gerçekten anne olmak istiyor muyum?..

latiyya

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2016
4.487
10.625
123
32 yaşındayım ve 1 yıldır evliyim. bebek denemeleri yapıyoruz bu aralar. ancak..
20li yaşlarımda deli gibi anne olmak isterdim. şimdi de istiyorum ama hamilelik süreci ve çocuğu büyütme süreci herşey korkutuyor beni artık.
mesela cinsel yaşam eskisi gibi olmayacak; hamileyken, lohusayken, bebek ilk aylarında çok az uyuyacak.. ve bu çook uzun bir süre.
çocuğun sürekli ama sürekli ilgi isteyecek her bakımdan.
ağlamasına dayanabilir miyim bilmiyorum.
sanki o sabrı o gücü bulamayacakmışım gibi geliyor. yaşımdan dolayı mı böyle oldum ki ben.. halbuki çok sevgi dolu biriyimdir bütün canlılara.. sevdiğim kocamla ikimizin bir parçası olacağı düşüncesi de heyecanlandırıyor beni aslında. eşim de baba olmayı çok istiyor.
anneliği tatmış herkes de bu duygunun herkesin yaşaması gereken muhteşem bi duygu olduğunu söyler.
ne dersiniz? geçer dimi.. :KK1:

32 yaşındayım ve 1 yıldır evliyim. bebek denemeleri yapıyoruz bu aralar. ancak..
20li yaşlarımda deli gibi anne olmak isterdim. şimdi de istiyorum ama hamilelik süreci ve çocuğu büyütme süreci herşey korkutuyor beni artık.
mesela cinsel yaşam eskisi gibi olmayacak; hamileyken, lohusayken, bebek ilk aylarında çok az uyuyacak.. ve bu çook uzun bir süre.
sanki o sabrı o gücü bulamayacakmışım gibi geliyor. yaşımdan dolayı mı böyle oldum ki ben.. halbuki çok sevgi dolu biriyimdir bütün canlılara.. sevdiğim kocamla ikimizin bir parçası olacağı düşüncesi de heyecanlandırıyor beni aslında. eşim de baba olmayı çok istiyor.
anneliği tatmış herkes de bu duygunun herkesin yaşaması gereken muhteşem bi duygu olduğunu söyler.
belki de gerçekten hamile olduğunuzu öğrendiğiniz zaman bu his geçer

IMG_7858.jpg

Şu tospağama bak bi. 8 aylık mı neydi burda. Doğduktan sonra hayat öyle güzel ki. Ama sabırsızsan, sinirliysen, asabiysen, çocuğu hep döveceksen, hatta bakamıyorum deyip yetim hanelere bırakacaksan hiç bulaşma. Ama şu maymuncuk hayata girdikten sonra insan onla yatıp yuvarlanıyor. Saklambaç bile oynuyoruz, daha 10 aylık, gelip buluyo beni. Yakalamacılık oynuyoruz :D hayat onla güzel..

IMG_7858.jpg

Şu tospağama bak bi. 8 aylık mı neydi burda. Doğduktan sonra hayat öyle güzel ki. Ama sabırsızsan, sinirliysen, asabiysen, çocuğu hep döveceksen, hatta bakamıyorum deyip yetim hanelere bırakacaksan hiç bulaşma. Ama şu maymuncuk hayata girdikten sonra insan onla yatıp yuvarlanıyor. Saklambaç bile oynuyoruz, daha 10 aylık, gelip buluyo beni. Yakalamacılık oynuyoruz :KK70: hayat onla güzel..
allah bağışlasın maşallah çok tatlı oğlunuz:) hayır öyle dövmem dövemem asla.. yeğenim olmuştu en ufak ağlamasına kızardım niye ağlıyor diye, dayanamazdım. sevgi dolu merhametli biriyim aslında. tamam asabilik sabırsızlık var ama kendi evladım olunca geçer dimi. geçer geçer.. ben kuruntu yapıyorum sanırım.
teşekkür ederim cevabınız için. evladınızla çok mutlu olun allah acısını göstermesin.

20 li yaşlardaki deli cesareti olmuyo 30 larda ondan. bende 30 yasında anne oldum inanın iyi ki den başka söz soylemeyeceksınız. zaten uykusuzluk cınsel yasam fılan 1 seneye toparlanıyo :D olmazsa cok pısman olursunuz ama olursa allah bı de hayırlı evlat verırse hep ıyıkı dıyeceksınız.

20 li yaşlardaki deli cesareti olmuyo 30 larda ondan. bende 30 yasında anne oldum inanın iyi ki den başka söz soylemeyeceksınız. zaten uykusuzluk cınsel yasam fılan 1 seneye toparlanıyo :KK70: olmazsa cok pısman olursunuz ama olursa allah bı de hayırlı evlat verırse hep ıyıkı dıyeceksınız.
teşekkür ederim cesaretlendirmeniz için:) inşallah allah nasip ederse hayırlı ve sağlıklı olsun bebikim:)

Evet anne olmak muhtesem bir duygu ama gercekten akil isi degil cunki cok zor ben cok isteyerek anne oldum inanin ilk 1.5seneden sonra hersey daha da zor bir omur uyku yok bunu anladim dogurana kadar emzirecegimin farkinda degildim o kadar toz pembe goruyordum ben zor diyorsam zordur ama daha sakin kolay buyutulebilen bebeklerde var simdi gelelim ikinciye hamileligime bebek ozledim kasindim heralde biraz da :) birde kardes sart evlattan sonra ki en buyuk ask ama yinede biraz deliyim gercekten bu kadar zor bir cocuga ragmen 2.ye hamileyim
Siz herseyin cok farkindasiniz ben ne kadar bi haberdim :)

bende 32 yaşında anne oldum ama hiç bunları düşünmedim ve o duygu için evlenmek istiyordum şimdi bir pırt ancak bu kadar güzel kokabilir ve uykusuzluk bu kadar güzel bir duygu yaşatabilir diye cevap verebilirim sana :KK48:
:confused::confused:

Su gibi geçiyor emin ol yukarda saydıkların
ben bu konuda en korkak en acemi kişisiydim bence...üstelik anaçlığım sıfırdı gerisini sen anla...
tabi hamileliğimin çok güzrl geçmesi
bebeğimin uyku düzeni beslenme düzeni doğuştan programlı olmasının da katkısı büyük...miniğin hakkını yemeyek :D

Su gibi geçiyor emin ol yukarda saydıkların
ben bu konuda en korkak en acemi kişisiydim bence...üstelik anaçlığım sıfırdı gerisini sen anla...
tabi hamileliğimin çok güzrl geçmesi
bebeğimin uyku düzeni beslenme düzeni doğuştan programlı olmasının da katkısı büyük...miniğin hakkını yemeyek :KK70:
çok güldüm:)) hakkaniyetli çocukmuş allah bağışlasın:)

Tüm bu kaygılar bende de var ne olacak bilmiyorum ama benimki eşimden kaynaklı, beni her konuda yetersiz gördüğü icin bunda da aynısı olacak diye şimdiden huzursuzum.

Tüm bu kaygılar bende de var ne olacak bilmiyorum ama benimki eşimden kaynaklı, beni her konuda yetersiz gördüğü icin bunda da aynısı olacak diye şimdiden huzursuzum.
canım ya eşinin desteği olmadan biraz zor diye düşünüyorum.. benim eşim gece ben uyanırım altını bile değiştiririm sen doğur diyor. inşallah herşey yolunda gider senin için

Evet anne olmak muhtesem bir duygu ama gercekten akil isi degil cunki cok zor ben cok isteyerek anne oldum inanin ilk 1.5seneden sonra hersey daha da zor bir omur uyku yok bunu anladim dogurana kadar emzirecegimin farkinda degildim o kadar toz pembe goruyordum ben zor diyorsam zordur ama daha sakin kolay buyutulebilen bebeklerde var simdi gelelim ikinciye hamileligime bebek ozledim kasindim heralde biraz da :) birde kardes sart evlattan sonra ki en buyuk ask ama yinede biraz deliyim gercekten bu kadar zor bir cocuga ragmen 2.ye hamileyim
tabi ya annelik dünyanın en zor mesleği.. bide ben çok evhamlıyım çocuğum olursa onu vitrine koyarım heralde

canım ya eşinin desteği olmadan biraz zor diye düşünüyorum.. benim eşim gece ben uyanırım altını bile değiştiririm sen doğur diyor. inşallah herşey yolunda gider senin için
Amin canim ama hiç sanmıyorum, belki oglusu olursa ilgisi farklı olur çünkü kendine arkadaş gibi bir oğlan hayali :) kızları cok sever ama hayalindeki ilk öyle. Sağol dileğin icin.

çok güldüm:)) hakkaniyetli çocukmuş allah bağışlasın:)
Sağol cnm...
Zor olan ne biliyormusun...sorumluluk
özgürlüğün kısıtlanıyor zaten o allahın emri
önceliğin değişiyor...çocuk biblo gibi sakin de olsa varlığı zaten yetiyor hayatının değişmesi için....tabi olumlu yanı olumsuzu da bol....açıkçası üremek bana hala akıl karı gelmiyor ama 1 tane olsun yinede :))) 2.lere 3.lere şaşırıyorum
şu an büyümesini 4 gözle bekliyorum

Sağol cnm...
Zor olan ne biliyormusun...sorumluluk
özgürlüğün kısıtlanıyor zaten o allahın emri
önceliğin değişiyor...çocuk biblo gibi sakin de olsa varlığı zaten yetiyor hayatının değişmesi için....tabi olumlu yanı olumsuzu da bol....açıkçası üremek bana hala akıl karı gelmiyor ama 1 tane olsun yinede :))) 2.lere 3.lere şaşırıyorum
şu an büyümesini 4 gözle bekliyorum
üremek:)) sen de benim gibi esprikli bakabiliyorsun olaylara sevdim:) beni anlıyorsun sağol. evet olumsuz yanları da var dimi herşeyini ona göre adapte ediyorsun. kocanla çocuğuna gösterdiğin ilgiyi de dengelemen lazım. kocam şimdiden kıskanıyor onu :KK70:

üremek:)) sen de benim gibi esprikli bakabiliyorsun olaylara sevdim:) beni anlıyorsun sağol. evet olumsuz yanları da var dimi herşeyini ona göre adapte ediyorsun. kocanla çocuğuna gösterdiğin ilgiyi de dengelemen lazım. kocam şimdiden kıskanıyor onu :KK70:
Açıkçası ben doğumdan sonra kocamdan soğudum...hatta kocamı bırak kendimi bile tanıyamıyorum...şöyleki eski beni hatırlamıyorum :) ciddiyim...hayal meyal arada anımsıyorum sadece eski yaşantımı duygularımı...bunu aslında sorumluluğa bağlıyorum
26 yaşındayım ve bugüne kadar aldığım ilk sorumluluk...yani binevi hızlandırılmış büyüme yaşadığım için karışığım :))) ama denge kurmak zor ...hal kalmıyor...ilk aylar gazı çok yoksa çok iyi geçer ama emekleme başladı aman allahımmmm
bütün evi geziyoruz
2 yaatık üst üste koydum yere...abarmıyorum bütün gün yaptı şey tepinmek .. tutunup ayağa kalkmaya çalışmak...insan şaşırıyor bu enerjiye

• Beğen
Reactions: nix
hatırlamıyorsun annelik hormonlarından mı acaba? ay nadıl kadın beyniyle vücuduyla çocuğa odaklanıyor pes:) emeklemeye başlayınca şaşırmışsın enerjisine sen bide ayaklanınca gör:)) ama en güzel çağları 0-4 yaş bence. büyüyünce yenisini yapmak lazım :KK33:

aslında benım kızım da cok zor bı bebektı hala oyle ılk 6 ay hep agladı. hıç sakın degıl. sureklı hareket halınde yasıtlarına bakıyorum en hareketlısını bızım kız bende hıc 2. dusunmuyorum bu yuzden. korkuyorum aynı olacak dıye. sız ne kadar aradan sonra 2. yaptınız. o his banada gelecekmı suan hıc dusunemıyorum 5 yıl en az dıyorum. kuzenımın bı bebegı var 2 aylık ınanırmısınız sut dokmus kedı hıc agladıgını duymadım. nıye bızı bulmaz bu sakın bebekler. halbukı bende cok sakın bı hamılelık gecırdım ve kızım tup bebek cok ısteyerek bekledım ama cok aglaktı. olsun saglıklıya ama bınlerce kez sukurler olsun

Back
X