Premature Bebekler gelişim geriliğiyle erken doğum yapanlar..

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Benim kızım gelişim geriliği doğdu 32.hafta doğum yaptım kızım 29 haftalık kalmıştı 1200 gr 40 cm doğdu kro 9 düzeltilmiş 8.aya girecek daha oturamıyor tam kilo olarak çok zayıf 5800 gr boy 65 cm hiç kilo almıyor böyle olup düzelen var mi çok dert oluyor bana

Düzeltilmis nasil 8 oluyor..nerdeyse 3 ay fark var 29 ile 40 arasında..meraketmeyin zamanla hepsini yapar prenses..

Düzeltilmis nasil 8 oluyor..nerdeyse 3 ay fark var 29 ile 40 arasında..meraketmeyin zamanla hepsini yapar prenses..
Ben de bilmiyom valla 32 haftamda doğum yaptım doktor dedi karnında 1 ay geri kalmış 29.hafta ol ek kayda girildi düzeltilmiş yaşını bende tam bilmiyom yanlış mi hesap yapıyorum acaba

39.haftada dogum yapmama ragmen bebegim 1990 gr 44 cm dogdu, gebelikte suyum azaldi sonra da gelismesi geriden gelmisti, su an 15 aylik evet minyon bir kiz ama cok zeki cok tatli hic uzulmeyin saglikli olsunlarda varsin biraz zayif olsunlar

39.haftada dogum yapmama ragmen bebegim 1990 gr 44 cm dogdu, gebelikte suyum azaldi sonra da gelismesi geriden gelmisti, su an 15 aylik evet minyon bir kiz ama cok zeki cok tatli hic uzulmeyin saglikli olsunlarda varsin biraz zayif olsunlar
Peki doğumdan sonra gelisimi geriden mo geldi? Göz temasi kurmasi dönmesi gibi gelisimleri ne zaman yapti?

Şimdi bu durumda bende varım 22 haftada çıktı gerilik şuan 25 haftalık ama 22 haftalık gibi kuzum suyu 9 da napıcamı bilmiyorum üzgünüm mutsuzum korkuyorum 32 haftayı görürmü görürse yaşarmı bilmiyorum şuan 25 haftalık 470 gram yavrum çok minik

Benim kızımda 33 haftalıkken gelişme geriliğinden dolayı sezaryen ile doğdu, 27 haftalık ile uyumluydu 1500 kilo doğdu 1 ay küvezde kaldık gerçekten çok zor bir süreç ama eve geçtiğinizde herşey daha kolay olacak oluyor. Allah kolaylık versin. Hepsi zamanla geçiyor

Peki doğumdan sonra gelisimi geriden mo geldi? Göz temasi kurmasi dönmesi gibi gelisimleri ne zaman yapti?
Canim 40ı cıkmadan gulumseye basladi goz temasini tam zamaninda kurdu, zamaninda agucuklar yapmaya basladi yani nörolojik gelisimler hep normal zamaninda oldu ama sadece zayif oldugu icin dengesini saglayamadigindan 8-9 aylikkken oturdu 10 aylık emeklemeye basladi o da zaten cok gec degil normal dogum agirlikli bebeklere gore,

Benim bebegim de gelisme geriligi ile dogdu.37. Haftadayken 34 te cakilip kalmisti dr acil sezeryanla aldi.45 cm ve 2200 gramdi.bi deri bi kemikti.emme konusunda zayifti.ememiyordu dogru duzgun yoruluyordu hemen.suan 2 yasini gecti ve yasitlarina yetisti.arkafasimkn bebegi 4 kg dogdu benkmkinden 3 ay buyuk.benim kizimin boyu kilosu daha iyi ondan.demem o ki kucuk bebekler arayi cabuk kapatiyor.uzulme

canım benim son durumun nedir benimde gelişim geriliği var bebeğimde bana cevap verbilirmisin lütfen

canım benim son durumun nedir benimde gelişim geriliği var bebeğimde bana cevap verbilirmisin lütfen
Canım erken doğum oldu ve malesef yavrum 12 gün yaşadı ve vefat etti 25 haftalık ama 21 le uyumlu oldu ama bu seni etkilenmesin sakın herkes nasibini görüyor nasibim buymuş Allah verdi Allah aldı... Sen kaç haftalıksın Rabbim yavrunu bağışlasın lütfen stres yapma lütfen beni o mahvetti çok üzgünüm şimdiki aklım olsa düşünmez yer içer gezerdim sende öyle yap

canım benim 28.haftaym şuan ama bebeğim21-22 haftayla uyumlu 4 doktora gittim hepsi farklı ölçüm yapıyor aynı gün bir doktor 500 gram ölçtü diğeri 720 gr.1 saat arayla bizde son kontolümüzde karşılaştık gitgide açılıyo arası deniyo bukadar gerilik varsa problemli bir bebek diyo hepsi napıcağımızı şaşırdık hareketlerini durmadan kontrol ediyorum öyle psikolojimiz bozulduki anlatamam sizde neden kaynaklanıyodu gerilik bellimiydi bizim belli değil plasantada felanda bir sıkıntı yokmuş

Çok iyi anlıyorum 500 gramsa gelişmemiş gerçekten benimde 485 gram 25 haftalık tı ama sen ümüdini yitirme oymalarını takip et malesef ama riskli durumdasın eğer doğum olursa ki acil sezeryan oluyor genelde nekadar kilo alsa okadar iyi ye iç istirahat et yorma kendini Allah yardımcın olsun çok zor anlıyorum İnş kuzunu Rabbim bağışlayacak annesi

evet çok küçük daha çok riskli elimden geleni yapıyorum ama sanki boğuluyorum gibi rabbim kimseyi bu şekilde imtihan etmesin çok zor

evet çok küçük daha çok riskli elimden geleni yapıyorum ama sanki boğuluyorum gibi rabbim kimseyi bu şekilde imtihan etmesin çok zor
Çok iyi anlıyorum canım seni o duyguyu yaşadım bilirim önünü görememek zor ama inş kuzucuğun seninle olduğu sürece korkma onu mutlu et ve üzme karnında stres etkiliyor demesi kolay diyeceksin biliyorum ama yaşadım ben sonucu gördüm sen yapma lütfenn Allah yavrunu bağışlasın sana

amin canım inşallah gelişimi devam et dua et bize lütfen olurmu rabbim sanada istediğin zamanda sağlıklı evlatlar nasip etsin inşallah

kızlar aynı sorun bende de var 32. haftada bebeğim 1400 grdı kordondaki 2 arterden biri tıkanmış 35+0 da bebeğim 1700grdı. çok endişeliyim ayrıca kemikleri de kısa çıkıyor içim içimi yiyor benim yaşadığımı yaşayıp sağlıklı doğum yapan var mı lütfen yardım edin.

Maşallah senin bebiş büyümüş baya korkma stres yapma protein beslen hareket rakibi yap Allah sana bağışlasın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…