Gelişmek nasıl becerdiniz bunu

Ufacık bir olayı günlerce takabilirim sahi siz cidden nasıl geliştiniz olgunlaştınız insanlara karşı nasıl düzeldiniz
Ben o olayı taksam da takmasam da yaşanıyor ve geçiyor. Neden bana verilen kısıtlı ömrümden ufacık bir şey için zaman harcayayim diyorum böyle böyle bitiyor takıntılar

Gerçekten bu olayı taktığım kişi yada durum ciddi anlamda değerse takarım çözmek için elimden geleni yaparım
Ama değmecek biri yada bir durumsa kendime kızarım ve ne hali varsa görsün deyip unuturum

eskiden çok takılır günlerce aklımda kalırdı.

şimdilerde kafamın yoğunluğundan neden kızdığımı da unutuyorum zaten... geçenlerde akşam eşimle hararetli tartıştım, sabah olduğumda neden tartıştığımı unuttum. "aman unuttum ben ya" deyip eşimle tekrar barıştım

Ufacık bir olayı günlerce takabilirim sahi siz cidden nasıl geliştiniz olgunlaştınız insanlara karşı nasıl düzeldiniz

Ufacık olaya günlerce takılıyorsanız uzman desteği alma vaktiniz geldi demektir

tükenmişlik sendromunn sonu aslında umursamaz yapıyor. 3. boyutunu bilen çok az...

Olayların büyüklüğü ne göre değişiyor bende
Mesela trafikte birisiyle tartışsam 50 metre sonra güler geçerim ama aile içi durumları çözüme kavuşturmadan kafamdan atamıyorum ailede kendi çekirdek ailem

İş yerinde bende sıkıntı çok kafaya takarım benle ilgili bir konuyu heleki hata yaptıysam

tükenmişlik sendromunn sonu aslında umursamaz yapıyor. 3. boyutunu bilen çok az...
Evet öyle biraz, insanları umursamayacak kadar kendimle ilgiliyim. Kendimle uğraşmak istiyorum. Kendime zaman ayırmak istiyorum. Biri mutlu olur diye kendimden ödün verip, kötü sözlerine dedikodularına aldırış edemem. Hayatımı yoluna sokmalıyım. Bence olgunlaşmak nerde ne yapacağını bilmektir ve her insan senin geçtiğin yolları bilmeden yargılayacaktır. Bu yargılama isteği ise o karşı taraftaki insanın yani yargılayanın içinde ukte kalmış veya kurallarla, öğretilenlerle yaşamak zorunda kalmış kişilerin yapısı. Yargılamakta bir travmadır onlara şifa dileyin.

Kendime soruyorum, seni ilgilendirir mi? Seninle ilgisi var mı diye. Cevap hayırsa birdaha düşünmeme gerek kalmıyor. Beni ilgilendirmeyen şeylerle kafamı doldurmamayı tercih ederim. Eğer cevap evetse benimle ilgiliyse de banane onun sorunu tipinde bi insanım. Gamsızımdır kolay kolay takılmam. Takıldığımda sıkıntı yaratacak kadar büyütürüm gereksizcr yani ben henüz olgunlaşmamış olabilirim

Takarak sorunum hallolacaksa iyi güzel dert edeyim günlerce de, öyle olmuyor. İnsan sadece üzülüp yıprandığıyla kalıyor. Bunu biliyorum. O yüzden umursamıyorum, işime gücüme bakıyorum

Konuya göre değişir ama bakıyorum ben kimleri sildim hayatımdan bu gitse ne olur ki diyorum , bir de en zor en kötü olaylar bile iki gün sonra aynı etkiyi yapmıyor..unutma herşey geçici mutlulukta mutsuzlukta, hayat akıyor, bilmiyorum doğrusu ne yanlısı ne ama bir şekilde unuttuğumu fark edince çok önemsemiyorum küçük şeyleri,nasıl olsa yarın aynı şeyi hissetmeyecegim diyorum....kendime göre zor şeyler yaşadım belki baskasina göre basit ama hepsi geçiyor işte, Allah sağlık versin diyorum sadece

Takıntılı bir başak burcu olarak terapiyle. Boşandıktan sonra aldığım terapi hayatımı değiştirdi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…