Genç kızı olup sorun yaşayanlar

arttun

Guru
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2012
3
3
286
İçel Mersin
Merhaba,benim 20 yaşında bir kızım var.Sürekli benimle ve babasıyla tartışıyor.Hiç sevgi ve saygı göstermiyor.Babası ve ben şimdiye kadar onun her isteğini yapan ebeveynleriz.Evde hiç ama hiç bir işe yardımcı olmuyor.Elinden telefonu düşürmüyor.Sadece bir isteği olduğu zaman örneğin para ,gelip tatlı bir dille konuşuyor.Çok çok üzüyor bizi.Onunla artık zaman geçirmek benim için bir işkence oldu.Çok bencil,sürekli evde bağırıyor,kardeşine hakaretler ediyor.Genç kızı olup aynı sorunları yaşayan var mı?Genç kız iken annesine ve babasına bu şekilde davranıp sonra normale dönen var mı?Ne yapmalıyım?Çok yıprandım,kendimi çaresiz hissediyorum.

Büyün ergenler böyle . 19 yaşında bir erkek kardeşim var ..
Ben bu sürenin geçici olduğuna inanıyorum. Bir kaç sene sabrederseniz , bu böyle kalmayacak.

Çok zordur eminim benim kızımda 7 yaşında ama kök söktürüyor bize size sadece şunu soyleyebilirim ki zaman kaybetmeden ergen terapisine başlayın çok güzel ilerleme olur iliskinizde iki tarafta nerde yanlış yaptığınızi anlarsiniz.
Ne kadar zor olsa da sizin evladiniz yitip gitmesini istemediginiz için mücadele veriyorsunuz eminim ama tikandiginiz noktaya gelmisiniz lütfen profosyenel yardim alin

Onun her istediğini yapmak şımarmış bence ben büyürken ailem maddi durumu iyi olduğu halde yok yokluk nedir bilirdim istediğim herşey alınmazdı bence hatayı burda yapmışsınız düzelir mi bilmem ama anneye babaya saygısızlık bu yaptığı

bence en büyük hatayi her istedigini yapmakla ve basit görevleri bile vermemekle yapmissiniz . 14 yasinda bir kizim var , ergenligin göbegine dogru ilerliyoruz , bizimle yüksek sesle konusmamasi gerektigini ögrendi mesela. ses tonu degistiginde onunla diyologu kesiyorum ve normale dönesiye kadar böyle devam ediyor. bizim her dedigimizi yapmak zorunda olmadigini bilir ama fikirlerini bizimle saygi cercevesinde tartismasi gerektiginide bilir. kendi odasini temizlemek ona ait. bazen düzenli temirler bazen haftalarca birakir taki bir ahirda gibi yasamaktan bikana kadar :) bulasik makinesini toplamakta onun görevi. evde herkes kendi isini yapar. oglum bile odasini temizlemek zorunda , kücük prensesler yetistirip sonrada basiniza bela aliyorsunuz :) üzülmeyin gecer diye düsünüyorum. belki bir aile terapistine gidebilirsiniz ailecek ?

Konu sahibi nereye gitti acaba

Bende 2 tane var bu modellerden. Karakterleri çok zıt ama telefon pc ve odalarından çıkmama konusunda aynılar. İş temizlik yapmazlar söyleyince homurdanırlar. Babaları Bi su bile istemez şımardılar hep.
Genelde evlenince normal insana dönüşüyorlarmış bu modeller :) Gülsemmi ağlasammı

Bence ben de 14 yıl sonra aynı böyle konu açacağım,kızım küçük ama aynen böyle.
Benimle hep tartışıyor,zor ikna oluyor,güzel mantıklı açıklamalar yapmama rağmen aksi için kafa tutuyor,benden korkmuyor cekinmiyor. Sürekli ağlıyorum bu sınav mi nedir bilmiyorum
Siz küçükken şu şu hataları yapmış olabilirim vs.dusunuyor musunuz? Benim konunuza katkim olamadı ama kızınızın ergenliği bitmiş de kişiliği bu şekilde oturmuş gibi geldi. Belki siz eskiye dönüp bana tavsiye verebilirsiniz

Her dediğini yapmak iyi mi ki Ablacım bunu özelikle belirtmişsin en büyük hata bu diyebilirim. Bırakın herşeye sahip olmasin biraz kıymet bilsin alın o telefonu elinden bir süre bana yardımcı olmani istiyorum yoruldum artık deyin.. siz yapmazsaniz yarın birgün biri mutlaka o edebe zorla sokacak .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…