- 28 Mart 2013
- 12.872
- 17.493
- 498
- Konu Sahibi Umuthepvarr
-
Asıl bu haşema mıdır nedir, ne idüğü belirsiz şey utanç verici. Bununla denize gireceğime leğene su doldurur içine otururum. Bununla denize girsen nolacak allasen.Rezalet.
Erkekleri eğitmek yerine kadınları daha sıkı, daha fazla kapatmak.En nefret ettiğim insan tipi 40-50 derece sıcakta kendisi çıplak kadınlar içinde denize girerken örtülü karısını şezlonga hapseden erkektir .
Denize bikinimle girerim .İzmir de yaşıyorum .Burada şortla ve kısa eteklerle gezilir .Bir erkek bile bakmaz .(Karşıyakadayım diğer semtleri bilmem )
İstanbulda kadınların çoğu kapalı ,erkekler pis pis bakar açığa da kapalıya da .
Gerisini siz düşünün
Agzina saglik kardes bende gencligin mayo bikini giyemedigi icin asil degerli olan anne babayi burda yerdennyere vurduran zihniyete cevap verdim ama herkeste ne buyuk mayo bikini hevesi varmiski anne babaya asi olunmaz bu tip kucuk seyler icon ailenle kotu olma denecegine hic tanimadiklari inssnlari yerdenyere vurdularay yazık mayo giyemediği için gençliğini yaşayamayanlarda varmış. bazıları da gelmiş burada param yok okumak istiyorum diye dert yansın utanmazlar.
bence birleşip ailenizi ikna ettmeliyiz kampanya düzenlemeliyiz umutsuzperi bikini giysin diye...
kendinizi teselli ettiğinizin farkında mısınız?SUSUNNNN BEN KONUSACAGIM.
BENIM AILEMDE BIR TANE KAPALI YOK.ANNEM KAPRILI ASKILI GIYINEN BIRI.AMA BENIM ESIM KISKANCLIGINDAN BANA BIKINI GIYDIRMEZ.VELHASIL BENDE BEKARKEN DAHI GIYINMEZDIM.BANA BIR KADININ HER YERINI ACMASI MANTIKLI GELMIYOR.AMA DIKKAT EDIN BANA GOREEEEEE....
BENDE HAVUZA GIDIYORUM.KADINLARA OZEL GUNLERDE,YADA KADINLAR PLAJINA.YANI BEN ONLARI GIYMIYORUM DIYE NEDEN MUTSUZ OLAYIM KI.BEN BIKINIMI GIYIP KADINLARIN ICINDE KEYFIMI CIKARIYORUM.YANI BUNU ERKEKLERIN ICINDE YAPMADIM DIYE HAYATIMI KISITLIYORMUYUM.
HAYIR.
HER AILENIN YASM TARZI FARKLIDIR.NASIL KI ACIK BIR AILENIN KIZINI DUSUNUN CARSAF GIYINMEK ISTESIN.AILE TEPKI VERMEZ MI.VERIR TABIKI DE.BU AILENINDE YASAM TARZIBELLI,VE BUNA DA SAYGI DUYMAK GEREKIR.
ANNE BABA BURADA KIZLARINI KORUMA AMACLI SAKINIYOR.SANKI KOTU YOLAMI SURUKLEDI.HI ARKADASIM SANADA DIYORUM YA BU DUNYANIN SONU DEGIL,SEN DE GIT HAVUZLAR ,KADINLAR PLAJI VAR.AAA DERSEN KI BEN HERKEZIN ICINDE GIYINMEK ISTIYORUM,O ZMN AILENDEN AYRILDIGIN ZAMAN GIYERSIN.BUNUN ICINDE MUTSUZ OLMA.
BENIM KIZKARDESLERIM BIKINI GIYER GIDERLER DENIZE.AMA BEN ASLA GIYINMEM.AMA KENDIM ICINDE UYGUN ORTAMLAR HAZIRLAR TADINI CIKARIRIMMM....MESELA BU HAFTA AGUA PARKA GIDICEM.BIKINIMI DE GIYICEM.KADINLARLA BIR GUZEL EGLENECEGIM.NIE UZULEYIM KI....
Demek taniyorsunuz bu olgun kisiyiKonu sahibi yaşına göre son derece akli başında ve olgun bir genc.
cahil kelimesi gibi bir hakareti haketmiyor.
ne istedigini bilecek bilinçte çünkü
Ironik olan siizn soylediginiz degilmi ne buyuk mesele secme hakki ortalik 18 yasinda dogru kocayi buldum kendim secerimmdeyip kacip sonra baba evine donen kizlar degilmiKız çocuklarının kendileriyle ilgili meselelerde özgür iradeler verebilme yaşları kaçtır?
18 yaş, ülke yöneticilerini seçebilir ama kendini yönetemez. İronik...
Himmcok tesekkur ederiim siz cahil neyi diyorsunuz bilmiyorum ama belliki sizle ayni fikirleri tasimadigima gore cahil olan benim ben takilmam cahil kelimesine varsin senin gozunde ben cahil olayimonemli olan snein gozundeki yerim degil cevap yazma zira cahille tartisan en az cahilden asagidirkimsenin dinden rahatsız olduğu yok.Rahatsızlık veren sizsiniz.Çok cahilsiniz ...
Ne gibi cnm.ben kendimi nasil teselli ediyorum.aciklayin lutfen.tercihler ne zmn teselliye dondu.kendinizi teselli ettiğinizin farkında mısınız?
İnsanlara mayo bikini giydiği için teşhirci diyerek mi annenin önemini anlattınız. Yorumlar hala dururken nasıl farklı cevaplar verebiliyorsunuz anlamıyorum, insan bir düşünür söylediklerime zıt düşmemeliyim diye. Neyse sayenizde okadar cahil lafı geçti ki, sizi İlber Ortaylı'ya aktarıyorumAgzina saglik kardes bende gencligin mayo bikini giyemedigi icin asil degerli olan anne babayi burda yerdennyere vurduran zihniyete cevap verdim ama herkeste ne buyuk mayo bikini hevesi varmiski anne babaya asi olunma bu tip kucuk seyler icon ailenle kotu olma denecegine hic tanimadiklari inssnlari yerdenyere vurdular
Konu sahibi eklediği fotoğraftaki kıyafeti çok beğendiğini ama ailesinin izin vermediğini söylüyor.Ablalarım yılda 1 kez 1 veya 2 gün denize gidiyoruz ama inanın denizi o kadar çok sevmeme rağmen hevesim kaçıyor neden derseniz denize girerken ne giyeceğim promlem oluyor 18 yaşındayım şu yasıma kadar ne bikini ne de mayo giyebildim bundan önceki snelerde şort ve askılıyla girerdim ama bu yıl onada izin vermiyor ailem internetten açıklar için haşemalara bakayım dedim şunu çok beğendim
Eki Görüntüle 1205511
ama buna da izin vermediler bıktım artık ben bıktım bi ağız tadıyla tatil yapamıyorum
bu ne ya böyle hangi yüzyılda yaşıyoruz insanların derdine bak sana bir şey demiyorum ablacım haklısın sen tabi isteyecek özeneceksin lafım sana değil örümcek beyinlilere ..nasıl bir zihniyet ki denize girerken utanmaktan bahseder .insanın içi önemli iç i.sonra ayrım derler al işte ayrımı yapanlar ortada demek onlar bikini giyen kızlara kadınlara kötü gözle bakıyorlar kişi kendinden bilir işi....Ablalarım yılda 1 kez 1 veya 2 gün denize gidiyoruz ama inanın denizi o kadar çok sevmeme rağmen hevesim kaçıyor neden derseniz denize girerken ne giyeceğim promlem oluyor 18 yaşındayım şu yasıma kadar ne bikini ne de mayo giyebildim bundan önceki snelerde şort ve askılıyla girerdim ama bu yıl onada izin vermiyor ailem internetten açıklar için haşemalara bakayım dedim şunu çok beğendim
Eki Görüntüle 1205511
ama buna da izin vermediler bıktım artık ben bıktım bi ağız tadıyla tatil yapamıyorum
Ironik olan siizn soylediginiz degilmi ne buyuk mesele secme hakki ortalik 18 yasinda dogru kocayi buldum kendim secerimmdeyip kacip sonra baba evine donen kizlar degilmi
hayır bikini giymeniz doğrudur demiyorum. siz böyle mutluyum diyorsunuz, tercihim diyorsunuz ama bu durumu kendinizi teselli ederek kabulleniyorsunuz. her cümlenizden böyle gözüküyor.Ne gibi cnm.ben kendimi nasil teselli ediyorum.aciklayin lutfen.tercihler ne zmn teselliye dondu.
Ben kisisel tercihlerim diyorum siz teselliden bahsediyorsunuz.
Size gore bikinigiydigim zmn is dogrumu oluyor.
Bence ailenin tutumu çok yanlış. Hem de çok çok çok yanlış. Benim ailem bana zerre karışmadı 5 6 yaşından 17 18 yaşına kadar askılılar şortlar straptlez bluzlerle yaşadımneymiş askılıymış böyle erkeklerin içinde durmaya utanmıcakmışmıyımsinirden ağlıyorum bıktım bu baskıdan sonra kızımız neden evden kaçtı al sana işte
ben de dün onu sordum arkadaşa. : ) herkes hazır olduğu yaşta evlenebilirmiş. bunun kararını da ailesi verecek tabii ki...Ülke yöneticilerini seçmekten söz etmiştim hanımefendi.
Bunun önemsiz bir karar olduğunu mu söylüyorsunuz?
Çocuk gelinlerin kaderini ebeveynleri belirliyor mesela.
Anne babaya kayıtsız şartsız itaat etmeyi savunan tutumunuza
bakarak, çocuk yaşta (12,13,14,15... yaş) kızların evlendirilmesini
onayladığınız anlamı çıkarabilir miyim?
Bakin size diyorum yaa ailem buna musaitti,bikini giyinmeme,fakat bu benim kisisel trecihim diyorum.giyiniyorum.ama kendimi rahat hissedecek yerde kadinlar arsinda.asla bir erkegin karsisinda bikiniyle durmam.bunu soylemem veya bu secimim benim.burada teselliyi bana gosterin diyorum.bubir tercih cnm.hayır bikini giymeniz doğrudur demiyorum. siz böyle mutluyum diyorsunuz, tercihim diyorsunuz ama bu durumu kendinizi teselli ederek kabulleniyorsunuz. her cümlenizden böyle gözüküyor.
Falcı gaipten haber verir, bilinmeyeni söyler. Niyet okuyucu suçlama ve yaftalama yoluyla sözleri kendi kafasındaki çerçeveye uydurmaya çalışır, uydurduğuna inanır. Kelime anlamlarını bilmediğiniz ve yanlış kullandığınız halde bakın içimden gelerek yardımcı oluyorum. Her hangi bir şeyi tutturmadım, inatla söylenmek isteyeni başka tarafla yoran insanlara laf anlatmaya çalışırım, bu da benim inancım
Once sunda anlasalim kayitsiz sartsiz itaati ben savunmuyorum biraz arastirirsan kimin emrettigini gorursun ben 18 yasindaki kiz icin cocuk kelimesini kullanirken15 yasindaki kizlarin evlendirilmesinden bahsetmissin Benim kimsenin giyindigine denize nasil girdigine yorum yaptigim yok ister mayo ister bikini ister hasema benim takildigim konu neyse bosverin en iyisi burda belliki bu atip tutanlarin ya cocugu yok yada henuz asi olupanne babaya karsi gelme yasindandegiller cocuklari o yasa geldiginde hepsinin akli basina gelirde is isten gecer yalniz herkesin karsi tarafa kendi fikrini kabul ettirmeye calismasi bunun icinhakarete varacak derecede uslup kullanmasi tahamulsuzluk benimmtek tahamulsuzlugum bakip buyuttugunnevladinin sana asi gelmesi senin yanlis dusundugun kendinin daha hayatin h sine baslamadan anne babanin yaptiklarini elestirel bi zihniyete sahip olmasi bu benim firim aksini dusunuyorsan ssygi duyarim ama kimse bana da sen ansil boyle dusunursun diyemez herkes duracagi yeri bilsin bu sozlerim size yonelik degil genele soylenmis bi soz ustunuze alinmayinÜlke yöneticilerini seçmekten söz etmiştim hanımefendi.
Bunun önemsiz bir karar olduğunu mu söylüyorsunuz?
Çocuk gelinlerin kaderini ebeveynleri belirliyor mesela.
Anne babaya kayıtsız şartsız itaat etmeyi savunan tutumunuza
bakarak, çocuk yaşta (12,13,14,15... yaş) kızların evlendirilmesini
onayladığınız anlamı çıkarabilir miyim?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?