Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Benim panelimde mthfrlerin ikisi de heterezigot doktor o konuya çok eğilmedi ama ben aktif formunu kullanıyorum folik asidin
FII/Protrombin (G20210A) HETEROZİGOT FV Leiden (G1691A/R506Q) NORMAL MTHFR (C677T) HOMOZIGOT MTHFR (A1298C) NORMAL PAI-1 (4G/5G) NORMAL FXIII (V34L) NORMAL
Tıbbı Genetik bölümünde test yaptırıp sonuçlarında MTHFR ile ilgili ydoktorla konuşan var mı ?
Merhaba bu trombofili paneli mi oluyor acabaBenim panelimde mthfrlerin ikisi de heterezigot doktor o konuya çok eğilmedi ama ben aktif formunu kullanıyorum folik asidin. Leiden ve PAI heterezigot oksapor ve aspirin kullanıyorum ben
![]()
Evet, ben kendi isteğimle transferden önce yaptırmıştım. Tedavide kullanılan ilaçlar da pıhtılaşmayı destekler nitelikte ve sonrasında embriyo tutunma için de önemli parametrelerden. Tedaviye başlamadan dahi yaptırılsa iyi olur, devlet hastanesinde yapılıyor.Merhaba bu trombofili paneli mi oluyor acaba
Benimde ilk transferim olumsuz oldu kromozom analizi yaptırdık sorun çıkmadı katil hücrede baktırdım pozitif değil ama iki değerde ufak sorun var onun için serum alacağım bunuda yaptırmayı istiyorum çoğu yer devlette istiyorum diyip yaptıramazsınız kafanıza göre demiş kaç günde çıktı ve eşli yaptırdınızEvet, ben kendi isteğimle transferden önce yaptırmıştım. Tedavide kullanılan ilaçlar da pıhtılaşmayı destekler nitelikte ve sonrasında embriyo tutunma için de önemli parametrelerden. Tedaviye başlamadan dahi yaptırılsa iyi olur, devlet hastanesinde yapılıyor.
Ben test sonucunu doktorla görüşmedim. Randevum bulamadım. Chatgpt üzerinden yorumlattım. Normal folik asitleri kullanmamam lazımmış. metilkobalamin aktif folat kullanmam gerekiyormuş.Benim panelimde mthfrlerin ikisi de heterezigot doktor o konuya çok eğilmedi ama ben aktif formunu kullanıyorum folik asidin. Leiden ve PAI heterezigot oksapor ve aspirin kullanıyorum ben
![]()
EvetBen test sonucunu doktorla görüşmedim. Randevum bulamadım. Chatgpt üzerinden yorumlattım. Normal folik asitleri kullanmamam lazımmış. metilkobalamin aktif folat kullanmam gerekiyormuş.sağlık ocağının yazdığı folik asidi kullanma dedi
![]()
Kadın doğumcudan, infertilite üzerinden istetebilirsiniz. Ya da kardiyolog da isteyebilir, tedavi tromboz riski vb, nedenlerle. Normalde 20-30 gün demişlerdi ama 10-12 günde geldi. Annenin parametrelerini etkilediğinden ben yaptırdım, eşim için düşünmemiştim hiç o zaman.Benimde ilk transferim olumsuz oldu kromozom analizi yaptırdık sorun çıkmadı katil hücrede baktırdım pozitif değil ama iki değerde ufak sorun var onun için serum alacağım bunuda yaptırmayı istiyorum çoğu yer devlette istiyorum diyip yaptıramazsınız kafanıza göre demiş kaç günde çıktı ve eşli yaptırdınız
Sadece genetik bölümünden mi yapılıyor devlette başka bölümden bakılmıyor değil miKadın doğumcudan, infertilite üzerinden istetebilirsiniz. Ya da kardiyolog da isteyebilir, tedavi tromboz riski vb, nedenlerle. Normalde 20-30 gün demişlerdi ama 10-12 günde geldi. Annenin parametrelerini etkilediğinden ben yaptırdım, eşim için düşünmemiştim hiç o zaman.
Benim de sizinle aynı homozigot olan.
FII/Protrombin (G20210A) HETEROZİGOT FV Leiden (G1691A/R506Q) NORMAL MTHFR (C677T) HOMOZIGOT MTHFR (A1298C) NORMAL PAI-1 (4G/5G) NORMAL FXIII (V34L) NORMAL
Tıbbı Genetik bölümünde test yaptırıp sonuçlarında MTHFR ile ilgili ydoktorla konuşan var mı ?
Şöyle ki benim kadın doğumcu ya da kardiyolog yapmıştı istemimi, direkt genetiğe başvurmadımSadece genetik bölümünden mi yapılıyor devlette başka bölümden bakılmıyor değil mi
Anladım bende acaba kardiyolojiden bu testi yaptırabilir miyim diye merak ettim deŞöyle ki benim kadın doğumcu ya da kardiyolog yapmıştı istemimi, direkt genetiğe başvurmadım![]()
Benim doktorumda bunu çok önemsemedi. İdil hanımın paylaşımını görünce ben kendim biraz detaylı araştrdım. Size de göndereyim.Benim de sizinle aynı homozigot olan.
Doktor Coraspirin başlattı transfer hazırlığında. Herkeste başlıyor gerçi.
Çok önemsemedi açıkçası.