- 1 Mart 2020
- 1.179
- 5.493
- 78
- Konu Sahibi pportakall
Temiz değilsin diye eleştirilmiş, annene hak verilmiş, abinle ortak yaşadığını temizlik meselesini onunla beraber halletmen gerektiğini düşündüğünü söylediğinde de insan bunu kendisi için yapar cevabını almışsın. Bence sana verilen bu cevaplar da ataerkil bakış açısıyla çok bağlantılı. Mesela erkek olsaydın insan kendisi için yapar vs diye eleştirilmezdin. Abin neden kendi hijyeni için yapmıyor mesela? Bir sana mı var hijyen?
Cam silmek de temel hijyenle çok alakalı değil bana kalırsa.
Annenin misafirlikte sana iş buyurması hiç kibar bir davranış değil. Yardım gönüllü olur. İsterse kendisi de yardım edebilir. İlla kızlar yardım ve hizmet edecek diye bir şey mi var?
Ben de oğulların hiçbir zaman kıllarını kıpırdatmamalarına, onlardan asla yardım beklenmemesine, sanki onlar her şeyden müstağni imiş gibi sadece hizmet beklemelerine ayar oluyorum mesela.
Cam silmek de temel hijyenle çok alakalı değil bana kalırsa.
Annenin misafirlikte sana iş buyurması hiç kibar bir davranış değil. Yardım gönüllü olur. İsterse kendisi de yardım edebilir. İlla kızlar yardım ve hizmet edecek diye bir şey mi var?
Ben de oğulların hiçbir zaman kıllarını kıpırdatmamalarına, onlardan asla yardım beklenmemesine, sanki onlar her şeyden müstağni imiş gibi sadece hizmet beklemelerine ayar oluyorum mesela.