- Konu Sahibi BalikEsirli
-
Merhabalar,
Uzun bir aradan sonra tekrar yazıyorum..yine sıkıntılarımla tabi..
Ne yapacağımı nasıl davranacagımı sasırdıgım ıcın sızlere sormak ıstıyorum.
Yaklasık 2 ay sonra düğünüm ve 3 yerde olacak..
ve ben 3 ayrı yerde farklı gelınlıkler ıstıyorum.. ve bir gelinlikçi ilede görüştüm toplamda 5 bin tl istiyor ücüne..
Ve ben bunun ıcın durumumuz cok olmadıgından kredı bıle cektım..( herseyımı nisanlım yaptı ev esya vs. ailelerden tek kurus gelmedı..)
tamam zor durumdayız anlıyorum ama içimde kalacak seyi sırf maddiyat yuzunden ertelemek ıstemıyorum.
çünkü kendımı bılıyorum takıntılıyım ve nısanlımın sureklı başına kakarım bana ıstedıgımı gıydırmedın dıye..
o ıse 1 tane olsun daha uygun olsun taraftarı..
nasıl davranayım ne dıyeyım sasırdım..
sabah artık bır seye karar verıp dıktırmeye baslayacagız..
fikirlierinize ihtiyacım var.
şimdiden teşekkürler,
saygılar....
Konu sahibi arkadasim sabahta konunu okumustum ama pas gectim...
Esimle benim sehirlerimiz farkli olmasina ragmen sadece 1dügün yaptik ve yurt disina gelin geldim..
Ama ne yalan söyleyeyim esimin memleketindede dügünüm olsun isterdim...
Ve hayalimdeki gelinligi giymedim yine güzel satafatli fiyati pahali bi gelinlikti ama istedigim degildi...
Neyse ki gelelim senin konuna 3 gelinlik giymek istiyormussun insallah gönlündekini gerceklestirmek nasip olur...
O acidan sana bi site adresi vermek istiyorum ama burada yasalmi onu bilmiyorum...
Oradan 150 dolaraa bile gelinlik alabilirsin hemde harika gelinlikler var...
Sadece burada verebilirmiyim adresi onu bilen aciklarsa bende yazabilirim...
gecen gün bır yaslı teyze ve damadı bırlıkte benım on koltugumdalar yolculuk edıyoruz otobuste..ıster ıstemez konuda gelınlık olunca kulak mısafırı oldum..
Yaslı teyze: Oğlum esyanın kotusunu al, halının koltugun hepsinin kötüsünü al, eski püskü al farketmez.. ama kızım hani begenmıstıya bi gelinlik, iste o gelinliği ona al.. diğer esyaları zamanla alırsınız ama gleınlık ıcınde kalmasın a benım oglum, istediğini giysin benim kızım, parasının bı kısmını ben verıım kımse bılmesın annenlerde bılmesın ama ona ne olur o gelınlıgı al...
o teyze ıcınde o gelınlık oncelık ımıs demekkı yada kendı ıcınde kalmıs,, damadında butcesı bellı ustunu kendı tamamlayacak kızına ıstedıgını gıydırecek kımsede bılmeyecek damadıda mahcup ettırmıyor...
o teyzenın fedakarlıgı hala aklımda mesela.... cok tuhaf olmustum..
bende mesela evet ayranım yok ıcmeye.. soylenmez ama evıme daha perde almadım.. sonrada alırım bekar evımdekılerı kullanıyorum sımdılık, evet nısanlımıda zora sokmamak ıcın cektım kredımı kendı kendımı dondurmeyı planladım, evet beraber oducez sonra o kredıyıde..ama en azından gelinliğimi istediğim, içime sineni yaptım.. ve ben bunu baskaları aaa 3 gelınlık gıydı demeyecek, cunku ucunde de aynı anda olacak kımse yok buna aılelerde dahıl, ben bunu kendım mutlu olacagım ıcındı..
fiyat ve cesıt konusunda artık konusmak ta ıstemıyorum..
Bu konudaki eleştirilere açık oldugumu soyledım halada diyorum evet ama konu karaker ve kişiliğim olunca lütfen kırıcı olmamanızı rıca edıyorum.. Sonucta sadece satırlarımdaki kelimelere döktüğüm kadar beni tanıyorsunuz.. o yüzden çok rica ediyorum..
Durumun yokmuş.Peki ne kadar kredi çektin :26:
İnşallah kısa zamanda ödersiniz daha fazla zor duruma düşmeden ...
İyi de o teyze bir(sayıyla 1) gelinlikten bahsetmiş,3 taneden değil.gecen gün bır yaslı teyze ve damadı bırlıkte benım on koltugumdalar yolculuk edıyoruz otobuste..ıster ıstemez konuda gelınlık olunca kulak mısafırı oldum..
Yaslı teyze: Oğlum esyanın kotusunu al, halının koltugun hepsinin kötüsünü al, eski püskü al farketmez.. ama kızım hani begenmıstıya bi gelinlik, iste o gelinliği ona al.. diğer esyaları zamanla alırsınız ama gleınlık ıcınde kalmasın a benım oglum, istediğini giysin benim kızım, parasının bı kısmını ben verıım kımse bılmesın annenlerde bılmesın ama ona ne olur o gelınlıgı al...
o teyze ıcınde o gelınlık oncelık ımıs demekkı yada kendı ıcınde kalmıs,, damadında butcesı bellı ustunu kendı tamamlayacak kızına ıstedıgını gıydırecek kımsede bılmeyecek damadıda mahcup ettırmıyor...
bende mesela evet ayranım yok ıcmeye.. soylenmez ama evıme daha perde almadım.. sonrada alırım bekar evımdekılerı kullanıyorum sımdılık, evet nısanlımıda zora sokmamak ıcın cektım kredımı kendı kendımı dondurmeyı planladım, evet beraber oducez sonra o kredıyıde..ama en azından gelinliğimi istediğim, içime sineni yaptım.. ve ben bunu baskaları aaa 3 gelınlık gıydı demeyecek, cunku ucunde de aynı anda olacak kımse yok buna aılelerde dahıl, ben bunu kendım mutlu olacagım ıcındı..
Bu konudaki eleştirilere açık oldugumu soyledım halada diyorum evet ama konu karaker ve kişiliğim olunca lütfen kırıcı olmamanızı rıca edıyorum.. Sonucta sadece satırlarımdaki kelimelere döktüğüm kadar beni tanıyorsunuz.. o yüzden çok rica ediyorum..
gecen gün bır yaslı teyze ve damadı bırlıkte benım on koltugumdalar yolculuk edıyoruz otobuste..ıster ıstemez konuda gelınlık olunca kulak mısafırı oldum..
Arkadaşım mutluluklar diliyorum emin ol kırıldığın yorumlar aslında
senin yok yere göze aldığın sıkıntıları görmeni sağlamak içindir..
Herkesin önemsediği, fedakarlık yapamayacağı kısımlar farklıdır hayalinden doğru.
Kimi herşey uygun olsun çok çok güzel olmasın ama evimin eşyaları en iyisi olsun der.
Kimi de evim tamam olmasın yavaş yavaş alırız,tamamlarız ama düğünüm, gelinliğim
en güzeli olsun der.
Ben de her şeyin en uygununu seçtim.
Düğün salonu daha uygun diye hafta içi yaptım düğünü düşün.
Takıyı umursamadım.
Fotoğrafçı en uygununu aradım buldum.
Şuan mesela pişmanım fotoğraflar için.
Ama gelinlik için hem de benim olmayacak gelinlik için.
Özel diktirip kiraladım 2500 dü fiyatı.
Hiç içim acımadı ona düğün salonu bile 2000 di yani.
Ama içimde kalmadı dediğin gibi ben gelinlik gördüğümde içim gitmiyor.
Pişmanlık duymadım bu konuda.
Ama kredi çekmedim bunun için ve çekmezdim.
Hele 3 düğün hiç düşünmezdim.
En güzelini iste ama 1 tane olsun kredi çekerek insanları eğlendireceksin belki
Sonra ödemeler sizi bunaltacak belki evliliğinize olumsuz etkisi olacak o stresin.
Bunları farketmen için yazıldı, çizildi.
Allah içine sindirsin her şey gönlünce olsun..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?