• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

gelinler neden görümceler tarafından sevilmezler ???

Benim gorumcelerim abilerinin huzurunu kacirmak icin elinden ne geliyorsa yaptilar,
Onlarin yuzunden birkez sinir krizi gecirdim,bayilmisim hemde yanlarinda..
sonra gurbete geldik,burda da bana ne tavirlar yaptilar,
Abisini ariyor,mesaj cekiyolar benle konusmuyorlardi,bayramimi bile kutlamiyorlardi..
sanki ben abilerini getirdim buraya !!!!
Abisinin evlenecegi konusulan teyze kizinin resimlerini eklerler facebooka, video yolladiklarinda hususi onu cekerler yollarlar..

Gelin de siz sevin boyle gorumceleri..
Allah ne diyim herkesin gonlune gore versin insallah...

Abilerini ya da erkek kardeşlerini ,gelinin onlardan kopardığı paronoyası ile böyle bir hal takınıyor olmalılar.

gelinler tarafından sevilmeyen görümceler ne olacakzemuszemus şaka bi yanada erkek kardeşlerini kıskandıkları için sanırım

görümcelere sorsak aynını gelinler için söylerler..ben görümce değilim bu arada tahmin yürütüyorum.
abimle ilişkimi çekemiyor derler..
kayınvalide-gelin-görümce üçgeninde genelde olan şey paylaşılamayan erkekler..
tabi bazan taraflardan biri ya da ikisi oldukça masum olabılıyor.
ama türkiyede genellemeye vursak...
hepsinin kötüsü de iyisi de mevcut..
genel sorun ise oğul-abi-koca olan kişi..
ben bu mevzuyu çözdüm de..

eltiler neyi paylaşamıyor onu anlamadım????? olmazsa bunla ilgili ben bir topik açayım.. kaydirigubbakcemile5

gelinler neden görümceler tarafından sevilmezler ???

yıllardır kızlara yapılan bilinçaltı kodlamalar yüzünden
sempatiksalakcinnisempatiksalakcinni

belki eşinin ailesi bi evlat ayırımı falan yapıyosa, eşinin lehine, o yüzden kabak sana patlıyolar olabilir.

görümcem yok ama ilerde olucam inşallah, ilerde gelini sevmicem diye genel geçer bi düşüncem yok valla
:hulya:

olmaz mı hemde 2 tane bi tanesi bende uzakta evli diğeri ise hep yanımda bekar
ama ikisi de birbirinden mükemmel birbirinden cana yakın insanlar
ikisi de özünde hakkını savunan cazgırlık yapabilen insanlar ama yapamazlar
çünkü çok severim birisi ablam birisi öz kardeşimdir tabikide inkar edemem
şu varki kısa sürede tanıdık birbirimizi neyi severiz ne bizi kızdırır bulduk,,,

eltiler neyi paylaşamıyor onu anlamadım????? olmazsa bunla ilgili ben bir topik açayım.. kaydirigubbakcemile5

onlarınki tammen kıskançlık herhalde, ya karşılıklı ya tek taraflı, gözlemlediğim bu, bi yarış havası oluyor sanırım aralarında hayatın her alanında:hulya:
eltim yok ama ilerde olucam inşallah, ilerde eltimi kıskancam diye bi düşüncem yok valla
kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

Son düzenleme:
Benim annemler 9 kardes bir erkek 2 teyzem bekar .. Dayım,esi ve 2 cocugu dedemlerle yasar ve 2 bekar teyzem 'de .. Zamanın da aynı ede oturmayı kabul etmisler ama yengem cok ayrı eve cıkmak istedi evden kactı vs.. Söyle ki dedeme üste kata ev yap demisler .. Dublex ev anlayacagınız yemekte bir yenecek demisler .. Dedem de yapmıs iste .. Dayım acıkcası eve hic para getirmez 2 cocugu var ama sorumluluk dedem de .. Alısveris, elektirik,su hep dedem karsılar .. Gerci maası'da asgari ücret .. Ayrı eve cıksa mümkünatı yok gecinemezler ..

Bekar teyzemlerden biri yengemle anlamasamaz hatta evde iki yabancı gibiler ..Her yaptıgını elestirir aklınıza gelebilecek herseyi .. Yengem evden kacınca teyzemin sebep oldugunu söylemisler .. Teyzem üzüntüden stresten sac kıran oldu ..Bütün sacları,kasları döküldü ..

Ev,ev üstüne olmaz bunu bilir bunu söyleriim.. Yengem'de esinin ailesini kendi ailesi gibi benimseyemedi teyzemler'de onu .. Ama su var ki gene'de üzerine titrerler yengemin .. Allah var yengem de cok iyi bir kadın ee sorun ne o zaman ben anlayamadım valla ..

Sanırım önyargılar .. Mesela eskiden yengem sebepsiz surat yapardı .. Yemege cagırırlardı ses vermezdi ama gercekten bir neden yok!! Yada söyle söyleyim teyzemlerle ilgisi yok.. Belki dayımladır sorunu bilemeyecegim ama hane halkına yansıtması digerlerinin de moralini bozuyordu .. Yani böyle basladı hersey .. 11-12 yıllık evliler .. Ve komsu cocukları aynı zaman da .. Yengem bir keresinde ben seni istemiyordum kii babam evlenmemi istedi kıramadım onu ondan evlendim demiss .. :1shok:

Sanırım bu evlilik bastan yanlısmıss .. Babamın hatrına evlenmekk !!

Son düzenleme:
görümcelere sorsak aynını gelinler için söylerler..ben görümce değilim bu arada tahmin yürütüyorum.
abimle ilişkimi çekemiyor derler..
kayınvalide-gelin-görümce üçgeninde genelde olan şey paylaşılamayan erkekler..
tabi bazan taraflardan biri ya da ikisi oldukça masum olabılıyor.
ama türkiyede genellemeye vursak...
hepsinin kötüsü de iyisi de mevcut..
genel sorun ise oğul-abi-koca olan kişi..
ben bu mevzuyu çözdüm de..

şayet ortada bir problem yoksa ve durup duruken gelin size taır alırsa emin olun ki bi çekememe vardır.
oğul onların oğlu ben koca diye aldım sadece neyi çekemiyorsunuz anlamıyorum işte.
eltilerle ilgili de topik var okuyunonu da çözersiniz
herşeyin başı kıskançlık

onlarınki tammen kıskançlık herhalde, ya karşılıklı ya tek taraflı, gözlemlediğim bu, bi yarış havası oluyor sanırım aralarında hayatın her alanında:hulya:
eltim yok ama ilerde olucam inşallah, ilerde eltimi kıskancam diye bi düşüncem yok valla
kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3
insanlar çok mutlu demek ki..hiç sorunları yok chesscim.benim aklıma bile gelmez eltimi kıskanmak herhalde..neticede ortada ortak bir payda bile yok kaydirigubbakcemile2 bu arada eltim yok. ileride olacak inşAllah.. kaydirigubbakcemile2
şayet ortada bir problem yoksa ve durup duruken gelin size taır alırsa emin olun ki bi çekememe vardır.
oğul onların oğlu ben koca diye aldım sadece neyi çekemiyorsunuz anlamıyorum işte.
eltilerle ilgili de topik var okuyunonu da çözersiniz
herşeyin başı kıskançlık

iyiliki,güzellik dururken durup dururken akrabalara tavır alan insanlara Allah akıl fikir versin.. ne geçiyor ki ellerine.. herkes mutsuz oluyor.
aslında benim eltim yok. adayım var ama onunla da tanışmadığımdan henüz sorun yok :roflol:

Abilerini kardeslerini kiskandiklari icin, Gelini disardan biri olarak gördükleri icin, kardeslerine yakistiramadiklari icin, aileyi parcalamak isteyen potansiyel bir tehlike gibi gördükleri icin sevmezler........bircok sebeb olabilir.

Bende görümce adayiyim, iki tane erkek kardesim var, Allah iyilerle karsilastirsin, cok isterim onlarinda iyi bir es sahibi olmasini, yuvalarini kurmasini.....evlenecekleri kizla bir aile gibi olmayi. Insallahda öyle olur.

Lakin bu sadece benim istememle olacak birsey degil, gelin adayida bunu istemesi lazim. Bastan tavirli yaklasirsa, burnu havada sizde kimsiniz gibi triplere girerse, kardesimi bizden sogutmaya uzaklastirmaya calisirsa, hic kimsede kusura bakmasin, böylesini nasil insan sevebilirki?

Ha tabi, agzinla kus tutsan yaranamicagin görümceler kaynanalarda var, ama bence bu istisnade durumlar.....yüzde 90 herseyin karsilikli oldugnu düsünüyorum, ben evlenecegim adamin ailesini saydiktan sonra, onlarida esimin bir parcasi olarak kabul ettikten sonra, neden bana karsi nefret kin duysunlarki?

Baltada varsa sapindada vardir, görümce kötüyse gelinde sütten cikmis ak kasik degildir.....cogunlukla bunu gözlemledim.

iki tane görümcemn var ikisini de çok severim biri ablam biri arkadaşım oldu. şimdiye kadar hiçbir kötülüklerini görmedim her zaman destek oldular her zaman arkamda durdular.
ben eşimin ailesi konusunda çok şanslıyım çok şükür Allahım nazarlardan korusun.

Görümcem yok ama 2 tane gelinimiz var abimin eşiyle oldum olası kanım kaynamadı sevemedim bir türlü bakışlarıyla ve konuşmalarıyla hep itici gelmiştir bana.
Terbiyesizliği hat safadadır annemle görüşmezler hiç gelmez bende pek evlerine gitmem zaten ankaraya gittiğim zaman davet bile etmez açıkcası abim hep eşinin yanında olur hatalarını kabul etmez asla .
Karedişimin eşi ise benim kızkardeşim gibidir çok severiz birbirimizi oturur dertleşiriz kardeşimi bana şikayet eder bende onu dinler yardımcı olmaya çalışırım.
Hatta kardeşim derki ohhh ablamı buldun beni şikayet ediyorsun değilmi der güler geçeriz evinde ağırlar dışarı çıkar gezeriz beraberce.
Kızımla çok güzel anlaşırlar yengoş der ona .
Yani herşey karşılıklı aslında biriyle iyiyken öbürüyle böyle oluyorsun işte.
Şimdi bu durumda ben mi kötüyüm karşımdaki insan mı kötü .

once gorumce oldum
cok cıcı canım ablam oldu abımın esı
paylastık abımı benım abımdı yengemınse esıydı
ıkımızde abımı uzmemek ıcın kırmadık bırbırımızı ılk baslarda
sonra bırbırımızı cok sevdık abla kardes olduk canımla
hatta ben abımın hatalarını bıle gorup yengemı savundum hep
sımdı abım kıskanır ılıskımızı kardes olan bızız der bana hep

ote yandan bende gelın oldum
aılenın tek kızı oldugumdan 5 tane gorumcemu abla bıldım
nısanlılık donemınde acık acık ıstemıyoruz bu gelını demelerıne ragmen,
evlerıne gıttıgımde hosgeldın dememelerıne ragmen,
cocugum oldugunda bu karısmıs bıze benzemıyor demelerıne ragmen hıcbır saygısızlık etmedım
baktılar ugrasımıyorlar baska sehırde yasayan kayınvalıdemı saldılar uzerıme
yıne ses cıkarmadım ama yorulan bız olduk
ılıskımız oldu en basta esım oldu
sımdı bayramdan bayrama gorusur aılesıyle
hakettım mı hayır
yanı karsılıklı degıl bu ısler bana gore
uzerıme cıkıp tepınmelerıne ragmen ses cıkarmamıs bırısı olarak nasıl karsılıklı dıyebılırım kı
tek sorunları benı kardeslerıne yakıstıramamak, paylasamamak

Back
X