Gerçek sevgi var mı ?

SelinDede

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
21 Mart 2019
213
149
18
29
Selamlar kadınlar kulübü, şu evlilik arkadaşlık konularından sonra sorguladığım bir şey var gerçek sevgi diye bir şey kaldı mı ya ? Ben gerek arkadaşlık gerek ilişkilerimde özveriyle çaba harcadım ama boşa gitmiş gibi hissediyorum da acaba ben mi salak gibi sevgi böcüğü modunda geziyorum var mı gerçekten böyle bir şey ben mi sanrı içindeyim? Nedir yorumunuz?

benim gerçek sevgi anlayışım şudur, birbirini seven insanlar kesinlikle birbirine sesini yükseltmez, birbiriyle kavga etmez, tartşılacak bir konu varsa, medeniyet içinde konuşulur. kadın ve erkek birbirini mutlu etmek için yarışır, hatalarını yüzüne saymaz, çaktırmadan, düzeltmesini sağlamaya çalışır. ona sebepsiz yasaklar, kıskançlıklar, ailesine dil uzatmalar gibi tavırlar sergilemez. hatta onu mutlu etmek için ailesine ve akrabalarına herzaman yardımcı ve destek olur..yeri gelir kendine almaz, sevdiğine alır, o birşey söylemeden bile, bakışından anlar...hayat yolunda 2 rakip gibi değil, 2 ortak gibi ilerlerler...erkek kadına kadınlığını, kadında erkeğe, erkekliğini hissettirmeli...

Çok güzel tanım yapmışsınız da kendi adıma denk gelemedim o zaman

Çok güzel tanım yapmışsınız da kendi adıma denk gelemedim o zaman
bu tanıma uyan bir kaç çift gördüm hayatımda, ne yazıkki çok yok...ama şuvarki, ne ekersek onu biçeriz bence. öncelikle bu dediklerime kendimizden başlamalıyız...kavgalarda emin ol, bir kişi değil, iki kişide haksızdır...

Kavga değilde bana benden ne koparırsam kardır diyenler geldi

Sevginin karşılığı beklenmez sadece sevilir. Siz de arkadaşlık ilişkileriniz için bile “boşa gitmiş” sözünü kullanıyorsanız sevmemişsiniz demekki.

Kavga değilde bana benden ne koparırsam kardır diyenler geldi
erkelerde açtı gözünü haklısın, hele ileri yaş erkeler zengin kadın avcısı olmuşlar..öreneğin tanığım bir bayan var 60 yaşında ama hala gençkız gibi görünüyor, çok bakımlı biri...6 ay önce eşi vefat etti...şimdi faceden 30 yaşında adamlar kadına asılıyorlar...kadın 2 maaş alıyor, evi , parası var...bende şaşkınım...

Aaaaaa hayret ettim şu an.

Sevginin karşılığı beklenmez sadece sevilir. Siz de arkadaşlık ilişkileriniz için bile “boşa gitmiş” sözünü kullanıyorsanız sevmemişsiniz demekki.
Yok giden benden gitti onlara bişi olmadı, zamanımı onlar yerine kariyer vs ye harcasaydım şu an daha donanımlı olurdum kendim yerine onlara yatırım yaptım hata bu.

Tabikisi var Buraya derdi olan yazıyor, isterseniz derdi olmayanlar da yazsın o zaman inanır mısın

Yok giden benden gitti onlara bişi olmadı, zamanımı onlar yerine kariyer vs ye harcasaydım şu an daha donanımlı olurdum kendim yerine onlara yatırım yaptım hata bu.

Bende onu yazdım. Bir karşılık beklemişsiniz. Sevginin temeli bu değil.
İlişki olarak sorsaydınız başka yorumlardım ama sevgide emeklerimin karşılığı diye bir şey beklenmez.

Bu çok ütopik yorum olmuş bence.. En basiti bir dizide bile hışınca birbirine bağıran çiftin arasından alev çıkabiliyor..

Yanlış anlamada kopyala yapıştır bi paragraf olmuş. Bence gerçek sevgi sadece bebeklikle çocukluk çağı arasındakilerde, hayvanlarda ve down sendromlu bireylerde var. Yaşam koşulları o kadar yorucu ki empati yapmayı bile unutmuşuz. Kimisine göre gerçek sevgi "ya benimsin ya kara toprağın" kimisine göre saygı sevgi arasında kurulan bağ... Bir çok örnek sıralardımda pek keyfim yok

Dökeyim mi içimi sıkı durun...

artık 10 evlilikten üç tanesi falan aşk evliliği oluyor geri kalan 5 tanesi mantık iki tanesi de bulayım birine evleneyim evliliği. insanlar birbirleri için fedakarlık yapmaktan çoktan vazgeçmiş. Bir müddet sonra bakıyor kafa olarak tamamen uyuşabileceği birisi çıkmıyor e yaşı da geçiyor evlenmeyi isteyen birisi ise zaten yapabileceği tek şey artısı en yüksek kim varsa onunla evleniyor. Maaşı iyi mi baba olabilir mi ailemizi çekip çevirebilir mi Tamam evlen gitsin. Maalesef günümüzde mantık evlilikleri çoğaldı. Allah'a şükür ben onlardan birini yapmadım. He ben de yapabilirdim benim de başıma gelebilirdi Allahu Teala karşıma eşimi çıkardı. O yüzden yapabileceğiniz tek şey dua etmek çabalamak gerisi Allah'ın takdiri.
Evlendikten sonra seversin mantığı da var bu olmaz mı oluyor elbette. Ama ben insanların her geçen gün duygusuzlaştığını bir para harcama gezme tozma yeme içme hava atma başkalarının gözünde sokabilmek için yaşamak furyasında kaybolduğunu izliyorum acıyarak. İnsanlar saraylarda evlenmek istiyorlar çünkü oranın güzel olduğu kodlanmış beyinlere. İnsanlar son model araçları gelin arabası yapmak istiyorlar çünkü o da beyinlere işlenmiş, yine evlerinde çok kaliteli koltuk takımları diziyorlar O da işlenmiş beynine.

Yani ben bugün deniz kenarında üç beş tane tabure Bir tane de masa 1-2 tanede balon koyup evlendiğimde insanlar bana fakir diyor halbuki ben kalabalık sevmiyorum. Gelin arabası olarak şu kaplumbağaya benzeyen arabalar var ya onlardan kiralamak istiyorum ama insanlar yine paramın yetmediği düşünüyor. Yine ben evime çok rahat normal fiyattan iki üç tane kanepe koltuk almak istiyorum ama insanlar bunları da taksitle alabildi herhalde diyor.

Ben insanlara kulaklarımı tıkamışım bu düşünceyi reddediyorum ve sevdiğim adamla güzel bir yuva kurdum beni eleştiren insanları herkes gibi düşünen insanları çevremde barındırmıyorum. her yediğimi içtiğimi ınstagram'a koymuyorum ki zaten hiçbir sosyal medya hesabım yok sadece WhatsApp. Orada burada yiyip içerken gezip tozarken çektiğim fotoğrafları hiçbir yerde paylaşmıyorum fotoğrafçıda çıkartıyorum albümde duruyor ileride çocuklarımıza göstereceğiz. Kendim için yaşıyorum hayatı başkalarına göstermek için değil.

Valla konular birbirine girmiş olabilir veya güncel konunun dışına çıkmış olabilirim affedin hanımlar sevgiler :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…