Premature Bebekler Gelisim geriligi ve erken dogum

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
1190 gr dogdu suan 1300 gr olmus... 2000 gr olunca emzirtiyrlarmis... eger emerse taburcu ediyrlarmis...
Seni geç de emebilir önemli olan biberonu Almasi yani emme refleksi nin gelişmesi
Benimki iki kere emdi taburcu ettiler.
Ama ben 2.5 aya kadar biberonla verdim kaç CC içiyor görmek istedim
Maasallah kilo almış bu arada

Seni geç de emebilir önemli olan biberonu Almasi yani emme refleksi nin gelişmesi
Benimki iki kere emdi taburcu ettiler.
Ama ben 2.5 aya kadar biberonla verdim kaç CC içiyor görmek istedim
Maasallah kilo almış bu arada
Evet aliyr ama cok degil... iyi olsunda gec alsin kiloyu onemli degil... insallah bende tez zamanda alirim kucagima

Benim ikiz kizlarim 34+3 de dogdu biri 2145 Gr haftasıyla uyumlu ama 25 gün kaldi küvezde
Diğeri 1250 Gr doğdu 29 hafta ile uyumlu. 43 gün kaldı kuvezde
Maşallah Allah bağışlasın,sağlıkla buyut..haftası ıyı olanda kalmış.kaç ay oldu şmdı.gelışımlerı nasıl

Maşallah Allah bağışlasın,sağlıkla buyut..haftası ıyı olanda kalmış.kaç ay oldu şmdı.gelışımlerı nasıl
3.5 aylık oldular gelişimleri elhamdülillah iyi
Küçük kızımin maasallah i vardı büyük olan solunum sıkıntısı yasadi
Şimdi sadece küçük kızim kilo olarak geriden geliyor ama Doktorumuz hareketlerini ayı ile uyumlu olduğunu söyledi.simdi 4 kiloyu geçti
Çok şükür bugünumuze Rabbim herkesin evladına bağışlasın

Amın inşallah,ya ztn kılo olarak gerı gelmesi hic sorun değil.sen cok erkende doğurmamıssn ztn.Allah hepsıne sağlık,bizlerde ağız tadıyla buyutmeyı nasip etsin

Amın inşallah,ya ztn kılo olarak gerı gelmesi hic sorun değil.sen cok erkende doğurmamıssn ztn.Allah hepsıne sağlık,bizlerde ağız tadıyla buyutmeyı nasip etsin
Bugun bebegim biraz daha kilo almis sukur... ama cok fazla hizli nefes aliyrdu... birde agzindaki hortumu cikarmis... sizin bebeginzdede biyle sorunlar oluyrmuydu.. haa birde bugun uzun uzun güldü bana... cok mutlu oldum

Bugun bebegim biraz daha kilo almis sukur... ama cok fazla hizli nefes aliyrdu... birde agzindaki hortumu cikarmis... sizin bebeginzdede biyle sorunlar oluyrmuydu.. haa birde bugun uzun uzun güldü bana... cok mutlu oldum
evet ikisi de hızlı nefes alıp verşyordu..kilolu olan daha hızlıydı hatta..karınları şişip iniyordu.dr normal dedi.eve geldikten bir süre sonra da devam etti hızlı nefes alıp verme beslenirken ve karınları tokken..erken doğuma bağlı dediler..yavaş yavaş geciyor.
gelişmeler iyi rabbim bebeklerimizin yüzünü hep güldürsün

Peki sizin bebeklerde ara sira irkilme oluyrmuydu

Öyle oluyor insan tabi de siz biraz fazla hassassiniz
İnş geçecek bu günler
İlk Çocuğunuz mu

Ya erken doğum başlı başına zor
bebeğiniz iyi ama haftası da kilosu da iyi şükür rahat olun olun ki sutunuz artsın

Cnm bizm ağızdakı hortumları ıkı gun snr falan cıkarmıslardı ama bnm bebeğimde reflu var bi sutu artırıolardı bi azaltıolardı.bizm hastanemiz gırdıkten snr yanılmıosam 1hafta snr kafa usgsi cektı cok şukur temiz cıktı.sizdede muhakak cekilecktr onu sormaı unutma.irkılme bnm bebeğim 2 aylık hala ırkılıo ztn irkikmese sorun var.gülme hissedıolar annesi.ama anlamlı gulmeler bizmkılerde gec olucak.gelişimleri ilk başta gec oluck mesala bnmkının aydakı arkadasları anlamlı gulme yaparkn bizmkısi dha yenı göz teması yapıo..kıloya hiç takılma okdr hızlı alıolarkı.ztn dr.farklı bi sorunn görse senı uyaeıcktr.ama bnce sende bnm gbı ınternete cok bakıosn hata yapıosn.nörolojı dr.u gecen bna kıZdı eğer int.tn bakılıp dr.olunsaydı 30senemizi bosyere vermişiz dıe

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…