Bakın ikiside ahlaksız deseniz sonuna kadar haklısınız ve ben o kadınlar masum çok ahlaklıda demiyorum ama kimse başkasının evliliğini yıkamaz. İnsanlar evlenirken birbirine sadakat sözü verir. Üçüncü kişiler onlar evlendi biz bu evliliği koruyacağız diye söz vermediler ki? Ben orada eşime güvenmişim, bana söz veren o çünkü, diğer kadınlar yapmaz kafası ile bu yola girmemişim ki.Bilmiyormuyuz etrafta kadın olsun erkek olsun evli olmaya aldırmayan, ahlaksız insanlar olduğunu, burada beni yaralayan, sözünü tutmayan eşimse ben hesabımı onunla görürüm. Neden normalde selam bile vermeyeceğim bir tiple kocamın ahlaksızlığı yüzünden muhattap olayım.Adı üstünde imtihan dünyası her türden insan var, herkesten aynı ahlakta olmasınıda bekleyemezsin, burada bizim yapacağımız şey sadece böyle ahlakı zayıf insanlardan uzak durmak olur. Benim konu sahibinede tavsiyem bu oldu zaten, hayatından çıkar çünkü böyle ahlaktaki insanın çamuru bir yerde seni bulur diye.
Ama Türk kadınlarında şöyle bir algı var kadın kadına bunu nasıl yapar, neden yapmasın, senin ömrünü verdiğin kocan yapmış zaten , seni tanımayan elin kadını niye acısın ki sana. Bu memlekete kardeşler, anne babalar, evlatlar birbirlerine neler yapıyor, menfaatler çatışınca, elin kadınında çok büyük beklenti olur bence bu. Ayrıca benim evliliğim, kocamın ayartmaya çalıştığı kadın bana acıyıp onunla beraber olmadı diye sağlıklı mı olacak. Ben o zaman o adamla evli kalırsam mutlu mu olacağım yani. Bu yüzden eşler hesaplarını birbirleri ile görmeli bana kalırsa. Üçüncü kişiler etkisiz eleman zira biri niyeti bızmuşsa a kişisi olmazsa b ye gider gene yapar yapacağını.
Böyle kadınlarla ilgili yapabileceğim tek şey bana göre uzak durmak ve ilişkini kesmek olur. Böyle ahlaktaki insanı hayatımda bie sıfat verip tutmam sadece. Kendi pisliğinde ne halt yediği beni ilgilendirmez, her koyun kendi bacağından asılır ve yaptıklarımın sonucuna katlanır. Konu sahibine verdiğim tavsiyede bu oldu.