gerçeklerle yüzleşemiyorum

canım arkadaşın da söylediğigibi,rahimnakliyapılabiliyor artık. ayrıca bir çokçözümyolu var bu tür şeylerin.allah yardımcınız olsun amaüzmeyin kendiniizi.alanında uzman birdoktoragit bence.

Diğer yazdıklarınıza bir şey diyemem ama ;

evliliğe adım atarken çocuk hayali kurmayan bir çift ya da bir kişi var mıdır?
Bence yoktur.
Onun için çocuk hayali olmayan birisini bulun demek de yanlıştır.

çocuk hayali kurmayan erkekler de vardır elbette...mesela onunda çocuğu olmuyor olabilir, veya başından bi evlilik geçmiş çocuğu olan biri olabilir... veya her ne olursa olsun asla çocuk istemeyen biri olabilir...
diyeceksiniz ki böyle birini aramaya mı çıkacak diye...hayır...
ama aileler çevre eş dost akraba önder olur böyle durumlarda...gayet evlenebilir...
benim çevremde bi örneği var böyle.... çocuğu olmayan bi adam vardı...olmayacağı çocukluğundan beri belli imiş...kabakulak geçirmiş çocukken ve bütün hücreleri hastalıkla birlikte tükenmiş... ama o da kendi gibi çocuğu olmayan bi bayanla evlendi....hatta çocuk özlemleri olduğu için evlat edindiler... çocuk şimdi okula gidiyor...herşeyin çaresi bulunur ölün hariç..rabbim hayırlısını versin..

canım bende duydum arkadaşın duyduğu haberi inşallah nakil gerçekleştirilebiliyor
tamam yaygın değil henüz ama yapılabiliyor allah yardımcınız olsun

senin kendine bakış açın: kimse çocugu olmayan bir bayanla uzun süre beraber olmak istemez, o yüzden ben ayrılayım, kimseyide üzmeyeyim (dogru analiz ettiysem)

-bu düşüncen dogruysa: zaten hiçbir ilişkin uzun sürmeyecek, sen baştan dogruyuda söylemişsin, adamla evlenirsin(kendi istiyor) o çocuk için seni terk etmek istediğindede ayrılır, gene birini bulursun , yaşın büyüyüncede çocuklu bir beyle evlenirsin.
-hayatın boyunca biriyle olmazsın(çünki çocuksuz bir ilişki asla yürümez sana göre

-Kimseyi ve hiçbirşeyi derinine düşünmezsin, sadece dürüst olursun hayat bildiği gibi akar , adam seni istiyor zorlamı evleniyosun sanki, çocuk istemeyen de birsürü erkek var, belki onunda çocugu olmuyor..

İnsallah rahim nakli olabilirsin.

Umutsuz olma. Ama artiyi eksiyi herseyi konusun. Bastan acik konusursan yarin kafan agrimaz.

Dunya mucizelerle dolu neden biride sen olmayasin

birisi daha yazmış rahim nakli yapıldı türkiyede bir defa. neden olmasın bu şekilde belki de bebeğin olur. ayrıca nasıl bakarsın bilemem ama evlat edinmek de seçenekler arasında. hem onun çocuğu olmasaydı sen onu bırakır mıydın, yada onu böyle sıkıştırır mıydın bunları konuşun bana kalırsa.

Neden öyle düşünüyorsun kendine çok haksızlık ediyorsun bu durum senin istediğin bişey değil ki ,hayatını kendine zindan etme bak kaç kere söylemişsin o da kabullenmiş, o kabullendikçe sen çocuğu olmayan birini kimse istemez diye üstelemişsin , zorla tutmamışsın ki onu , sevginize sarılın onu kendinden uzaklaştırmak yerine el ele neler yapabileceğinize bakın , neden rahim nakli yapılan kişiden birisi sen olmayasın ki, hayat gerçekten mucizelerle dolu ,birini de sen yaşayabilirsin , olmadı mı en son çare olarak evlat edinme seçeneği de var, tamam zor bi durum ama hayat sana rağmen değil bırak hayat seninle beraber aksın.

bence bırlıkte doktora gıdın sonrada pıskologa bu durumu kabullenıp kabullenmeyecegı orada cıkar ortaya.unutma evlılık cok farklı cıcım ayı da hıkaye.bı vakıt sonra cocugu dısarda aramasın.asıl yıkılan sen olursun

öncelikle geçmiş olsun cnm.şunu unutmayınki hayatta herşey çocuk değil.bende deli gibi eşimle çocuk çocuk diye delirdik gebeliğimin 2. ayında kaybettik o an dedimki keşke olmasaydıda kaybetmeseydim bu hayatta herşeyin hayırlısı öncelikle.rabbim sana böyle uygun görmüşse yapılacak ne varki olupta hayırsız mı olsa yada kaybetsen daha zor değil mi?bence nişanlınana bunlarınıda anlat hiç kolay değil biliyorum biz bile bebekli bir çift görsek içimiz yanıyor.ama biz birbirimizden asla bebek için vazgeçmeyiz ve bizimde tedaviyle oldu üstelik.hayatta herşeyin çözümü var yeterki siz sevginizden emin olun hepsi bu

valla annesini kutluyorum.ne kadar iyi ve anlayışlı bir insanmış.bu konuda şanslısın işte.nişanlınla da bir kere konuş o da olumsuz yaklaşmazsa rahatlıkla evlenbilirsin.

canım şimdi okudum ve çok üzüldüm ne kadar da olsa çocuk hepimiz için önemli bende pko hastasıyım ve canla başla ki biliyorsun kilo verme nedenim de bu çocuk şu an da tedavi görüyorum ve seni çok iyi anlıyorum erkek arkadaşıma olamayabileceğini söyledim. en son bi doktora gittiğimde şansısım %90 olduğunu söyledi ve çok mutlu oldum. kevser bu noktada sevgili çok önemli

yani eğer karşı taraf bunu anlayışla karşılıyorsa hiç üzülme canım hayat ta keyf alabilecek bir sürü şey var bu senin hayatın unutma canım

canım aynı sorun benim ablamdada var benim ablamın erkeklik hormonları ağır bastığı için doğuştan rahmi ve yumurtalıkları yok...defalarca ameliyat oldu...evlendi eşi en başta destek veriyordu sonradan sorun çıkarmaya başladı...şuanda boşanma davaları sürüyor.....bunu neden anlattım... ablam daha boşanmadan bu durumunu bilen biri ablama evlenme teklif etti her haliyle kabul edeceğini kendisini sevmesede kendisininonu hep seveceğini söyledi ama henüz boşanmadığı için ablam kabul etmedi...yani anlıyacağın eşin olacak kişi seni sevmeli ve bunu bile bile seninle evlenmeli ....evlendikten sonrada bu konuyu hiç açmamalı...en mantıklısı sen konuş ve dr. götür dr. duyması daha iyi...emin ol o zaman bazı şeyler netleşecektir...ve hiç bir zaman üzülme rahmi olup herşeyi tam olupta bebek sahibi olamayanlarda var...asıl onların işi zor çünkü nedenini bilmiyorlar...ve ellerinden bişey gelmiyor....

Kevsercim hep merak ediyodum rumuzunun neden umutsuz olduğunu
Hiç aklıma gelmemişti tabi böyle bişey...
Bunu öğreneli uzun zaman olmuş erkek arkadaşın da bunu biliyor. Bence en doğrusu arkadaşların da dediği gibi sevgilinle birlikte doktora gidip herşeyi ayrıntılı konuşmanız
Sonrasında aranızda bunu konuşun halledene kadar
Konunun vardığı yere göre ailesi gelsin istemeye
O zaman şüphelerin sıkıntıların ortadan kalkmış olur ve sen de herşeyi tadına varabilirsin
Böyle güzel bi olayı bu şüphelerinle hatırlamazsın yıllar sonra
Ayrıca okur okumaz benim de aklıma rahim nakli yapılan hasta gelmişti
İmkansız değil yani hiçbirşey
Birini sevmek kolay değil ve birbirinizi bulmuşken bu konunun üstesinden geleceğinize inanıyorum
Evlendikten sonra da senden yada eşinden kaynaklanan bir sorunu öğrenebilirdiniz
Vardır bi hayrı bir manası...
Sana kanım görmeden ısındı biliyosun inanıyorum ki Allah yardım edecek doğru yolu gösterecektir canım sen içini ferah tut :))

Gerçek aşk, bu sorunu aşabilir bence.
Eşim bana evlenmeden önce benim sağlık problemim var çocuğum olmayacak derse onunla YİNE evlenirdim. Evet belki içimde bir ukte olarak kalırdı anne olmak... Ama Çocuğu olmuyor diye sevdiğim insanı bırakıp hayatımın sonuna kadar her gün acı ve pişmanlık ile yaşamak yerine sevdiğim kişiyle çocuksuz ama mutlu bir hayat kurmaya çalışırdım. belki evlat edinirdik...

Sevgilin empati kurmalı. Sen onu bırakır mıydın onun böyle bir durumu olsaydı?

kızlar hepiniz benmle fikirlerinizi paylaştığınız için çok çok sağolun,inanın çok destek alıyorum sizden.bugün konuştum erkek ark.cesaretimi toplayaıp çok zor oldu benim için bu mutluluk bozulacak diye,nişan için çok heveslendi çünkü.Allahın işiki çocuk meselesi açıldı birden kendi açmıştı konuyu fırsatını bulup söyledim.bana verdiği cvpları aynen yazıyorum size sırayla
sadece çok üzülürüm herkes ister tabi olmasını isterim ama olmuyo diyede seni kabul etmeyecek değilim,ederim yani
bunca yıl birlikteyiz buyüzden kabul etmemezlik olmaz,ama hayırlısı inş olur dedi
spn kez diyorum beni her halimle kabul ediyomusun dedim evet ediyorum dedi(ama bunun yanında üzüleceğinide söylüyo)
sonra tekrar nişan konusuna döndü hiç bu konu konuşulmamış gibi. şimdi nedir bu kızlar sevineyimmi üzüleyimmi bi sonuca varamadım

Kevsercim hep merak ediyodum rumuzunun neden umutsuz olduğunu
Hiç aklıma gelmemişti tabi böyle bişey...
Bunu öğreneli uzun zaman olmuş erkek arkadaşın da bunu biliyor. Bence en doğrusu arkadaşların da dediği gibi sevgilinle birlikte doktora gidip herşeyi ayrıntılı konuşmanız
Sonrasında aranızda bunu konuşun halledene kadar
Konunun vardığı yere göre ailesi gelsin istemeye
O zaman şüphelerin sıkıntıların ortadan kalkmış olur ve sen de herşeyi tadına varabilirsin
Böyle güzel bi olayı bu şüphelerinle hatırlamazsın yıllar sonra
Ayrıca okur okumaz benim de aklıma rahim nakli yapılan hasta gelmişti
İmkansız değil yani hiçbirşey
Birini sevmek kolay değil ve birbirinizi bulmuşken bu konunun üstesinden geleceğinize inanıyorum
Evlendikten sonra da senden yada eşinden kaynaklanan bir sorunu öğrenebilirdiniz
Vardır bi hayrı bir manası...
Sana kanım görmeden ısındı biliyosun inanıyorum ki Allah yardım edecek doğru yolu gösterecektir canım sen içini ferah tut :))

evet buketçm aynen rumuzumn derdi bu:) benimde ısındı canım oyüzden soluğu burda aldım sizin dualarınıza ihtiyacım vardı inş herşey dilediğimiz gibi olur

Back
X