Gelmeyen esyalarim 😢😢😢

Gunaydin hanimlar basima boyle bir durum gelen var mi ne yapmam gerekir bilemiyorum..
Bir arkadas grubumuz var Birbirimizden kitap alışverişi yapariz sık sık kitaplara karsi cok hassasim alinan kitaplarim geri gelsin isterim bende okuyunca hemen veririm iyi de bir okuyucuyum bu gruptan bir arkadaş kac tane kitap aldiysa hiç gelmedi kac kere istememe rahmen de gitirmedi artik bende istemedim. Yada lazim oluyor makyaj malzemesi kiyafet kitap oyuncak mutfak esyasi istiyor veriyorum sonra haber yok ben geri isteyince getiriyor yada ben almaya gidiyorum . Bu huyu disinda cok cok iyi biri siz olsaniz ne yapardiniz yani bende oldugunu bildigim biseyi isteyince yok da diyemiyorum

kitaplarımı nadiren paylaşırım o da benim kadar kitap konusunda hassas olduğunu bildiğim arkadaşlarıma anca.
Bu kadar kitaplara karşı hassas olan çok okuduğunu söyleyen birinin rağmen yerine rahmen yazması da gözlerimi kanattı söylemeden geçemiycem.

Kitaplar gıtmıs gelmemis, ustune neden dıger istediklerini verdiniz.
Cok ıyı biriyse burs versin, benı huzur mutsuz eden insan gozumde ıyı bırı olamaz

kitaplarımı nadiren paylaşırım o da benim kadar kitap konusunda hassas olduğunu bildiğim arkadaşlarıma anca.
Bu kadar kitaplara karşı hassas olan çok okuduğunu söyleyen birinin rağmen yerine rahmen yazması da gözlerimi kanattı söylemeden geçemiycem.
Ğ ve h harfini karistiriyorum malesef ne yaptiysam cozemedim 😁😁😁

Kitabi artik vermiyorum cunku daha öncekileri istedigim halde vermedi bildigi icin de artik almiyor ama diger esyalar konusunda sende vardi bana lazim verirmisin diyor ayip olacak diye yok diyemiyorum ama sonra benim pesine dusmem gerekiyor makyaj malzemesi konusunda haklisiniz ama yolladiklarimi tekrar kullanmadim zaten sadece onda kalmasini istemedim dedigim gibi kötü biri degil ama kendine emanet edilem seylere onem vermiyor . Normalde esyalara anlam yuklemem gelmiyorsa sorun degil derim ama sürekli olunca canim sıkılıyor

Yıllar önce 3 roman birden verdiğim kişiden kitaplar geri gelmedi isteyemedim haliyle. Bir müddet sonra baktım kendi kitaplığında sergiliyor onları. "Aa bunları benden almıştın" dedim yooo onlar benimdi zaten demez mi? Hiç düşünmemiştim o zamana kadar kitap üstüne adımı yazmayı falan, şimdi hatta mühür gibi şeyler de oluyor örneğin Ayşe'nin kitabı gibi basılan.

Ben bunun üzerine akıllanmayıp tez yazarken kullanırım diye aldığım, sonra başka tez yazdığım için yararlanmadığım 3 ciltlik akademik yayının 2 cildini bir sınıf arkadaşıma yararlanması için verdim. O da 4 sene bitti daha gelmedi. İlk başlarda "ayy kitapları vermem lazım sana" dese de şuan sosyal medya dışında selamımız bile yok.
Şuan kitap konusunda eskisi kadar hassas değilim, hatta okuduklarımı birilerine vereyim diye bekliyorum. Çok birikirse kütüphaneye veriyorum hatta. Tek içimin yandığı o akademik yayındır. Onun dışında zaten kimseyle bir şey takas etmem, annemin kayinvalidemin kabı 3 gün evde fazla kalsa bana afakanlar basar vermem lazım diye.

Geçen gün TV de Somer şef bı yarışmacıya herkes için herşey olmaya çalışırsan, hiç kimse için hiç bir şey olamazsın dedi.
Çok hoşuma gitti.
Dün de fair play de bı yere kadar dediler.
Bu da acayip hoşuma gitti.

Hayatta hoşunuza gitmeyen, yapmak istemediğiniz yada yaptınız baktınız şu istimal ediliyorsunuz yapmayın.

Çok ısrar ederse nedenini söyleyin iki rahmetten biri ya adam olur ya da olmaz dalağını şişirip küser.

cevabi sizde.. kimisi bu duruma tahammul edebilir. ben edemem. dunya iyisi olsa boyle huyu olan insanla alakami keserim. bence cunku dilencilikten farki yok.. bedava mal eline gecince kâr ediyorum sanan sülükler.

Gunaydin hanimlar basima boyle bir durum gelen var mi ne yapmam gerekir bilemiyorum..
Bir arkadas grubumuz var Birbirimizden kitap alışverişi yapariz sık sık kitaplara karsi cok hassasim alinan kitaplarim geri gelsin isterim bende okuyunca hemen veririm iyi de bir okuyucuyum bu gruptan bir arkadaş kac tane kitap aldiysa hiç gelmedi kac kere istememe rahmen de gitirmedi artik bende istemedim. Yada lazim oluyor makyaj malzemesi kiyafet kitap oyuncak mutfak esyasi istiyor veriyorum sonra haber yok ben geri isteyince getiriyor yada ben almaya gidiyorum . Bu huyu disinda cok cok iyi biri siz olsaniz ne yapardiniz yani bende oldugunu bildigim biseyi isteyince yok da diyemiyorum
Bir daha istediği hiç birşeyi vermem

Ben birilerine birşeyler vermeyi sevmem çünkü bilirim ki geri gelmez ve başkalarının kullanmasını istemem eşyalarımı
Çok çok sevdiğim bir arkadaşım istiyorsa da geri gelmeyeceğini bilerek veririm onlarda küçük şeylerdir.
İş işten geçtikten sonra nasıl geri alabilirimi düşünmek yada arkasından üzülmek beklemek beni gerer çünkü

Yıllar önce 3 roman birden verdiğim kişiden kitaplar geri gelmedi isteyemedim haliyle. Bir müddet sonra baktım kendi kitaplığında sergiliyor onları. "Aa bunları benden almıştın" dedim yooo onlar benimdi zaten demez mi? Hiç düşünmemiştim o zamana kadar kitap üstüne adımı yazmayı falan, şimdi hatta mühür gibi şeyler de oluyor örneğin Ayşe'nin kitabı gibi basılan.

Ben bunun üzerine akıllanmayıp tez yazarken kullanırım diye aldığım, sonra başka tez yazdığım için yararlanmadığım 3 ciltlik akademik yayının 2 cildini bir sınıf arkadaşıma yararlanması için verdim. O da 4 sene bitti daha gelmedi. İlk başlarda "ayy kitapları vermem lazım sana" dese de şuan sosyal medya dışında selamımız bile yok.
Şuan kitap konusunda eskisi kadar hassas değilim, hatta okuduklarımı birilerine vereyim diye bekliyorum. Çok birikirse kütüphaneye veriyorum hatta. Tek içimin yandığı o akademik yayındır. Onun dışında zaten kimseyle bir şey takas etmem, annemin kayinvalidemin kabı 3 gün evde fazla kalsa bana afakanlar basar vermem lazım diye.
Kitaplar konusunda cok hakilisiniz vende sevmiyorum birilerinden odunc bisey almayi cok zorda kalmasam almam tabi

Mesele kitabi vermenesi degil, emaneti geri vermemesi. Bu deger benim icin onemli. Bir seyi emanet edemeyecegim biriyse ben cok da samimi olmazdim.

Yıllar önce bir arkadaşıma abiyemi verdim bin pişman etti bana ders oldu bir daha kimseye bir şey vermedim 😏

Az once atilan konu linki ile de cok benziyor ya aslinda arkadas rahat biraz yani zarar verdigini pek dusunmuyor bir arkadasimizin da evini boyamisti cocugu hem de pastel boya ile arkadadimin esi de boyle konularda.cok titizmis kadıncağız vok zor durumda kalmıştı kusura bakma deyip yardim etmeden gitmis

Back
X