Gelinlik param çalındı!

Hanımefendi gelinliğim 50 bin tl ve gelenektir biz ödeyelim dediler…
50 bin de gelinliğe verilir mi yazık ya
1 defa giyilmiş güzel bir gelinliği 3 te 1 i fiyatına kiralardınız. ben öyle yapmıştım. hem yer kaplamazdı ilerde hem maddi yönden gereksiz masraf.
bu arada kocam fakir değildi😁

Yav anlamadın mı çete bunlar çete.Ortada kaybolan para mara yok. Tezgah. Gelinin nabzını ölçmek için ya yerse? o zaman para vermemize gerek kalmaz kendi altınlarını bozdurup alır dedi.
Kaynço yemedi yani parayı.Bizimkine zarf attılar.
Konu çözüldü yazmış.
1. Seçenek damat ailesi gelinin altın bozdurmayacağını anlayınca biz öderiz cınım dedi
Veya
2. Seçenek bizim gelin bacımız okey altınları bozarım yeterki o düğün olsun diye onay verdi
Bize kv verecek dedi. Neyze.
aboooo kız sen neymişsin öyle

50 bin de gelinliğe verilir mi yazık ya
1 defa giyilmiş güzel bir gelinliği 3 te 1 i fiyatına kiralardınız. ben öyle yapmıştım. hem yer kaplamazdı ilerde hem maddi yönden gereksiz masraf.
bu arada kocam fakir değildi😁
Ben geçen sene Şubat ayı başında gelinlik/Damatlık/Kına Kaftanını 4200'e satın aldım. Hala da evimde duruyorlar. Durumumuz da kötü değil. Fazla para verince enayi gibi hissediyorum sadece. :rolleyes:

Ben geçen sene Şubat ayı başında gelinlik/Damatlık/Kına Kaftanını 4200'e satın aldım. Hala da evimde duruyorlar. Durumumuz da kötü değil. Fazla para verince enayi gibi hissediyorum sadece. :rolleyes:
gelinlik satın almak bana çok saçma geliyor açıkçası. 5 yıl önce 8 bin tl lik gelinliğin 1 kez giyilmiş olanını kuru temizlemeye verdiler 1500 e kiradım giydim. çok da güzeldi. düğün bitti. verdim bitti gitti. ona yer ayırmak da sıkıntı evde

gelinlik satın almak bana çok saçma geliyor açıkçası. 5 yıl önce 8 bin tl lik gelinliğin 1 kez giyilmiş olanını kuru temizlemeye verdiler 1500 e kiradım giydim. çok da güzeldi. düğün bitti. verdim bitti gitti. ona yer ayırmak da sıkıntı evde
Bana kalsa ben de istemedim ama kv tutturdu alalım diye ben de sen bilirsin dedim. Bizimkiler Karadenizli gelenekçiler bazı konularda. Onların adeti öyleydi sanırım :)

50 bine gelinlik almak ahmaklık bana göre en fazla 3 saat giy dolaba at. Kiralayabilirdiniz bazı kadınları anlamak gerçekten zor.

gelinliğini neden kendin almıyorsun ki o kısmı anlamadım ben kimseden gelinlik parası filan istemedim. kendi giyeceğim şeyi başkasına ödetmek çok komik. belki de ödemek istemiyorlar sana öyle dediler ödemek zorunda da değil

Back
X