gerçek evlilik nasıl birşey???

eşinin kardeşleri hala gelip kalıyorlar mı sizde ?
evet
erkek kardeşleri bir ay kalıp gittikten on gün sonra kız kardeşi ve bir erkek kardeşi geldi
kv kaynımı burada işe girdirip temelli bizimle yaşaması için çabalarda
şimdilikte düğün telaşları var
o yüzden gelen giden yok

:KK9::KK9::KK9::KK9::KK9:

Ayyyynennn öyle, çoğu kadın bunu yapıyo, ama adı sinmek değil onlara göre, idare etmek alttan almak yuvayı dişi kuşun yapması, her erkek böyle naaapcann tavrı
Bunu asla yapamayacağım galiba
Eşimede açık açık söyledim siz beni sindirmeye çalışıyorsunuz
Ama ben o yaşı geçeli çok oldu dedim

Evlilik iki kişinin biraraya gelip biz demeye çalışmasıdır.Bencillere göre değildir..Evlilik iki kişinin birbirini desteklemesidir..Desteklemeyi bilmeyene göre değildir..Güven ister aldatanlara göre veya aşırı kıskançlara göre değildir..Saygı ister terbiyesizlere göre değildir.vs.vs..Canım evliliğinin detaylarını bilmediğimden belki yeni evlisin ondandır diye düşündüm bu zamanla düzelir ama evlilikle ilgili yazdıklarımdan çekiyorsan şayet zor düzelir..
yaşayıp görmek gerekecek galiba

Mrb cnm bana inanmalısın sadce sabır gerekiyordu büyük bi sabır ben sana başıma gelenleri bi anlatsam annemgile mi göndermemeler anne kuzuluğumu herşeyi vardı benim eşimin kaç gece sabahlara kadar ağladığımı bilirim boşanmayı düşünüyorsanda sen bilirsin ama boşanma unutma başkası daha iyi olacak diye bişe yok hiç bi şekilde siz birbirinizi daha tanıma aşamasındasınız biraz sabret bak bakalım herşey değişceğini görüceksin allah yardımcı olsun
amin
cümlemizin
teşekkür ederim

Anlatmam gerek yoksa patlayacağım... Dün birinci yılımız doldu ama eşimden tek bir şey görmedim kızlar. Sürekli tartışmalıyız sürekli kırgınız birbirimize. Eşimin tartışırken hiç dur durağı yok ağzına gelen herşeyi söylüyor. Küfür değil bunlar ama beni çok incitici. Bende onun için hiç birşey yapmadım. Çünkü evlilik tek taraflı yürüyecek birşey değil ve ben daha şimdiden çok YORGUNUM....
Paylaşmak istedim yalnızca...

Doğru kişiyi bulmak çok önemli. Ben bu konuda şanslıyım çok şükür. Eşimin kötü özellikleri yok mu var elbette. Muhakkak benimde vardır. Ama çok şükür iyi gidiyor her şey ilk günden beri.
Ama etrafımızda öyle örnekler var ki, o kadar çok evlenip de mutsuz olmuş arkadaşım var ki. Biraz şans işi belki de. Bir de evlenince düzelir diye düşünmemek gerekiyor. bir agresiflik bir bencillik varsa karşı tarafta o kişi ile evlenmemeli insan tabi kalbine söz geçirebilirse...

sosyal hesaplardaki arkadaşlarımın paylaştıklarına bakılırsa muhteşem, her önemli günde sofralar hazırlanan, hediyeler alınan, bol kocişim hitaplarıyla dolu pespembe bir dünya.Ama kadınlar kulubündeki bdv konularına bakılırsa, evlenmeyen bir pişman evlenen bin pişman..Bende çözemedim o yüzden hangisi gerçek biri söylese ?

İlk önce Rabbim konu sahibinin yardımcısı olsun.
Sanırım evlilikten beklentiniz fazlaydı ve verici olan sizdiniz, beklentiniz ve yaptıklarınız karşılık bulmayınca gücünüz kalmadı. İnş toparlarsınız ilk seneler normal anlaşamamazlıklar.

Bu yorumunuzu okuyunca da aklıma bir arkadaşım geldi. Kız evlendi, aynı iş yerinde çalışıyorduk. Kız sosyal medyada bir pozlar paylaşıyor, bi resimler paylaşıyor, ay görünce içim gidiyor, kendi kendime diyorum ki "-hülen seninkide evlilik mi bak millete nasıl evlilikler var" diyorum. Kız ertesi gün bi geliyor ki surat bi karış, ağlamaktan gözler şişmiş, fırsat bulduğu her an da ağlıyor. Haliyle soruyorum, kavga etmişler. Öyle böyle değil kavgalar, ağza alınanlar, ben de sanıyorum ki benim ağzım bozuk, sinirlenince ağzıma gelen gidiyor. Hani yine kendimle karşılaştırıp böyle kavga etsem 1 ay konuşmam kocamla diyorum. 2 gün sonra yine sosyal medyada bi resim görüyorum, aaaa bunlar hakkaten o kavgayı edenler mi :confused: Bu keşke bir kereyle kalsa, kaç kere böyle olaylar tekrarlandı. O yüzden sürekli mutluluk pozları paylaşan yeni evlilere inanmıyorum. Hani kimse sanmasın mutluluklarında gözüm var. Rabbim herkesin yuvasına huzur ve mutluluk versin. Ama şu ikilem yeni evlilerin -sürekli paylaştıkları- mutluluk pozlarına inanmaz etti beni.

Yani olayın sonucu millet buraya gelip derdini döküp döküp, mutluluk pozlarını sosyal medyada millete ilan ediyorlar.

Allah kolaylık versin canım inşallah eşin gözünü açar da kendi yuvasına sahip çıkar.
bazen bi kaç sene içinde uyanıyor eşler ailesinin yaptıklarını farkediyor.

Doğru kişiyi bulmak çok önemli. Ben bu konuda şanslıyım çok şükür. Eşimin kötü özellikleri yok mu var elbette. Muhakkak benimde vardır. Ama çok şükür iyi gidiyor her şey ilk günden beri.
Ama etrafımızda öyle örnekler var ki, o kadar çok evlenip de mutsuz olmuş arkadaşım var ki. Biraz şans işi belki de. Bir de evlenince düzelir diye düşünmemek gerekiyor. bir agresiflik bir bencillik varsa karşı tarafta o kişi ile evlenmemeli insan tabi kalbine söz geçirebilirse...
doğru söylüyorsunuz
sizin mutlu olmanızada çok sevindim

malesef canım benim de eşim öyle. ne doğumgünü ne evlilik yıldönümü asla bi şey yapmaz bi hediye almaz bi tatlı söz söylemez. bi de okumuş etmiş. dışarıya sorsan ne kadar da anlayışlı akıllı dört dörtlük bir adamdır. beşinci senem ve ben kocamı sevmiyorum. onu tek kelimeyle tanımlarsam "odun" derim. o kadar kırgınım ki ona. defalarca söylememe rağmen umursamıyor bile. can çıkar huy çıkmaz demişler. sen de boşver o tatlı canını sıkmaya değmez. Allah ıslah etsin böyle adamları :KK42:
Böylede evllik Ürümezki madem.sevmiyorsun niye bosanmiyorsun

Böylede evllik Ürümezki madem.sevmiyorsun niye bosanmiyorsun
bu yorumu yazdığımda eşime kırgındım ve küstüm. barıştığımdan beri daha yumuşak davranmaya başladım. sevgimi daha çok göstermeye çalıştım. eşim de değişti. dün ben seviyorum diye beyaz çikolata almış bana :KK57: bu bile beni o kadar mutlu etti ki. demek ki ben onu değiştirebilirim dedim. iyi bir insan ama ilgisi az. ben kendimi düzeltince onun da değiştiğini farkettim. ben onu mutlu edince onun da beni mutlu ettiğini gördüm.

BDV okudukça evlilik bana korkunç ve kaçınılması gereken bir şeymiş gibi geliyor evlenmeyeceğim ya korkuyorum.
canım ailesine bak dürüst namuslu insanlar olsun öle karmaşık yapılı ailelerden uzak dur.sonra evleneceğin kişinin egosu kibiri olmasın.bunlar en önemlileri.bunlardan biri bile varsa evlenme bekar kal.ama bunlar yoksa evlilik ballı börek.evlilik çok güzel bir müessese emin ol.

Evet kizlar maalesef evlilik ogleee bildiyiniz gibi yan gel otur degil. Kafaniza tac takip aman askim ogle otur bogle oturma demiyolar yani o guzelim pembis hayaller kahve rengi gibi bi sey oluyor bir anda:KK51: tabi ki de esini seviyosan ve o da seni seviyosa guzel anlariniz oluyor amma bunun yani sira daraldigin bunaldigin keske evlenmeseydim dedigin anlar da az degil. Ha tatlim sana gelince biz esimle ilk aylar sizin gibi olduk daha bizim de 1 yilimiz ilmadi ve tabiu ki de kavkagalarimiz oluyor amma esim benim ona olan askimin sevkatimin nasil oldigunu anlayinca uyanmaya karar verdi cok sukur. Ben ona bebek gibi bakiyorum abartmiyorum ya gercekten ogle yani bu adamlara sevkat gostereceksin canim bebek gibiler bunlar baska turlu olmuyor. Evlendiysek biseylerden vazgecebilmeliyiz tabii ki evlenerek zaten vazgectim diye dusunevilirsin ama kast etdiyimi seyi anlamissindir umarim cok mutlu olursum insallah

sosyal hesaplardaki arkadaşlarımın paylaştıklarına bakılırsa muhteşem, her önemli günde sofralar hazırlanan, hediyeler alınan, bol kocişim hitaplarıyla dolu pespembe bir dünya.Ama kadınlar kulubündeki bdv konularına bakılırsa, evlenmeyen bir pişman evlenen bin pişman..Bende çözemedim o yüzden hangisi gerçek biri söylese ?
Bence ikisi de gerçek. Güzel evliliği olan sosyal medyaya kötü evliliği olan bdv ye yazıyor işte. Bir kadın mutlu evlilik karelerini bdv de paylaşsa topa tutulur nisbet mi yapıyorsun diye..

sosyal medyadakiler el gördüklük . bdv deki hayattan gercekler

Yahu ne zaman genelleme birakicaz acaba.. sosyal medyada mutlu olanlar rol yapıyor yok herkesin evliliği sorunlu yok her kadın aldatilir... hanımlar yapmayın yahu... ben çok mutluyum paylaşımlarım da genelde aşk doludur. Ben simdi gelip buraya benim Kocam Bir tane harika bir koca obu yapar bunu yapar diye konu açsam topa tutulurum yani... iyi evlilikleri olan bayanlar da öyle bir derdim var bölümüne girip aaa senin esin öylemi bak benimki bana bunu alır her hafta 5 kere yemeğe çıkarır. . Senin adina üzüldüm dese nasıl antipatik duruyor değil mi... ama face vs kişisel paylaşım sayfaları. Elbet abartanlar vardır ama genellemeyin... ben evlendiği bir gün pişman olmadım hatta onu geçersek sukretmedigim gün yok... allah herkesin karşısına hakettiği ni çıkarsın...

Back
X