Premature Bebekler gelişim geriliğiyle erken doğum yapanlar..

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
maşallah kuzuna canım bızım beslenme sorunumuz var henuz 4cc alabılıyor 15 gr alıyo ertesı gun 30 gr verıyor

maşallah kuzuna canım bızım beslenme sorunumuz var henuz 4cc alabılıyor 15 gr alıyo ertesı gun 30 gr verıyor

canım benm küçük oldukları için tolerasyon sorunları yaşayabiliyor bu kuzucuklar..bizimki de ilk 1 hafta 1cc yemişti,2ye çıkardıklarında da kusma ve batınında şişlik olmuştu..sora sora arttırabildiler..herşey o kadar sıralı ilerliyoki..biz ilk kez doğumdan bikaç gün sora resmini çekmiştik..çelimsiz kemikten ibaret bi hali vardı..bi hafta soraki resmi daha farklıydı..yine ilk zamanlarında çok küçük olduğu için göğsündeki çukur çok belrgindi,bugün babası frketti o çukur artık yok:)yine bugün yazdım parmağımı emdi die,oysa daha bikaç gün önce de denemiştim ama kılını bile kıpırdatmamıştı..yani şunu diyorum,herşeyin bi sırası varmış cnm..ben de ilk zamanlar hep ağlamaklıydım,aklım hep kötüye gidiyodu..ama çocuğum her geçen gün iyi yönde değişiklilkler gösterdkçe ben de umut buldum..yani o minicik yavru koskoca bana annesine umut verdi:)sennki de öle olacak inş..zaman geçtkçe iyi şeyler duyacaksın dr undan,iyiye gittiğini okuyacaksın dosyasından inş..ve burda paylaşıp bizleri de mutlu edeceksin..dualarımz tüm evlat imtihanında olan anneler için..

bugun bi gittimki ayağından antıbıyotık verılıyodu oda damardan nasıl olduysa ayakcıgı mosmor olmuş onu öyle görmeye dayanamıyorum;(

merhaba canım,
benimde oğluşum gelişim geriliğinden dolayı erken doğdu, ben aşırı derecede şişmiştim gebelik zehirlenmesiymiş bebeğe kan akışı durmuş normalde 30. haftamdaydım ama 27 haftalık gibi doğdu bacak boyu kısılması var demişti bizede, 36 cm 1150 gr doğdu sonra 1000 gr olduk ama yavrum hala küvezde, normal doğum tarihi aslında bugündü, tam 74 gün oldu gecem gündüzüm herşeyim oğluşum oldu şimdi 2400 gr olduk şükür beslenmeden yana sorunumuz yok okadar iştahlıki yavrum kontrollu kilo alsın diye az veriyolar doğmadı okadar belliki halınden aranı aranıyo bakıyo gelen bişey yok ağlğmaya başlıyo ama bizim sorunumuz hala solunum cihazındayız, birkere olsun yanında ağlamadım,sütlerini sağarken okuyorum rabbim hepsine şifa versin, miniklerimizi kucağımıza almağı nasip etsin, doktorum eşine haber verelim çocuğu alacağım dediğinde anlamsızda olsa içimde sevinç vardı kavuşucaktım ona erkenden beklemiyecektim birkaç gün kalacak küvezde çıkacaktık evimize sarılacaktım ona sımsıkı nebilirdim asıl ayrılığın başlıyacağını ben doğumu girmeden bikaç anne geldi yanıma erken doğum yapan bebeklerini ziyarete gelmişler bana moral vermiye gelmişler ağlıyolardı bende neden ağlıyolar yaaa ne güzel yavrum sağlıklı yaşıyo şükür demiştim ama hastaneden taburcu olduğum gün anladım kollarım boştu bu acıyı gerçekten yaşamayan anlayamaz rabbim prematüre bebek annelerine sabır, miniklerimizede şifa versin allaha emanet evlatlarımız

Son düzenleme:

arkadaşım çok çok geçmiş olsun..doğum kilonuz güzelmiş,haftan da benmknden 1 hafta önce..74 gün olmuş,neden hala solunum cihazında,bunla ilgili doktorlr ne diyo?böle sormam sakın moralini bozmasın..o minik savaşçı 74 gün dayanmış,dahasına da Rabbmin iznyle dayanacaktır inş..doğmadn önce akciğerler gelişsin die iğne vurmamışlarmıydı?yaşadıklarımız çok zor ama bir o kadar da kıymetli imtihanlar..Allahım inş yüzümüzü güldürecek..dualarımız minik yavrularımızın şifası ve bu zorlukları yaşayan tüm annelerin sabrı için..aeo

bugun bi gittimki ayağından antıbıyotık verılıyodu oda damardan nasıl olduysa ayakcıgı mosmor olmuş onu öyle görmeye dayanamıyorum;(

canm hiç üzülme onların damar yolu plastik bi maddeyle sağlanıyo..bizim de serum kablomuz göbekten eline alındığı gün sormuştum,elini hareket ettirdikçe canı acımazmı die,hemşire de böle açıklamıştı..etinin içindeki iğne değil plastik demişti..onlar öle güçlüler öle canavarlarki emin ol Allah a emanet güzel güzel vakitlerini dolduruyolar..

kızlar benim de bebeğim bugün 34+2 olması gerekirken sadece karın bölgesi 31+5 haftalık çıktı. 2,5 haftalık bir gerilik var.. kilosu da 2070 gr. normalde bu haftada 2400 civarı olması gerekiyor dedi. doktor haftaya tekrar çağırdı, eğer kilo alımı bu şekilde az devam ederse sezeryanla erken alırız bebeği büyük ihtimal küvezde kalır dedi ciğer geliştirici iğne verdi. ne yapsam ne yesem ne okusam... bana bir akıl verin

bence bi an önce 4d ultrasonda dopler ölçümü yaptır.hayırla sonuçlanır inş..

canım kısmet korkma bebegının haftasıda kılosuda masallah gayet ıyı cıger gelıstırıci ıhmal etme bıde pek yapcak bıse yok ama sen sol tarafına yat dınlen o zaman bebeğe kan akısı daha ıyı oluyomus benı hastanede öyle yatırdılar hep bırde tuzu kes tamamen ue bır an evvel 4d ultrasonada kan akım durumuna baktır aklına kötu getırme Allahın ıznıyle hepımız sağ salım yavrularımıza kavuşcaz

nisabilge,bilge123 özel msjdan cep numaralarınızı yazarmısınz?yanlış anlamazsınız beni umarımben yazmk istedim ama 100 msjdan önce msj atamıyormuşum

canım bende atamıyorum ama istersen facebooktan ulaşabilirsin bana, adım esra özer.antalyadayım ve fotomda melek şeklinde küçük bir kız çocuğu var,ordan istediğin şeyleri sor mesaj yaz mutlaka elimden gediğince yardımcı olmaya çalısırım

canım beni taa o günlere götürdün şimdi,eski resimlerini açtım bebeğimin tek tek baktım, 97 günde 150i aşkın resmi var bebeğimin,kiminde eli mosmor, kimin de ayağı, kolları iğne izlerinden delik deşik,hatta aklıma geldi şimdi ağlayarak yazıyorum,doğumdan önce hastanede yattığımda elimin üzerine antibiyotik ve serum için delik açmışlardı, gece kıpırdamışım galiba bant yerinden oynamış, kanamıştı, nasıl canım acımıştı, annem hemen hemşireyi çağırdı, düzelttiler, sonra günler geçti,bebeğim erken doğdu, günlerce küvezde kaldı falan bir gün ziyeretine gittiğimde o serum takılı yeri kanamış, kan kurumuş gördüm, aklıma kendi yaşadığım geldi, ben bu yaşımda bu halimle dayanamıyorum , minnacık bebeğim nasıl dayandı bu acıya, o gün ilk kez ağladım bebeğimin yanında tutamadım kendimi, hemşireler çıkardı yoğunbakımdan beni...
Şimdi 2 ay olcak bebeğim yanımda, Allahın izniyle sende evine getireceksin kuzunu, ne iğne izi, ne de morluk kalıyor, hiç merak etme, herşey geçiyor sadece o günler geçmiyor hafızandan, ama diyorum bugünleri gördüm ya değermiş tüm acıları yaşamaya, bebişlerimiz çok güçlü ve onlar bizim kadar hissetmiyorlar acıyı, doktor söylemişti,haa birde sonrasında da çok dayanıklı oluyrlar, dün verem aşısı olduk, iki ahh uhh dedi sustu, ağlamadı bile maşallah, seninki de öyle olcak, Allahım evladını sana bağışlasın

bence bi an önce 4d ultrasonda dopler ölçümü yaptır.hayırla sonuçlanır inş..

cevap verdiğin için çok teşekkr ederim. 4d ultrasonda baktı bebeğime doktor ama dopler ölçümü dediğin nedir? 4d ultrasonda baktı kordonda bozulma yok kan akımı iyi dedi.. sebebi ne ozaman neden beslenemiyor dedim. plesantadan kaynaklanan bir şey olabilir dedi. plesanta bebeği tam besleyemiyor olabilir dedi.

ciğer geliştirici iğneyi hemen vurundum. 4 doz verdi 2şer dozu 12 saat arayla vurdur dedi. birini dün akşam birini bu sabah aynı saatlerde vurundum. sol tarafıma yatmaya çok dikkat ediyorum.. yemek porsiyonlarımı 2 katına çıkardım.. devamlı elimde ceviz fındık badem yoğurt sütle geziyorum. yumurtayı günde 2ye çıkardım.. daha ne yapabilirim aklıma bir şey gelmiyor rabbime çok dua ediyorum

bir de doktor bebeğin haraketlerini dinle günde 10dan fazla hareket etmesi lazım demişti... dün akşam kendimi çok yıprattım üzüntden bütün gün bütün akşam ağladım.. sabahtan öğlene kadar nerdeyse hiç hareket etmedi.. acaba iğnelerin bir yan etkisi mi diye düşündüm çok panik oldum... sonra kendimi toparladım pozitif düşünmeye çalıştım Rabbime dua ettim sonra hareketleri yine eski düzenine döndü öğleden beri fena değil hareket ediyor..

teyzoşlar benim zeynepım bıcı bıcı yapmış bugün bide hastane tulumu gıydırmisler mınıgıme

ah nerde keşke canım yaa ama daha çok kilo almamız lazım senın kuzu agızdan beslenmeye geçtımı sondaylamı bızım gıbı hala

Canım öyle az bır morluk degıl bızimkı damarı catlamıs ılac ue kan ıcerı doku ıcıne akmıs ödem yapmıs mosmor olmus sımdı tedavı edıyolar sısı ındı cok sukur ama morarıklıgı daha gecmedı ıns kalıcı bısey olmaz

cnm hiç merak etme, vücudumuz herşeyi yeniliyor biliyorsun, kalıcı bişey olma ihtimali bile yok, kendiliğinden düzelecektir zamanla, hele bi sağlığına kavuşsun evine gelsin, bunlar küçük şeyler,nasıl olsa geçer,Allah dermansız dert vermesin

ah nerde keşke canım yaa ama daha çok kilo almamız lazım senın kuzu agızdan beslenmeye geçtımı sondaylamı bızım gıbı hala

yok canm henüz değil,hala direk hortumla mideden besleniyor..bugün sütümüz 18 cc,kilomuz da 1440 gr olmuş:)büyüyor yavrucuklarımız..Allahım bi an önce sağlıkla kucaklarımızda görmeyi de nasip et nolurrr

Amın canım ya bızım sutumuz henuz 6cc 1115 gr bunada şukur bız yavas ılerlıyoruz ne zaman cıkarsın bıse dıyomu doktor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…