun davranıyor
tabıkı gelınlıgı damat tarafı alır
kendısıne annesımı almıs kı
kızımıza bız gelınlık alırız demesın annen
bı tanecık kızımı alıyorsunuz tabıkı en guzel gelınlıgı sız alcaksınız desın dırek
yumusak yuzlu ve altdan alan taraf oldunuzmu bu ömur boyu boyle surer gıder
ben inanamıyorum ya sanki onlar kız tarafı biz oğlan tarafı gibi canının istediklerini söylüyorlar

gelinliğimi eşimin ailesi satın aldi. hemde özel diktirdi. bi kere giydim sandıkta duruyorr:KK70::KK70::KK70:
canım bak ben bir değil tam üç kere giyeceğim aldığım gelinliği :) düğünden önce başka bir gün dış çekim olacak, düğün günü, bi de düğünden sonra gelinin evinde gelin bakması olur bizim adetlere göre gelin saçını makyajını yaptırır gelinliği giyer evinin salonuna oturturlar yakın bayan akrabalar gelir hem evi görmüş olur hem yasin okunur, bizim yenge giymem demişti, şimdi bana giy diyor, hayırdır sen kendin giymedin niye bana öyle diyosun dedim, ben öyle güzel olduğunu bilmiyordum bilseydim giymez miydim sonradan içimde kaldı dedi :) işte gelinliği aldırabilirsem tabi :(

Annen devreye girsin bir daha söylerse disini göstersin sahipsiz sanmasinlar seni bende evlenirken oturduğumuz ilçeden aliverelim falan oldu kaynana merkezden gidip almak istedim burada öyle güzel gelinlik nerdee
Babam yıllar önce vefat etti annem söyledi açık açık bir kere evleniliyor dedi ezdirmedi beni alışverişte bile bi ton surat yaptılar şimdi iyiyiz ama o zamanlar esyamis gelinlikmis çok zor oluyor kavgalar ettik esimle hatırlarım arada hala sinir olurum kızı olmayan Kaynanalar anlamıyor hadi kızı olanlarda anlamiyor benimkilerinde durumu iyi ceyizimde doğru durust bisey yoktu bunlar heves meselesi parayla alakası yok
Sen nisanlinla mutlu olmaya bak Allah mesut etsin
benim kaynananın da kızı yok işte, en yakın arkadaşım sen dul musun da sana öyle muamele oluyor ben çok şaşırıyorum diyor, kayınvalidem nişan elbisem dışında bir parça elbise kazak bişi alıp getirmedi al kızım bunu da giy diye bana aldığı tek elbise nişan kıyafetim :(((((( işte sırf nişanlımla huzurum kaçmasın diye susuyorum

Duruyor atmasin sünnet törenlerde sünnet annesi bile giyiyordu gelinliği kadin almis saklamis sandikta. Oğlunun sünnet düğünde giydi son defa. :)bende sakliyorum ilerde belki de kizin olursa oda giyer
:))))

Bazi ailelerde adetler tam tersine..
Benim sevgilininde abisinin karisi evlenirken soz-nisan kiyafetini arti gelinligini kendi almisti..
Abisi de gidip kendi damatligini kendi secmisti sehir disindan..
Adetleri boyleymis damat damatligini, gelin gelinligini kendi aliyormus.

Dedim bizde oyle sey yokkk..
Gelinligi siz alacaksiniz, soz-nisan kiyafeti yine size bakar :))
Damatlik bizde dedim..

Yalniz senin kv gonulsuz belli ki otuz kere sormasindan belli..
Bir dahakine annen guzelce versin cevabini.

nişanlına neden söylemıyorusn bunu?
sen ona dıyeceksın o da annesıne hepsı bu ;)
şu erkeklerı bı araya sokun arkadas
bu asamalarda neyın ne oldugunu söyleyecskınız, onlarda annelerıne soylecek.

canım bak ben bir değil tam üç kere giyeceğim aldığım gelinliği :) düğünden önce başka bir gün dış çekim olacak, düğün günü, bi de düğünden sonra gelinin evinde gelin bakması olur bizim adetlere göre gelin saçını makyajını yaptırır gelinliği giyer evinin salonuna oturturlar yakın bayan akrabalar gelir hem evi görmüş olur hem yasin okunur, bizim yenge giymem demişti, şimdi bana giy diyor, hayırdır sen kendin giymedin niye bana öyle diyosun dedim, ben öyle güzel olduğunu bilmiyordum bilseydim giymez miydim sonradan içimde kaldı dedi :) işte gelinliği aldırabilirsem tabi :KK43:
o nasıl adet :=) düğün bitecek ve sonra yıne sacını basını, makyajını yaptırıp, gelınlıgını gıyıp evde kuku kuşu gıbı oturcan yanı :?= ) ben hayata kabul etmezdım
o gelınlık nasıl agır bılıyor musun?
düğün günü çekim niye olmuyor? ayyyy allah nişanlına bu konuda sabır versın dıyorum :=)

Bazi ailelerde adetler tam tersine..
Benim sevgilininde abisinin karisi evlenirken soz-nisan kiyafetini arti gelinligini kendi almisti..
Abisi de gidip kendi damatligini kendi secmisti sehir disindan..
Adetleri boyleymis damat damatligini, gelin gelinligini kendi aliyormus.

Dedim bizde oyle sey yokkk..
Gelinligi siz alacaksiniz, soz-nisan kiyafeti yine size bakar :))
Damatlik bizde dedim..

Yalniz senin kv gonulsuz belli ki otuz kere sormasindan belli..
Bir dahakine annen guzelce versin cevabini.
aynen canım güzel bi cevabı hakediyo

o nasıl adet :=) düğün bitecek ve sonra yıne sacını basını, makyajını yaptırıp, gelınlıgını gıyıp evde kuku kuşu gıbı oturcan yanı :?= ) ben hayata kabul etmezdım
düğün günü çekim niye olmuyor? ayyyy allah nişanlına bu konuda sabır versın dıyorum :=)
ben ne istekte bulunduysam nişanlıma yüklediler nişanlımın da taksit ödüycem diye canı çıkıyor :(( tatlım benim yaşadığım şehirde gelinlikle dış çekimi düğün günü kabul eden yok ne fotoğrafçı kabul ediyo ne de kuaför :(( kuaför dokuzda gelsen ancak 2de çıkartırım seni diyo, ee kuaförden sonra kayınvalidede yemeğe bekliyor 1 saatte yemek içi harcansa saat 3 oluyo, 6da da gelin alması olacak düğün 8de başlıyor, aradaki 3 saatte de fotoğrafçı çekimi yetiştiremem diyo başka bi gün çekelim bütün günü ayıralım diyo

mesela sen kına gecen olmadan evlenir misin bi tek sen değil kimse kabul etmez bunu, bu adet de öyle bişi işte, sana yaşa gör derim çok güzel oluyo, zengininden fakirine herkes sürdürüyor bu adeti

mesela sen kına gecen olmadan evlenir misin bi tek sen değil kimse kabul etmez bunu, bu adet de öyle bişi işte, sana yaşa gör derim çok güzel oluyo, zengininden fakirine herkes sürdürüyor bu adeti
kına gecem annemın zoruyla oldu, en sonunda pes ettım iyi naparsan yap dedım.
ailem uzakta
hatta annem kına gecemde gelınlık gıymemı soyledı ve ben '' unut onu, 10 kere gelınlık gıyemem '' dedım ve gıymedım tabı kı..yani bu işler bana göre degıl :=)

kına gecem annemın zoruyla oldu, en sonunda pes ettım iyi naparsan yap dedım.
ailem uzakta
hatta annem kına gecemde gelınlık gıymemı soyledı ve ben '' unut onu, 10 kere gelınlık gıyemem '' dedım ve gıymedım tabı kı..yani bu işler bana göre degıl :=)
hmmmmm herkesin kendi tercihi tabii :))

Back
X