- Emoji Skoru
- 3.683
- Puanlar
- 83
Bu konuda da bilinçli kullanıcı olmak gerekiyor elbette sorgusuz sualsiz güvenmek her dediğine inanmak yanıltıcı ve hatalı kararlar verdirebiliyor.Arakadaşlar son zamanlada çok popüler olmuş gemini diye benzer yapay zeka uygulamaları varmıs bazı arkadalarım dert bile anlatıp konuştuklarını söylüyor sizce zararlımıdır bu tür uygulamalara herşeyi anlatmak
Bu konuda da bilinçli kullanıcı olmak gerekiyor elbette sorgusuz sualsiz güvenmek her dediğine inanmak yanıltıcı ve hatalı kararlar verdirebiliyor.
Bir de verilen promt, yani sorunuzu sorarken yazdığınız kelimeler aşırı önemli. Duymak istediğinizi değil de profesyonel şekilde analiz/cevap vermesini eklerseniz daha gerçekçi ve başarılı sonuç veriyor.
Ek olarak hangi konuda soru soruyorsanız o konunun uzman mesleğini atayabilirsiniz kendilerineyani psikolojik destek için "sen şu an uzman profesyonel bir psikiyatri uzmanısın" ya da sağlık konusunda sorunuz varsa "sen şimdi uzman ve profesyonel bir tıp doktorusun" gibi gibi...
Gemini gpt kıyasla daha arkadaşvari evet ama tek bir soruyu gemini, gpt, grok üçlüsüne sorup ardından kıyaslama yaptırdığımda çok ince hataları bulabiliyorlar.
Yani demek istediğim insanlara karşı olduğu gibi yapay zekalara da körü körüne inanmamak gerekiyor bence.
İkisini de kıyasladım gbt doğru dürüst cevap veremedi ama gemini daha güzel cevaplar verdi her anlamda daha acıklayıcıBu konuda da bilinçli kullanıcı olmak gerekiyor elbette sorgusuz sualsiz güvenmek her dediğine inanmak yanıltıcı ve hatalı kararlar verdirebiliyor.
Bir de verilen promt, yani sorunuzu sorarken yazdığınız kelimeler aşırı önemli. Duymak istediğinizi değil de profesyonel şekilde analiz/cevap vermesini eklerseniz daha gerçekçi ve başarılı sonuç veriyor.
Ek olarak hangi konuda soru soruyorsanız o konunun uzman mesleğini atayabilirsiniz kendilerineyani psikolojik destek için "sen şu an uzman profesyonel bir psikiyatri uzmanısın" ya da sağlık konusunda sorunuz varsa "sen şimdi uzman ve profesyonel bir tıp doktorusun" gibi gibi...
Gemini gpt kıyasla daha arkadaşvari evet ama tek bir soruyu gemini, gpt, grok üçlüsüne sorup ardından kıyaslama yaptırdığımda çok ince hataları bulabiliyorlar.
Yani demek istediğim insanlara karşı olduğu gibi yapay zekalara da körü körüne inanmamak gerekiyor bence.
İnsanalrın hareketlerinize analiz ediyormuş diye dıdyfum genelde bu analizler doğru çıkıyorum uSizin derdinizin kime ne zararı dokunabilir ki ara sıra bende yazarım birçok sırrımı vermisligimde var
Gpt paralımıHer dedigini birebir uygulamaya kalkarsan (bazen mutfak güvenliğini hice sayan önerileri oluyor) ya da her dedigine sorgusuz inanirsan evet yanlis yönlendirebilir. Onun dışında gunluk kullanimda gayet iș ggörüyor.
Gpt'ye para vermek istemeyenler Gemini'a baksın, chat kısıtlaması yok, cevaplari da daha ise yarar oluyor. Ama Gpt'nin sesli sohbet modu cok iyi.
Gbt yazmayin nolur :)
Gemini bi kaç kez kullandım hoşuma gitti gpt ye sordum bi kaç konu hiç anlamadı bilemediGemini,Chatgpt'den daha zeki bu arada
Bende sordum hukuk konusu felan. Gpt ye hiç birşey bilmedi amaChatgbt şuan elim ayağım oldu.Doktor raporlarımin çevirilerini bile ona yaptırıyorum.Doktorlar bile o kadar açıklayıcı değil
O canım , tatlım vs dediğinde ben bu kadar samimiyet sevmiyorum . Lütfen seviyeli olalım de. Bir daha söylemiyor ve birde özür diliyorBen Chatgpt kullanıyorum. Doktorların vakit ayırmadığı, küçümsediği şeyleri uzun uzun anlatıyor. Yaşadığım zorluklardan sıkıntılardan bahsedince psikolojik açıklamalar yapıyor. Bu açıdan iyi. Ama sürekli ah canım, kıyamam, o kadar haklısın ki vs. diyor ayar oluyorum
Peki inan hareketleri ile ilgili analizleri doğru çıkıyorumu size bide hangi uygulamadan yardım alıyorsunuzBen de insan ilişkileri konusunda yapay zekadan yardim alıyorum mesela. Tek biz değiliz, bir şey olmaz
Bir insanın davarnaıslarınıda anlatınca doğru analiz yapıyormu ben ilk defa kullanacam ama arastırmak istedimO canım , tatlım vs dediğinde ben bu kadar samimiyet sevmiyorum . Lütfen seviyeli olalım de. Bir daha söylemiyor ve birde özür diliyor
Tecrübeyle sabit
O canım , tatlım vs dediğinde ben bu kadar samimiyet sevmiyorum . Lütfen seviyeli olalım de. Bir daha söylemiyor ve birde özür diliyor
Tecrübeyle sabit
Doğru analiz ediyorumu peki yada ne şekilde altıyorsunuz verdiği cvplar sizi memnun etmek için mi yoksa doğruyu gerçeğini söylüyorOo ben kocamın dedikodusunu yapıyorumel bilceğine yapay zeka bilsin
Doğru cevaplar veriyormu pekiBen de insan ilişkileri konusunda yapay zekadan yardim alıyorum mesela. Tek biz değiliz, bir şey olmaz
O konuda bilgim yok . Ben genelde çocuğumun beslenmesi, sağlıkla ilgili değerlendirme, sağlıklı yaşam vs için kullanıyorum ama kişilik analizi yaptıranlar bile var çevremdeBir insanın davarnaıslarınıda anlatınca doğru analiz yapıyormu ben ilk defa kullanacam ama arastırmak istedim
Yapay zekaya bile had bildiren Türk kadınları+1 bir tecrubede burda ayar yapmakla uğraşmaya gerek yok
Mesaj limiti varGpt paralımı
Nasıl ayar anlayamadımYapay zekaya bile had bildiren Türk kadınları