gerçeklerle yüzleşemiyorum

ama her konuşmamızda bi dediği bidediğini tutmadıki,hep o konu bana göre yarım kaldı,bile bile üzeri örtüldü.oda kabullenmedi,bende.nişan öncesi söylemessem budefa demezmi neden öncesinde söylemedin(çünkü niyeyse hala çocuk olacak dimi lafında,bende hep inşallah)yaptığım yanlıştan kendimi alamıyorum.belki tekrar net bişekilde söylesem nişana kalkışmayacak çekip gidecek.işte buyüzden gücüm yok.Allahım diyorum neden bunu bana hak gördün herşey mükemmelken aileler biz gerçekten rüyadayım şuan

madem yarım kaldığını düşünüyorsunuz tüm cesaretinizi toplayıp bu konuyu son kez konusun... ama gerçekten son kez olsun...

ve korkmayın Allah a da isyan etmeyin.. Herkesin bu dünyada bir sınavı var. sizin ki de bu konuda olacakmış.. Allahım başka dertler vermesin..

konuşurken daha ılımlı konuşursunuz.. bak nişanlanıyoruz artık daha ciddi bir yola giriyoruz.. son kez oturup bu konuyu halledelim ve sonrasında gelin buyrun dersiniz...

gideceğine bu kadar kendinizi şartlamayın.. Gitseydi bunca zamandır giderdi...

evet arkadaşlar antalya akdeniz üniversitesinde ilk rahim nakli yapıldı.ve şimdi kadın anne olmaya hazırlanıyor fakat gözetim altında kadın ve doğuma kadar hastane de yatacak.

ve o hastane de ilk yüz nakli , kol ve bacak nakli yapıldı.
kol ve bacak nakli bazı komplikelerden dolayı sorun oluşsa da yüz nakli başarı ile sağlandı.
(hasta vefat etti.doktorlarımız açıklamalarını yaptılar. )

ve bir gerçek türk doktorları tüm dünya da sağlanamayan bir başarıya imza attılar.şimdi herkes doktorlarımızı anlatım için çağırıyor :):):):))

beni Türk hekimlerine emanet ediniz.. Mustafa Kemal Atatürk.....

konumuza gelince bu rabbin seni sınaması olarak düşün.ayrıca evlendikten sonra her defasında yüzüne vurup aşşağılaması daha acı olur.sanki arkadaşın kendini kandırıyor gibi çocuğumuz olacak der gibi .

bu da seni yaralamaktan ve bir eksikmiş gibi yüzüne vurmaktan başka bi işe yaramaz ....

haberi okudum evet sağolun.zaman negösterecek bilmiyorum

öncelikle rahminizin olmaması dünyanın sonu değil.sevgilinizin bu tarz bir durumu olsaydı,çocuğunuzun olmayacağını bilseydiniz sırtınızı dönüp gidermiydiniz?siz herşeyi konuşmuşsunuz zaten,açık olmuşsunuz,sevdiğinizde tüm açıklığıyla sizi sevdiğini söylemiş..rahminiz olupta mutsuz olup yine çocuk sahibi olamayabilirdiniz,yada hiçbir şekilde cinsl hayatınız olmayabilirdi.eşinizle birlikte olmakta midenizi bulandıra bilirdi.herşeyi biliyorsunuz,farkında olarak evleneceksiniz tekrar tekrar deşip kendinizi,,sevgilinizi üzmenin anlamı yok.çocuk sahibi olmayı o kadar çok istiyorsanız evlat edinirsiniz yada rahim nakli yaptırırsınız..inşallah sevginiz kat kat artar ve hiç üzülmezsiniz.allah mutluluğunuzu daim etsin.durumunuzada takılı kalıp,üzülmeyin.

tabiki dönüp gitmezdim ama onun adına bundan emin değilim.amin inşallah

madem yarım kaldığını düşünüyorsunuz tüm cesaretinizi toplayıp bu konuyu son kez konusun... ama gerçekten son kez olsun...

ve korkmayın Allah a da isyan etmeyin.. Herkesin bu dünyada bir sınavı var. sizin ki de bu konuda olacakmış.. Allahım başka dertler vermesin..

konuşurken daha ılımlı konuşursunuz.. bak nişanlanıyoruz artık daha ciddi bir yola giriyoruz.. son kez oturup bu konuyu halledelim ve sonrasında gelin buyrun dersiniz...

gideceğine bu kadar kendinizi şartlamayın.. Gitseydi bunca zamandır giderdi...

evet buna kendimi hazırlamaya çalışıyorum

Allah yardımcınız olsun.Sonradan sorun yaşayacağınıza şimdiden üzülmeniz daha az yıpratır sizi belkide.Nişanlanmadan önce,onun bu konudaki kesin düşüncelerini öğrenin.Çocuksuz bir hayata hazır değilse kesinlikle adım atmayın.Sonra bu konuda istemeden de olsa üzebilir sizi.

Allah yardımcınız olsun.Sonradan sorun yaşayacağınıza şimdiden üzülmeniz daha az yıpratır sizi belkide.Nişanlanmadan önce,onun bu konudaki kesin düşüncelerini öğrenin.Çocuksuz bir hayata hazır değilse kesinlikle adım atmayın.Sonra bu konuda istemeden de olsa üzebilir sizi.

sağolun inşallah,bunu tekrr yapacağım o gücü hissettiğimde.

çocuğunuz olmayacağını net bir şekilde söylediyseniz defalarca emin misin diye sorup birbirinizi yıpratmayın.bu gerçekten de kaçmayın tabi ama sürekli sürekli gündeminiz bu olursa ikiniz de bunalır sıkıntı yaşarsınız.ayrıca yumurtalığınız varsa taşıyıcı anne sayesinde çocuk sahibi olabilirsiniz.rahim nakli de yapılıyormuş artık..demek ki hiç birşey imkansız değil..

.bu sıralar sürekli bana her konuşmamızda evlilikten bahsedip çocuğumuz olacak demi die sorular sorup cvbını kendi veriyo.tekrar dile getirip gerçekleri yüzüne vurmaya cesaretim yok,ogücü kendimde bulamıyorum,şuan çok güzel birüyadayım ve ben bu rüyadan uyanmak istemiyorum..çok zor :50:

son satırlara kadar, hallolur diye düşünüyodum
son satırı okuyunca bu işin bitmesi gerektiğini düşündüm

bakın normal şartlarda flört dönemi, erkeklerin en az sorun yarattığı dönemdir
çünkü arzuladıkları kadına kavuşma hayaliyle doludur zihinleri tamamen
sevgiliniz bu dönemde bile bebek aşkıyla yanıyorsa, ileride çok ciddi sorunlar yaşanacak demektir

lütfen işi resmiyete dökmeden kendinize gelin

askerden gelmiş 7 ay olmuş
neden erteliyosunuz
ciddi ciddi oturun konuşun

oturup bunu kesin bir dille anlatın.imkansız olduğunu bilmeli.sonra ailesi biliyor mu.bilmiyorlarsa sonradan öğrenince sorun çıkarıp oğullarını etkileyebilirler.bunu da düşünmelisin.rahim nakli olayından bahsetme.hiç bir umudu yokken evlenmek isterse evlensin.bunu da umut edip bir sorun olursa sonradan seni üzmesin.bu durumda seninle evlenirse evlen.yoksa sonradan çok üzülürsün.herşeye rağmen olur da seni bırakmazsa inşallah nakil olayı gerçekleşir mutluluğunuza mutluluk katar.
bu arada sen bu nakil olayını da araştır bence bir an önce.sanırım nakil çok kolay olan birşey değil.sıraya giriliyor.vücuda uyum var.senelerce beklenebiliyor.bir an önce başvurmalısın.sonuçta nişanlın olmasa da gerekli bu senin için.bir an önce harekete geç.

Her evli çiftin çocuğunun olması mı şart.
Allah vermeyince vermez .
Tabiki çocuk evliliğin semeresidir,
Herkes anne baba olmak ister,
Nice evli çiftler var ki daha evlenmeden çocuklarının olup olmayacağını bilmeden evleniyor ve sonradan bir sorun çıkıyor , hangi yollar denenirse denensin sonuç alamıyorlar.Sizin durumunuzda siz evlendikten sonra ortaya çıkabilirdi, bu şekilde ve ya başka şekilde...
İlah-i takdir...Bunun önüne kimse geçemez.
Nişanlınız bence sizi bu şekilde kabul etmiş ama baba olurum umuduyla hala olur mu ki acaba diyor.
Bence o sizi gerçekten seviyor.
Kendinizi de bu konuda suçlamayın.Böyle olmasını siz istemediniz.
Ben sizin ailenize takıldım, siz nişanlınıza söylediğiniz halde neden hala siz suçluymuşsunuz gibi sizi sıkıştırıyolar?

Son düzenleme:
bence daha fazla uzatmamalısın bu konuyu ,
defalarcadile getirmişsin zaten, evlen hayatını yaşa boş ver
zamanı gelince nasıl olsa konuşursunuz

canım sakın beni yanlış anlama ama annene biraz hak verdim...elbetteki allahtan gelen bi rahatsızlığa asla laf edilmez...kabullenmek ve sabretmek zorundasın...ama sana diyeceğim şu bu kadar çocuk hayali kuran biri ile evlilik yoluna girme derim ben..çünkü bugün bi heyecanla kalkışıp sonra işler rayına oturduktan sonra ciddiytini kavrayıp seni zor durumlara düşürebilir eşin... elbette sende evleneceksin sende seveceksin bunlar hakkındır.... ama seni bu şekilde kabullenecek ve çocuk hayaliyle yanmayacak biri ile yaşamalısın bunu ki mutlu olasın...aksi halde çocuk hayali kuran biri sana şuan bunu belli etmemeye çalışsa da ilerde sorun edeceğe benziyor....
seviyorsun aşıksın belli...ama onuda düşün derim çocuk istiyor olması normal ona kızamayız....ama şuan farkında değil gibi bence... sen çocuk hayali kurmayan biri evlenmelisin...aksi takdirde çok üzülürsün canın yanar sürekli baskı hissedersin...diyelim evlendiniz ailesi bi süre sonra öğrenecek....rahminin olmadığını neden bize söylemedin derlerse yıkılırsın canım... bence mantıklı düşünmeli ve ilerisini arkadaşına imalarla değil bizzat ispatlarla açıklamalısın....sanırım eş adayın fazla bilgili değil bu tür rahatsızlıklardan oluşan sorunlardan... hala çocuğumuz olacak diyebildiğine göre tedavisi olduğunu sanıyor...bence direkt ispatlı bi şekilde izah et canım...

canım sakın beni yanlış anlama ama annene biraz hak verdim...elbetteki allahtan gelen bi rahatsızlığa asla laf edilmez...kabullenmek ve sabretmek zorundasın...ama sana diyeceğim şu bu kadar çocuk hayali kuran biri ile evlilik yoluna girme derim ben..çünkü bugün bi heyecanla kalkışıp sonra işler rayına oturduktan sonra ciddiytini kavrayıp seni zor durumlara düşürebilir eşin... elbette sende evleneceksin sende seveceksin bunlar hakkındır.... ama seni bu şekilde kabullenecek ve çocuk hayaliyle yanmayacak biri ile yaşamalısın bunu ki mutlu olasın...aksi halde çocuk hayali kuran biri sana şuan bunu belli etmemeye çalışsa da ilerde sorun edeceğe benziyor....
seviyorsun aşıksın belli...ama onuda düşün derim çocuk istiyor olması normal ona kızamayız....ama şuan farkında değil gibi bence... sen çocuk hayali kurmayan biri evlenmelisin...aksi takdirde çok üzülürsün canın yanar sürekli baskı hissedersin...diyelim evlendiniz ailesi bi süre sonra öğrenecek....rahminin olmadığını neden bize söylemedin derlerse yıkılırsın canım... bence mantıklı düşünmeli ve ilerisini arkadaşına imalarla değil bizzat ispatlarla açıklamalısın....sanırım eş adayın fazla bilgili değil bu tür rahatsızlıklardan oluşan sorunlardan... hala çocuğumuz olacak diyebildiğine göre tedavisi olduğunu sanıyor...bence direkt ispatlı bi şekilde izah et canım...

Diğer yazdıklarınıza bir şey diyemem ama ;

evliliğe adım atarken çocuk hayali kurmayan bir çift ya da bir kişi var mıdır?
Bence yoktur.
Onun için çocuk hayali olmayan birisini bulun demek de yanlıştır.

Son düzenleme:
ailesi bu durumu biliyo.annesiyle görüşmüştük bizzat kendim yüzyüze konuştum.bana kesinlikle üzülmemem gerektiğini söyledi.sağlığın yerindemi gerisini boşver.Allah böyle uygun görmüş karşı çıkamayız oğlumda bende dedi.oğlumu tanıyosam seni bu yüzden bırakmaz.ha diyelimki bian oldu düşündü ozaman derimki ya sorun sende olsaydıda o seni buyüzden kabul etmeseydi.sorun sendede olabilirdi derim,en kötü ihtimali söylüyorum şuan dedi.ama böyle bişey olmayacak,bir sürü yetim çocuk var,alırız birini evlatlık bakarız dedi..içim oan çok rahatladı.dedim oğlunu benden ii tanır.geldim eve kafam hala bu konuşmada.tlfnuma bian msj geldi.baktım annesi.kızım tekrr konuyu açmak istemezdim ama üzülmeni kesinlikle istemiyorum sağlığın önemli.biz razıyız oğlum adına konuşmuyorum,ama seni seviyo buyüzden bırakacak değil,iyiki varsın yazmış..bunu oğluda diyebilse keşke..imtihan işte

Her evli çiftin çocuğunun olması mı şart.
Allah vermeyince vermez .
Tabiki çocuk evliliğin semeresidir,
Herkes anne baba olmak ister,
Nice evli çiftler var ki daha evlenmeden çocuklarının olup olmayacağını bilmeden evleniyor ve sonradan bir sorun çıkıyor , hangi yollar denenirse denensin sonuç alamıyorlar.Sizin durumunuzda siz evlendikten sonra ortaya çıkabilirdi, bu şekilde ve ya başka şekilde...
İlah-i takdir...Bunun önüne kimse geçemez.
Nişanlınız bence sizi bu şekilde kabul etmiş ama baba olurum umuduyla hala olur mu ki acaba diyor.
Bence o sizi gerçekten seviyor.
Kendinizi de bu konuda suçlamayın.Böyle olmasını siz istemediniz.
Ben sizin ailenize takıldım, siz nişanlınıza söylediğiniz halde neden hala siz suçluymuşsunuz gibi sizi sıkıştırıyolar

nişanlı değiliz daha,ailemde nişanlanmadan önce net bişekilde konuşmamı istedi,belki kabul etmeeycek,yoluna devam edecek onu oyalamaya hakkımız yok diye düşündükleri için sıkıştırdı.

Çocuk esirgeme kurumundan evlat edinseniz.
Anne baba olmak için illa ki onu doğurmak gerekmiyor.
Şahsen ben evlendiğimde, çocuğum olsun olmasın, evlat edinmeyi düşünüyorum.
Bi çocuğun hayatını kurtarmış oluyorsunuz. Bunun manevi boyutunu da bir düşün.
Sevmek için, annesi olmak için illa ki doğurmak gerekmiyor bence.
Belki de hayırlısı budur. Belki de bir evladın hayatını kurtaracağın için yoktur rahmin.
Lütfen biraz da bu açıdan bak.

Çocuk esirgeme kurumundan evlat edinseniz.
Anne baba olmak için illa ki onu doğurmak gerekmiyor.
Şahsen ben evlendiğimde, çocuğum olsun olmasın, evlat edinmeyi düşünüyorum.
Bi çocuğun hayatını kurtarmış oluyorsunuz. Bunun manevi boyutunu da bir düşün.
Sevmek için, annesi olmak için illa ki doğurmak gerekmiyor bence.
Belki de hayırlısı budur. Belki de bir evladın hayatını kurtaracağın için yoktur rahmin.
Lütfen biraz da bu açıdan bak.

evet bunları düşünmedim değil,evlatlık herşekilde kabul ederim,ama daha önce bunu kendisine söylemiştim bana ben evlatlık istemem demişti.şimdidemi aynı düşüncede hiç bilmiyorum bu konuyu uzun zamandır açmıyoruz yine.

evet bunları düşünmedim değil,evlatlık herşekilde kabul ederim,ama daha önce bunu kendisine söylemiştim bana ben evlatlık istemem demişti.şimdidemi aynı düşüncede hiç bilmiyorum bu konuyu uzun zamandır açmıyoruz yine.

Daha bebekken bir çocuk evlat edinirseniz eğer, kendi çocuğunuz gibi hissedersiniz.
Erkek arkadaşınla konuş bu konuyu.
Hem biliyor musun, kendi kanından olmayan bir çocuğa annelik babalık yapan insanların sevapları çok büyüktür.
Düşünsene, hayat boyu vicdanen rahat olacaksınız.
Hayat boyu bir çocuğun hayatını kurtardığınızı düşüneceksiniz.
Bundan daha büyük bir mutluluk var mı?
Erkek arkadaşınla ciddi ciddi konuşmalısın bu konuyu.

-evlilik bana :
-cocuksuz oldugumuz halde biz olmayi...Cocuksuz oldugumuz halde mutlu olunabilecegini...
-Dogru adamla evlenildiginde, daha önceki hayatindaki gibi ve belki daha iyi ve mutlu yasanabilindigini....
-Eger adilse, insansa, dogruysa, karekterliyse ömür boyu belini yaslayacagin bir esin oldugunu...
-ne güzellik, nede kariyer, nede zenginlik, sadece karekteri / kalbinin temizligi bir evlilik icin önemli oldugunu...** ÖGRETTI **

az önce bi forumda dolaşırken okudum ve aklıma sen geldin.. forumun adı da evliliğin size kattıkları bi kullanıcı bu yorumu yapmış umarım kızmaz kopyaladğm içinn. arada sevgi varsa her şey hallolur.

Yine bir terk edilme hikayesidir diye düşündüm açmadan önce.:25:

Ama o kadar farklıymış ki konu...:26:

Canım ya ne diyeyim bilmiyorum,empati yapmak çok zor böyle bir durumda.

Dua edeceğim senin için.:16:

ailesi bu durumu biliyo.annesiyle görüşmüştük bizzat kendim yüzyüze konuştum.bana kesinlikle üzülmemem gerektiğini söyledi.sağlığın yerindemi gerisini boşver.Allah böyle uygun görmüş karşı çıkamayız oğlumda bende dedi.oğlumu tanıyosam seni bu yüzden bırakmaz.ha diyelimki bian oldu düşündü ozaman derimki ya sorun sende olsaydıda o seni buyüzden kabul etmeseydi.sorun sendede olabilirdi derim,en kötü ihtimali söylüyorum şuan dedi.ama böyle bişey olmayacak,bir sürü yetim çocuk var,alırız birini evlatlık bakarız dedi..içim oan çok rahatladı.dedim oğlunu benden ii tanır.geldim eve kafam hala bu konuşmada.tlfnuma bian msj geldi.baktım annesi.kızım tekrr konuyu açmak istemezdim ama üzülmeni kesinlikle istemiyorum sağlığın önemli.biz razıyız oğlum adına konuşmuyorum,ama seni seviyo buyüzden bırakacak değil,iyiki varsın yazmış..bunu oğluda diyebilse keşke..imtihan işte

Helal olsun yalnız annesine,umarım oğlu da aynı şekilde düşünür...Üzülme canım herşeyde bi hayır vardır,sağlıklısın ya bu yeter..

Back
X