Gelinlerin bir tutulmaması

bensun

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
15 Şubat 2011
260
0
0
Diğer
slm arkadaşlar sizlere sormak istediğim birşey var. evin büyük gelini olsanız zamanında kaynananız size çok kötü davrandısa ve hala davranıyorsa.yeni gelen eltiye iyi davranırsa neler hissedersiniz? evine gittiğiiz zaman bile ona daha çok değer verdiğini gösterse kendinizi dışlanmış hissedermisiniz?sizin çocuğunuza hiçbirşey almasa onunkine alsa,sizin durumunuz olmadığı zaman destek çıkmasa eltinizin borçlarını ödese haksızlığa uğradığınızı mı düşünürsünüz kıskançlık yaptığınızımı düşünürsünüz?kk okuduğumda kimi eltiler evin ilk gelinin kendilerini kıskandığını düşünüyor.acaba onu dinlediler mi veya kendilerini onun yerine koydularmı.evin ilk gelinleri siz bu durumla karşılaştınız mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
kaynananız öteki gelinede diğer yüzünü yakında gösterir merak etmeyin..eğer kişililinde varsa bi problem saklaması mümkün değil,elbet açığa çıkar..

Iyi iste gelecekte yaslanirsa o cok sevdigi gelini ona bakar, keyfine bak

Kaynanalar hiç bir gelini sevmez gelinleri birbirine düşürüp uzaktan izler eğer gelinler çok iyi anlaşıyorsa beraber olduklarında gelinler onu çekiştireceğini ve gücünü kayıp etmekten korkar ! Ondan hep diğer gelini över durur o gelin gelince diğerini över gelinlerde hep yarış içindeler ,akıllı gelinler bu oyunu anlar o yarışın içine girmez!

haklısın ben küçük gelinim ve eminim diğer eltilere göre farklı davranıldığını söylüyor herkes :97:
tabi üzücü bi durum bence bu kıskançlık değildir..
insan elbette alınır sonuçta sana yapılan bi haksızlık var ortada..
ama sende umursama seni takmayanı sende takma rahat davran üzüldüğünü belli etme bence:97:

harikasınız tespit süperdi

kaynananız öteki gelinede diğer yüzünü yakında gösterir merak etmeyin..eğer kişililinde varsa bi problem saklaması mümkün değil,elbet açığa çıkar..

yapacağını pek zannetmiyorum 2 senedir huyuna suyuna gidiyor.eltime hakkımda ne anlattısa ikiside nispet yapıyor.kız birgün ufakta olsa birşey kaçırdı anladım kaynanam eltimi bana karşı doldurmuş. kız nispet yapacağım diye anneciğim anneciğim deyip peşinde dolanıyor.kız bana karşıda çok soğuk.zannedersem onu kıskandığımı zannediyor.

Iyi iste gelecekte yaslanirsa o cok sevdigi gelini ona bakar, keyfine bak

aynen bu dediğini kızın yüzüne demek istiyorum.şimdi yanlarında ama yaşlandılarmı eltim kaçacak delik arar üstüne kalacklar diye.

evet çok doğru benim diğer kaynım evlendiğinde eltimle çok iyi anlaştım.kafamız uyuştu kaynanamın görümcemlerin işine gelmedi.eltim yaklaştı bana kızdılar ona ama o hiç dinlemedi.ama malesef kaynımla ayrıldılar.

ohh ne güzel işte siz keyfinize bakın onlar anlaşadursun..ben keyif alırım valla bana bulaşmasınlarda ne halleri varsa görsünler..

eltimi benim hakkımda dolduruyor demişsin,eğer kaynananız sizin hiçde yapmadığınız şeyleri yapmışsınız gibi anlatıp iftifa atıyorsa zaten çıkar kokusu..kimse gerçek yüzünü ilelebet saklayamaz..

benim kayınvalidede eltime karşı beni doldurur,hiç umruma gelmez..onun anlatıklarıyla dolmayacak zekam var şükür..bana vericek ara gazını sonra köşeden izlicek,yada beni dedikoduya teşvik edicek yookk ölee yağma..

eltinizde sizi tanımayı denemeyip başkasının anlattıklarını kanıyorsa o kişilikdeyse uzak olsun sizden..

Son düzenleme:
ben evin küçük geliniyim. kaynanam ilk gelini aldığında biz eşimle çıkıyorduk. onun takılarından eşyasına düğününe kadar bbütün herşeyini yaptı. bana da kuruşu bile geçmedi. herşeyi eşim karşıladı. eltimin düne kadar yaptığı borçları bile ödedi. siz düşünün benim durumumu. KAYNANAMDAN NEFRET EDİYORUM. ve şunu da ekliyim o üzerine titredikleri 1 numaralı gelinleri şimdi boşanma davası açtı oğullarını eve bile almıyor.

bukadar mı belli ettirilir anlamadım.evet üzülmemeye çalışıyorum ama evlerine gittiğim zaman nispetli hareket yaptılarmı ister istemez canım sıkılıyor gitmeyi bile istemiyorum.önceden kaynanam çok nispet yapardı şimdi eltim daha çok nispet yapıyor.kaynanamda arasıra nispet yapıyor ama eltim onu solladı.ikiside birbirinin nispet peşinde olduğunda farkında.

ya canım öz evlatlar ayrıma uğruyo, gelinler neden uğramasın, onlara ayrım yapılması çok daha kolay
benimde eltim olcak ilerde, böyle bi ayrım olsa hiç kafaya takmam banane, kim kimin borcunu ödemiş kim kime ne almış, mutluluklar dilerim kendilerine...
ben kendi hayatıma bakarım kendi borcumu harcımı kendim öderim
ama torunlar arasında ayrım oluyosa o acı bak, hoş değil, ama torun ayrımınında acısını kaynanan ilerde çeker, çünkü çocuklar unutmuyooo

evet haklısın evlatlar arasındada ayrım oluyor ama en azından annenin babanın seni sevdini biliyorsun.kaynananlar kadar kötülük yapmıyorlar.

aşırı samimiyet maraz doğurur...

kendi gözlemim ve deneyimimle şunu görmüşümdür..
yakındaki melek dahi olsa aile ilişkilerinde uzaktaki her zaman daha kıymetli olmuştur..

uzak olun değerli olun..

bırakın onları yesinler birbirlerini...

anlattığınıza göre ortada bi garezine davranış var
sizde eşinizle kırıcı olmadan sakince paylaşın durumu mesafe koymak istiyorum diyin böylece kendinizi bu durumdan uzak tutmuş olursunuz..

valla bizde durum tam tersi buyuk eltimin gozunun icine bakarlar kaynanam surekli onun lafi bana batmaz der o benim ilk goz agrim der oda bunun farkinda ve kendini agrdan satar halbuki ben biliyorum hicte sevmez onlari ama dunyanin adaleti malesef yaslaninca belli olur gercek yuzler

Bende´de durumtam tersi. Büyük eltimin tüm borclari ödendi, ne istediyse alindi, kayinvalidem ve kayinpederim hergün ararlar gelmediniz, gelmicekmisiniz diye.
Eltim´se onlari sadece sömürür, sirf para istemek icin gelir ziyaretlerine, bazen bayramda bile gelmez.
Ama gel gelelimki o daha kiymetli. Esim´de bu durumun farkinda, ama ona göre ailesi gelinleri degil ogullarini ayiriyorlarmis. Yani abisini esimden daha cok seviyorlarmis, dolayisiyla abisinin esini´de.
Buda esimin mantigi. Yalanda dagil hani, abisini daha cok seviyorlar ve bunu´da saklamiyorlar.
Hatta durumu normallestirmek icin kayinvalidem bana "Bütün anneler ayirim yapar, senin annende ablani senden cok seviyordur" demisti bana. Bende "yok valla benim annem hic ayirim yapmadi simdiye kadar, hicbirimizin hakki digerine gecmemistir" dedim.

vallaha aılenın ve sulalenın ılk gelınıyım ve hıc kımseyı kıskanmam kaynanm ısterse onu sevsın pamuklara sarsın hıc oralı olmam benım evımde huzur var ıse esım benı ve cocugumu sevıyor ıse gerısı hıc umrumda olmaz sulalenınd eılk gelınıyım esımın amcası gelın aldı ılk gordugumuzde ben tanımadımdan ben bana yenge dıceksın dedı mesela nasıl yanı dedım e ben sunun nısanlısıyımya dedı maglesef dedım sen bana yenge dıcen ben sendenyas olarak kucugum ama ılk gelın benım dınce sustu kendını galıba ılk gelın sanıyordu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…