Genetik pıhtılaşma- iğne yada ecoprin kullanımı

Simlove

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
4.519
Puanlar
133
Hanımlar selamlar,

ilk transferimde elimde genetik pıhtılaşma testleri yoktu ecoprin ve oksapar kullandım negatif oldu.
Negatiften sonra testleri yaptırdım sonucu koyuyorum. Bu sekilde olunca transfer öncesi ya da sonrasında oksapar ya da ecoprin kullanılmalı mı?
İkinci merkez bu konuda bişiy demedi. Ama tabiki riske de atmak istemem.
Konu hakkında bilgisi olan var mı ? Sizlerin süreci nasıldı ?
  • MTHFR A1298C → NORMAL
  • MTHFR C677T → HETEROZİGOT
  • Faktör II (Protrombin) G20210A → NORMAL
  • Faktör V Leiden G1691A → NORMAL
  • Faktör XIII p.V34L → NORMAL
  • PAI → 4G/5G

Merhaba, 2 değeriniz heterozigot çıkmış aslında çok fazla pıhtılaşma yatkınlığınız yoktur. Benim sadece MTHFR C677T heterozigot. Sentetik folik asit ve B12 yerine methylfolat ve methylkobalamin kullanmanız daha etkili olur. Bir de kanda homosistein değerinize baktırabilirsiniz, yüksek değilse sorun olmuyor. Bu gen mutasyonu toplumun büyük bir kısmında var. Ayrıca PAI geniniz de heterozigot çıkmış, hafif bir pıhtılaşma eğilimi yaratabilir. Doktorunuza ve belki ayriyeten bir hematoloğa da sorabilirsiniz kan sulandırıcı gerekliliğini. Merkezden merkeze farklı tedavi uygulanıyor.

Merhaba, 2 değeriniz heterozigot çıkmış aslında çok fazla pıhtılaşma yatkınlığınız yoktur. Benim sadece MTHFR C677T heterozigot. Sentetik folik asit ve B12 yerine methylfolat ve methylkobalamin kullanmanız daha etkili olur. Bir de kanda homosistein değerinize baktırabilirsiniz, yüksek değilse sorun olmuyor. Bu gen mutasyonu toplumun büyük bir kısmında var. Ayrıca PAI geniniz de heterozigot çıkmış, hafif bir pıhtılaşma eğilimi yaratabilir. Doktorunuza ve belki ayriyeten bir hematoloğa da sorabilirsiniz kan sulandırıcı gerekliliğini. Merkezden merkeze farklı tedavi uygulanıyor.
Merhaba cevabınız için cok teşekkür ederim. Ben de folidoce kullanıyorum o da metilfolat formda sanırım öncesinde dil altından allınan b12 biotinli kullanıyordum onu bıraktırdılar. Evet şimdi şişli memorialdeyim. Sanki cok kan sulandırıcı iğne vs kullanan görmedim belki daha cok doğal siklus ilerlendiği içindir estrofem yok sonuçta. Transfer süresince netleşir sanırım ama bir hematologtan da fikir almak cok mantıklı 🙏

Bende iki gen homozigot gebelikten önce bir şey kullanmadım. Sorun olmadı.

Benim de MTHFR’ler ve PAI heterozigot çıkmıştı. Kan sulandırıcı kullanmadım şu ana kadar da hiçbir problem yaşamadım çok şükür.

Benim de MTHFR’ler ve PAI heterozigot çıkmıştı. Kan sulandırıcı kullanmadım şu ana kadar da hiçbir problem yaşamadım çok şükür.
Teşekkür ederim canım büyük ihtimal doğal siklus gidersek benim de gerek kalmayacak gibi duruyor🙏

merhaba ekte sonuçumu paylasıyorum bir düsügüm var sekiz haftalık kalp durması bazı doktorlar iğne ve coraspin kullanacaksın hamileliğinde diyo bazılwrı ise önemli bi değer değil diyo sizce?

Eklentiler

• IMG_8937.webp
    IMG_8937.webp
    23,5 KB · Görüntüleme: 34
Back
X