Gelinlerin kayınvalidelerinden beklentileri neler?

umudumyok

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Kasım 2010
290
1
46
Denizli
fırsat buldukça gelin k.valide ilişkileriyle alakalı topikleri okuyorum. gelinler kayınvalidelerden neler bekliyor? belki foruma giren kayınvalide adayları ya da kayınvalideler vardır da kendilerine pay çıkarırlar:) buyrun arkadaşlar:)

peki ya kayinvalidelerin gelinlerden bekledikleri?? onu sorup pay çikarmak lazim diye dusunuyorum.. bu arada kayinvalide degil 7 senelik gelinim

peki ya kayinvalidelerin gelinlerden bekledikleri?? onu sorup pay çikarmak lazim diye dusunuyorum.. bu arada kayinvalide degil 7 senelik gelinim

keşke gelinlerin girdiği kadar kayınvalideler de foruma girse de biz de sorabilsek:) ama çevremde öyle iyi niyetli kayınvalide adayları görüyorum sonra gelini alıyorlar bir bakıyorum geçimleri yok. bu arada kayınvalidemle ilişkim harika amannn nazar değmesin:)

onlarin bekledigi saygiyi kendisininde gelinine göstermesini
ayrica ben cektim sende cekeceksin gibi sacma sapan laflardan kurtulmasini (yani eskiden onlarda kayinvalidesinden cekmis )
ayrica ben 6 sene yasadim o zihniyetli bir insanla gerci kayinpederde ayni kafadandi ve bu catisma sonunda kavga kiyamet ayrilmamizla bitti 6 aydir kendi evimdeyim ve esimle kavgalarimda bitti cok sükür artik yüzlerini dah görmek migdemi bulandiriyor acikcasi

hayatımızı bizim yerimize planlamasınlar, bizim artık oğullarıyla ayrı bir aile olduğumuzu kabul etsinler, bizim ailelerimizin de olduğunu, kendi istedikleri şeyleri annelerimizin de istemeye hakkı olduğunu kabul etsinler, bi de bizim de çocuk olmadığımızı kabul etsinler mümkünse(kaynanam her seferinde öyle yapma böyle yap der ben de her seferinde ben senin 2 çocuk doğurduğun ve 3.ye hamile olduğun yaştayım derim de)

gayet makul istekler:) benim kayınvalidem değil de annem çocuk muamelesi yapar ben de senin cevabına benzer cevap veririm. o da ben anlamam benim çocuğumsun o kadar der:))

masallah Allah nazardan korusun çok sevindim :) forumda genellikle kayinvalidelerinden çeken gelinleri okuyup uzuluyoruz, sizin araniz çok iyiymis sevindim.. benimde kayinvalidemle aram iyidir, arada sirada anlasmazliklar oluyor tabi , oda tuzu biberi diyelim artik Allah kimseye aile içi huzursuzlugu vermesin çok zor ... sevgiler canim

maşallah iyiyiz. en başlarda benim ön yargılarım vardı. hep tedbirli, hep temkinliydim hatta gardımı almış bekliyordum:) ama sonra sonra kendisini tanımaya, anlamaya çalıştım bütün ön yargılarım yıkıldı gitti. tabi ki bu k.validemin çok sabırlı, sevecen olmasıyla da alakalı. ben öyleyim diye ne bana yapıştı ne de itti

herşeye karışmasın
muhalefet olmasın
yaptığım şeyleri beğensin
çok konuşmasın
kendi cahilliğini bize atmasın
herşeyi biliyomuş havalarında olmasın
........

benim artık kayınvalidem olmayacak..

ama hep şunu bekledim:

Adil olsun..

evlat ayırımı yapmasın..

oğlunun yuvasını yıkıyorsa kızının yuvasını da yıksın...

torun ayırımı yapmasın.

benim oğlumun sütünü kesiyorsa diğer torunlarının sütünü de kessin..

yok yapamıyorsa..
anne gibi davransın..vicdanlı olsun.

binbirgece masalları gibi:

aynı damda iki ayrı hava estirmesin..
kızına hava çok soğuk sarıl kocana derken,
oğluna ay hava çok sıcak ayrı ayrı yatın demesin..

anlaşılan kaynana size çok çektirmiş arkadaşım:26:

konunu okumuştum. verdiğin karar hakkında hayırlı olsun arkadaşım. bahsedilen türde kayınvalideler, sanki hayatın acısını gelinlerinden çıkarmaya çalışıyorlar. allah onları ıslah etsin kalplerine merhamet versin. oğlunla ikinizin de önünüz açık, yolunuz aydınlık olsun. umarım herşey çok daha güzel olur.

herşeye karışmasın
muhalefet olmasın
yaptığım şeyleri beğensin
çok konuşmasın
kendi cahilliğini bize atmasın
herşeyi biliyomuş havalarında olmasın
........

Bu ne insaf yani bari mümkünse nefes de almasın diyeceksin nerdeyse.
Şaka şaka katılıyorum ve artı diyorum.
Gelince en fazla 3 hafta kalıp gitsin.O kadar çok konuşuyorki bazen boğuluyorum zannediyorum:))))))))))

kendi kızlarıNA istedikleri bütün güzellikleri aynı şekilde caanı gönülden gelinleri içinde istesinler yeter.arada hiç bir sorun kalmaz... Bide oğullarınıda eşit sevseler ayrımcılık yapmasalar... Zaten ortada gelin kaynana dialogları geçmez... Kız anne ilişkisi olur...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…