gençliğimi yaşatmıyorlar :(

Ayyy.
Asıl bu haşema mıdır nedir, ne idüğü belirsiz şey utanç verici. Bununla denize gireceğime leğene su doldurur içine otururum. Bununla denize girsen nolacak allasen. Rezalet.

Kizina bikini giydirmeyen anne babadan ne farkiniz var simdi ?
Rezalet ne demek ayrica ??
Sanki kural var denize sadece bikniyle girilmeli diye.
Ondan once daha rezalet seyler var efendim.
Kınıyorum sizi.

ay yazık mayo giyemediği için gençliğini yaşayamayanlarda varmış. bazıları da gelmiş burada param yok okumak istiyorum diye dert yansın utanmazlar.
bence birleşip ailenizi ikna ettmeliyiz kampanya düzenlemeliyiz umutsuzperi bikini giysin diye...

Erkekleri eğitmek yerine kadınları daha sıkı, daha fazla kapatmak.
Bu da yeterli olmazsa eve hapsetmek. (Çareler tükenmez)

Agzina saglik kardes bende gencligin mayo bikini giyemedigi icin asil degerli olan anne babayi burda yerdennyere vurduran zihniyete cevap verdim ama herkeste ne buyuk mayo bikini hevesi varmiski anne babaya asi olunmaz bu tip kucuk seyler icon ailenle kotu olma denecegine hic tanimadiklari inssnlari yerdenyere vurdular

kendinizi teselli ettiğinizin farkında mısınız?

Kız çocuklarının kendileriyle ilgili meselelerde özgür iradeler verebilme yaşları kaçtır?
18 yaş, ülke yöneticilerini seçebilir ama kendini yönetemez. İronik...
Ironik olan siizn soylediginiz degilmi ne buyuk mesele secme hakki ortalik 18 yasinda dogru kocayi buldum kendim secerimmdeyip kacip sonra baba evine donen kizlar degilmi
kimsenin dinden rahatsız olduğu yok.Rahatsızlık veren sizsiniz.Çok cahilsiniz ...
Himmcok tesekkur ederiim siz cahil neyi diyorsunuz bilmiyorum ama belliki sizle ayni fikirleri tasimadigima gore cahil olan benim ben takilmam cahil kelimesine varsin senin gozunde ben cahil olayimonemli olan snein gozundeki yerim degil cevap yazma zira cahille tartisan en az cahilden asagidir

kendinizi teselli ettiğinizin farkında mısınız?
Ne gibi cnm.ben kendimi nasil teselli ediyorum.aciklayin lutfen.tercihler ne zmn teselliye dondu.

Ben kisisel tercihlerim diyorum siz teselliden bahsediyorsunuz.
Size gore bikinigiydigim zmn is dogrumu oluyor.

İnsanlara mayo bikini giydiği için teşhirci diyerek mi annenin önemini anlattınız. Yorumlar hala dururken nasıl farklı cevaplar verebiliyorsunuz anlamıyorum, insan bir düşünür söylediklerime zıt düşmemeliyim diye. Neyse sayenizde okadar cahil lafı geçti ki, sizi İlber Ortaylı'ya aktarıyorum

tatlım bence bu yüzden anne babana karşı gelme kalplerini kırma. değmez inan..
hem sen denizi seviyorum yazmışsın.. denize girmene karşı çıkmamışlar ki.. senin derdin denize girememek mi bikini giyememek mi?
bende açığım denize giderken deniz şortu giyiyiorum.. karışan biri olmamasına ragmen bikini fazla açık geliyor tercih etmiyorum..
sen keyfine bak.. bence kısa kollu bir mayo al üzerinede aynı renk deniz şortu.. bitti gitii..

Konu sahibi eklediği fotoğraftaki kıyafeti çok beğendiğini ama ailesinin izin vermediğini söylüyor.
İlle de mayo bikini giyeceğim diye bir talebi yok ki kardeşimizin.
Burada savunmaya çalıştığımız fikir. Konu sahibi ailesinin fikrine uyabilecek seçenekler sunduğu halde
ailesinin onu anlamaya talip olmaması.
Bikini giymek için gözyaşı döken olmadığı gibi kadınların plaj kıyafeti bikinidir diyen de yok.

bu ne ya böyle hangi yüzyılda yaşıyoruz insanların derdine bak sana bir şey demiyorum ablacım haklısın sen tabi isteyecek özeneceksin lafım sana değil örümcek beyinlilere ..nasıl bir zihniyet ki denize girerken utanmaktan bahseder .insanın içi önemli iç i.sonra ayrım derler al işte ayrımı yapanlar ortada demek onlar bikini giyen kızlara kadınlara kötü gözle bakıyorlar kişi kendinden bilir işi....

Ironik olan siizn soylediginiz degilmi ne buyuk mesele secme hakki ortalik 18 yasinda dogru kocayi buldum kendim secerimmdeyip kacip sonra baba evine donen kizlar degilmi

Ülke yöneticilerini seçmekten söz etmiştim hanımefendi.
Bunun önemsiz bir karar olduğunu mu söylüyorsunuz?
Çocuk gelinlerin kaderini ebeveynleri belirliyor mesela.
Anne babaya kayıtsız şartsız itaat etmeyi savunan tutumunuza
bakarak, çocuk yaşta (12,13,14,15... yaş) kızların evlendirilmesini
onayladığınız anlamı çıkarabilir miyim?

birinci sayfadaki bence gayet hoş daha kapalısı olarak balıkadam kıyafeti var ama vücut hatlarını belli etmesi açısından onuda istememeleri lazım..

Hey Allah'ım, yine 'ben bikini giymiyorum'cular, 'ailem iyi ki beni kısıtlamış, iyiliğim için'ciler toplanmış.
Siz mayo, bikini tercih etmeyebilirsiniz, kızcağız zaten giyemiyor onları, derdi o değil ki. Bulduğu haşemaları bile beğenmiyor ailesi, siz kalkmış 'ayy ben bikini tercih etmiyoruuum' diyosunuz.

18 yaşında genç bir 'BİREY'. Anne babalar çocuklarını kopyalarıymış gibi yetiştirmekten vazgeçmeli artık. Doğurdunuz diye sizinle aynı şeyi düşünmelerini beklemek çok bencilce bir davranış.

Ne gibi cnm.ben kendimi nasil teselli ediyorum.aciklayin lutfen.tercihler ne zmn teselliye dondu.

Ben kisisel tercihlerim diyorum siz teselliden bahsediyorsunuz.
Size gore bikinigiydigim zmn is dogrumu oluyor.
hayır bikini giymeniz doğrudur demiyorum. siz böyle mutluyum diyorsunuz, tercihim diyorsunuz ama bu durumu kendinizi teselli ederek kabulleniyorsunuz. her cümlenizden böyle gözüküyor.

neymiş askılıymış böyle erkeklerin içinde durmaya utanmıcakmışmıyım sinirden ağlıyorum bıktım bu baskıdan sonra kızımız neden evden kaçtı al sana işte
Bence ailenin tutumu çok yanlış. Hem de çok çok çok yanlış. Benim ailem bana zerre karışmadı 5 6 yaşından 17 18 yaşına kadar askılılar şortlar straptlez bluzlerle yaşadım Sonra kendi kendime kısa kollu falan derken artık yarım kollu bir şey giymeden çıkmıyorum dışarı. Ailenle konuşsan anlamazlar mecbur kendi hayatını kurana kadar onlarla yaşamak zorundasın. Bu yüzden o gösterdiğin haşemamsı şeyin uzun kolluları var onlara bakabilirsin.

ben de dün onu sordum arkadaşa. : ) herkes hazır olduğu yaşta evlenebilirmiş. bunun kararını da ailesi verecek tabii ki...

hayır bikini giymeniz doğrudur demiyorum. siz böyle mutluyum diyorsunuz, tercihim diyorsunuz ama bu durumu kendinizi teselli ederek kabulleniyorsunuz. her cümlenizden böyle gözüküyor.
Bakin size diyorum yaa ailem buna musaitti,bikini giyinmeme,fakat bu benim kisisel trecihim diyorum.giyiniyorum.ama kendimi rahat hissedecek yerde kadinlar arsinda.asla bir erkegin karsisinda bikiniyle durmam.bunu soylemem veya bu secimim benim.burada teselliyi bana gosterin diyorum.bubir tercih cnm.
Ben birbaskasi gibi her yerde bikini giyinseydim ,o zman mi teselli etmis olacaktim kendimi.

Her insanin dogrulari ve yanlislari ve asla yapmiyacaklari vardir.bunlar her insana ozel olmali.ama karsi kisiler ise buna saygi duymaktan baska bir sey yapmamali.ama konu aileye gelince,Ile cocugundan sorumludur.ama baski kurarak degil.ornek olarak.

lime anlamlarını bilmediğiniz ve yanlış kullandığınız halde bakın içimden gelerek yardımcı oluyorum. Her hangi bir şeyi tutturmadım, inatla söylenmek isteyeni başka tarafla yoran insanlara laf anlatmaya çalışırım, bu da benim inancım [/QUOTE]
Him madem bu kadar bilgilisin o zaman once sunu bil gaipten kimse haber verm
Once sunda anlasalim kayitsiz sartsiz itaati ben savunmuyorum biraz arastirirsan kimin emrettigini gorursun ben 18 yasindaki kiz icin cocuk kelimesini kullanirken15 yasindaki kizlarin evlendirilmesinden bahsetmissin Benim kimsenin giyindigine denize nasil girdigine yorum yaptigim yok ister mayo ister bikini ister hasema benim takildigim konu neyse bosverin en iyisi burda belliki bu atip tutanlarin ya cocugu yok yada henuz asi olupanne babaya karsi gelme yasindandegiller cocuklari o yasa geldiginde hepsinin akli basina gelirde is isten gecer yalniz herkesin karsi tarafa kendi fikrini kabul ettirmeye calismasi bunun icinhakarete varacak derecede uslup kullanmasi tahamulsuzluk benimmtek tahamulsuzlugum bakip buyuttugunnevladinin sana asi gelmesi senin yanlis dusundugun kendinin daha hayatin h sine baslamadan anne babanin yaptiklarini elestirel bi zihniyete sahip olmasi bu benim firim aksini dusunuyorsan ssygi duyarim ama kimse bana da sen ansil boyle dusunursun diyemez herkes duracagi yeri bilsin bu sozlerim size yonelik degil genele soylenmis bi soz ustunuze alinmayin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…