Gelinler arasında adaletsizlik yapmak hak mı?

• Konu Sahibi Konu Sahibi poeme
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
böyle bir durumda hem belli ederim,hakkimida helal etmem.hesabida köteki tarafta görüsürüz..

bide şöle düşün sen evlenirken belki o an şartlar onu gerektirdi ama onlar evlenirkende şartlar onu gerektirdiii ama bilerek yapılan haksızlık yerde kalmazzzz...aama canımm bence sen kime ne yapılmış inceleme yoksa git gideee soğursunn uzaklaşırsınn aldıkalrına değil ikinizin aranızdaki davranışlara bak sen bence canımmm ona nasıl davranıolarrr...

ben de böyle şeylere karşıyım yok onda maddi durum daha iyiyiyse yok daha tecrübelilerse falan....
isteyen istediğini istediği mükemmelikte yapar...
madd durumu elvermiyorsa bekler biraz daha....
böyle bir durum yaşarsam hiiç çekinmem söylerim aklımdakini...

canım boşver bunalrı yaa eşya değilmi paran olunca değiştirirsin. sizinkiler yine azda olsa özenmişler bizimkiler hiçbişey almadılar kendi eşyalarımızı kendimiz aldık düğünümüzü kendimiz yaptık. benim sırtıma bir gelinlik diktiremediler sonrada laf ettiler ama kaynım utanmadan 1000 tl lik takım giydi. işsizdi birde ailesi ödedi. hep kötüde eşim oldu küçüklüğünden beri parasını kendisi kazanan oğlu. 30 yaşına gelmiş çalışmayan akşama kadar yatan oğlu ise pek kıymetli. bırak gelinler arasındakini evlatlar arasındaki eşitsizliği yaşıyoruz biz. inan bana bu daha çok acı veriyor insana.

Siz öyle istemişsiniz söylediğinize göre.
Anladığım kadarı ile ''fazlasına gerek yok bu olsa yeter, takı benim için farketmez ne olsa takarım (onlar da almış gelmiş), eşyanın pahalıısına gerek yok masraf olmasın vs vs vs ..
Alttan alan iyi niyetli gelin ve ailesi yani siz..
Ehh herkes sizin gibi olmaz..Demek ki eltiniz ve onun ailesi, illa şu olacak bu olacak, ben görmeden birşey alınmayacak, gerekirse 1 terlik için 10 yere bakarım yeter ki istediğim olsun vss...tarzında olan insanlar ki olabilir herkesin düşüncesi farklı..
Bence siz de geriye dönüp bakınca ''ben neden altim gibi davranmadım? bak her istediğini yaptırdı, keşke ben de öyle olsaydım da benim de herşeyim belki daha iyi olurdu'' şeklinde kendinize kızıyorsunuz aslında ..

Yani sizin asıl kızgınlığınız kendi iyi niyetinize
aslında ama bunu kendinize de itiraf edemediğiniz için kayınvalidenizin gelinler arasında adaletsizlik yaptığına inandırmışsınız kendinizi bence..
Geçmiş bitmiş..sizin de istedikleriniz olmuş sonuçta istemediklerinizi de nerden bilip yapacaklar değil mi?
Bunlara takılırsanız, bir bakmışsınız ki eltinize kafayı takmışsınız,:hulya: eltinizin her hareketi size batar ve sorunlar başlar..Boşverin.

Söyleseydin ''ben bu takıyı beğenmedim alırken bana niye sormadınız gidelim'' değiştirelim diye )aklinialirimsmile Hım tabi sen kocam üzülmesin aman beni dik başlı gelin sanmasınlar diye sustun:)))

Şimdi tüm bunların sorumlusu; fikirlerini açıkca söyleyen gözü pek eltin ve ailesinde mi, yoksa kayınvalidende mi,yoksa sende mi?bilmiyorumkismile

Boşver canım..Geçmiş bitmiş.:hulya:

arkadaşa o kadar güzel cevaplar yazmışsınızki
çok sağduyulu düşüncelerle güzel fikirlerle
nerden biliyorsun derseniz
kendimden biliyorum
iki yıl üstüste iki oğlumu evlendirdim çünkü
bu sorunlarla karşılaştım
kendimi bu kadar açıklıyamadım dışarı biliyorm ilk gelin biraz kırıldı bana
ama tamamen masum sebeplerden
iş te bahsettiğiniz gibi ilk acemiliğime geldi biraz ikincide çok daha düşünceli idim
bunu da hep ilk gelinime itiraf ettim
ama yinede telefi için ne yapsamda pek inanmıyor
bu konu birazda gelen gelinle alakalı
ilk gelinim arkadaş gibi ben hiç bir şey istemem deyip durdu zevklerini bile paylaşmadı benle
ama ikinci gelen şu renk olsun anne bunu yapalım anne
ve her şey onun zevkine göre olmuş oldu
ilk gelin hep ben grur yaparım istemem dedi durdu ama gurur gelin olurkende yapılmaz yani
ama o benim gönlümde daha yüce çünkü beni hiç yyormadı biliyorum
sitemleri ni duyuncada üzülüyorum ama birine demişki
kayınvalidenm benim düğünümde sadece kendi kıyafetlerini aldı bana bişey yapmadı
ona krediyle bir ev alıp oturttum eşyasını döşedim ve evini aldım
takdir sizlerin

arkadaşlar benim eşimin ailesinin maddi durumu gayet iyi biz evlenirken eşyalara falan para vermek istediler bunu biz kabul etmedik çünkü bizimde maddi durumumuz iyiydi herşeyi kendimiz aldık ama diğer kaynım ailesinin verdiği parayı aldı kabul etti bu konuda onu kınamıyorum tabiki alabilir bu eşi ve onun tercihidir bu konuda bir sıkıntı yok
ben nişan döneminde üzüldüm ben dört dörtlük nişan götürdüm.neden eşime değer verdiğim için herşeyin en iyisinden almaya çalıştım baya da iyi para harcadım.helal olsun çünkü aldığım herşeyi benim eşim giyiyor.ben gelin bohçası gibi bohça götürdüm.Fakat bana hiçbir şey alınmadı.alışverişe bile çıkarılmadım bana ne istiyorsun diye bile sormadılar bir bohçanın içine 2 parça bişey koyup yolladılar.nişanda konulacak şeyleri de onlara ben söyleyecek değildim heralde insan bilmese bile sora sora öğrenir.Ben onların yolladığı o bohçayı insan içine çıkaramadım bile.Ama diğer tarafa karşı çok özendiler günlerce dolaştılar bi de bana gösterdiler her aldıklarını eltim kendisi hiçbir şey istemediğini söyledi.hepsini onların almak istediğini söyledi.eşimin ailesi ben evlenirken iflasta değildi şu anki koşullarla aynı şartlardaydı

gelmiş geçmiş bitmiş şimdi bunları düşünüpte kendini yıpratma
olan sana oluyor.. eşinlede bir sorunun olmadığına göre boşver deyip geç..

ayy yaram deşildi benim eşim 18 yaşından beri çalışmış bütün ailesine bakmış abisi ilk evliliğini yaparken evini arabasını eşyasını alıp düğününü yapmış zaten 5 yıl da evine bakmış mesela kızkardeşi evlenirken de kıza ne düşerse en iyisini eşim yaptı bu arada ikisini de okutmuş meslek sahibi yapmış felan
biz evlenecekken eşime ait bir yazlık vardı onu sattırdılar 25- 30.000 arası bir paraya tam bilmiyorum eşime senin düğünü yapalım diye ama biz o paradan sadece takıları gördük o da toplam 4.100.TL tuttu biliyorum çünkü eşimle aldık bir de 3600 e salon eşyası aldık onun yarısı ile 500 TL halı için ödendi düğünümü ben bana takılan altınlarla yaptım nişanda takım ve nişan elbisesi alındı bir de makyaj malzemesi gecelik önceden almışlar zaten eltime her şey fazla fazla yapıldı bana gelen nişan çikolatası bile Alman gümüşü içindeydi eltiminki gerçek gümüş parayı soruyorsanız akıllı eşim annesinin hesabına yatırttığı için paradan hiç haberimiz olmadı gelinliğimi bile eşim ödedi

benim düğün temmuz sonuydu kaynım Aralık ta nişanlancam diye tutturdu benim evimde daha salon sehpası eksikken kayınvalidem geldi bizden nişan için para istedi ben de verdirtmedim eşime

bir arkadaş gelin ne getirse ona göre yapılır demiş de ben kızın yapması gereken çeyizlerin tamamını en iyisinden yaptım evimdeki çay süzgeçine kadar tefaldi mesela yeni gelinin eşyaları daha uygundu hani misal getirilen çeyizse söylenmez ayıp ama bir de o ev hanımıydı ben avukat ailelerimizin kariyeri ve sosyal konumu da farklı zaten eşimin ailesinden de farklı o ayrı mesele

niye ben tabi annecim senin her istediğin olsun ben seni de kızını da benden üstün bellerim demediğim için bana diş biledirler bir de zaten benim eşimi hep ikinci plana atar kayınvalidem halen de öyle

ama ne oldu bunları gören eşim onların iç yüzünü anladı ve inanılmaz kırıldı ben çok ciddiye almadım eşime de bişi demedim ama o hep söylendi durdu sonuna kadar da haklı

ben eşimle mutluyum kalanı zaten önemli değil benim için ama dalga geçer gibi iş yapmasalardı en azından ben de ona göre iyi düşünürdüm onlar hakkında şimdi düşünmüyorum

alınan edilen önemli değil ama sana değer verilmediğini görüp üzülüyorsun

evet, valla bu da çok önemli bi faktör, bide kimi gelinin ailesi istemez, olduğu kadar sizi sıkıştırmayalım der, kimi gelinin aileside sayarda sayar:hulya:

zaten hiç bir durumda tam eşitlik olması mümkün değil bence, karşındaki insanlar çok farklı farklı çünkü

ben olsaydım eğer bu tip meselelerde 2 tarafa da adil olurdum.7 kat yabancılara bile adil davranıcam diye yırtınıyoruz.Bir de bu evlat mesela ilk çocuğuma yapamadım bilmiyordum yada tecrübesizdim ki ben ikisinne de karşıyım sora sora bağdat bulunur 1.ye yapamadıysam 2.nin nişan alışverişine çıktığımızda biz o zaman öbür kızımıza alamamıştık düşünememiştik şimdi ona da bişeyler alalım o da gönül koymasın kalbi kırılmasın diye düşünürdüm.Hataların eksiklerin her zaman telafisi vardır Ama insan hata yaptığını düşünmüyorsa vicdanı sızlamıyorsa söylenecek bişey yok sonuçta yanlışı yapan geline değil evladına yapıyor bir arkadaşında dediği gibi.ONLAR yastığa başlarını koyduklarında rahat uyuyabiliyorlarsa ben daha rahat uyurum çünkü haksızlık yapan ben değilim.Haksızlık yapmaktansa haksızlığa uğramayı tercih ederim.

Belki senin zamaninda durumlari simdiki kadar iyi degildi, kimsenin maddi durumunu bilemeyiz sonucta. Veyada Sizin durumunuz esininizin kardesinden daha iyi oldugu icin onlarin daha cok yardima ihtiyaci vardi. Zaten siz kendinizde istememissiniz. Tabii ki adil davranmalari gerekti ama her geline tipa tip aynisi yapilmiyor belki sende de ona yapilmayan seyler vardir ama onlar gözüne batmiyordur. Bence kafana takma böyle ufak seyleri bosver

mutnojmet,esinin ailesi esinin iyi niyetini kullanmis gibi gorunuyor.sinir oluyorum anne babanin yapmasi gereken gorevlerini evladina yaptiranlara.tabiki evlatta yardim edecek ama bu kadar da olmaz.yazik yani..

bazi seyler kismet gercekten o an durumlari farkli oldugundan olabilir belkide yada gelecek korkusuyla yapilmistir sizin kismetiniz size yapilani kadarmis deyip kabullenin düsünmeyin böyle seyleri bu sizi sadece üzer hic birseyde elinize gecmez

var haksızlık yapan bunuda binbir nedeni var aldığı gelin

*gelin kendi köyündendir

*gelin çok yalakadır ve yapmacık güleryüzlüdür

*oğlu sürekli annesine para vermiştir zamanında sevgisi fazladır( genelde maddiyata dayanır)

*akrabalara hava atmak içindir bakın biz daha fazla alabildik der gibisine
ohaoldumsmile

mutnojmet,esinin ailesi esinin iyi niyetini kullanmis gibi gorunuyor.sinir oluyorum anne babanin yapmasi gereken gorevlerini evladina yaptiranlara.tabiki evlatta yardim edecek ama bu kadar da olmaz.yazik yani..
dünya iyisidir benim eşim böyle bir iyiniyet görmedim ve ailesi halen kulanmaya çalışıyor Allahtan hem o akıllandı hem de ben söylüyorum sürekli insanların iç yüzünü yani şimdi benim sayemde biraz daha kötü bir insan :))

Arkadaşlar adalet aramayı bırakın çünkü bu dünyada adalet diye birşey yok..biz eşimle kacarak evlendik (ki kacarken kaynanamda eşimle gelmiş) kactık diye bahaneleri bu bize düğün yapmadılar gecen yaz kaynım evlendi ona herşeyini eşyasından düğününe takısına vaıncaya kadar yaptılar. şimdi soruyorum size bu iki evladıda o kadın doğurmadımı hadi ben eldim kötüydüm oğluna ne düşmanlığın vardı be kadın. boşverin arkadaşlar adaletli insan aramayı yok yok eğer illaki adalet arıyorsanız allaha havale edin o tek adil olan

iyi ki tek gelinim, iki ya d adaha fazla gelin olsaydık ve ayrım yapılsaydı heralde çıldırırdım,ooohh bu konuda bari rahatım

Allah yardcımcınız olsun walla

evlenince Allaha şükür tek gelin olcam umarım kaynanam ve görümcem cadı çıkmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…