• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gelinlik sorunsalı?

agresifkiz

Güzelbirşeylerolsun
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
1.815
Puanlar
333
Yer
İstanbul
Merhaba kızlar bu yaz evleniyorum. Haziranda düğünüm var. Benim şöyle bir sorunum var ki ben 42 beden bir gelinim. Diyet sporla zayıfladım ama hala vermem gereken 15 kilo kadar var bu kadar sürede bunu veremem ama elimden geleni yapacağım. Sorun şu ki benim artık gelinlik denemem karar vermem diktirmeye başlamam gerekiyor zaman daralıyor herkes beni geriyor hayatta yetişmez geç kalmışsın diye. Açıkçası hep biraz daha kilo vereyim diye beklettim ama artık gitmem gerek sanırım. Açıkçası çok çekiniyorum bedenime göre gelinlik bulamazsam diye sanki gelinler hep 38 beden olurmuş gibi geliyor. Bu yüzden de erteliyorum çok sıkıntı yaşar mıyım süreçte

Ne alaka ya. Şimdiye kadar bir sürü 42 beden üstü gelin gördüm. Dergiler, pinterest, mağaza vitrinleri tabii ki incecik gelinlerle dolu. Ama gerçek hayatta uzun, kısa, kilolu, kıvrımsız bir sürü gelin var. Merak etmeyin.

Hiç de çekinmeyin.

Her bedene,boya,kiloya uygun zarif gelinlikler var.

Çok da güzel olursunuz.

Sonsuz mutluluklar diliyorum.

Merhaba kızlar bu yaz evleniyorum. Haziranda düğünüm var. Benim şöyle bir sorunum var ki ben 42 beden bir gelinim. Diyet sporla zayıfladım ama hala vermem gereken 15 kilo kadar var bu kadar sürede bunu veremem ama elimden geleni yapacağım. Sorun şu ki benim artık gelinlik denemem karar vermem diktirmeye başlamam gerekiyor zaman daralıyor herkes beni geriyor hayatta yetişmez geç kalmışsın diye. Açıkçası hep biraz daha kilo vereyim diye beklettim ama artık gitmem gerek sanırım. Açıkçası çok çekiniyorum bedenime göre gelinlik bulamazsam diye sanki gelinler hep 38 beden olurmuş gibi geliyor. Bu yüzden de erteliyorum çok sıkıntı yaşar mıyım süreçte
Hazirana dek 15 kilo verilir onu geciyorum, mayisin 2.haftasi dahi gitseniz o gelinlik yetisir. Hot couture zor bi model secmiyorsaniz hicbir sorun cikmaz, 3-5 fazla verirsiniz o gelinlik yetistirilir rahat olun.

Ayrica 42 beden gelin olur, neden olmasin?

Siz gelinlikcileri gezin gelinlikler standart olarak 38 bedendir ama denetirler, belki hazir bi gelinlik begeneceksiniz belli mi olur? Hazir gelinlik rahatlikla 42 bedene uyarlanir merak etmeyin, ozel dikim gelinlikte 3 haftada biter.

Ay yetişir ya merak etme. Ben temmuzda evlendim gelinlik bakmaya nisanda başladım. Zaten her yerde üç aşağı beş yukarı benzer şeyler var. 4 yere gittim baktım birinden aldım valla.
Beden konusunda da sıkma canını sadece göğüs cup’ı konusunda ve askılar konusunda dikkatli olmanı öneririm🥲

Ayrica Ankara'daysaniz gelinlikci onerebilirim 💕

Kafanızda model varsa kolay olur bu arada kimseye kafayı takmayın bu olanlar birkere olucak tadını cikarin

Ne ilgisi var canım? 42 beden aşırı büyük bir beden değil ki.ben 60 kiloyum 38 bedene sığamadığım zamanlar oluyor.bir kaç kilo fazlası 42 işte.eskiden 20, 25 yaşında evlenildiği için herkes zayıftı.şimdi öyle değil ki.her bedene vardır gelinlik.diktirmeye bile gerek yok.

Ya tabii ki 42 beden gelinlik çok normal ama ben de olsam zayıflama planım varken ilk ölçüye gitmezdim. 6 hafta kadar bir rejim yapıp gitseniz zaten en cok ilk haftalar gidiyor kilo. Sonrasında provalarda ufak düzeltmeler yaparlar. 1 kere evleniyorsunuz yani motivasyonunuz da varmis madem, bence yarın kilo kontrolüne başlayın. Koşturmaca derken farkına bile varmadan gider kilolar.

Bedeninize göre gelinlik bulursunuz kesinlikle o konuda şüpheniz olmasın yalnız gelinlik diktirecekseniz ve aynı zamanda zayıflamayı düşünüyorsanız birkaç kez revizeye gitmeniz gerekebilir. ben de 52 kiloyken gelinlik diktirmeye başladım düğüne 1 ay kala kendiliğinden 48 kiloya düştüm dikilen gelinliği daraltmak zorunda kaldı gelinlikçim. O koşturmada ister istemez kilo veriliyor. Size tavsiyem şimdiden hazır bir model seçin cepte dursun. İstediğiniz kiloya ulaşınca bedenlerini denersiniz uyanı rahatça giyersiniz.

42 beden çok anormal bir beden değil ki gayet de olur.
Gelinlikçiye isterseniz yarın düğünüm var diye gidin yetiştirir. 3 ay sonra dersen 3 ay sonra yapar öyle bir şey o sektör o yüzden panik yapmayın :)

Gelinlik beğendiğiniz mağazaya sorun 1 ay sonra gelip tekrar deneseniz bedeni ayarlayabilir misiniz diye.

Ne alaka ya. Şimdiye kadar bir sürü 42 beden üstü gelin gördüm. Dergiler, pinterest, mağaza vitrinleri tabii ki incecik gelinlerle dolu. Ama gerçek hayatta uzun, kısa, kilolu, kıvrımsız bir sürü gelin var. Merak etmeyin.
Biraz açıkçası çekiniyorum da o da sorun sanırım nişan zamanı da abiyeleri denerken olmadıkça ya da çalışanlar bu size olmaz zorlamayın dedikçe çok demotive olmuştum. Gelinlik artık bir tık üstü gibi geliyor gidip moralim bozulacak diye erteliyorum

Gelinler zaten arkadaki iplerle bir iki beden oynuyor. Yada son provada bedeninize uygun tadilat yapılıyor. 42 beden gayet yaygın bu arada

Bana da öyle diyen var aslında sen kilonu ver son provaya kadar değişiklik yapıyorlar diye gidip görüşünce yine soracağım teşekkür ederim

İki saatlik bir düğün için kendinizi bu kadar üzmeyin, birkaç gün sonra kimsenin hatırlamayacağı bir merasim sonuçta. Yetişmeyeceğini düşünüyosanız yavaştan model bakmaya, diktirmeye başlayın. Kilonuzda zamanla yaşanan ufak değişimleri terzi provalarda halleder zaten

Biraz açıkçası çekiniyorum da o da sorun sanırım nişan zamanı da abiyeleri denerken olmadıkça ya da çalışanlar bu size olmaz zorlamayın dedikçe çok demotive olmuştum. Gelinlik artık bir tık üstü gibi geliyor gidip moralim bozulacak diye erteliyorum
Nişandan beri kilo vermişsiniz anladığım kadarıyla, hem daha vermek için vaktiniz de var. Veremeseniz de 42 beden aman aman büyük değil. O gün sizin en özel gününüz böyle kuruntularla mahvetmeyin.

Hiç de çekinmeyin.

Her bedene,boya,kiloya uygun zarif gelinlikler var.

Çok da güzel olursunuz.

Sonsuz mutluluklar diliyorum.
Kilolu insanlar bilir ki özel gün elbiselerinde bile bir sürü yoruma bakışa maruz kalınıyor denerken satın alınırken. Nişan sürecimde bazı mağaza çalışanları travma yarattılar ondan sanırım çekinmemin sebebi biraz. Çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz için.

Hazirana dek 15 kilo verilir onu geciyorum, mayisin 2.haftasi dahi gitseniz o gelinlik yetisir. Hot couture zor bi model secmiyorsaniz hicbir sorun cikmaz, 3-5 fazla verirsiniz o gelinlik yetistirilir rahat olun.

Ayrica 42 beden gelin olur, neden olmasin?

Siz gelinlikcileri gezin gelinlikler standart olarak 38 bedendir ama denetirler, belki hazir bi gelinlik begeneceksiniz belli mi olur? Hazir gelinlik rahatlikla 42 bedene uyarlanir merak etmeyin, ozel dikim gelinlikte 3 haftada biter.

Stres yapmamın sebebi bu aslında gelinlik yetişir mi kilo vereceğim ya sıkıntı olursa kilo verebilecek miyim niye zamanında vermedim kendime yüklenip duruyorum. Diyetisyenle vermeye çalışıyorum 1-2 aydır zaten devam da edeceğim düğüne kadar ama bakalım.
Gelinlikçi gezmeye nisan gibi başlayacağım. Çok teşekkürler

Back
X