e hala gencsiniz
evet onlu yirmili yaslariniz kötü gecmis ama
simdiden kendiniz icin birseyler yapmaya baslasaniz 30larinizi istediginiz gibi yasayabilirsiniz.
ben de cok seyi 20lerimden sonra ogrendim, yuzmeyi mesela:) ilk cadirimi 23 yasinda aldim, yabanci dili 25ten sonra adim adim ogrendim, ilk defa yurtdisina 25te ciktim, ilk altinimi 28 yasinda aldim, lazere 31 yasimda basladim,
simdi 34 yasindayim yuzebiliyorum, cadirda kalmak evde kalmak kadar normalim oldu her firsatta kalirim, dili ogrenmeyi gec ingilizcemle koca buldum

, neredeyse yasim kadar ulke gezdim, altınlarım birikti ilk yatirimimi yaptim, tuylerim bitti.
yani bir yerden basladim ve artik o noktada degilim
sizin de iki seceneginiz var
ya ah vah , elalem ne sansli, ben soyleyim boyleyim diye kurban rolu oynayacaksiniz ya da degismeye calisacaksiniz.
eger aynen boyle devam ederseniz on sene sonra da konu acarsiniz "gencligimi yasayamadim 38 yasindayim" diye. ama caba sarfeder istediginiz hayat icin adimlar atarsanız artik onlar sizin normaliniz olur.
hayatimdaki insan icin gecen ay bir kosu kulübü buldum. ilk iki gun 3 km koş-yürü tempoya katilmisti ertesi gün ayaklari tutmuyordu yorgunluktan. ama kosmaya devam etti ve katilali cok olmamasina ragmen artik 6 kmyi tıkanmada kosabiliyor. simdi hedefi var, ilkbaharda baska sehre olan bir maratona katilacak, hem tatil yapariz hem o kosar diye plan yaptik.
yani sifirdan basladi ve seneye artik ödül madalyasi alamasa da katilimci madalyasi alabilecek
siz de bugun birseye baslasaniz cok degil 2 sene sonra o sizin normaliniz olur.
ben mesela 34 yasindayim ve onun kosu kulübünün bir ayagi olarak yogaya baslayacagim bu haftalarda. daha once denemistim, becerememistim. ama tekrar deneyecegim çünkü gecen 10 senede ben de degistim. belki artik yapabilirim. eger başlarsam bir iki sene sonra yoga hayat rutinim bile olabilir, kim bilir yani hindistana yoga kampina bile katılabilirim

hayat insanin karsisina neler neler cikartir.
sen de söylemeyi birak, 30 yasinda nasil bir maya istersin otur kagit kalem yaz. sonra o yaslarina hazirlik yap :)