gelinin gorevleri

köy şartları acımasız ve insanlarıda sinsi ve para ön planda gelir kaynanaya acımazlar her kuruş önemli bonkör köylü görmedim

köy şartları acımasız ve insanlarıda sinsi ve para ön planda gelir kaynanaya acımazlar her kuruş önemli bonkör köylü görmedim

Gelinin her hangi bir gorevi yoktur.esiyle hayati PAYLASMAK icin evlenmistir o kadar.esin ailesine bir gorevi olmadi gibi esi de her turlu iste yardim etmek zorundadir.paylasim budur.kayinvalideme ne zaman gitsem(gerci 10 yillik evliligimde bir elin parmaklarini gecmemistir)kizim sen otur calisiyorsun yorgunsun sen der cay doldurmak dahil hicbir is yaptirmaz ayni sekilde erkek kardesimin esi bize geldiginde hicbir is yaptirmam ona.cayini onune getiririm.mecbur degil bize hizmet etmeye.ha hastalik olur cenaze olur vs...araniz iyiyse elbet yardim edilir.onun disinda gerisi fuzuli

ben calisiyorum ama onlarin umrunda degil.onlarin mantigina gore onlara yardim etmiyorsam uzaya da ciksam bi anlami yok

Ziyarete gittigin yerde temizlik mi yapicakmissin? Eli ayagi tutmazsa ysparsin da, su durumda en fazla bulasiga caya bakarsin. O kadar.

Aklı sıra size ayar veriyorlar. Onlar kendileri gelin olunca kendileri yapsınlar. Senin bir kulağında girsin diğerinden çıksın.

Herkes kendi işine baksın. Dengesizler...

Onun kide hic hos degil karsiliksiz yardim etmesi gerekir. Ama normal de bende hic bisey yapmam yapmadim uzakta yasiyorum zaten senede 15 goruyorum. Sofrayi toplayip makineye koyarim bide cay servisi o kadar.

Onlara “ne güzel,sizde öyle iyi gelin olursunuz inşaallah” derdim ben olsam. Biz binde bir gidiyoruz onda da yerimden kalkmıyorum. Çünkü çok nadir gidiyoruz ve gittiğimizde 3 gün falan kalıyoruz. eşim tek gitse ona hizmet ediceklerdi bi abilerinin eşinin önüne koydukları tabak mı fazla geliyor. Misafir anlayışı bu mu? Ama evine gelene de iyi misafir perverlik yaparım. Gittiğimde bişey yapmam. İstediklerini desinler. Beni evimdeki sizi karşılamamla yargılayın dedim. Sakın yüz verme başına cıkarlar kendileri niye annelerine yardım etmiyor.

Ben tarla faln bilmem .Ben ayri sehirdeyim.Yatili gidiyorum.Kv evinin altinda eltim var .Ben gittikce evini siler supururum.Denk gelirse ocagini frinini silerim . Perdeleri falan esimle cikarir atariz.Anneme ne yapiyorsam ona da yaparim.Hizmet icin degil birlikte kaliyorsak bir haftaligina bile olsa ne denk gelse yaparim .Yemegi de yaparim yani gocunmam.Kimse yoksa bire birsek bizden iyisi yok .Kv biraz yasli .Hani buyuge yaptirmam zaten .Oda yap , yapma diye yorum yapmaz . Yogurduma ,peynirime kadar yapar .Ben seviyorum diye ateste patlican kozletir.Karsilikli deger veriyorsanız onemi yok bence.

Hiç bir iş yapmam nerdeyse kv demler bilir bana gelende hiç birşey yapmasın bende hiç birşey yapmam diye
Arada sofra kaldırırım o kadar

Hic hiiccc hic bulasma bunca zaman bulasmadiysan. Benim kaynanamgilde koyde yasiyor ve hir gorumcem haric hepsi yine koyde. Hayvanlari var baglari bahceleri var. Evlerinde gittigimde bir tek yapilacaksa yemek yapar bulasiklari yikarim. Bastan neye alistirirsan oyle gidiyor. Sakin alistirma. Birak kimi ornek verirlerse versinler. Ben 4 yillik gelinim benden gecti, siz gelin oldugunuzda siz kendinize onlari ornek alirsiniz de agizlarinin payini ver otursunlar.

Onlar anlatıyorsa sen de anlat "filancanın kaynanası/görümceleri ayda bir gelip evini dip köşe temizleyip her yaz kışlık hazırlayıp dondurucusunu dolduruyorlar doğum gününde geline bilezik almışlar" fala filn işte.

İçimden gelirse yaparım bir şeyler; birlikte yeniliyorsa masa hazırlığına yardım ederim, toplarlarım filan.
Zaten kv de elletmez, yorulma kızım der. Gelinin görevi filan olayı yok ya, büyüklere biraz hürmet, sevdiğin insanlarla yeri gelince yardımlaşma vs... Basit insan ilişkileri yav, öyle yok "Gelin kısmısı şunu şunu yapar, gelir kvye sabahtan, temizliğini yapıverir, yemeğini pişirir, masajını yapar" filan... Oldu. Benim öz anama o kadar hayrım yok, elin kadınına niye hizmetçi olayım yav?

Gönlümden koparsa yaparım, canım istemiyorsa yapmam.
Bana gelene de hiçbir şeyi elletmem, hizmetin dibine vururum ister kv olsun, ister 15 yaşında genç kız olsun.

bende sizin gibiyim evimde kimseye iş yaptirmam.ilk zamanlar zoruma gitmezdi simdi surekli soyluyorlar.bi gun cok pis tersliycem o olacak.esimin hatri olmazsa gitmezdim bile.sadece kendilerin hizmet istiyorlar dogumumda bile gelmediler.sezaryanli halimle ben her isimi yaptim.madem yapmadilar istemesinler de

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…