- 30 Eylül 2016
- 1.184
- 1.600
- 133
- Konu Sahibi bloodstory
-
Soğuma oldu ister istemez. Mümkün olduğunca konuşmayı azaltmaya çalışıyorum kendi adıma. Yeğenlerimle ilgileniyorum ama tamamen onun gibi davranamıyorum. Sanırım çocukluktan beri hep başkaları odaklı yetiştirildiğimizden kaynaklanıyor. Devamlı verici olma durumu var maalesefSizinde yüzünüz asla gülmesin.
Madem yukarıda yazdıklarınız kadar iyi, hoşgörülü insanlarsınız ve gelininize hiç bir negatif tutum ve davranış olmadı.
Ailecek sizinde suratınız ona karşı sirke satsın…
Benim erkek kardeşim evli ve eşide asla annemin evinde hizmet etmez beklemezde kimse zaten. Bize genelde misafir gibi gelirler önlerine çayını kadar getiririz arada onunda getirdiği olur tabiAilemizin gelini bizler tarafından ciddi anlamda el üstünde tutuluyor. Şehir dışından annemlere geldiklerinde odaları her şeyiyle hazırlanır, hiçbir iş beklenmez. Gelsin yemek yapsın bulaşık yıkasın evi temizlesin gibi beklentiler sıfır. Bunu anormal bulduğum için yazmıyorum gelinden iş beklemeyi ailece olması gereken bir şey olarak görmüyoruz.
Ayrıca evlendikleri günden beri bir şeylerine karışalım diyen insanlar da olmadık. Mesafeli saygılı bir ilişki içinde olmaya çalışıyoruz. Fakat gel gelelim ki gelin hanımın yüzü asla gülmüyor. Devamlı bir şekilde memnuniyetsiz tavırlar içinde. Biz de haliyle ona gösterdiğimiz hassasiyeti, inceliği fazla bulmaya başladık.
Haketmediğini düşünüyoruz ama yine de her türlü hizmet sınırsız. Direkt söylediği bir cümle olmasa da asık suratlılığı bizi ciddi anlamda rahatsız etmeye başladı. Cidden aramızda en ufak bir şey geçmiş olsaydı bu tavrının bir sebebi olduğunu düşünürdüm en azından. Ama bir sebep bulamıyorum ve gördüğü inceliklere karşı gösterdiği tavra sinirleniyorum. Ama onun yüzüne değil kendi içimden.
Benzer şeyler yaşayanlar varsa fikirleriniz benim için çok değerli teşekkür ederim şimdiden:)
Aynı bizim aile yapımız,2 gelinimiz var ,hatta ikiside yurtdışında yaşamalarına rağmen nezaket nedir bilmezler,iyi niyeti görmezler.Bu tarz insanlara ne kadar iyi davransanız bile boş.Ben görüşmüyorum şuan, seneler geçtikten sonra vazgeçtim tek taraflı enayiliklerimden feregat ettim.Huzurum geldi,taviz taviz nereye kadarAilemizin gelini bizler tarafından ciddi anlamda el üstünde tutuluyor. Şehir dışından annemlere geldiklerinde odaları her şeyiyle hazırlanır, hiçbir iş beklenmez. Gelsin yemek yapsın bulaşık yıkasın evi temizlesin gibi beklentiler sıfır. Bunu anormal bulduğum için yazmıyorum gelinden iş beklemeyi ailece olması gereken bir şey olarak görmüyoruz.
Ayrıca evlendikleri günden beri bir şeylerine karışalım diyen insanlar da olmadık. Mesafeli saygılı bir ilişki içinde olmaya çalışıyoruz. Fakat gel gelelim ki gelin hanımın yüzü asla gülmüyor. Devamlı bir şekilde memnuniyetsiz tavırlar içinde. Biz de haliyle ona gösterdiğimiz hassasiyeti, inceliği fazla bulmaya başladık.
Haketmediğini düşünüyoruz ama yine de her türlü hizmet sınırsız. Direkt söylediği bir cümle olmasa da asık suratlılığı bizi ciddi anlamda rahatsız etmeye başladı. Cidden aramızda en ufak bir şey geçmiş olsaydı bu tavrının bir sebebi olduğunu düşünürdüm en azından. Ama bir sebep bulamıyorum ve gördüğü inceliklere karşı gösterdiği tavra sinirleniyorum. Ama onun yüzüne değil kendi içimden.
Benzer şeyler yaşayanlar varsa fikirleriniz benim için çok değerli teşekkür ederim şimdiden:)
Bazı insanlar da böyle negatif ve mutsuz hayatı seçiyor,tüm şansları ve iyiliklere rağmen.herşeyi oluruna bırakın bence,çok şımartılmış ama anlayamamış nasıl bir ailenin üyesi olduğunuSoğuma oldu ister istemez. Mümkün olduğunca konuşmayı azaltmaya çalışıyorum kendi adıma. Yeğenlerimle ilgileniyorum ama tamamen onun gibi davranamıyorum. Sanırım çocukluktan beri hep başkaları odaklı yetiştirildiğimizden kaynaklanıyor. Devamlı verici olma durumu var maalesef
Bir de gelin hanımı dinlemek lazım. Senede kaç defa geliyorlar ve ne kadar kalıyorlar? Belki gelmek istemiyordur sık sık veya uzun uzun? Aileniz gelin diye emrivaki yapıyor mu?Ailemizin gelini bizler tarafından ciddi anlamda el üstünde tutuluyor. Şehir dışından annemlere geldiklerinde odaları her şeyiyle hazırlanır, hiçbir iş beklenmez. Gelsin yemek yapsın bulaşık yıkasın evi temizlesin gibi beklentiler sıfır. Bunu anormal bulduğum için yazmıyorum gelinden iş beklemeyi ailece olması gereken bir şey olarak görmüyoruz.
İşte bizim de beklediğimiz sadece ama sadece bu. Biraz güleryüz. Oturalım sohbet edelim normal bir şekilde. Zaten öyle çok sık gelmezler ve gelince az kalırlar. Yapısı öyle olabilir ama bir insan devamlı keyfine göre hareket etmemeli diye düşünüyorum. Biraz güleryüz bu kadar zor olmamalıBenim erkek kardeşim evli ve eşide asla annemin evinde hizmet etmez beklemezde kimse zaten. Bize genelde misafir gibi gelirler önlerine çayını kadar getiririz arada onunda getirdiği olur tabi. Kardeşimin eşi ama asık suratlı değildir güzel sohbet ederiz ve cana yakındır. Belki onunda yapısı öyledir veya sizin aranızda kendini rahat hissetmiyordur.
Uzak olmayan bir şehirde yaşıyorlar. 3-4 haftada bir hafta sonları gelirler kalırlar. Biz yılda bir iki belki gidiyoruz. Gelmeleri abim planlıyor biz şu zaman gelin gibi bir şey demeyiz. Yine bekleriz felan diyoruz sadeceBir de gelin hanımı dinlemek lazım. Senede kaç defa geliyorlar ve ne kadar kalıyorlar? Belki gelmek istemiyordur sık sık veya uzun uzun? Aileniz gelin diye emrivaki yapıyor mu?
Ben de yeni gelin sanmıştım. Önceden de mi böyleydi? Son zamanlarda böyleyse belki size gelirken istemeye istemeye geliyordur. Öncesinde eşiyle tartışıyordur vs.Yeğenlerimle ilgileniyorum
Açıkcası ben her ay 1 haftasonumu kayınvalidemlerde geçirmek istemezdim. Benim de suratım asılırdı.Uzak olmayan bir şehirde yaşıyorlar. 3-4 haftada bir hafta sonları gelirler kalırlar. Biz yılda bir iki belki gidiyoruz. Gelmeleri abim planlıyor biz şu zaman gelin gibi bir şey demeyiz. Yine bekleriz felan diyoruz sadece
Tabikide haklısınız eşinin ailesisiniz sonuçta içtende olmasa biraz güleryüz göstermeli ama işte herkes aynı incelikte olmuyor. Arada kardeş olunca işte idare etmek gerekiyor.İşte bizim de beklediğimiz sadece ama sadece bu. Biraz güleryüz. Oturalım sohbet edelim normal bir şekilde. Zaten öyle çok sık gelmezler ve gelince az kalırlar. Yapısı öyle olabilir ama bir insan devamlı keyfine göre hareket etmemeli diye düşünüyorum. Biraz güleryüz bu kadar zor olmamalı
Hep böyleydi diyebilirim. İlk yıllar biz alışamamıştır diyerek çok problem etmedik ama artık rahatsız olmaya başladık. İlişkileriyle ilgili bilgim yok bizim yanımızda iyiler. Hatta abimle konuşurken güldüğünü görüyorum. Bize gelince %90 asık suratlı. Aslında ilgilenme boşver diyorum kendime ama üzülmekten alıkoyamıyorum bir yandanBen de yeni gelin sanmıştım. Önceden de mi böyleydi? Son zamanlarda böyleyse belki size gelirken istemeye istemeye geliyordur. Öncesinde eşiyle tartışıyordur vs.
Aynı şekilde. Zaten gitmiyoruz yılda bir iki defa anca. Kendinizi fazlalık hissettiğiniz bir yere gidesiniz gelmiyor.Siz onlara gittiğinizde nasıl davranıyor ?
Biz çağırmıyoruz kendileri geliyorlar. Rahat ettirmek için de her şeyi yapıyoruz.Açıkcası ben her ay 1 haftasonumu kayınvalidemlerde geçirmek istemezdim. Benim de suratım asılırdı.
Inan ayni bizAilemizin gelini bizler tarafından ciddi anlamda el üstünde tutuluyor. Şehir dışından annemlere geldiklerinde odaları her şeyiyle hazırlanır, hiçbir iş beklenmez. Gelsin yemek yapsın bulaşık yıkasın evi temizlesin gibi beklentiler sıfır. Bunu anormal bulduğum için yazmıyorum gelinden iş beklemeyi ailece olması gereken bir şey olarak görmüyoruz.
E daha nolsun ki?Aynı şekilde. Zaten gitmiyoruz yılda bir iki defa anca. Kendinizi fazlalık hissettiğiniz bir yere gidesiniz gelmiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?