Gelmeyen esyalarim 😢😢😢

Selseli

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Ağustos 2020
270
387
33
32
Gunaydin hanimlar basima boyle bir durum gelen var mi ne yapmam gerekir bilemiyorum..
Bir arkadas grubumuz var Birbirimizden kitap alışverişi yapariz sık sık kitaplara karsi cok hassasim alinan kitaplarim geri gelsin isterim bende okuyunca hemen veririm iyi de bir okuyucuyum bu gruptan bir arkadaş kac tane kitap aldiysa hiç gelmedi kac kere istememe rahmen de gitirmedi artik bende istemedim. Yada lazim oluyor makyaj malzemesi kiyafet kitap oyuncak mutfak esyasi istiyor veriyorum sonra haber yok ben geri isteyince getiriyor yada ben almaya gidiyorum . Bu huyu disinda cok cok iyi biri siz olsaniz ne yapardiniz yani bende oldugunu bildigim biseyi isteyince yok da diyemiyorum

Cok sevdigim bir soz vardir.

“Kitap en kotu dosttur, gittigi yerden geri donmeyi bilmez”.

Kitaplarima karsi hassasiyetim had safhada. Bu sebeple asla kitap paylasimi yapmam. Kiramayacagim bir arkadasimsa istedigi kitabi satin alip, hediye ederim.

İmkaniniz varsa bu yolu uygulayabilirsiniz.

Giden geri gelmiyor, her seferinde verdiğim eşyalarımın peşinden koşmak istemiyorum bu yüzden artık kitaplar da dahil hiçbir eşya için aramızda alışveriş olmasın, yoksa bu arkadaşlığımıza zarar verecek deyin ve bir daha ne bir şeyinizi verin, ne de siz ondan bir şey isteyin.

Gunaydin hanimlar basima boyle bir durum gelen var mi ne yapmam gerekir bilemiyorum..
Bir arkadas grubumuz var Birbirimizden kitap alışverişi yapariz sık sık kitaplara karsi cok hassasim alinan kitaplarim geri gelsin isterim bende okuyunca hemen veririm iyi de bir okuyucuyum bu gruptan bir arkadaş kac tane kitap aldiysa hiç gelmedi kac kere istememe rahmen de gitirmedi artik bende istemedim. Yada lazim oluyor makyaj malzemesi kiyafet kitap oyuncak mutfak esyasi istiyor veriyorum sonra haber yok ben geri isteyince getiriyor yada ben almaya gidiyorum . Bu huyu disinda cok cok iyi biri siz olsaniz ne yapardiniz yani bende oldugunu bildigim biseyi isteyince yok da diyemiyorum
çok basit. vermeyeceksin

ferhan şensoy da kitap kurdu bir insanmış. millet ondan kitap istiyormuş oda bu olayı sevmiyormuş. kitabı vermek yerine o kitabın aynısından hediye paketi yaptırıp sipariş ettiriyormuş. böylece iki tarafında gönlü oluyor. tabi kitapla biraz pahalı ama çok değer verdiniğiniz birisi kitap isterse bu yöntemi deneyebilirsiniz.

(eşmde bu yöntemi yapıyor)

Hassas olduğunuz bir konuda bu kadar rahat davranmamalısınız, bir kere yaptıysa vermem bir daha asla . Benim ne kadar hassas olduğumu bilen arkadaş kitabın kapağını açarken korkuyorum senden kitap alınca demişti, bir diğeri hafif yıpratmıştı aldığı kitapları onun isteyebileceği kitaplari kitaplıktan kaldırıp kolilerde muhafaza ediyorum 😁 Tavrınızı daha net koymalısınız.

Kitap konusunda aynı şeyi defalarca yaşadım. Giden kitap gelmedi ya da evdeki çocuklar tarafından boyanmış, yıpranmış olarak geldi. Ehe eh görmemişim çizmiş diyerek. Çareyi kapalı kitaplıkta buldum.

Kıyafet ve ev eşyası için hastalık var çok huylanıyorum diye vermeyeceksiniz.

İşin aslı hayır demeyi bilmek lazım.

makyaj malzemesi
Arkadaşlarınızda siz de şaka mısınız?
Başkasının makyaj malzemelerini kullanarak gözünde oluşan iltihaptan gözünü kaybetme durumuna gelen arkadaşım var ki şu anda sürekli kullanması gereken göz ilaçları var.
Arkadaşta olsa temiz ve bakımlı da olsa kimde ne tür hastalık olacağını bilemezsiniz.
Hayır veremem demeyi öğrenin lütfen

Benim de kitaplarim kiymetlidir ve gerçekten güvendiğim insanlara veririm ki onlar da okuyup geri verir zaten. Ya da kaybolsa bile bir daha okumayacagim bir kitapsa gözden çıkartirim. Onun haricinde vermek istemem zamaninda verdiğim ve bana dönmeyen cok kitap oldu.
Hediye de alırım sorun etmem verdigim para, o kisiye verdigim değerden daha önemli değildir.
Makyaj malzemesi verilmemeli hijyen koşullarından dolayı. Benim gözlerimde hic urun kullanmasam.bile oluşan bir egzama var o yüzden kimseyle paylaşmayı doğru bulmuyorum. Biri kullandiysa şayet, "senin olsun" der hibe ederdim.
Ev esyasinin da ödünç verilmesini dogru bulmam yani yakin komşu olsa hadi kendinki bozulmuştur o an lazimdir, alir kullanir geri getirir ama onun harici vermem.

Eşyalarımı paylaşmayı pek sevmiyorum özelliklede hijyen gerektirenleri.. Bence verip kötü olmaktansa vermeyip kötü olun

Back
X