Gelinlerin bir tutulmaması

valla benım kanaatım hem kaynana olsun hem elti olsun hem kayın olsun bakıyolar diğer gelin daha aktif daha zekı daha çalışkan oldumu cekemıyolar benımkılerde oyle kayanamda kayınımda eltimde cekemezler benı ...gıcıklar işte valla onlar bana bir gelse ben onlara bin gidiyorum ama hep ıyı nıyetımden kaybediyorum ama olsun benım vıcdanım daima rahat...onlar düşünsün....

kızlar kaynanam eltimi şöylede çok övüyor namazını kılar ilahiler dinler.öyle pop müzik öyle şeyler asla dinlemez der.ama ben kızımla birşeye şahit oldum.birgün kızımı kaynanam okula getireceğini söyledi.kızım babannesini tel. aradı gelmiyormusun diye.oda şimdi çıkıyorum dedi.kaynanam telefonu kapamayı unuttu kızım ona birşey diyecekti babanne babanne diye bağırdı duymadı.eltime ben gidiyorum dedi.kaynanam ordayken tv de kuran dinliyorlar dı sesi geliyordu.sonra kaynanamın çıkış kapı sesi geldi.inanırmısınız tv kanalını değiştirdi eltim pop müzik açtı.eltimde evde yanlızmış.kaynanam alttan zili çaldı kızımı okula getirdiğini ordan çarşya uğramış eve dönüyordu. yukarı çık dedim gelin yanlız dedi.kızlar kaynanam eltim için pop müzik dinlemez lahi kuran dinler dedi ama eltim meysem rol yapıyormuş.kaynanamın gözüne girmek için.meysem içinde başka biri yatıyormuş.şimdi kaynanm onu her met ettikçe dilime geliyor sonra susuyorum.

kendimden pay biçersem aman bir tutmasın diğer gelinlerle
beni beğenmezdi eşimin annesi
açık saçık giyiniyo bi ton boya sürüyo tırnakları boyalı
çalışıyo başı açık hafif derdi benim için
diğer gelinleri bi taneydi su dökemezdim ellerine
sonra o çok hanımefendi ağır ahlaklı gelinlerinden bi tanesi
boyunca oğlundan utanmayıp başkasına kaçtı
diğer gelini evine sokmaz sokağa attı
ben mi hala benden kötüsü yok
takma kafana kul bilmezse allah bilir.

aman aman böyle insanlardan hertürlü kötülük beklerim ben boşver arkadaşım uzak kalmak en iyisi madem eşinizde aynı düşüncede kendinize dert etmeyin

evet haklısınız kul bilmese allah bilir ama bana her onu övdükce bangı bangır bağırasım geliyor.bana övdüğün kız bumu diye.okızın rol yapmasından kaynanamın ibadet üzerine özellikle övmesinden bıktım.herşeyi herkezi allah bilir.ben olduğum gibiyim herkeze kaynanamlarada .ama eltim kaynanmlara kendini farklı gösteriyor eminim buna.ben ibadetimi göstere göster değil kendi içimde yaşarım.

bende umursamaz davranmaya çalışıyorum ama kaynanam yemek yaparken bile ona fikir soruyor.muhabbet ederken ona dönüp anlatıyor çok içerleniyorum çok

böyle şeyler benimde hoşuma gitmez seni anlıyorum canım çok haklısın
madem durum böyle eşinde olanları görüyor sana hak veriyor mümkün olduğunca az görüşün bence
en azından daha az sinirlerin bozulur

aman aman böyle insanlardan hertürlü kötülük beklerim ben boşver arkadaşım uzak kalmak en iyisi madem eşinizde aynı düşüncede kendinize dert etmeyin

evet uzak olmaya çalışıyorum ama yakınımda oturdukca nekadar uzak olabilrimi bilmiyorum herhafta gel diyorlar.

yazın görümcem geliyor bundan sonra daha çok sık görüşücem. beni rahat bırakmıcaklar biliyorum gel gel diye .kayınbabam gidene kadar on kere tl arıyor.hem gel diyorlar hem dışlıyorlar bende anlamadım

kızım bana nededi biliyormusunuz(anne bence bu yengem kanalı değiştirir babannemin gitmesini bekliyor) çocuk bile farkediyorda kaynanam nasıl farkedemiyorum anlamadım.

bizde aynı bu durum var.kayınvalidem kendi kaynanası ve 2 eltisiyle de küs. benimle de küstü bir ara.ama şimdi barıştık.kırar kırmazız..Ama 2.geliniyle çok iyi.biricik kızıymış.iyi olmak zorunda.yoksa adı geçimsize çıkacak.öyle de ama eltim onu bir melek sanıyor.çook seviyorlar birbirlerini.ama ben kıskanmıyorum.insan sevdiğini kıskanırmış.Sadece Allah'a havale ediyorum onu....

Son düzenleme:
evet uzak olmaya çalışıyorum ama yakınımda oturdukca nekadar uzak olabilrimi bilmiyorum herhafta gel diyorlar.

iyice gözüne sokman içinmi gel diyolar
gitmeyin sizde oturun evinizde

Son düzenleme:

kusura bakma ama sende onlardan aşağı değilsin hani
telefonu öyle dakıklarca dinlemissin ne oluyor ne bitiyor diye
bu anlatıkların en azından 2-3 dk da olan şeyler oradaki olayları dinlemek için bayaği uğraşmasınız
bence sede çok mahsum değilisin

hayır asla dakikalarca dinlemedim kızım babannesine ip getir okulda görsel sanatlardan ders yapacaklardı seslendi duyar belki diye ama o duymadı.ee telefon meşgul olunca nasıl arayacaktık.telefonu acık bırakda duyalım demedim ya. keşke duymasaydım.

Son düzenleyen: Moderatör:
ben ilk gelin diil son gelinim.
eltime doğum yaptığımda bilezik taktı bana ise yarım altın
napmalı??
bide o bizden uzak oturuyo. yarım saat fln
bense karşılıklı:S

iyide seslenmiş duyulmamış, telefonu daha fazla açık tutmanın alemi ne?
komik bir durum
bunu okuyana kadar hak vermiştim sana bunu okuduktan sonra durum değişti benim açımdan.

iyide seslenmiş duyulmamış, telefonu daha fazla açık tutmanın alemi ne?
komik bir durum
bunu okuyana kadar hak vermiştim sana bunu okuduktan sonra durum değişti benim açımdan.

telefonu daha fazla açık tutturmadım sen nerden biliyorsun saatlerce tuttuğumu.allah bunu duymama vesile oldusa ben neyapabilirim.kızım babannesinle konuştu babaannesi hemen dışarı çıktı anlıktı.bizim telefonun hoperleri açıktı kızım yanımda konuşuyordu.ben bulaşık yıkıyordum.çok fesat insan olsam akşama kadar dinlerdim .

Son düzenleyen: Moderatör:
Eşim tek erkek o yüzden eltim yok ama çok merak ediyorum eltimin olması nasıl birşey diye acaba nasıl olurdu.

Valla insanın kendi ailesi bile yapabiliyor bunu kaynana mı yapmayacak?
Kafaya takmamak lazım böylelerini hayat gecmez yoksa.

benimde evlendiğimizde çöyle bir olay olmuştu işte eltime tam düğün yapılamamış o sıra maddi sebeplerden ötürü eşyalar falan hani hepsi alınmış ama nasılsa iisi değil heralde ben eşyaları alırken kaynanam işte zaten....... da hopluyor falan demişti eltimden için mesela eltim söylense bile bunu bana sölememesini isterdim ben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…