- 25 Eylül 2016
- 7.940
- 3.677
- 123
- Konu Sahibi Portakalli ordek
-
En sevdigim huyum karsımdaki kendini yırtsada hayır diyebilmek. Ama eşim kahroluyor. Bugun yanıma gelince dıyor ki. Sen nasıl bir kızsın, kadın yemek yaptı falan dıyor. Ee bana soran oldu mu olmadı. Şakayla karısık kıymet bılmedıgımı söyluyor. Ama hep gıt gıt olmuyorkiEşin inatçı, sen hayırci.
Zıt kutuplar birbirini çeker dedikleri bu olsa gerek
Sormazlar mı tabıkı soruyorlar. Ki ilk baslarda eşim haftada 4 5kez gıttıgınde ben hep gitmezdim. Aranızda problem mı var bısey mı oldu nıye gelmedı dıye sorarlardı. Haklısınız dogru. Ben 2haftada bır gıderım. Basından beri netim. 3ay oldu. Umarım alısırlar. Haklısınız lafını gecıremıyor dıye dusunur ler diye belkı benle gıtmek istiyordurEşim bana bağlı bensiz gitmiyo demişsiniz ama üzgünüm o bağlılıktan değil. Annesine gittiğinde karın nerde diye soracaklar. Oda cevap veremeyecek çünkü gelmedi diyemez lafını geçiremiyo olur. Ee ordan da gelin diye baskı var. Bişekilde ispatlaması gerekiyo aranızda sorun olmadığını. O yüzden tek gidemez. Konumuza gelince gitmek istemiyorsa kız gitmeyin. Ne zaman isterseniz o zaman gidin. Bu duruma zamanla alışırlar.
Benim bu takıntım evlenınce basladı. Aslında eşimin anne kuzusu oldugunu anlamıştım. Ama evlenınce ne gıbı sorunlar olacagını anlayamadım. Balayından döndük ve çagırmalar başladı. Birgün gitsek baska gun kahvaltıya cagırırlardı. Keske yemek yiyip kalkabılsek.İnanın eşim saatlerce kalkmıyor. 5 6 saat en az orda olmak istiyor. İzin gununde gezıyoruz dıyelım. Hadı bıze gıdelım der. Sürekli bu böyle. Gunduz gıtsek gece eve döneriz. Eşim kalkmaz onlar bırakmaz. Ben tüm zamanımı orda gecırmek ıstemıyorum. Nısanlıyken zorlamazlardı. Gec olunca kalkıyorum deyınce ısrar olmazdı. Ama sımdı sıraya gıdecegız desekte bosver otur dıyorlar kı ev oturması dan nefret ediyorum. Ben eşime baskı yapmıyorum. Ama o hep bana baskı yapıyor. Gıtmezsem laf sokuyor.size tekrar yazıyorum. bence bu anne baba olaylarını gözünüzde çok büyütüyorsunuz. aileye gitmeyi bir görev olarak görmeyin, çağırılınca gidin yemek yiyin oturup dönün, eşinize surat yapmayın ki yarın öbür gün bu kabul ettiği hayırları büyük kavgalara dönüşmesin. tabi ki hep gidin demiyorum ben kendimden örnek verirsem kayınvalidemlere cok cok az gideriz evimiz 10 dk mesafede, onlar da rahatsız etmez sürekli gelin diye ben gitmek istersem ararım eşimin de ağzından 2 yılda bir kere annemlere gidelim duymadım belki sizi o yüzden anlayamıyorumdur yanlış anlamayın. ama benim kendi ailem cok gelin gelin gelin der ben arayı bulurum. eşiniz biraz arayı bulacak cok sık cağırıyorsa, ama haftada 1 bile gitmek istemiyorsanız bence kendinizi öyle şartlandirmayın. bu işler anlaşıp bundan sonra iki haftada bir gidelim diye olmaz.. muhtemelen yeni evlisiniz size tavsiyem sürekli birbirinize annen annen baban baban dememek. çünkü belki çok uzun yıllar sizinle olacak insanlar, evliliğinizi sıkıntıya sokmaya değmez.
Eşim hayır demez. Gıtmek ıstıyor cunku. Hem eşim annesı yemek hazırladım deyınce, kadın yemek hazırlamış gitmemiz şart dıye dusunur. Gidemezsem kahrolur. Annesı de o kadar yemek yaptım falan der. Ama bu yemek hazırlama bana sorulan bırsey degıl. Belkı hastayım, belkı sıkıntım var. Kımse bana sormuyor. Kuyruk gıbı gıtmem bekleniyor.Hayır neyim ben. Eşim onay verirse çanta gıbi benı mı alıp götürecek yanında.size tekrar yazıyorum. bence bu anne baba olaylarını gözünüzde çok büyütüyorsunuz. aileye gitmeyi bir görev olarak görmeyin, çağırılınca gidin yemek yiyin oturup dönün, eşinize surat yapmayın ki yarın öbür gün bu kabul ettiği hayırları büyük kavgalara dönüşmesin. tabi ki hep gidin demiyorum ben kendimden örnek verirsem kayınvalidemlere cok cok az gideriz evimiz 10 dk mesafede, onlar da rahatsız etmez sürekli gelin diye ben gitmek istersem ararım eşimin de ağzından 2 yılda bir kere annemlere gidelim duymadım belki sizi o yüzden anlayamıyorumdur yanlış anlamayın. ama benim kendi ailem cok gelin gelin gelin der ben arayı bulurum. eşiniz biraz arayı bulacak cok sık cağırıyorsa, ama haftada 1 bile gitmek istemiyorsanız bence kendinizi öyle şartlandirmayın. bu işler anlaşıp bundan sonra iki haftada bir gidelim diye olmaz.. muhtemelen yeni evlisiniz size tavsiyem sürekli birbirinize annen annen baban baban dememek. çünkü belki çok uzun yıllar sizinle olacak insanlar, evliliğinizi sıkıntıya sokmaya değmez.
tabiki sizde haklısınız dediğim gibi ben gelim gidimden sıkıntı yaşamadığım için anlamıyor olabilirim. ama evliliğin ilk zamanları ufak tefek seylere takılır asla bitirmezdim hep annen şöyle dedi böyle yaptı diye eşimi darlardım. sonra bir gün kadının çokta bir şey yapmadığını, beni etkilemediği bana dank etti. o zamandan beri de evde annen annen muhabbeti dönmez ve hiçbir sorunda yaşamadık. ama benim eşimde sürekli gidelim gidelim dese rahatsız olabilirdim, aradaki dengeyi kurması gerekiyorBenim bu takıntım evlenınce basladı. Aslında eşimin anne kuzusu oldugunu anlamıştım. Ama evlenınce ne gıbı sorunlar olacagını anlayamadım. Balayından döndük ve çagırmalar başladı. Birgün gitsek baska gun kahvaltıya cagırırlardı. Keske yemek yiyip kalkabılsek.İnanın eşim saatlerce kalkmıyor. 5 6 saat en az orda olmak istiyor. İzin gununde gezıyoruz dıyelım. Hadı bıze gıdelım der. Sürekli bu böyle. Gunduz gıtsek gece eve döneriz. Eşim kalkmaz onlar bırakmaz. Ben tüm zamanımı orda gecırmek ıstemıyorum. Nısanlıyken zorlamazlardı. Gec olunca kalkıyorum deyınce ısrar olmazdı. Ama sımdı sıraya gıdecegız desekte bosver otur dıyorlar kı ev oturması dan nefret ediyorum. Ben eşime baskı yapmıyorum. Ama o hep bana baskı yapıyor. Gıtmezsem laf sokuyor.
bir de keşke kayınvalideniz çağırırken sizi arasa. bizde genelde öyledir çünkü sizi arasa gelemeyeceğinizi söylersiniz. ben böyle şeyleri direk kvyle konuşurum öyle alıştırdım. gelinip gidilecekse kv beni arar, ay bugun gelemeyiz dersem de konu orda kapanır ben söylemesem eşim bilmez bile. ama sizden anladığım kadarıyla sizi arasa sonra eşinizi arayıp çağırdım ama gelemiyormuşsunuz diyecek bir kv var tahminiEşim hayır demez. Gıtmek ıstıyor cunku. Hem eşim annesı yemek hazırladım deyınce, kadın yemek hazırlamış gitmemiz şart dıye dusunur. Gidemezsem kahrolur. Annesı de o kadar yemek yaptım falan der. Ama bu yemek hazırlama bana sorulan bırsey degıl. Belkı hastayım, belkı sıkıntım var. Kımse bana sormuyor. Kuyruk gıbı gıtmem bekleniyor.Hayır neyim ben. Eşim onay verirse çanta gıbi benı mı alıp götürecek yanında.
Ben eşime kesınlıkle annen şöyle böyle demedim. Desem bile eşim aşık resmen onlara. Onlar için ölür o derece. Aşırı düşkün bi insan.Sürekli bana sorulmadan gel gel deyince daralıyorum. Ki kalmalı plan yapmışlar ayrıca bu sefertabiki sizde haklısınız dediğim gibi ben gelim gidimden sıkıntı yaşamadığım için anlamıyor olabilirim. ama evliliğin ilk zamanları ufak tefek seylere takılır asla bitirmezdim hep annen şöyle dedi böyle yaptı diye eşimi darlardım. sonra bir gün kadının çokta bir şey yapmadığını, beni etkilemediği bana dank etti. o zamandan beri de evde annen annen muhabbeti dönmez ve hiçbir sorunda yaşamadık. ama benim eşimde sürekli gidelim gidelim dese rahatsız olabilirdim, aradaki dengeyi kurması gerekiyor
Vala eşitim. Ama eşim eşit degıl. Hep kendı tarafına gıdelım, onlar ön planda olsun ıstuyorAynen canım iki tarafada eşit davran
Evet kesinlikle arar söyler eşimi. Ay kuzum yemek yaptım ama eşin gelemıyecegınızı söyledi. Ah sımdı onları dondurucuya koycam. Okadar yaptım yoruldum. Bunları der emınım. Benı 1kez arayıpta gelın demedi.Belkı benı arasa evet dıycem. Ama resmen emrivaki oluyor. Ben bu gunun aksamını bugunde planlamam ki. Genelde yarın şuraya gıdeyım derım. Ya da su gün anneme gıdeyım. Ki kv emınım eşime ah hazırlık yaptım o kadar demıstır.Eşim sonradan bana diyorki. Sen nasıl bir kızsın kadın o kadar yemek yaptı. Vala yarın aksama kadar ayaktayım. Sımdı gıdınce yorulcam. Bı de onlar 6 bucukta ayakta. Rahat edemıycembir de keşke kayınvalideniz çağırırken sizi arasa. bizde genelde öyledir çünkü sizi arasa gelemeyeceğinizi söylersiniz. ben böyle şeyleri direk kvyle konuşurum öyle alıştırdım. gelinip gidilecekse kv beni arar, ay bugun gelemeyiz dersem de konu orda kapanır ben söylemesem eşim bilmez bile. ama sizden anladığım kadarıyla sizi arasa sonra eşinizi arayıp çağırdım ama gelemiyormuşsunuz diyecek bir kv var tahmini
kadın normalde hiç yemek yapmıyor sanki, aç yatıyorlarEvet kesinlikle arar söyler eşimi. Ay kuzum yemek yaptım ama eşin gelemıyecegınızı söyledi. Ah sımdı onları dondurucuya koycam. Okadar yaptım yoruldum. Bunları der emınım. Benı 1kez arayıpta gelın demedi.Belkı benı arasa evet dıycem. Ama resmen emrivaki oluyor. Ben bu gunun aksamını bugunde planlamam ki. Genelde yarın şuraya gıdeyım derım. Ya da su gün anneme gıdeyım. Ki kv emınım eşime ah hazırlık yaptım o kadar demıstır.Eşim sonradan bana diyorki. Sen nasıl bir kızsın kadın o kadar yemek yaptı. Vala yarın aksama kadar ayaktayım. Sımdı gıdınce yorulcam. Bı de onlar 6 bucukta ayakta. Rahat edemıycem
Kahroluyor adam üzülüyor. Kadın hep yapıyor ki.Bi de ben de cesıt cesıt yapıyorum yemek. Yanı eşimin yemedıgı bırsey yok evdedekadın normalde hiç yemek yapmıyor sanki, aç yatıyorlarvalla canım eşin bunları düşünecek ya, sıkıntılı yani bu konular. bu kadar anneci erkekle anlaşmak zor
biz kadınlar bu kadar anneci değiliz ya, bir erkeğin anneci olması cok garip geliyor bana da.Kahroluyor adam üzülüyor. Kadın hep yapıyor ki.Bi de ben de cesıt cesıt yapıyorum yemek. Yanı eşimin yemedıgı bırsey yok evdede
Anlamaz o anlamaz. Diger kardesı varya hıc o gıbı degıl. Çocuk evlense bu kadar gelmez.Ben ne anne ne baba kımseye duskun degilim. Eşim ailesine ölür cidden. Görmese sızlanır burnumda tütüyorlar dıyebiz kadınlar bu kadar anneci değiliz ya, bir erkeğin anneci olması cok garip geliyor bana da.
neyse eşinizle konuşmaya devam edin anlayana kadar
Aileler falan karısmasa evlılık guzel sey. Hep derler ya aıle ile de evleniyorsun dogruymus. Bu kararı sülalecek alıyoruzEvlenmeden dertliydin, evlendin dertlerin çifter oldu. Her gün konu açıyorsun
Çokta herşeyi kafana takmamaya çalış nacizane bir tavsiyeAileler falan karısmasa evlılık guzel sey. Hep derler ya aıle ile de evleniyorsun dogruymus. Bu kararı sülalecek alıyoruz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?