bende evin ortanca geliniyim senin yaşadıklarını hatta dahada fazlasını yaşadım
büyük eltimi çok seviyolardı maddi manevi her yönden destekliyolardı bide aynı köylüdiler
sonra ben evlendim beni hiç benimsemediler hatta eşime kendi memleketlerinden birini alamak istiyolarmıştı tabi eşimle biz severek evlenince planları bozuldu
sonrada küçük eltim evlendi kendi memleketlisiydi ve onlar için pek bi kıymetliydi
sonra ne mi oldu büyük eltim kızını evlendirince öbür kızıda üniversite kazanınca kaynanama ihtiyacı kalmadı
küçük eltimle zaten hiç anlaşamıyolar
kayınpederde ölünce kaldı yapayanlız
şimdi bana doktora gidelim gezmeye gidelim diyince beynim geri sarıyo sanki yaptıkları aklıma geliyo ama vicdanımın yüzünde yalnız bırakamıyorum
bence kaynanalar yaşlılık zamanlarını düşünüp herkese eşit davranmalı
gün olup devran dönüyo ve istemediğinin eline kalıyosun
anlattığınıza göre ortada bi garezine davranış var
sizde eşinizle kırıcı olmadan sakince paylaşın durumu mesafe koymak istiyorum diyin böylece kendinizi bu durumdan uzak tutmuş olursunuz..
Bende´de durumtam tersi. Büyük eltimin tüm borclari ödendi, ne istediyse alindi, kayinvalidem ve kayinpederim hergün ararlar gelmediniz, gelmicekmisiniz diye.
Eltim´se onlari sadece sömürür, sirf para istemek icin gelir ziyaretlerine, bazen bayramda bile gelmez.
Ama gel gelelimki o daha kiymetli. Esim´de bu durumun farkinda, ama ona göre ailesi gelinleri degil ogullarini ayiriyorlarmis. Yani abisini esimden daha cok seviyorlarmis, dolayisiyla abisinin esini´de.
Buda esimin mantigi. Yalanda dagil hani, abisini daha cok seviyorlar ve bunu´da saklamiyorlar.
Hatta durumu normallestirmek icin kayinvalidem bana "Bütün anneler ayirim yapar, senin annende ablani senden cok seviyordur" demisti bana. Bende "yok valla benim annem hic ayirim yapmadi simdiye kadar, hicbirimizin hakki digerine gecmemistir" dedim.
bence hiç tatlı canını üzme
çok muhabbet tez ayrılık getirir şimdi birbirlerini sarıp sarmalarlar sonra dişlerini bilerler
her zaman mesafe iyidir bırak birbirleriyle vakit geçirsinler
mesafe koymaya çalışıyorum eltimle gelip gitmiyorum bu sefer de kaynanamın evinde karşılasşınca hoş geldin bile demiyor.kendini beğenmiş hareketler yapıyor.zaten çok fazla kibirli biri.tanıdıklarında biride dedi çok kibirli işine gelene hoş geldin diyor işine gelmediğine demiyor.annem bile kaç kere gitmiş onada hoş geldin dememiş oturduğu yerden ayağı bile kalkmamış.kaynanam bunu görüyorda birşey demiyor ben olsam yüzüme vura vura der.
eşin ne düşünüyo peki bu durum için:26:
eşim annesine dedi raharsız oluyorsa gelmesin biz burdayken onu görmek istemiyorum .annesi savundu kızı tabiki eşie hoş geldin dedi bana demedi eşimde çok içerlendi
kayınvalidenizin arası 2. geliniyle de bozuk olsa bunun ondan kaynaklandığı aşikar ortaya çıkar ve kötü kayınvalide olduğu herkes tarafından anlaşılırdı. ama şimdi o 2. geliniyle arasını iyi tutacak ki ; çevreye de ''bakın bende problem yok ilk gelinim problemliydi ikincisiyle gül gibi geçiniyoruz'' diyebilecek...
böyle kadınlar iki kardeşide birbirine düşürür valla
eltiniz tam bi kibir abidesi anladığım kadarıyla
boşverin kim ne ekerse onu biçer sizde hakettiğini verin ona
aynen öyle eşimle kaynımda biz eltimle soğuk olunca onlarında arası soğuk
yazık yani herşeyden önce onlar iki kardeş
siz önemsemeyin onları böyle insanları kafanıza taktığınıza değmez
benim kaynanam vafat etti böyle bu durum yaşamadım ama başıma gelse tabi ki bozulurdum
yine de umursamaz davranıp kimseyi de sevindirmemeye çalışırdım
sende bunu yap canım hiç bu durumdan rahatsızmışsın gibi davranma.mümkün olduğunca da az görüş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?