Gerçek görüntümüz

aksn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Ocak 2012
84
21
38
Diğer
kızlar son zamanlarda aklıma bir düşünce takıldı şimdi özellikle telefonun ön kamerasından çektiğim resimde aslında ağzımın biraz kaymış ve bir gözümün diğerinden belirgin şekilde büyük olduğunu gördüm yani bu dert değil Allah'ın yarattığı sonuçta. gerçekte öylede olsam kesinlikle bir sorun yok. sadece aklıma takıldı. ama aynadan kendime baktığımda yüzümün tam simetrik olduğunu görüyorum. diğer insanlar acaba bizi nasıl görüyorlar yani başka insanın gözünden nasıl görünüyoruz bunu çözemedim aynadaki mi yoksa telefonun ön kamerasındaki mi gerçek görüntümüz bu çok enteresan. internette okudum insanın asıl görüntüsü 2 dik açıyla konulmuş aynadan bakılan görüntüsüymüş bu doğru mu bundan baktığınızda da gerçekten enteresan çok farklı asimetrik bir yüz çıkıyor. Dediğim gibi amaç güzellik veya çirkinlik değil bu benim için önemli değil sadece simetriklik mi yoksa asimetriklik (yamukluk) mi bu dikkatimi çekti. Sizde de acaba bu ön kamerada çekilen ve aynadan baktığınız görüntünüz farklı mı merak ettim. Bir de şunun için soruyorum aynadan baktığımda kendimi çok güzel gören biriyim aslında o ben değil miymişim ön kameradan görünce aslında öyle olmadığımı gördüm. Dert değil kesinlikle sadece biraz takıldım bu konuya :)

kızlar son zamanlarda aklıma bir düşünce takıldı şimdi özellikle telefonun ön kamerasından çektiğim resimde aslında ağzımın biraz kaymış ve bir gözümün diğerinden belirgin şekilde büyük olduğunu gördüm yani bu dert değil Allah'ın yarattığı sonuçta. gerçekte öylede olsam kesinlikle bir sorun yok. sadece aklıma takıldı. ama aynadan kendime baktığımda yüzümün tam simetrik olduğunu görüyorum. diğer insanlar acaba bizi nasıl görüyorlar yani başka insanın gözünden nasıl görünüyoruz bunu çözemedim aynadaki mi yoksa telefonun ön kamerasındaki mi gerçek görüntümüz bu çok enteresan. internette okudum insanın asıl görüntüsü 2 dik açıyla konulmuş aynadan bakılan görüntüsüymüş bu doğru mu bundan baktığınızda da gerçekten enteresan çok farklı asimetrik bir yüz çıkıyor. Dediğim gibi amaç güzellik veya çirkinlik değil bu benim için önemli değil sadece simetriklik mi yoksa asimetriklik (yamukluk) mi bu dikkatimi çekti. Sizde de acaba bu ön kamerada çekilen ve aynadan baktığınız görüntünüz farklı mı merak ettim. Bir de şunun için soruyorum aynadan baktığımda kendimi çok güzel gören biriyim aslında o ben değil miymişim ön kameradan görünce aslında öyle olmadığımı gördüm. Dert değil kesinlikle sadece biraz takıldım bu konuya :)

Bu arada soyadınız Aksın mı

Bende ön kamerada aynada ki görüntümden farklı çıkıyorum.Sanırım sadece sana özel bir durum değil bu.Aynada ki görüntümü daha çok beğeniyorum bende.Eşimlede bazen resim çekiliriz ön kameradan bakıyoruz ikimizinde yüzünde yamukluk var.Ama normalde ikimizde de bir sorun yok gözümüzle baktığımızda.Kısacası ön kameralarda sorun var :)

valla ben işin içinden çıkamadım dedim acaba burda da benzer durum gözüne çarpan var mı

Ben de aynalarda zayif ve guzelim fotolarda kendimi hic begenmiyorum hele tek cekildigim resimlerde hep kisa ve dolgun cikiyorum, esim benden uzun ve hep yukaridan cekiyor ondan sanirim.
Agzimin yuzumun yamuk cikmasini gozumun mutemadiyen Kırmızı olmasini gectim 47 kiloluk 34 beden bir kadinim nasil olur da yanaklarim kollarim dombili cikar anlamıyorum :KK70:

asıl görüntümüz arka kameradan çekilen fotoğraftaki gibi diye biliyorum ben. bu konuya bende bir ara takılıp araştırmıştım.

Oluyor öyle Hepimizde bir takım bozulmalardan meydana gelen asimetriklşkler var Mesela ağzımın sağ tarafa doğru konuşurken yamulduğunu hayatımda ilk defa erkek arkadaşım için çektiğim videoda farkettim, çok acıydı çok çirkindi ağladım ama alıştım :D

Hic ayni anda iki kisi aynaya bakmadiniz mi ya da bir aynaya bakarken görmediniz mi sizin gördüğünüz kişiyle aynadaki kişi farkli mi?bence degil bu durumda aynalar yalan söylemez :)

Bir belgeselde aslında insan yüzünün asimetrik olduğunu, aynaların yanılttığını, bu yüzden fotoğraflardaki görüntümüzü bir türlü beğenemediğimizi ama o görüntünün bizden başkasına tuhaf gelmediğini izlemiştim.
Sizin gibi inanılmaz şaşırmıştım ben de:)
Aslında gerçek görüntümüz aynadaki değil, insanlar bizi o ön kameranın çektiği gibi görüyor. :)

Gerçek görüntumu görmeye hiç halim yok. Normal aynada bile güzel çıkmiyorsam.

Back
X