Gelmeyen esyalarim 😢😢😢

Gunaydin hanimlar basima boyle bir durum gelen var mi ne yapmam gerekir bilemiyorum..
Bir arkadas grubumuz var Birbirimizden kitap alışverişi yapariz sık sık kitaplara karsi cok hassasim alinan kitaplarim geri gelsin isterim bende okuyunca hemen veririm iyi de bir okuyucuyum bu gruptan bir arkadaş kac tane kitap aldiysa hiç gelmedi kac kere istememe rahmen de gitirmedi artik bende istemedim. Yada lazim oluyor makyaj malzemesi kiyafet kitap oyuncak mutfak esyasi istiyor veriyorum sonra haber yok ben geri isteyince getiriyor yada ben almaya gidiyorum . Bu huyu disinda cok cok iyi biri siz olsaniz ne yapardiniz yani bende oldugunu bildigim biseyi isteyince yok da diyemiyorum
Ben de eskiden geri gelmesini bekleyerek verirdim. Verdiğim kitapların %90ı geri gelmedi. Artık kitaplığımda tutmak istediğim kitapları vermiyorum. Kitaplığımda bir çok istediğim hep benimle olsun istediğim veya imzalı olan kitaplar bölümü var. Ki bu kısmı Marie Kondo sağolsun bayağı bir azalttım. Bir de geri kalan kitaplarım var. Onları geri gelmesini beklemeden rahatlıkla verebiliyorum. Benim evimde kitaplığımda oturdukça kimseye faydaları olmayacak belki verdiğim kişi okur sonra benim verdiğimi hatırlar o da aynı şekilde başkasına verir daha fazla kişiye faydası dokunur diye düşünüyorum. Tabii bunları bilmeden önce verip geri alamadığım kitaplar hala kalbimde bir yaradır. Onlar için de sürekli kitapçıları takip ediyorum tekrar bulup alabilmek için.

Ödünç alıp sonra getirmemesinden hoslanmadiginizi ve bu nedenle onunla hiçbir eşyanızı paylaşmak istemediğinizi açıkça söyleyin. Ben öyle yapiyorum. Kitaplarımın çok kıymetli olduğunu geri getirmeyeceginden korktugumu arkadaşımın yüzüne söylüyorum. Uzun süre vermeyince okumamış bile olsa gidip alıyorum. Okumayacaksan niye alıyosun ki?

O kadar kitabı nasıl okuduğunuzu anlamadım. Yazdığınız her cevap gözlerimi kanattı.
Birleşik soru ekleri, yada'lar, dahi anlamındaki de'ler, rahmen vs...
Konu fake deseniz inanırım.

Geri gelmiyorsa vermeyin, olsun bitsin.
Makyaj malzemesini ödünç almak nedir ayrıca :ruh:
Hem sağlıksız hem gereksiz.

Back
X