O zaman koşarak uzaklaş bence sen onlardan. Kaynanadan beterlermiş mübarekler. Senin gelinliğin, sen giyeceksin modacıya neymiş, içinde mi kalsın. Git bence bul başka bir yer. Burası en iyisi falan da deme, o yüzden bu kadar havadadır burunları. Biraz daha az havalı mütevazi bir yer olsun ama senin istediğin gibi olsun.
fikirlerin için teşekür ederim gerçekten çok işime yarayacakİçine nasıl siniyorsa o şekilde bir gelinlik al, ama yeni evli biri olarak nacizane tavsiyelerim;
-Bahsettiğin gibi kötü sürprizler olmaması için erken davran ve çokça provalarda her şeyi söyle çekingen davranma içine sinsin. Onların da tecrübelerinden faydalan alternatifler göstermelerini iste ama onlara bırakma tamamen
-Daha önce diktikleri gelinlikleri gör kullandıkları kumaşları incele. Ne istediğini belirle kafanda en azından kabataslak bir şey olsun
-Maddi durumun el veriyorsa gelinliği satın al, kiralık gelinliklerin içinde açma payı bulunur ve düzgün durmayabiliyor
-Beyaz renk değil de kırık beyaz, krem renkleri tercih edebilirsin onlar daha güzel sanki.
- Bir de yaşadığım sorunu yazayım gelinliğini dar dikmesinler biraz nefes alma payı bırak dar gelinlik hiçbir zaman rahat olmuyor saatlerce işkence resmen :) Mutluluklar dilerim şimdiden.
-
Canim Bende gecen hafta gelinlik baktim...
Istanbulda oturuyorum... ayni senin durumuna geldim bende o zaman
Ben kabarik prenses model kuvarze bel istiyorum kadin yuvarlak belde ve hayal tulunde israr ediyor, önce peki dedim ama yok sinmiyor içime,
Gittim ertesi gun... sonunda pes etti! Tamam dedi:) cok mutlu oldum tam istedigim gibi yapicak..
Yani kesinlikle diretmelisin... senin istediğin gibi olmalı gelinlik...
Bu aradada ben daltel istemiyorum ama konusmustuk orda, kadin tasli ve dantelli gelinliklerin maliyeti yuksellttigi dantellerin ihtac mal oldugu icin fazla tuttugunu ve eteklerdeki dantelin maliyeti yukselttigini soyledi...
Birde kac gelinlikciye girdiysem hepsi kampanyadayiz dedi... blöf..
Bu arada ben pendikten satin aldim sıfır...
Prenses model straples, kuvarze bel, ekru renkte gelinligim
Çiçeği eldiveni taci duvağı gelinligi 1250 Tl
Bu arada resimdeki gelinlik avatar:)
Ozman bulunduğun şehirden alman daha mantıklı canım. Modelini eklesen bizde fikir versek ?
Provalara gidip gelmen açısından bulunduğun şehirden olması daha iyi düşünmüştüm ben. Küçük bi yer mi başka alternatif moda evleri yokmueğer burası olmazsa bursadan alıcam hemde satın alıcam nişanlım satın alalım diyor kiralayıpta gelinliğe bişey olmasın diyemi uğraşcan yoksa düğününlemi uğraşıcan diyor :26:
fikirlerin için teşekür ederim gerçekten çok işime yarayacak
nişanlım satın alalım diyor geri götürmesi kuru temizlemesiyle uğraşmamak için. açıkçası ben renktende anlamıyorum netten model beğeniyoruz ediyoruz ama ekrumu kırık beyazmı anlamıyorumki :26: ordada bana bi kırık beyaz dedikleri bi de krem dedikleri renk gösterdiler zaten 2 model üstünde konuşuyoruz başka hiç bi modelden konuşmadık
neden kendi söyledikleri model için diretirlerki anlamam yaaasenin adına çok sevindim canım. bnmkiler 10 milyarda versem bnm istediğim modeli yapmazlarmış yakışmayacagı için ne kadar saçma
modelin resmi telimde çok belli olmuyorki ya :26: başka şehirden gelinlik alan varmıdır acaba :26:
Provalara gidip gelmen açısından bulunduğun şehirden olması daha iyi düşünmüştüm ben. Küçük bi yer mi başka alternatif moda evleri yokmu
küçük bi yer çok gelinlikçi var ama %90ı izmirden istanbuldan benim ölçülerime göre getirtiyormuş
canım bende gelinlikçinin fikirlerini al ama tabi seninde içine sinen değişiklikleri yaptır..
ben ilk gittiğimde A tipi gelinlik istiyorum dedim..bana o model sende olmaz uzun boylu ve zayıfsın prenseslere bak dedile rinatla A modele baktım ama dedikleri gibi hem emanet gibi oldu üstümde ve en son prenses gelinliği aldım hiç pişman değilimmm
Sıfırdan bi model götürsen dikmiyorlar mı?
işte kabul etseler gam yemicem ama etmiyolarki
fiyat farklı olabilirmiş o zaman. bide başka yerlerde 1850 kiralık başlıyo
Eğer 2000 lirayı gözden çıkarıyorsanız çok şık bir gelinliğe sahip olabilirsiniz. İster hazır ister dikim
Kararı tamamen modaevine bırakmak da yanlış olur, tamamen kendi istediğinizde diretmek de...
Bazen kendi işlerine geldiği gibi davranabiliyorlar, o nedenle ipleri tamamen onlara bırakırsanız sonra pişman olabilirsiniz.
Ama tamamen benim istediğim gibi olsun derseniz de, sonradan gelinlik vücut tipinize uymazsa vs siz böyle istemiştiniz deyip kenara çekilirler.
İkisinin ortasını bulmalısınız...
bursada laberia gelinlik var aklım ordaorda denediğim bi model için 2800 demişlerdi pazarlıkla 2100e düştüler satılık fiyatı. biraz daha pazarlık etsek düşerlermi acaba :26: bide bi gelinlikçiye girdiğin zaman hani çok beğendiğin bi model olmalı bana şunu şöyle dikin diyebilmeliyim ama burdakinde o yok
haklısınız ama benim etek ucunda istedigim dantele bile hayır diyorlarsonrada kimsenin lafına bakma sen seç beğen diyor aynı yerde başka bir çalışan
Bence gelinlik işinden anlayan başka kişilerden fikir alın, böylece modaevindekilerin yönlendirmelerinin doğru olup olmadğını anlayabilirsiniz.
Gelinliğimdeki her şey için ben talimat verdim diken kişiye. Beli yuvarlak olmasın v olsun, dantel kollar fakir kol olsun, etek uçları dantelli olsun vs vs...
Ben kafamda bir model çizip gitmiştim zaten o yüzden kolay oldu. Bence kimseyi karıştırma. Daha vaktin var. Bir ay daha düşün, tüm gelinlikçileri gez ve çekinmeden bütün modelleri dene. Hangisini beğenirsen git aynısını diktir. Ben fotoğrafını bile çekmiştim denediklerimin
Bi de gelinlik haricinde saç ve makyaj konusunda çok dikkatli ol. Beni resmen maymuna çevirdi makyöz sağolsun. Hiç istediğim gibi olmadı. Gelinliğim harikaydı ama saç ve makyaj için aynı şeyi söyleyemicemÖnceden prova et saç ve makyajı.
Daha zamanın var, o yüzden üzülme. Kafanda bişeyler oturmaya başlayacak zamanla.
bursada laberia gelinlik var aklım ordaorda denediğim bi model için 2800 demişlerdi pazarlıkla 2100e düştüler satılık fiyatı. biraz daha pazarlık etsek düşerlermi acaba :26: bide bi gelinlikçiye girdiğin zaman hani çok beğendiğin bi model olmalı bana şunu şöyle dikin diyebilmeliyim ama burdakinde o yok
haklısınız ama benim etek ucunda istedigim dantele bile hayır diyorlarsonrada kimsenin lafına bakma sen seç beğen diyor aynı yerde başka bir çalışan
Aslında hayalimdeki gelinlik diye birşey yok.Çünkü her dönem modeller değişiyor,hayalin eskide kalıyor.Ya da hayalindeki model sana yakışamayabiliyor.Mesela vitrinde gördüğün bir elbise yada ayakkabı bile harika görünüyordur ama ayağına giydiğin zaman aynı görüntüyü vermez.Ya da kötü gözüküyordur ayağında hoş durur.Giysi de öyle.Bedenine uyması önemli değil,senin onu taşıman önemli.Bursa dan aynı bedende gelinliği resdmine bakıp getirtmek çok mantıklı değil.
Hayalindeki model olmaz,ama aşağı yukarı ne istediğin bellidir.Mesela saten mi tafta mı tül mü,dantelmi,bunlar bellidir.
Kısa boyluyum ve hafif kiloluyum diyorsun.Hyalindeki kabarık tüldür diyelim,ama vücut ölçüne göre daha kilolu gösterir.Kısa boyluysan iki parça gelinlikten kaçın derim.Kiloluysan drapeden kaçın derim.Aşırı beyaz tenliysen süt beyaz gelinlikten kaçın derim,ama ekru,krem rengi gelinlik seni büyük gösterir diye birşey yok.açıkmısın kapalımısın bilmiyorum ama kiloluysan kollarını kapatan üst kısım dantel aşağısı kalçaya kadar dar kaşçadan kabaran gelinlik tercih edebilirsin.Hem seni uzun gösterir hem zayıf.
Modacın sana, bu yakışmaz şu yakışır diyorsa,o dediği modellerde veya o modellere yakın gelinlikler vardır.Bi giy dene.Modacının sözlerini dikkate alabilirsin ama her dediğini veya kendi hayalindeki modeli uygulatmasına izin verme.Yanına zevkine güvendiğin birini alabilirsin.internetten senin kilona boyuna yakın modellerin giydiği gelinliklere bakabilirsin.
2000 i gözden çıkarmışsanız 100 liranın lafı olmamalı ya, onuda siz verin cebinizden utansınlar.
Bana kalırsa indirimli olduğu için belli malzemelerden yapılma kararı alınmıştır o yüzden de sizin ekstra taleplerinize olmaz denmiş olabilir.. Ben gelinliğimi hazır üretim yapan bir firmadan aldım. Modelleri denedim içinden en çok yakışanı en çok içime sineni seçtim bedenime göre dikildi.. Bende hep kafamda şöyle olsun böyle diyordum ama birkaç model denedikten sonra zihnimdekileri sildim çünkü her model her vücuda yakışmıyor.. Kendi motivasyonumu düşürmekten öteye gidemeyeceğim için bir sonraki haftaya erteleyip tamamen boş zihinle gittim.. Yine kafamda daha romantik bir gelinlik vardı ama modeliyle ilgili olan herşeyi bir kenara bıraktım. seçmem daha kolay oldu. Diktirmek istemememin nedeni de ya aynısı olmazsa ya istediğim gibi durmazsa üstümde gibi çekincelerimdi.. Bence Bursa'da yine bir bakın eminim içinize sinen sizi daha iyi hissettiren bir moda evi karşınıza çıkacaktır..
mutluluklar dileriim..
aynen öyle bana gösterdikleri dantel çeşidi sadece 2 taneydi şu an ellerinde o kadar varmış bunu söyledilerbiri zaten çok işsiz bişeydi diğeride biraz daha farklıydı o seçeneğim bile yoktu düşün yani bursada ben laberiayı çok istiyorum ama gelinliğe 2000 ve üstü fiyat çok fazla geliyo orasıda o tarz fiyatlar veriyor :26: arayıp konuşsammı acaba kendimi hatırlatsam biraz daha indirim istesem ayıp olurmuki :26:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?