• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

genetik inceleme

Gxoxzek

içindeki öküze ohaa de
Kayıtlı Üye
6 Nisan 2008
3.474
7
116
44
- Yurtdışı
arakadaşlarr genetikk inceleme yaptıran varmı aranızda
ben hamile kalıyorum fakatt bebeğimi kaybediyorum karnımda
dr genetik inceleme istedi
aslında yaptırmıytım ama sanırımm daha kapsamlı oluyor
eğer bişiy olsada olmasada bunun sonucu tüp bebek veya aşılamaıı
cevaplarsanızz içimm rahatlarr:Saruboceq:a.s.

arkadasim yardim etmek isterdim ama bu konuda hic bi bilgim yok
insallah rabbim sanada banada butun isteyenlere yasatir bu annelik duygusunu

Canım benim ben bir kez micro yaptırdım..Dördüzlerim oldu.Ancak 2,5 aylıkken kalpleri durduğu için kaybettim..Ardından kürtaj oldum..
Genelde tıbbi olarak genetik incelemeyi 2 ya da 3 düşük ardından yaptırmayı öneriyor doktorlar..ilk düşükler için genetik inceleme istenmiyor çünki ilk düşüklerin gerçekleşme olasılığı çok daha fazla..Düşüklerin tekrarlaması halinde inceleme öneriliyor..Ancak ben dondurulmuşlarım da olduğu için baştan tedbiri almak ve ona göre transfer yaptırmak istediğim için gereken kan ve kromozom testlerimi eşimle birlikte yaptırdım..Şu an sonuç bekliyorum..Eğer kanda pıhtılaşma ya da genetik olarak bir sorun var ise baştan önlemini alalım istiyoruz..En azından bir sonraki tedavime başladığımda için rahat olacak..Belki de tüm bu testlerin sonucunda herhangi bir sorun çıkmayacak..Tedbir bizden takdir allahtan..Dr gereken ayrıntılı testleri veriyor ona göre yaptırıyorsun canım..

merhaba canım
ben 4 düşük yaşadım kendiliğinden oluşan gebeliklerdi. fakat 5-6 haftalıkken gelişimi duruyordu 7. haftadayken bile kalp atışları olmuyordu düşük ile sonuçlanıyordu. son düşüğümden sonra kromozom aalizi ve bi kaç test istediler benden ve eşimden koromozom test sonucuma göre kromozomlarımda translokasyon olduğu ortaya çıktı.tüp bebeğe başvurdum. pgt yaptırmam gerektiğini söyledler. tedaviye başladım. 15 tane ymurtam oldu 9 tanesi döllendi. 9 tanesine de pgt yapıldı sadece 2 tanesi normal değerlerde çıktı ve 2 tanesi transfer edildi 27 ekimde 7 kasımda gebelik testim var. bu sefer yolunda gideceğine inanıyorum en azından bebeklerimin sağlıklı olduklarını biliyorum.
umarım seninde hakknda hayırlısı olur ama kromozomal bi anormallik olursa mutlaka pgt yaptır canım bizim diğerlerinden faklı durumumuz hem sağlıklı embriyo hem de genetik testten geçmesini bekliyoruz ama meleklerimize kavuşmak için bu kadar zahmete değer sanıyorrumm...

canim inan hicbir bilgim yok bu konuda Allahim saglikli evlatlar versin kucagina almayida nasip etsin insallah..senin icin su an yapabilecegim tek sey bu...

canım ben genetik inceleme yaptırdım. devlet hastanelerinde 2 düşükten önce yapmıyorlar bu incelemeyi normalde. bebeğimin kalbi durmuştu, kürtajdan sonra inceleme için özel bir tüpte alıp inceleme yapıldı. sonuçta bir şey çıkmadı. ama yaptırmakta fayda var bence. kromozonal bir bozukluk varsa ona göre tedbir alınır.
inş rabbim en kısa zamanda kucağına almayı nasip eder meleğini...

gözeğim kapsamlı bişekilde yaptır bencede hayırlısı olsun dualarım seninle
daha fazla üzülmeni istemiyorum

mrb bızde genetık testı yenı yaptırdık 9 kasımda sonucunu alacagız.ınsallah hayırlı sonuclar alırız.bız 1 kez mikroenjeksiyon tedavısı gorduk sonuc negatıftı.2 baslamadan once doktorumuz ıstedı.hakkımızda hayırlısı olsun.

mrb bızde genetık testı yenı yaptırdık 9 kasımda sonucunu alacagız.ınsallah hayırlı sonuclar alırız.bız 1 kez mikroenjeksiyon tedavısı gorduk sonuc negatıftı.2 baslamadan once doktorumuz ıstedı.hakkımızda hayırlısı olsun.

Sevimli hayalet...ben de yaklaşık 3 gün önce kromozom ve kan testlerimi yaptırdım..sonuçları aldığımızda bilgilerimizi paylaşalım hayatım...

bence once ailenızı arastırın herkesı sorun dusuklerı olan varmı bazen hıc beklemedıgınız akrabalarınızdan farklı bilgiler alabılırsınız
daha sonra ıyı bır donanımla bir genetik doktoruna basvurun mesela ankara da volkan baltacı
genetik tanı zor bir is siz biraz doktorlara yol gostermelisiniz
zaten durum kromozom boyutundaysa kolay bulunuyor ama gen boyutundaysa biraz zor oluyor teshıs
ama genetik problemin en kotu yanı simdi benim hissettiklerim 11 embriyom var suan 2.gun
ama yarın tel bir tel gelebilir iptal ettik cunku hicbir embrion saglam cıkmadı dıyebilirler

benim genetik incelemeye giden 9 embriyomdan sadece dördü sağlam çıktı. doktor sağlıklı olmayanlardaki problemlere baktı. örneğin iki tanesi için erken dönemde mutlaka düşerdi dedi. Yani senin gebeliğinin sona ermesinin nedeni embriyoların sağlıksız olması olabilir. Bence yaptırmanda fayda var canım.

bence once ailenızı arastırın herkesı sorun dusuklerı olan varmı bazen hıc beklemedıgınız akrabalarınızdan farklı bilgiler alabılırsınız
daha sonra ıyı bır donanımla bir genetik doktoruna basvurun mesela ankara da volkan baltacı
zaten durum kromozom boyutundaysa kolay bulunuyor ama gen boyutundaysa biraz zor oluyor teshıs
ama genetik problemin en kotu yanı simdi benim hissettiklerim 11 embriyom var suan 2.gun
ama yarın tel bir tel gelebilir iptal ettik cunku hicbir embrion saglam cıkmadı dıyebilirler

canım seni çok iyi anlıyorum ben de de kromozom translokasyonu var izmir smyrna da tedavi gördüm 9 tane embriyoma pgt yapıldı bunları yapan da volkan bey. hakikaten çok farklı bi insan her aradığımda beni bıkmadan dinledi ve bilgilendirdi kendisine minnettarım. normalde ankara da ama sanırım anlaşması vardı ve geldi iyi ki de gelmiş. benim 9 embriyom dan 2 tanesi sağlıklı çıktı. 2 tanesi transfer edildi ama dediğin gibi bizim işimiz biraz daha zor kaç tane toplanacak kaç tane döllenecek kaç tane sağlıklı çıkacak v.s tamamen stres ama meleklerimize kavuşmak için değer yaa:1hug:

Son düzenleme:

canım inşaallah embriyoların sağlıklı çıkar ve sana sıkı sıkı tutnurlar.hiçbir embriyonun sağlıklı çıkmaması durumunu ben yaşadım Allaha kimseye yaşatmasın ve isteyen herkese sağlıkla sıhhatle meleklerini versin.durumundan haberdar edersen sevinirim.birde hangi kromozomlarda sorununuz var?Allah yar ve yardımcın olsun canım a.s.

Son düzenleme:
canım seni çok iyi anlıyorum ben de de kromozom translokasyonu var izmir smyrna da tedavi gördüm 9 tane embriyoma pgt yapıldı bunları yapan da volkan bey. hakikaten çok farklı bi insan her aradığımda beni bıkmadan dinledi ve bilgilendirdi kendisine minnettarım. normalde ankara da ama sanırım anlaşması vardı ve geldi iyi ki de gelmiş. benim 9 embriyom dan 2 tanesi sağlıklı çıktı. 2 tanesi transfer edildi ama dediğin gibi bizim işimiz biraz daha zor kaç tane toplanacak kaç tane döllenecek kaç tane sağlıklı çıkacak v.s tamamen stres ama meleklerimize kavuşmak için değer yaa:1hug:

canım merhaba çok geçmiş olsun öncelikle.inşaallah sağlıkla sıhhatle bvebişlerine kavuşur bizde umut olursun.sana birkaç sorum olacak bilgilendirirsen sevinirim.tedaviyi izmirde gördüm yazmışın.pgt ankarada mı yapıldı?birde hangi kromozomlarda sonunuz var?bizim 13 ve 14. kromozomlarda sorun var.muhterem bahçe yapıyor pgt yi.ilkinde sağlıklı embriyo bulunamadı ama ikincide bir tane bulduk.tutmadı ama olsun sağlıklı bulabilmekte sevindirdi.inşaallah güzel bir sonuç alırsın.Allah yar ve yardımcın olsun canım.a.s.

arakadaşlarr genetikk inceleme yaptıran varmı aranızda
ben hamile kalıyorum fakatt bebeğimi kaybediyorum karnımda
dr genetik inceleme istedi
aslında yaptırmıytım ama sanırımm daha kapsamlı oluyor
eğer bişiy olsada olmasada bunun sonucu tüp bebek veya aşılamaıı
cevaplarsanızz içimm rahatlarr:Saruboceq:a.s.

canım merhaba ve çok geçmiş olsun düşüklerin için çok üzüldüm.hamileyken bebek için test yapıyorlar ama yeterli olmuyor.kromozomal bir problem olup olmadığını genetik test yapmadan anlayamıyorlar.bir genetik labalatuvarında eşin ve sen kan vererek yaptırabiliyorsunuz bu testi.biz özelde yaptırdık.1 sene önce 108 ytlye yaptırmıştık.başarısız tüp bebek tedavilerinde yada tekrarlayan düşüklerde yapılıyo genelde ama biz şanslıyız bu konuda.gebelik oluşmadığı için tüp bebek tedavisine başlamayı düşündük, öncesinde yaptırdık bu testi ve 13-14 kromozomlarda transklokasyon çıktı.ilk tüp bebek tedavimizde hiç sağlıklı embriyo bulunamadı.ikincide ise iki tane bulundu ama birisi transfere uygun bulundu.tutmadı ama olsun bulunması bile sevindirdi.benim hikayem böyle canım inşaallah faydalı olabilmişimdir.birde senin gibi düşük yaptıktan sonra test yaptıran iki arkadaşım var.kromozom translokasyonu var onlarda bu külüpteler.ayşe özkan ve belinay1.bunlara özelden ulaşabilirsin daha iyi yardımcı olurlar sanırım.Allah yar ve yardımcın olsun canım öptüma.s.

canım merhaba çok geçmiş olsun öncelikle.inşaallah sağlıkla sıhhatle bvebişlerine kavuşur bizde umut olursun.sana birkaç sorum olacak bilgilendirirsen sevinirim.tedaviyi izmirde gördüm yazmışın.pgt ankarada mı yapıldı?birde hangi kromozomlarda sonunuz var?bizim 13 ve 14. kromozomlarda sorun var.muhterem bahçe yapıyor pgt yi.ilkinde sağlıklı embriyo bulunamadı ama ikincide bir tane bulduk.tutmadı ama olsun sağlıklı bulabilmekte sevindirdi.inşaallah güzel bir sonuç alırsın.Allah yar ve yardımcın olsun canım.a.s.

canım benin 5 ve 18. kromozomlarımda translokasyon vardı. evet ben tedavimi izmir smyrna da gördüm tedaviye başlamadan önce funda hanım (drum) volkan bey i aradı kromozom tahlil sonucumu söyledi bunlara uygun prob var mı pgt gereklimidir diye sordu o da cevapladı ve tedavime başladım. yumurtalarım toplandıktan sonra 9 tanesinin döllendiği bilgisi geldi 3. günü volkan bey aradı 9 tane embriyoma pgt yapılacağını sonucun 1 gün sonra belli olacağını pgt yi anlattı bana. kendisi 9 embriyomdan ayrı ayrı hücre alıp mikrogen lab. gitmiş 1 gün sonra sonucu merkezime faksla yolladı faks geldikten yarım saat sonra transferim oldu sadece 2 tanesi normaldi ben de sonucumu gördüm ilk önce üzüldüm neden 2 diye ama sonra hiç çıkmayabilirdi ihtamalini düşününce şükrettim umarım herşey yolunda gider ve biz kromozom translokasyonu taşıyıcılarına da sağlıklı bi gebelilik için umut olur...:Saruboceq:

esimde 1 ve 5.kromozomunda parca degısımı var
hic embrio cıkmazsa tabi uzulucem ama nasip dicem
1 tane cıkarsa o en kotusu transfere tamam mı dıyecegım yoksa ıptal mi edecegim bilemiyorum
en azında 2tane insana umut veriyor
3 tane olsa ve kaliteli embrio olsa cok sevinicem

arkadaşlarr
hepinizee tekrar tekrar teşekkürler
ben 3 sene önce ege üniversitesinde yaptırmıtım
eşim ve bandan kan aldılar ve hiçbir sorun yok
6 yıldırr yaptırmadığım ne test ne tahlil bişiy kalmadı
5 kez bebek karnımda öldü benim
ama son ikisi düşüktü
belli bir aydan sonra yaşamıyorlar
ege üniversitesinden randevu aldım ben manisada yaşıyorum ve izmir doktorlarını bilmiyorum

BU ARADA ARKADAŞLAR HEPİNİZİN MESAJINI TEK TEK OKUDUMM
ÇOĞUNUZ BU TAHLİL SONUCU AŞILAMA YADA TÜP BEBEK YAPTIRMIŞSINIZ eğer bişey çıkmazsa yada çıkarsa bendemii aşılama yada tüp bebek olucam
birde bu tahlil sonuçları ne zaman çıkıyor

Back
X