• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gelinlik yuzunden birbirimize girdik

Asla müsade etme,ve taviz verme.
Bir kere bu yüzü bulurlarsa ileride beklentileri bitmez.
Ayrıca straplez değilmiş ki,
askılı bir gelinlik,madem babalarının bu konuda hassasiyetleri var,
baştan söyleselerdi.
Bu ne yaman çelişki böyle,
hem o gece senin gecen,niye fotoğraflara her baktığında canın sıkılsın?
Sen nasıl istiyorsan öyle olmalı.Aşırılık olsa neyse de,anlattığın gibi ise kimseyi karıştırma.

Suan cok sinirliyim ve birileriyle konusmam lazim artik...

Arkadaslar biz 12. ayda gelinligimi aldik. Dugunum 7.ayda
Gelinligim askili ve gogus kismi dantel/tulle karisik yani gogus dekoltesi falan yok sadece kollarim acik olacakti...

Nisanlimda begenmisti. Simdi de gelinligimin ustune beyaz renkte sal almislar ki gelinligim kirik beyaz. Neymis efendim kayinbabam cok laf soylemis baskasinin gelinine simdi ona laf soylerlermis zorla sal takmami istiyolar sinirden agladim hala rahatlayamadim.. Nisanlimda arada kalmak istemiyor hep ben susmak zorunda kaliyorum

Fikir verebilecek olan var mi

valla cnm benm eşimn ailesi çok kapalılar.ben nişanlanmadan söledm ona gelnlğm kesnlkle askısız olack dye tmm fln diordu ama ben bliordum ki ailesnden mutlaka b tepki gelecek.b gün kayınvalideme konuyu açtm o da kayınbabam için başkalarna laf edio nasıl gydrmşler öle yakştı mı hç dye dior şmdi sna nasıl gydrsin dedi..ben de ona buna laf etmeseymş ozmn dedm.o insanların arksndn laf etti dye ben mi günahnı çekecm anne kusura bakmayn ben başka türlü asla gyinmem bu konu böle bilinsn dedm.netice de bizde açık b aileyz ve benm annem de öle b gelinlk bna zorla gydirilse tepksi başka olur....nyse kayınvalidem şakayla karışık kalp krizi mi geçrtecksn düğünde bize dedi güldü ben de düğün boyu sağlk ekiplerni hazır tutarm sen merak etmem dedm öle güldk ettk ama iyi ki de o çıkışı yapmışm.istedğm şekilde giyindm gelnlğmi...konuyu bana açtıklarnda sussaydm belki de istemeye istemeye şalı da geçtim yarım kollu b gelinlk giymş olacaktım ......gerçi olmazdm ben ayrılırdım ne yalan söyleyim :)

hiç kimse ama hiç kimse benim giyeceğim gelinliğe laf edemez. belki fazla tersim bu konuda ama omrumde ilk defa giyeceğim birşey için ne kayınvalidemi takarım nede kayınbabamı. nişanlımın görüşünü alırım o kadar.ben diretin derim

yüz verirsen astarını isterler kesinlikle mesafeni koru ileride çoook çok pişman olursun.olacaksa olacak yoksa yüzüğü atarım de.müstakbel nişanlın sesini çıkarmıyorsa yandın sen.

bi arkadaşın dediği gibi taviz tavizi doğurur.

ayrıca istediğin ne varsa aldır.ileride sen bedavaya geldin derler şok olursun.Allah razı olsun bizi masrafa sokmadı birşey istemedi demezler.
sen bi kere evleniceksin.

yazın öyle yerinde olmuş ki. beni istemeye başka şehirden gelmişlerdi. ananemde nasılsa görücü usulü değil siz birbirinizi seviyorsunuz bizde uzaktan gelin aldık git gel git gel zor oluyor , (anneme)kızım eğer verecekseniz hiç uğraştırmayın yazık git gel dünya masraf etmesinler dedi. neticede o gün yüzük takıldı.nooldpeki bitecik oğlum şunu yapcam bunu yapcam sana şöyle eşya böyle altın diyenler gitti dul kadın gibi gelin oldum.
yüzük takılırkende halalar teyzeler çağrıldı kalabalık bi aileyiz.
bi akrabaları benim yüzüme dediki
sizde sözleşmişsiniz herkesle bi telefonla 5 dakikada ankarayı topladınız başınıza dedi. yani kendi kendimi peşkeş çekmiş oluyoum.
ama bende susarmıyım o kadının eşi dostu yanında ağzıma gelen herşeyi saydım neler neler. ne kaynanam ki halası lafı söleyen nede başka biri ağzını açıp laf söyleyemedi.
unutma arkadaşım hiç bir iyilik cezasız kalmaz.

Gelinligim askili ve gogus kismi dantel/tulle karisik yani gogus dekoltesi falan yok sadece kollarim acik olacakti...

Nisanlimda begenmisti. Simdi de gelinligimin ustune beyaz renkte sal almislar ki gelinligim kirik beyaz. Neymis efendim kayinbabam cok laf soylemis baskasinin gelinine simdi ona laf soylerlermis zorla sal takmami istiyolar sinirden agladim hala rahatlayamadim.. Nisanlimda arada kalmak istemiyor hep ben susmak zorunda kaliyorum

o sıcakta birde şalmı takacakmıssın...sakın susma senin günün kim ne derse desin bir defa evleniyo insan..madem öyle türbana soksalarmıs senı

hiç kimse ama hiç kimse benim giyeceğim gelinliğe laf edemez. belki fazla tersim bu konuda ama omrumde ilk defa giyeceğim birşey için ne kayınvalidemi takarım nede kayınbabamı. nişanlımın görüşünü alırım o kadar.ben diretin derim

ben normalde hep yarım kol tişört tarzı giyerdim bekarken bi kere bile askılı giymemişimdir. ama gelinliğim askılı olsun istedim eşimede bi kere giycem oda içimde kalmasın dedim. kimse görmedi zaten gelinliği erkek tarafından.
düğün günü eşimin halası açık değil mi demiş bende görümceme benim gelinliğime karışacak en son insan bile değil halan ne istersem onu giyerim kendi kararlarımı kendim veririm dedim ve bitti olay.

birde eşimin ailesi kapalı ama benim başım açık. memlekete gitmiştik ve hesapta olmayan bi düğün çıktı. üst baş götürmemiştim bi mağzaya girdim bişiyler alcam. bi tane akılı bluz denedim ama almayacaktım. . görümcem vardı yenge bunu mu giyeceksin dedi evet dedim. ama ayıp olmaz mı dedi. bende kime ayıp olacak neye göre ayıp dedim bişiy demedi. ben millete karışmıyorsam kimsede bana karışamaz dedim ve istemediğim halde aldım bluzu. gıcıklık olsun diye değil kimseye taviz vermemek için.
haa hatır için yapılmaz mı ortada bi hatır varsa bişiyler yapılır ama ya yoksa....

Bu düğün günü aileler neden gelinlerin kıyafetlerine karışıyorlar anlamış değilim.İnsanın en güzel gününde ille pürüz çıkaracaklar...

Kayınpederinin elin gelinine muhtemelen kınayarak laf söylemesi onun ahlaksızlığı.
O kadar çirkin bir davranış ki muhtemelen açık giyindiği için namussuz olarak laf ettiği gencecik kızlardan bin kat namussuz.
Milletin gelinine laf edebilen bir adam değil benim gelinliğime evliliğim boyunca hayatıma bir gram bile müdahalede bulunamaz.
Düğünde açılınır saçılınır mantığını da anlamam ama her kız istediğini giymeli.
Babam böyle diyor annem şöyle diyor dedem böyle diyor bu uzar gider
Kimse kimsenin süs köpeği değil yetişkin ergin insan istediğini giyer,beğenmiyorsan gelin olarak almazsın.
Senin koca da sorun var.Bir kızı seviyorsun güveniyorsun anlayışıyorsun çocuklarıma anne bana namusuyla hanım olur diyorsun.
Sonra mıy mıy babam dedi ki şeyyyy "şal tak "
Karaktersiz erkekle ömür geçmez.

valla cnm benm eşimn ailesi çok kapalılar.ben nişanlanmadan söledm ona gelnlğm kesnlkle askısız olack dye tmm fln diordu ama ben bliordum ki ailesnden mutlaka b tepki gelecek.b gün kayınvalideme konuyu açtm o da kayınbabam için başkalarna laf edio nasıl gydrmşler öle yakştı mı hç dye dior şmdi sna nasıl gydrsin dedi..ben de ona buna laf etmeseymş ozmn dedm.o insanların arksndn laf etti dye ben mi günahnı çekecm anne kusura bakmayn ben başka türlü asla gyinmem bu konu böle bilinsn dedm.netice de bizde açık b aileyz ve benm annem de öle b gelinlk bna zorla gydirilse tepksi başka olur....nyse kayınvalidem şakayla karışık kalp krizi mi geçrtecksn düğünde bize dedi güldü ben de düğün boyu sağlk ekiplerni hazır tutarm sen merak etmem dedm öle güldk ettk ama iyi ki de o çıkışı yapmışm.istedğm şekilde giyindm gelnlğmi...konuyu bana açtıklarnda sussaydm belki de istemeye istemeye şalı da geçtim yarım kollu b gelinlk giymş olacaktım ......gerçi olmazdm ben ayrılırdım ne yalan söyleyim :)

çok güzel bir cevap vermiş. :46: Alkışlıyorum. bence bu arkadaşın cümleleri ile aynı cevabı verebilirsin.

Gercekten ben normaldede kiyafetime dikkat ederim cok fazla acik sacik giyinmem ve gelinligimide ozenle sectim bu yuzden. Sadece kollarim acik olacak ona bile mudahale ettiler.
Bu seferde bizimkiler bana baski yapiyor o sali takmayacaksin onlarin istedigi olmayacak diye iki arada bir derede kaldik yani :5:

inşallah içine sindiği gibi gelinliğini giyersin canım.
bizim şirkette bir ablamız vardı o da hep söylenirdi yok çatal görünmeyecek, omuzları kapalı olacak diye. oğlu evlenirken gelininin gelinliğine müdahale etmiş. askı kol gibi şeyler yaptırmış. kendi istediği gibi kapatmış gelinliği.
düğüne gittik gelinle damat çıktı kızın omuzlarında birşey görünüyor ama uzaktan ne olduğu belli değil.
sonra gördükki kız omuzlarına boncuk askı yaptırmış. düğünde öyle çıktı sonra askılar hep omuzundan aşağıdaydı.
gelinin yanına gidiyordu abla ikide bir askıyı yukarı kaldırmaya ama kimin umrunda:)

ben senin yerinde olsam o şalı öldürseler takmam.
eğer nişanlını yenemezsende gelinliğin askılarını kalınlaştırt,veya kısa kol gibi birşeyler taktırt ,ama o şalı kullanma.
almadan önce sana sorsalardı bir zahmet.

Ben de arkadaşlar gibi düşünüyorum
Eğer şimdi tavrınızı koymazsanız,bundan sonra da sizin isteklerinizi hep 2. plana atçaklar
O nedenle şimdiden gelinliğinizi nasıl giymek istiyorsanız öyle giyin
Burda nişanlınıza da büyük iş düşüyor o da tavrını koymalı ve gelinliği giyecek olan siz olduğunuz için içinize nasıl yatacaksa öyle giyeceğinizi söylemeli.

benim eşimde karışır azcık..gelinlik kapalı olsun deyince,ama benim hep içimde kalır,her sene bana bir gelinlik al evimde giyerim en güzel günümü zehir etme dedim...belki inatlaşsak çok daha açık giyerdim ama omzu açık kolları dantel bi model seçtim...bu arada sakın kaynana falan karıştırma önünü alamazsın bidaha...bişey deme,faydalı olanda vardır gözardı etme ama çok herşeyin içine dalmasınlar...önce dinle, sonra unut:)

Size sormadan şal almaları emrivaki bir durum. Bana göre saygısızlık. Yerinizde olsam şalmış, askıymış düşünmem bile, canım nasıl istiyorsa öyle giyerim. Kimseyi memnun etmek için istemediğiniz şeyler yapmak zorunda değilsiniz. Bu sizin özel gününüz, içinize sinecek bir gün olmalı. Ayrıca şunu da unutmamak lazım; verilen her taviz, daha sonra işlerinize karışmaları için insanların yolunu açar. O yüzden zamanında ve saygı çerçevesinde bazı sınırları belirlemekte fayda var.

İstekleri yokmuş gibi davranmaya ne dersin?
Onlar istediği kadar giy giy desinler...
Aaa unutmuşum dersin olur biter.
Ya da o şalın başına bir iş getirirsin hani kazara çamura düşer falan...
Ya da lekelenir bir anda...
Ya da ortadan kayboluverir...
Ya biraz beyaz yalandan kim ölmüş.
Giymek isterdim ama işte kısmet de geç.
Kimseyle kavga etmeye dalaşmaya söz geçirmeye ne gerek var yahu... :6:

Benim kayınvalidem de benim gelinliğimi açık istemişti, düşünün ben başörtülüyüm :1:O gün için açsam ne olurmuş ki, başörtülü gelin mi olurmuş:27: Ama ben söyledikleri yok gibi davrandım, istediğim gibi aldım gelinliğimi (ben aldım yani yanlış anlaşılmasın)

Seni çok iyi anlıyorum, en mutlu gününde istediğin gibi gelinlik giyemezsen fotoğraflara baktıkça ömür boyu içine oturur. Keşke hevesimi alsaydım dersin. Ayrıca arkadaşların dediği gibi buna taviz verirsen üstlerine vazife olmayan başka şeylere karışmaya başlarlar.

yapmayın Allah aşkına bu nasıl bir yaklasım ya??
yaşı kaç olursa olsun herkesin değer yargıları var
herşeyden evvel o bir "baba"!
hem de eşi öldüğü halde oğlu ezilmesin diye üvey anne getirmemiş, ona hem anne hem baba olmuş eli öpülesi bir baba...
çok mu yani gelini (ki gelin değil kızı kabul ediyordur arkadaşı eminim) olacak insandan bu yönde bir beklentisi olması?
insan hayat arkadaşı olacak insan için canını bile vermeyi düşünürken ne olmuş yani şuncacık bir fedakarlık yapip kayınpederinin duasını alsa, kimsenin gönlü kırılmasa...
hep kendimizi düşünüyoruz ne yazık...
kalmadı anaya babaya ataya saygı, yazıklar olsun alayımıza vallahi... :68:

Gelinliğin üzerine şal almakla kayınpederin duasını almak arasında nasıl bir bağlantı var acaba? Babasının eve üvey anneyi nişanlısı üzülmesin diye getirmediği ve kayınpederinin konu sahibini kızı gibi gördüğü sonuçlarına nasıl vardınız, o kısmını hiç anlayamadım zaten. Gerçekten böyle bile olsa, bunların kayınpederin "şal dayatması" ile ne ilgisi var bilemiyorum.

Konu sahibinin kayınpederi kırılmak, terslenmek, geri çevrilmek istemiyorsa, üzerine vazife olmayan konularda fikir beyan etmesin, yüzgöz olmasın geliniyle. Konu sahibi çocuk değil ki birilerinin direktifine göre giyinsin... Üstelik kayınpedere hiç ama hiç laf düşmez böyle bir durumda... Kayınvalide olmasa bile laf düşmez.

Ayrıca yapılan, masum bir fikir beyanı ya da, hani nasıl desem, "şöyle şöyle yapsan daha iyi olmaz mı?" tarzı bir öneri sunma şeklinde olmamış. Konu sahibine sorma gereği bile duyulmadan, şal acele tarafından temin edilmiş ve konu sahibine iletilmiş. Bu en hafif tabiriyle dayatma ve kabalıktır.

Konu sahibi istemediği halde o şalı takarsa, düğün fotoğraflarına her baktığında bu olayı hatırlayacak ve içi sızlayacak. Bir insanın en güzel en mutlu gününe bu şekilde gölge düşürmeye kimin ne hakkı olabilir ki?

Çok daha önemlisi, konu sahibi kayınpederinin bu dayatmasını (istek diyemiyorum zira rica etmek biçiminde meydana gelmemiş olay) bir defa kabul ederse, hep aynı tavizi vermesi beklenecek. Bu defalık kolunu göstermesine izin vermeyenler, yarın birgün kol boyunu dirseğe indirtecek, yakasını kapattıracak, eteğinin boyunu indirtecek.

Meseleye, "sevdiğimiz insanlar için hiç mi taviz vermiyoruz?" açısından bakarsak zaten bunun önünü hiç alamayız. Taviz elbette verilir, ancak insan inanmadığı, istemediği ve desteklemediği birşeyden taviz vermeye zorlanıyorsa, onun adına taviz veren için boyun eğme; taviz verdiren için ise dayatma denir. Adı üstünde "taviz vermektir", kişi kendi isteğiyle verirse anlamlıdır. Üstelik, sizin de dediğiniz gibi, insan tavizi ya hayat arkadaşı ya da annesi babası için verir. Nişanlısı ondan böyle birşey istemiyorken, kayınpeder dış kapının dış mandalıdır bu durumda.

Back
X