Gerçek görüntümüz

1135942.png

:KK53::KK70:

Ay valla böyleyim. :KK53:

Bu ön kamera olayını kökten bitirmek lazım.

Bende de oluyo bazen bakıyorum aynaya aha ışte tamam bu benim
Kendimi böyle gördüğüm kadar güzel miyim diyorum
Kapıyorum teli sonra surat:63:

bende aynada baskasina bakarken yamuk goruyorum , kendimi gayet normal ama :)

dert değil derken kendime öyle çok dert etmiyorum demek istedim ne var bunda yahu çok garipsiniz

Gayet düşünülen, ilgi çeken, hatta uzmanlarca araştırılan, hatta belki üzerine makaleler yazılan bir soru sormuşsunuz. Tebrik ederim.

Ben de yukarıdaki videoyu paylaşacaktım. :)

Telefonların ön kamerası çook kötü. Onları baz alma bence.

Ayrıca gözler dünyanın en iyi kamerasıdır. Sen gözlerine inan. Bu yaşına kadar baktığın bütün aynalar yanıltıcı olabilir mi?

Evet gözlerimiz sonsuz piksele sahip. katılıyorum size. gözümle gördügüme inanırìm ben.

Anlatiyim sana kamerada neden asimetrik ciktgini.
On kamerayi aciyosun dimi?
On kamera telefonin sag/ sol kosesinde. Yani yandan cekiyo ortada degil kamera.
O yuzden kameraya horizon olan gozun ve kaslarin diger yanindan daha guzel durur.
Yuzunun diger tarafiysa kamera lensine uzakta kaliyor. Boylelikle daha kucuk ve diger gozune nazaran ayarsiz durur.
Sebep budur.

On kamerayi kullanmak yerine arka kamerayi kullan. O senin gercek yuzundur. Resimlerde nasil cikarsan odur herkesin gozundeki sen.

Çok güldüm valla :) çünkü aynı şeyi bende çok düşünürüm. Şunuda farkettim, foto makinsası ile çekilen fotolarımda sorun yok, ama telefonumla çekilenlerde yamuk suratım. Aynı pozu bozmadan hem tlfnumla hem makina ile çekilsin farklı çıkar. Gözlemlediğim kadarıylada iphone'lar yamultuyor. Babamın eşimin samsung ile çekiyorum yamulmuyor suratım. Garip yani. Sırf bu yüzden tlfnumu sevmiyorum hiç beğenmiyorum kendimi. Ergenler gibi tlfnu iyice sağıma alıp çekersem ehhh nispeten iyi. :D Bence aynada ne görüyosak oyuzdur :)

konuyu okuyunca oturdum aynanın karşısına kızımla,bir aynadaki kızıma bir yanımda duran kızıma baktım aynı,bir fark göremedim yahu, kim demiş aynadaki başka gerçeği başka diye :KK45:

Ben de bunu çok düşünüyorum. Keşke bi günlüğüne kendimi başkasının gözüyle izleyebilsem. Ama tabiki ayna fotoğraf makinasından daha gerçekçi. Yine de ayna da tam gerçekleri yansıtmıyo çünkü her aynada farklıyım. Bide en en en kötü göründüğüm yer otobüs camlarındaki yansımam sanki başka birine dönüşüyorum:D

cunku sen aynada ilk andan beri ayni yonden ayni acidan goruyorsun. fotograf senin aynada kendini girdugunun tam tersi acida. yani insanlarin seni gordugu acidan karsindan misali cekiyor fotografi. eger telinde "ayna modu" varsa oyle cekmeyi dene sana hic garip gelmeyecek cunku sen kendini o açidan baska bir sekilde hic gormedin. ama ayna modunu kapattiginda sana karsidan bakan insanlarin gordugu acidan kendini goreceksin. bu tamamen aliskanlik ve açi ile alakali. o fotodaki sana disardan bakan insanlarin gordugu halin. yani malesef boyle bir gercek var. o yuzden ben her zaman ayna modunda fotomu cekerim. acip bakin netten, olay bundan ibaret

seven insanların gözü kusursuz görür, art niyetli insanların gözü kusur arar. sizi seven insanlar baktığında sizi güzel görüyorlar sizde kendinizi sevin ve güzel görmeye devam edin.

Aynı şeyi bense düşündüm bir gozum diğerinden ufak çene yamuk duruyor ön kamerada ama aynada sorun yok :)))

Annem de fotoğraflarda bir gözü büyük bir gözü küçük çıkıyor ama gerçekte bakınca hiç öyle bişey göremiyorum fotoğraflar çok saçma :/ :D

Back
X