Yavrum 39 olduğunda da 29'lu yaşlarımın kıymetini bilmemisim diyeceksin sonra bunun 49'u var. Zaman hızla akıp geçiyor, 18-19 yaşındaki kızlar da aynı yerlerden geçecek. Belki 50 yaşında olup istediklerini gerçekleştiremeyen insanlar var, belki 70 yaşında. Sor bakalım annene her istediğini yapabilmiş mi? Onun yanında ne kadar şanslısın kimbilir. Bu hayat zaten bitip gidecek bir sınav hali. Her yaşın seceresini tutmaya gerek yok.
O yaşlarını istediğin gibi geçirip şimdi başka sorunlarla baş etmeye çalışıyor olabilirdin. Gençliğin şahane geçerdi ama belki ömrün 29'u bile görecek kadar uzun olmazdı? Yaşam sadece bir andır o da şu andır diye bir laf var çok doğru. Yarın neler yaşayacaksin belli değil, geçmiş zaten geçti gitti. Sen şu ana bak, 29 yaşında bu hayatta ne yapıyorsun, ne yapabilirsin? 18-19'a dönsem ne fark edecekti ya da 39 olsam keşke 29'da yapsaydım demek istemediğin neler var?
Gençlik sadece o yaştaki kızların giydiği kıyafetlerden, gezmelerden tozmalardan ibaret degil. Ben anlıyorum seni içinde kalmış bir şeyler ama herkesin 18-19 yaşları da öyle geçmiyor emin ol. Kimseyi kıskanma, o kızlarla yolun kesiştiginde yaşadığın doğru tecrübeler varsa aktar, yol gösterici ol. Hayat biraz bu zaten. Sen büyüyorsun, öğreniyorsun ve birilerine aktarıyorsun, herkesin birbirinden öğreneceği seyler olan ve aslinda kimsenin de hiçbir şeyi tam olarak bilmediği bir yol.
Rakamlara takılmadan ruhunu genç tutmaya bak. Gençlerle arkadas ol mesela ben çok iyi anlaşırım. 18 yaşındaki genç birine iş konusunda bile bir şeyler danışıp fikrini alırım, onun o genç tertemiz zihnini önemsiyorum çünkü. Kıskanacak bir şey yok hepimiz 18-19 olduk ama öyle ama böyle.
Bu arada bu yaşadığın şey 30 yaş sendromu 31 olunca alışıyorsun

ha 29 ha 39 ha 49 eğer sağlıklıysan, huzurluysan, aç değilsen açıkta değilsen çok şükür, bunlar olmasa 18-19'a dönsen ne olacak. Ayrıca 29 yaş nedir allasen ne giymek istiyorsan giy. Ajda görse şu konuyu sinirden gülmekten dikişleri atar kadının