gelinin gorevleri

bende ogretmenim koy islerinden hic anlamama ragmen o ortami yadirgamadim kendimi soyutlamadim ama onlarin umrunda degil.cok geri kafalilar cok

Alla alla gorumcelere bak sen bekara karı boşamak kolay deseydin
Yeterince yardımcı oluyormussunuz fazlasını onlar evlenince yapsınlarda görelim bakalim
hicde mecbur değilsiniz
gel de onlara anlat.zorla yaptirmak istiyorlar ama bende istemiyorum.sirf iş icin beni seveceklerse sevmesinler.kaldi ki ben onlara o kadar iyi de davraniyorum ama bos yani.

Bir kadının eşine karşı, erkeğin de karısına karşı görevleri vardır. Büyüklere saygı duyulur yaşlarından dolayı. Onlara karşı sorumlulukları olan kendi çocuklarıdır. Çünki küçükken herkes kendi çocuğuna bakar, elin çocuguna bakmaz. Büyuyunce de o çocuklar kendi anne babalarına bakmalılar "öf " bile dememeliler.

Bende 3 senelik evliyim. Ufak tefek seylerde mutafaga iki tabak goturmek, getirmek disinda kalkip temizlik, yemek vs yapmadim, yapmamda. Kimseye evimde iş yaptirmam, kimseninde evin iş yapmam bende böyle. Kimsenin konusmasi umurumda olmaz.

Bende 3 senelik evliyim. Ufak tefek seylerde mutafaga iki tabak goturmek, getirmek disinda kalkip temizlik, yemek vs yapmadim, yapmamda. Kimseye evimde iş yaptirmam, kimseninde evin iş yapmam bende böyle. Kimsenin konusmasi umurumda olmaz.
bende sizin gibiyim onlar anlamiyor.benden bulasik yikamami yemegi hazirlamami diger isleri yapmami bekliyorlar.

Canım bende öyleyim eşimin ailesi köyde ben gittiğimde yapabildigimi yapıyorum geri kalanları görümcem yapar ve mesela birşey olacaksa gorumceni KV gönderir sana yardım etsin diye senin görevin felan.yok

görümceler bekar ama onlarda evlenecek hep bu tür cadı görümcelerde boşanıyor zaten başkalarından beklediklikleri kendiler yapamadığından belâlarını buluyorlar sabır eyle görür onlar

konuyla alakasini kuramadim ben

istisnasiz her gidisimizde kaliyorum.bilincli olarak soyluyorlar
Hiç bir şeye elinizi atmayın bence beklenti tamamen sıfıra iner , fazla da içli dışlı olmamaya gayret edin , kafaları tek iş yapan gelin iyidir , sevimlidir tarzında işleyiş de onun için boş verin "YARANAMAZSINIZ"...

görümceler bekar ama onlarda evlenecek hep bu tür cadı görümcelerde boşanıyor zaten başkalarından beklediklikleri kendiler yapamadığından belâlarını buluyorlar sabır eyle görür onlar
diger gorumcem bekarken cok laf atardi bana evlendi.kaynanasindan cok cekiyor.yinede uzuluyorum ona ama allah bi yerden veriyor iste

bende ogretmenim koy islerinden hic anlamama ragmen o ortami yadirgamadim kendimi soyutlamadim ama onlarin umrunda degil.cok geri kafalilar cok

İşte sorun burda ayrıca kardeşimin görümcesi de öğretmen dediğim gibi yıllarca köyde yaşamamışlar ama görümceye gelince okudu öğretmen oldu deniliyor.
E kardeşim de okudu kimse görmüyor ,görmez çünkü işlerine gelmiyor.
Öğretmen de olsanız çok duydum bunları nice öğretmenler var diye başlar gider.
Kafalar değişmedikçe ne olursan ol farketmez.
Parayı seviyorlarsa siz de bırakım meslegi köye yerleşim inek felan sağım diyin.

bende biliyorum yaranilamayacagini dunyayi onlerine sersem niye su tarafa sermedin derler

sen de falancanin kaynanasını gorumcesini ornek ver:) yapma yuz verme konussan konussun beğenmeyen daha iyisini kendi yapsin.

koye yerleselim hatta ev icine gelelim desem hic yok demezler

sen de falancanin kaynanasını gorumcesini ornek ver:) yapma yuz verme konussan konussun beğenmeyen daha iyisini kendi yapsin.
zaten hic yuz vermiyorum.ona da laf ediyorlar kimin gelini gunde kac kez ariyomusta onlara surekli geliyomusta.ben dogum yaptim esimin ailesinden tek bi insan gelmedi.gelmeyi birak aramadi.

Ben size bir örnek yazayım siz de onu anlatın

Eşimin teyzesinin gelini var

Teyze de gelin de köyde yaşıyor

Gelin de aynı köyün kızı

Teyze açık kalp ameliyatı geçiriyor

Hayvanları sağamıyor

Konu komşu gelip yardım ediyor

Gelin de kp ile anlaşmış inekleri para karşılığı sağıyormuş sağdığı kovayı bile yıkamadan da çekip evine gidiyormuş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…